- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
AxBattler #44 üzenetére
"Csak azt felejted el, hogy ezek mire lettek kitalálva.": Nem felejtettem el. A jelenlegi konzumer SSD-k 400-6000 tera írásra képesek.
"Nyugodtan telepíthetem azt a 100GB-ot, mivel utána hosszú hónapokig nem megy rá összesen ennyi." - hát nekem, aki igen lájtosan használom a gépet, havonta felmegy 250-300 giga. -
trufa12
addikt
1 tb osnak gondolom szép ára lesz
-
Csak azt felejted el, hogy ezek mire lettek kitalálva. Segítek: nem nagymennyiségű adat írására/olvasására, hanem átlagos júzereknek, otthoni használatra, a rendszer gyorsítására. Ezért is kerülnek feleannyiba, mint a Pro-k, meg az Intel cuccai...
Aki professzionális dolgokra, meg munkára használná, az fizesse meg a jobb minőségre a felárat, de ez az SSD-k előtt is így volt a HDD-kel: WD Black, Raptor, stb.Nyugodtan telepíthetem azt a 100GB-ot, mivel utána hosszú hónapokig nem megy rá összesen ennyi.
-
djculture
félisten
-
worxland
addikt
válasz
AxBattler #35 üzenetére
10év*10GB/nap=36,5 tera, ami lóf@sz, kérem szépen. Bármelyik SSD ennek a többszörösét kibírja, ha csak a cellák újraírhatóságának mértékét nézzük - és a TLC ugye erre van hatással.
Amúgy mindig jött röhögök ezen a max. 10GB/nap-on, egy Win7/8 telepítés frissítésekkel meg minden egyéb progi felrakásával kapásból 100-200 giga. -
vlevi
nagyúr
Milyen jo, hogy en meg a legutolso sorozatbol vettem 830-ast, 128gbosat. Csak a veletlenen mulott, meg az akcios kuponon, hogy vettem, de szerencsem volt, mert nehany het mulva mar nem lehettt kapni, csak a 840-t.
Amugy az nem lehet, hogy ennek a turbo write technologianak az lesz a baja, hogy irasra mindig ugyanazt a marhagyors, de kicsit nand flastnhasznalja? Nem fogja azt tul hamar elhasznalni? Mert most a napi nehany giga atlagos iras a wear leveling miatt szetoszlik a szazhusz gigan, de ha mindig ugyanazt a 9gigas gyors flasht fogja irkalni, az el fog kopni nagyongyorsan...
-
Jah, nekem is a Basic van.
Ha a gyári becslést vesszük alapul, akkor is legalább 10 évig bírnia kell, napi max. 10gb írással...A PH! tesztből idézve:
"...kalkulációnk alapján napi 10 GB írással számolva a szóban forgó 250 GB-os modellnek nagyjából 20 évre lenne szüksége a teljes elhasználódáshoz. Bátran állítjuk, hogy a vásárlók nagy részének ez több mint elég. Azt természetesen ne feledjük, hogy a 120 GB-os modell esetben ilyen tempóban "csak" körülbelül 10 évig húzná az SSD, míg a legnagyobb 500 GB-osnál már bő 40 évig." -
TLC hulladék.
-
leslieke
Jómunkásember
Eddig jó, most jöhet a teszt!
-
Csabroncka
addikt
Mindenki az áron van kiakadva, pedig 10 évvel ezelőtt igen drága volt egy 500 Gb feletti winyó is, más kérdés, hogy most úgy dobálják az ember után.
-
rastawicc
tag
Ultimate meg deluxe nem lesz?
-
ZS3NI
őstag
Várom a tesztet. Talán meglesz az új ssdm.
-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #19 üzenetére
nem vagyok roflmf
mlc vagy slc thxbanpls
(#23) ViZion
az DD
-
TeeJay
félisten
szóval ez most a 840 és a 840 Pro közé fog bejönni?
már csak azt kell kideríteni MLC vagy TLC és hogy hány nm-en gyártják -
Mintha eddig a sebességgel lett volna a gond a sima 840-esnél.
(#12) Kalamona1
Térjünk vissza a kérdésre néhány év múlva. -
Kalamona1
tag
én egy 120gb-és 840 es ssd boldog tulajdonosa vagyok kb a polcokra kerülésük alkalmával vettem. 100% ban megvagyok vele elégedve. Gyors, nem melegszik, teljesítményéhez képest olcsó. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
F34R
nagyúr
TLC no way ......
-
lee56
őstag
Reméljük nem hasonló a helyzet, mint anno a Samsung winyók kellemesen hűvösnek "mért" , vagyinkább vélt hőmérsékletei.
Ha már fagyasztást írtál
Amúgy jók lennének ezek az SSD-k, csak gyűljön szépen a hosszútávú tapasztalat a megbízhatóságról meg a meghibásodási arányról, közben csökkenjen az áruk szépen, és akkor jövőre talán veszek is belőlük.
-
Male
nagyúr
"az egyes termékek képességeit egy teszt keretein belül részletesebben is taglalni fogjuk"
Holnap reggelre jöhet is a teszt részemről
(Ha lehet, fogyit próbáljatok mérni valahogy, szerintem érdekes lenne, mert korábban a Samsung SSD-knél irtó alacsony fagyasztás értékek szerepeltek, míg pl a SandForce vezérlőseknél a többszöröse... kérdés, hogy ebből mi a valóság.) -
Silentfrog
veterán
Nekem olyan érzésem van,hogy bő másfél éve egy helybe topog az ssd üzletág.
A sebesség már a 830-as korában is rendben volt,de a gb/ft arány csökkenése elég rég megtorpant.
Mindenki reménykedett mikor a hdd üzletág a "víz alatt" volt meglódul az ssd fejlődése,de már lassan eredeti árra mérséklődik a merevlemezek ára és egy 256 gb-os ssd-t meg mindig bőven 30 k felett adják.
Azt hittem meglovagolják a hdd "hínárszezonját" de úgy néz ki ez mindenkinek megfelel,így ahogy van. -
Mr President
senior tag
Várható élettartam?
-
bsh
addikt
"a TurboWrite névre keresztelt pufferelési technológiát dobta be a vállalat, aminek működési mechanizmusáról jelenleg szintén nem sokat tudunk." -> [link]
-
ára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jelentősen megnövelt írási tempóval és akár 1 TB-os kapacitással érkeznek a 840-es sorozat utódai.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kézilabda topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest