- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ahogyan Donald kacsa mondaná
-aztapaszta cipőpaszta -
-
Dr. Romano
veterán
Mivel mással. A Cedar Mill-el még a hangsebességet is át lehet lépni, de nem jutsz vele messzire..
.
Saccco
Valós teljesítmény adat? Ezen az órajelen egy E2200 teljesítménye felett lehet valamivel. -
-
-
Tomcat
őstag
Ennek semmi értelme így. Örüljetek akkor a jelenlegi leggyorsabb extrém processzor tuning bravúros sikerének. Én továbbra sem veszem ezt komolyan. Nektek ez egy bravúros mutatvány nekem meg egy szimpla "muhaha". Én befejeztem.
-
Ez a rekord másra sem jó csak kihozza a "hűha, ez igen!" mondatot a laikusokból
ezzel rajtad kívül mindenki tisztában volt. folyékony nitrogénnel hűtötték, és a magfesztől még egy P2 is elolvadt volna, gondoltuk, hogy nem azért csinálta a gyerek, mert nincs pénze jobb procira.
De lehet hogy még egy P4 vagy A64 is jobban teljesítene.
na ne bazd...
ahogyan autóba ülni is több értelme van, ha az ember siet, mint hosszútávfutni, de azért ügyes, aki nem esik össze egy maratonon.komolyan mondom teljesen úgy csinálsz, mintha még sose láttál volna OC bajnokságot, vagy nem tudnád mire jó ez.
és teszed itt a hülyét, meg belemagyarázol olyan dolgokat, amiknek semmi köze a témához. -
TESCO-Zsömle
titán
Nem a kérdésre válaszoltál.
Általánosságában.
Mi értelme egy megfutott világcsúcsnak? Mi értelme a leghosszabbat ugrani a világon? Mi értelme a legtöbb mákos tésztát megenni fél óra alatt?
Tehát mi értelme a rekordoknak?
Függetlenül attól, hogy milyen téren születtek.
Valamennyiről elmondható, hogy csak egy szűk réteg foglalkozik vele komolyan, és a laikusokból kiváltja a "hűha, ez igen!" hatást... -
Tomcat
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #30 üzenetére
Alapvetően semmi értelme ha egy ilyen jelentéktelen processzorról van szó. Van ahol viszont mégis. pl. félvezető-technikai kutatásoknál, szupravezető kísérleteknél. Ez a rekord másra sem jó csak kihozza a "hűha, ez igen!" mondatot a laikusokból. Aki egy kicsit is ért hozzá az tudja hogy ez a teljesítmény még egy alap Core2Duo vagy Phenom I teljesítményét sem éri el. De lehet hogy még egy P4 vagy A64 is jobban teljesítene.
-
-
Georg17
tag
Egy ilyen rekordnak az a lényege, hogy elinduljon a Windows és lehessen készíteni egy képet (snapshot-ot) a CPU-Z-ben az elért órajelről. Ezért hívják órajel rekordnak. Nem olyan egyszerű ez.
Amikor Usain Bolt megfutotta 100m-en a 9.58-at, akkor se kérdezte senki, hogy hány métert tudott volna még futni ilyen gyorsan? Mert értelmetlen kérdés lett volna, ugyanis 100m-t kellett futnia és kész. -
zoltanz
nagyúr
Következő az lesz, hogy új rekord születt: 5 számjegyű MHZ -ek, (de a gép bootolásig jut csak el).
-
rainmen
aktív tag
Rekorddöntésnél senki nem foglalkozik azzal, hogy mennit bír. Mert ugye azért tud valami rekordot felállítani, mert ki van hegyezve. Aki jobban kihegyezi, az a rekordtartó. Egy a lényeg, hogy annyit bírjon, amíg megvan az eredmény.
-
- = Zk = -
félisten
nah, Bacsisnak fel van adva a lecke, az az érzésem
-
Ricsiii1992
tag
Gratula a fiúknak.
Jók ezek a hírek, (szerintem) érdekesek. Az meg hogy stabil vagy sem...pont nem lényeg, az utolsó MHz-eket is próbálják kihozni a prociból. A régi órajelrekordok se stabilak , akkor hogynézne ki, hogy ezt tesztelnék prime-al....pl. 7,5-ön stabil is lenne, de akkor tuti nem döntenének meg vele semmit. Egységesen minden (órajel)rekordot kéne stab.tesztelni, vagy egyiket se. (ha jól értelmezem, ítt a cpu-z validig kell eljutnia a gépnek, szóval egyenlőek az esélyek, nincs ezzel semmi gond)jó móka ez a celeron tuning (már akinek), én direkt ezért vettem 2k-ért egy cedar mill cerkát, és egy 3,5k-s P5LD2 lapot, gyári léggel 4,5-4,7GHz, vizezve pár MHz-el 5giga alatt van,feszt még csak
1,65V-ot kapott. Vagy a lappal van vmi 200-as fsb körül, vagy a proci nem túl jó darab hogy nem megy az 5 giga, de azért így se rossz.
Azért kiváncsi lennék, egy jobb 2500/2600K hogy menne LN2-vel, lehet azok lesznek az új rekorder procik. De talán a cedar millek még mindíg jobban mennek (PH-s tesztben 5giga gyári hűtővel).
-
DraXoN
addikt
Ejj.. ennyi év és még mindig nincs 10GHzes P4?.. hát hol késnek az Intel pedig megígérte xD ...
Egyébként egy celeron D 3.2GHz-es példány pont nekem is van otthon a fiókban elfekvőben ... nem áll szándékomban tuningolni de ha valaki szintén rekordkísérletet tervezne vele akkor szívesen nekiadom xD ... Egyébként gyanítom a kevesebb cache miatt tuningbarátabbak ezek a példányok. Anno az első celeronok L2 cache nélkül jöttek és valamennyi ment az alap órajeléhez képest +80-90%ot legalább.. a következő generációba ami hamar jött már beépített az intel egy minimális cachet, de nem elsősorban a teljesítmény növelése miatt (mert arra ugyan jótékonyan hatott) hanem hogy ne tudják annyira tuningolni (mert a tuning értékeket alaposan visszavettette) ... -
Saccco
nagyúr
Nesze neked Celeron.
Kár, hogy valós összehasonlítható teljesítmény adat nem társul mellé, érdekes lenne.
szerk:
(#30) TESCO-Zsömle:
Hsz time -
kpal
nagyúr
Nice .
-
-
buzus
aktív tag
Biztos unatkozott a srác. Tipikusan az a helyzet, mikor maga a folyékony nitrogén kb. többe került mint minden más együtt. Azért gratulálok neki, elmondhatja magáról pár hétig, hogy valamiben a világon egy darabig a legjobb volt
Gondolom a többség már látta de egyből ez jutott eszembe LINK
-
Devid_81
félisten
Cerka D-kben mindig is elég nagy tartalék volt.
De húzhattad azt akárhova akkor sem tudott semmi meglepőt -
Tomcat
őstag
Már megint egy megkérdőjelezhető értelmű sikeres túlhajtás. Gratulálunk a bravúros mutatványhoz, de kérdem én mi értelme ennek. "0" teljesítmény társul mellé, ráadásul ha jól tudom az IBM tesztlaborjában "tizensok gigaherzes" processzormag tesztek zajlanak, van ahol a 100 GHz-et közelítik meg szupravezetőkkel egyes tranzisztorok esteén. Kíváncsi vagyok mikorra tyúningolják föl arra a szintre ezeket a Celeron nevű processzornak látszó tárgyakat.
-
LackoMester
addikt
Aztaqurva nem semmi Celeron proci, naná, h. nem stabil 8,3 GHz-n.
-
keIdor
titán
Ez így ha 8.3GHz-en stabil lenne kb. melyik mai procival lenne egyenértékű?
-
Youri
veterán
Azt egy alapórajeles X2 640 odaveri teljesítményben
-
callmeakos
veterán
válasz
freestailo #12 üzenetére
Nem hinném, mert a cuccos 5 perc múlva pukkan egy szépet
-
M@cika
őstag
Ja, ez az elindult, de amúgy használhatatlan kategória. És a teljesítménye is harmatos lenne a mai procikhoz képest.
-
freestailo
őstag
A fő kérdés: KRÁJZISZT VISZI?
-
foxxmotor
tag
Szerintem is elgég felesleges ez így, hogy nem stabil, de azért nem semmi ez az eredmény.
-
mghltm
addikt
es ti meg a bull-t varjatok?! minek? celeron d ftw! megyek aprora felvasarlom az osszeset!
-
Angel1981
veterán
válasz
Geri Bátyó #7 üzenetére
Így van.
Nincs külön olyan rekordkategória, ahol még egy adott programot is hibátlanul le kelljen futtatnia, és nem csak a rendszerfelállás számít?
-
Móci
addikt
Szép kis rekord a cerkától.
-
djculture
félisten
Én gyári hűtővel egy kiló ventivel megtámogatva 4500-on hajtottam egy ilyet régen,de a fasorba se volt még úgy se a másik gépembe lévő 3500+ os amd64 hez képest ami 2200mhz en ment csak alapon
Teljesítményére ennyi jellemző
-
patex1983
őstag
hmmm
értelme amúgy szinte zéró, de azért nem semmi, hogy meg lehet cibálni ezeket a Celeronokat -
VIC20
őstag
"Sajnos a rendszer nem volt elég stabil ahhoz, hogy konkrét teljesítménymérés történjen."
Basszus, akkor miféle rekord? Miről beszélünk?
Hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A friss 8308,9 MHz-es rekordot természetesen Celeron D CPU-val sikerült elérni.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest