- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
Ha az oprendszer rendesen be van állítva (pl virtuális memória, töredezettségmentesítés, Trim, stb), akkor sokáig bírja az SSD. Ha nincs, akkor nem sokáig.
Nekem is panaszkodott már ismerős, hogy hamar meghalt az SSD-je, Samsung 840-es. Aztán kiderült, hogy a fiber vonalán napi 200-250 gigát letorrentezett, majd azt ott az SSD-n kitömörítette, majd átmásolta winyóra. Napi szinten. Egy év alatt elpusztult neki.
Tudni kell használni, oszt nincs gond
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
fondorlatos
aktív tag
Amióta TLC vel nyomul a samsung nagyot estek a szememben.
-
titán
-
Zolee11
senior tag
Én is fontolgatom egy ideje, egy SSD beszerzését, de az árak még nem győztek meg.
Viszont utóbbi időben akárhová betévedek, ahol djculture aktívan ténykedik, onnan mindig úgy jövök el, hogy jobb ha semmit nem veszek.no brain, no problem
-
-
nagyúr
válasz Silentfrog #4 üzenetére
Drága a memória mert azóta nincs jelentős gyártói kapacitábővülés... és minden hordozható kütyübe ez kerül, azok meg szaporodnak mint a gomba.
Ez van...Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
djculture
félisten
Én meg a ssd-t most adtam el és folyamatban van két Western Digital 1Tb VelociRaptor (WD1000DHTZ) vétele 100k-ért.
2T és nem kell lesnem hogy mi a franc van vele, miért nem döglött meg épp.
160gigásom is van pár ilyen 2007-esek 100% mindegyik.ssd-ből meg már 20+ többet kellett gariba visszaküldenem.
Azért mondom felhasználástól függ az egész. Lehet valakinek az egyszer írható ssd-t is tökéletes lenneEzt tudja egymagában de raid0-ban +80%-al több lesz minden érték.:
.[ Módosította: radi8tor ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
icon
senior tag
válasz AxBattler #38 üzenetére
Akkor én is az ellenpéldák táborát erősítem... rendszernek használom, másra nem, az SSD-ken szokásos dolgok beállítgatva... aki tucatszámra füstölteti el az ilyet, ott az minden, csak nem normál használat...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
Graphics
Jómunkásember
Teljesen jó, nekem már több mint fél éve üzemel, normál használattal, másik ismerősnek szintén / sima 840. /
Én eddig meg vagyok elégedve, 3 év garral, rendszernek ideális, fontos dolgok vinyón, ha elszáll, akkor is elég átállítani a boot sorrendet, és mehetek tovább vinyóról.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
S.Feri
őstag
830 v 840v 840 pro, az átlagjúzernek tökmindegy.....inkább az árak csökkentését kellene már megcélozni, hogy mindneki használhassa...
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
ZS3NI
őstag
Komolyan mutass egy embert innen akinél szetment a flash. Mindenki csak elméleti dolgokról panaszkodik.
Hdd Ben meg ugyanúgy szetmegy a vezérlő mint az ssdben.
Igazából nem is érdekel ha valaki ennyire nagy szakértő akkor használjon csak továbbra is egy hddt rendszer meghajtónak.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
TeeJay
félisten
oké de adattárolásnál pont arra kellene hajtani hogy sokáig működjön hiba nélkül és ha meg is hal azt lassan tegye. felőlem a procik VGA-k alaplapok hullhatnak 2-3évente hogy újat vegyen a birka nép
de az adat néha pótolhatatlan az legyen már megbízható 5-6+ évig
persze az is megérdemli aki csak SSD-n tárolja a fontos dolgát mert mindenből célszerű a mai világban egy másik HDD-n mentést tartani hiszen a mai vinyók sem híresek arról hogy 10évig mennének...
főleg a laptop vinyók nagyon hulladékok mostanságnekem egyelőre szépen megy a 830-as Samsung a laptopban, sosem fog tönkremenni a NAND benne mert jó ha évente 4TB írást kap, remélem a vezérlő is bírni fogja a kiképzést
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lala77
tag
Én is visszanéztem, március 3 óta 1.2TB használat. Egy 120gigás samsung 840 sima.
Teljesen lájtosan használom, a játékok külön drive-on (főleg, hogy steam-ről ami van, az 60-70giga, rá se férne ).
Meglepődtem ezen is amit mondtok, hogy 100giga egy windows telepítés, hiszen foglal vagy 7et, és a frissítések is max 1,5-2. Mi az istent csinál, amitől ekkora forgalom lesz rajta?Ami talán növelgeti, hogy én sokat olvasok neten, egyszerre 15-20-30 oldalt kinyitok, ilyesmi.
Mostanában gondolkodtam el, használni valami ramdrive jellegű dolgot a temporális dolgokra, és az összes fajta temp könyvtárat átirányítani rá. Nem tudom mennyit lehet vele nyerni.ingyombingyom
-
masholnap
senior tag
egy jól irányzott csákány mindent megold
nem értem, mire ez a nagy pfújolás, az valóban idegesítő, hogy az elektronika miatt viszonylag sok megy tönkre, de pl. nemrég néztem a régebbi winyóimat, mind bad sector-os. nahát erről ennyit. ráadásul a hdd-k is hullanak legalább annyira, mint az ssd-k. ez van, nem 100%-ig megbízható technológia egyik sem, biztonsági másolat nélkül ugyanúgy pengeélen táncol az ember
-
ZS3NI
őstag
Szinte biztos vagyok benne, hogy az itt az ssd szapuló kommentelők 90%-nak soha nem is volt SSD-je, csak bizonygatja az igazát hogy "HJAJJ A NAND TÖNKREMEGY EGY IŐD UTÁN AZ SSD KIDOBOTT PÉNZ!!!444"
Miért kell olyanról véleményt mondani, amit csak "hírből" ismertek?
Mutass fel nekem akár egyetlen egy fórumozót innen akinek a NAND ment tönkre az ssdben és nem a vezérlő.
Hajrá.
[ Szerkesztve ]
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Reggie0
félisten
Akkor olvasd vegig azt a forumot es megtalalod benne a tarolasi tesztet is. Ugyanis, ha ennyire lefarasztod az SSD-t, akkor egy nap utan elveszti a tartalmat. Oszd el tizzel a kapott ertekeket es akkor nagyjabol fedi az eletszeru korulmenyek kozott elfogadhato ertekeket.
-
berVi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
félisten
El vagy tévedve, ez minden csak nem lájtos felhasználás.
A lájtos az, amikor a júzer gyak. csak a telepítéseknél, és a frissítéseknél ír az SSD-re, minden más megy a HDD-re (mint nálam)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Magyarul azért tudnak ezen tesztek/tesztelők szerint 400-600TB írást az SSD-k, mert viszonylag rövid idő alatt nyomják beléjük ezt a mennyiséget (7/24 mennek a tesztek).
Tehát ebből az következik, hogy normál használat mellett nem bírnak ennyit, mert az idő előrehaladtával és külső hatások által (gépház melege) tönkre mennek a működéshez szükséges egyéb alkatrészek.Vagyis nem fogja megélni az SSD (valószínűleg) az 50TB írást sem normál otthoni használat mellett.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
...meg is válaszoltad. Ha 20 évig nem veszel, az kinek jó? (rajtad kívül... )
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
TeeJay
félisten
de ha a mai világban tudnak procit VGA-t gyártani ahol a chip évekig megy
miért nem tudnak SSD-be olyan vezérlőt ami legalább 5-10évet kibír? jóval kisebb teljesítményűek ezek mint egy CPU vagy GPU de még szerintem egy alaplapi chipsetben is nagyobb kraft van mint egy SSD vezérlőbenugyan gyártsák már olyan csíkszélességen meg technológiával hogy ne az rohadjon el idő előtt
amúgy meg a legf*sabb SSD-nek is ki kellene bírni 100TB írást
acélos otthoni használattal meg jó ha 5TB-ot ír rá évente egy user bár inkább ennek felét harmadát
ilyen alapon 20+ évig nem kellene aggódni a NAND flash-ért benneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Az a helyzet, h mindenki a cellákat félti pedig ez is "pont olyan", mint a HDD: a vezérlő elektronika sz@rik be, sokkal előbb, mint a cellák... Persze nem minden esetben, de kíváncsi lennék arra is, h ahibásak közül mennyi aminél a cellák "elfáradtak" és mennyi, aminél a vezérlő chip hal meg.
Nekem már a fene tudja mióta van a 64 GB-os Kingston, szép és jó, pedig linux disztrókat tesztelgetek rajta, ami sok írás, hiszen telepítem. Még így sem vagyok a gyári max írt adat/nap értéknél sztem
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
djculture
félisten
Erre mondom mindig hogy van egy ismerősöm akinek a gépébe vargáné táp van. 10+ éve gond nélkül megy a gépe ezzel a mindenki tudja milyen hulladék gyártói hibás táppal, p3-as gép elnetezget vele az illető az életbe se tudja úgy megterhelni hogy a táp leégjen. Attól még hogy működik nem mondanám azt hogy a vargáné táp az elpusztíthatatlan nagyon jó táp. Az ő felhasználási szokásainak megfelel az a táp és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
ZS3NI
őstag
válasz djculture #61 üzenetére
Akkor én ezt lekopogom. De eddig úgy tűnik, ezt az SSD-t a vihar nem pusztítja el. Vígan teszi a dolgát.
A laptopom kicsit lassú, úgy gondolom ezt a kingstont neki adományozom és életet lehelek bele, a pcmet pedig meglepem egy ilyen 840 EVO-val, csak győzzem kivárni a tesztet.IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
djculture
félisten
Én meg ismerek itt lévő fórumtársat is ötöt is akinél ilyen ment tönkre 1 évet se bírtak... Már írtam hogy az egész a felhasználástól függ, ha netezel, napi 2 giga írásod van vagy még annyi se jó esetben 10 év múlva is menni fog. Nem kell nagyon fényezni se ezt a technikát meg szidni se, van előnye van hátránya is.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
"Szeretem az ilyen teszteket, de ez 25db SSD a 25 millióból." - ezek egyszerű felhasználók által véletlenszerűen vásárolt SSD-k. Az elképzelhető, hogy egyik-másik tesztbe befogott példány jobban teljesít, mint a márkatársai. De mindegyik? 10x jobban? Ugyan már, hagyjuk a népbutítást a politikusokra.
"TLC-s SSD-k állítólag még kevesebbet fognak bírni.": A TLC-s 840 a tesztben tényleg gyengébben muzsikált, a megjósolt 3000 írási ciklusnál csak kicsivel bírta tovább.
De ha gondolod, hajtogasd csak a magadét, én és azok a tesztelők mind hülyék vagyunk.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
ZS3NI
őstag
Kicsit túl van dramatizálva az élettartam szerintem. Kb 2 éve vettem a Kingston V100-am és itt az eredmény:
HDD Sentinel szerint is 100%. 9 hónap worktime és elég sokat használom a gépem. Mondjuk mindig volt rajt legalább 10 giga szabadon. Mellette dolgozik 3 HDD adatok tárolására.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szeretem az ilyen teszteket, de ez 25db SSD a 25 millióból. Semmi garancia nincs rá, hogy mindegyik darab bírni fogja. Úgyhogy én inkább a gyártó által garantált írási mennyiséghez tartom magam (jelenleg ezt csak Intel adja meg)
Ha tehetem nem terhelem feleslegesen az SSD-t letöltésekkel, stb. Abból sosem lehet baj.
TLC-s SSD-k állítólag még kevesebbet fognak bírni.⭐ Stella
-
worxland
addikt
Szerintem kicsit se néztem el.
Ajánlott olvasmány:
[link]
grafikonok a gyors áttekinthetőségért:
#5182 és #5450 hozzászólás.
Crucial M4, Intel 330, Samu 830 és 840. Ezek nem ipari SSD-k. 2100, 800, 6300 és 400 tera. A többit nem emlegetem, mert azok között bőven van SLC, azok naná, hogy vígan elkattognak.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
zsola32
senior tag
Samsung SSD 840 nyolc hónap alatt 750 GB
eddig minden nagyon szép és jó.
(a samsung noti meg mintha szárnyra kapott volna...) -
ffodi
veterán
Ezzel a havi írt adatmennyiséggel, a korábbi számításodat figyelembe véve, pont 10 évre jön ki a néveleges élettartam.
Másrészről, arról sosem szabad megfeledkezni, hogy nagyon sokan még a mai napig nem tudják mi az az SSD, illetve aki többször 10k-t erre költ, annak vajon meglesz az adott meghajtó teszem azt 3-5 év múlva?
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
worxland
addikt
válasz AxBattler #44 üzenetére
"Csak azt felejted el, hogy ezek mire lettek kitalálva.": Nem felejtettem el. A jelenlegi konzumer SSD-k 400-6000 tera írásra képesek.
"Nyugodtan telepíthetem azt a 100GB-ot, mivel utána hosszú hónapokig nem megy rá összesen ennyi." - hát nekem, aki igen lájtosan használom a gépet, havonta felmegy 250-300 giga.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
trufa12
addikt
1 tb osnak gondolom szép ára lesz
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
félisten
Csak azt felejted el, hogy ezek mire lettek kitalálva. Segítek: nem nagymennyiségű adat írására/olvasására, hanem átlagos júzereknek, otthoni használatra, a rendszer gyorsítására. Ezért is kerülnek feleannyiba, mint a Pro-k, meg az Intel cuccai...
Aki professzionális dolgokra, meg munkára használná, az fizesse meg a jobb minőségre a felárat, de ez az SSD-k előtt is így volt a HDD-kel: WD Black, Raptor, stb.Nyugodtan telepíthetem azt a 100GB-ot, mivel utána hosszú hónapokig nem megy rá összesen ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
djculture
félisten
-
worxland
addikt
válasz AxBattler #35 üzenetére
10év*10GB/nap=36,5 tera, ami lóf@sz, kérem szépen. Bármelyik SSD ennek a többszörösét kibírja, ha csak a cellák újraírhatóságának mértékét nézzük - és a TLC ugye erre van hatással.
Amúgy mindig jött röhögök ezen a max. 10GB/nap-on, egy Win7/8 telepítés frissítésekkel meg minden egyéb progi felrakásával kapásból 100-200 giga.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
félisten
-
vlevi
nagyúr
Milyen jo, hogy en meg a legutolso sorozatbol vettem 830-ast, 128gbosat. Csak a veletlenen mulott, meg az akcios kuponon, hogy vettem, de szerencsem volt, mert nehany het mulva mar nem lehettt kapni, csak a 840-t.
Amugy az nem lehet, hogy ennek a turbo write technologianak az lesz a baja, hogy irasra mindig ugyanazt a marhagyors, de kicsit nand flastnhasznalja? Nem fogja azt tul hamar elhasznalni? Mert most a napi nehany giga atlagos iras a wear leveling miatt szetoszlik a szazhusz gigan, de ha mindig ugyanazt a 9gigas gyors flasht fogja irkalni, az el fog kopni nagyongyorsan...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jah, nekem is a Basic van.
Ha a gyári becslést vesszük alapul, akkor is legalább 10 évig bírnia kell, napi max. 10gb írással...A PH! tesztből idézve:
"...kalkulációnk alapján napi 10 GB írással számolva a szóban forgó 250 GB-os modellnek nagyjából 20 évre lenne szüksége a teljes elhasználódáshoz. Bátran állítjuk, hogy a vásárlók nagy részének ez több mint elég. Azt természetesen ne feledjük, hogy a 120 GB-os modell esetben ilyen tempóban "csak" körülbelül 10 évig húzná az SSD, míg a legnagyobb 500 GB-osnál már bő 40 évig."[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
djculture
félisten
-
nagyúr
TLC hulladék.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
leslieke
Jómunkásember
Eddig jó, most jöhet a teszt!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Csabroncka
addikt
Mindenki az áron van kiakadva, pedig 10 évvel ezelőtt igen drága volt egy 500 Gb feletti winyó is, más kérdés, hogy most úgy dobálják az ember után.
"in medias res"
-
rastawicc
tag
Ultimate meg deluxe nem lesz?
La Mastre.
-
sapka nélkül fiatalabbnak nézel ki Viszont az a "golfozni indulok, csak előtte beszólok" fej nagyon passzolt, de majd megszokjuk szigorú tekinteted, sebaj.
-
ZS3NI
őstag
Várom a tesztet. Talán meglesz az új ssdm.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
F34R
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #19 üzenetére
nem vagyok roflmf mlc vagy slc thxbanpls
(#23) ViZion
az DD
[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
szóval ez most a 840 és a 840 Pro közé fog bejönni?
már csak azt kell kideríteni MLC vagy TLC és hogy hány nm-en gyártjákMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
titán
Mintha eddig a sebességgel lett volna a gond a sima 840-esnél.
(#12) Kalamona1
Térjünk vissza a kérdésre néhány év múlva.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Kalamona1
tag
én egy 120gb-és 840 es ssd boldog tulajdonosa vagyok kb a polcokra kerülésük alkalmával vettem. 100% ban megvagyok vele elégedve. Gyors, nem melegszik, teljesítményéhez képest olcsó. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Mindentől féltjük azt, akit szeretünk, mert végső értelemben talán a halálra vagyunk féltékenyek. (Márai Sándor)
-
F34R
nagyúr
TLC no way ......
-
lee56
őstag
Reméljük nem hasonló a helyzet, mint anno a Samsung winyók kellemesen hűvösnek "mért" , vagyinkább vélt hőmérsékletei. Ha már fagyasztást írtál
Amúgy jók lennének ezek az SSD-k, csak gyűljön szépen a hosszútávú tapasztalat a megbízhatóságról meg a meghibásodási arányról, közben csökkenjen az áruk szépen, és akkor jövőre talán veszek is belőlük.
No Comment
-
Male
nagyúr
"az egyes termékek képességeit egy teszt keretein belül részletesebben is taglalni fogjuk"
Holnap reggelre jöhet is a teszt részemről
(Ha lehet, fogyit próbáljatok mérni valahogy, szerintem érdekes lenne, mert korábban a Samsung SSD-knél irtó alacsony fagyasztás értékek szerepeltek, míg pl a SandForce vezérlőseknél a többszöröse... kérdés, hogy ebből mi a valóság.) -
Silentfrog
veterán
Nekem olyan érzésem van,hogy bő másfél éve egy helybe topog az ssd üzletág.
A sebesség már a 830-as korában is rendben volt,de a gb/ft arány csökkenése elég rég megtorpant.
Mindenki reménykedett mikor a hdd üzletág a "víz alatt" volt meglódul az ssd fejlődése,de már lassan eredeti árra mérséklődik a merevlemezek ára és egy 256 gb-os ssd-t meg mindig bőven 30 k felett adják.
Azt hittem meglovagolják a hdd "hínárszezonját" de úgy néz ki ez mindenkinek megfelel,így ahogy van. -
Mr President
senior tag
Várható élettartam?
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
bsh
addikt
"a TurboWrite névre keresztelt pufferelési technológiát dobta be a vállalat, aminek működési mechanizmusáról jelenleg szintén nem sokat tudunk." -> [link]
-
nagyúr
ára?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest