Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaise
veterán
Itthon mikortól lesz kapható?
-
Cs1csó
félisten
Gyerekek én itt kérek elnézést mindenkitől, hogy felhoztam a témát!
-
addikt
Azért ez nem profi szint. Csak mondjuk 3 kamerával rögzítjük az eseményt.
Magát a vágási munkát kellene gyorsítani az ssd által és nem csak úgy, hogy az OS és a premier az ssd-re van telepítve, hanem pl.: a premier ideiglenes file-jai és maguk a források is SSD-n vannak.
Nyáron építek egy ilyen gépet, akkor ki fogom próbálni
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kleinguru #45 üzenetére
Profi szinten aláírom, hogy SSD kell
Gondolom rohaadt erős géppel vágod szinkronban De a renderelés sebessége gyorsabb mint a HDD?
Nem jól fogalmaztam, rendszernek mindenképp SSD, de a vágott anyag renderelése szerintem nagyobb sebességű HDD-re mehet. De majd tesztelek
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
addikt
-
Cs1csó
félisten
Konkrétan erre gondoltam : videóvágás mikor nagyobb méret miatt a az "anyagnak" is érdemes gyorsabb táron lennie, de a géphasználók elhanyagolható százaléka vág videót napi rendszerességgel. (azért hangsúlyoztam ki ezt is, mert hébe-hóba egy két videót összevágni házilag arra elég a HDD hiszen nem az idő lesz a lényeg)
A vicc, hogy most még ugye drága kb. 1TB SSD 40-50 ezer forint (ÁFA-val stb.) de ha HDD-k méretnövekedése elég nyögvenyelősen halad tehát, hogy tartani tudják a 2,5"-3,5"-t jelenleg kb. 8-10TB-nál járnak és ezt ebben a méretben simán le fogják hagyni az SSD-k pár éven belül, ha jól tudom már le is hagyták csak még forgalomban kevéssé elérhető.
Tehát egy tenyérnyi - 2,5" - háttértáron 20-30-50TB az már elég jó lenne, persze mindenképp pár ezer forintos áron mert akkor megint adtunk a xarnak egy pofont hogy 10 ezer forint / TB áron lesz kapható.
-
sb
veterán
Nem beszélve arról, hogy adattárolásra nem is tudod kihasználni a sebességét.
Adat: zene, film, stb... tartalom. Ennek a fogyasztására 10MB/s nagyságrend elég.Nagyobb adat másolgatásánál vagy backup/resotre-nál nyilván megőszül az ember 100-200MB/s-es HDD sebességek mellett is de ez meg nem a normál használat része. Még DB szerveren sem ami már szintén nem kommersz felhasználás. Egyedül a videóvágás talán ami sok adat és nagy sebességet kíván, de ez sem hétköznapi használat.
-
Cs1csó
félisten
Még mindig drága de: Kingston A400 2.5 960GB SATA3 38 280 Ft-tól
Jelenleg szerintem elértünk a "senki földjére"
RENDSZERNEK már elég egy 120-240 GB-os vagy pár játéknak egy-két combos programnak 480GB-os DE E felett - speciális igényeket most hagyjuk az partial így is - tehát ADATTÁROLÁSRA még alkalmatlan.
Hiszen arra kellene 2-4 TB legalább az pedig még egy 22 ezer Ft-os 3TB-os HDD-hez képes HORROR.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Ideiglenes tárolásra igen, hosszútávúra nekem még mindig vagy egy 3.5" belső vagy egy usb3-as megbízható külső inkább.
Viszont a gyorsaságban az SSD a nyerő és a halkságban is.
UI:
Tárolásra nekem egy 6 TB WD-RED HDD, 1 WD Elemets 1 TB külső HDD + jó pár Panasonic BD-R 25 GB és Verbatim DVD+R UAE( arab emírségek) lemez szolgál.
Ide kerülnek a nagyon fontos adatok, bőven elférek rajtuk.Ebből a 6TB nincs egy éves a többi + lemezek több évesek már és hetente ellenőrizve !
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
snecy20
nagyúr
Valahol ebben az egészben a legjobb dolog, hogy ma már egy gyors 1TB-os m.2 SSD is megfizethető. 3 éve még álmodni sem mertem erről.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
westlake
félisten
Elméletileg a hónap végén a WD SN750 is érkezik normális áron. Mondjuk ebből a terabájtos az igazán fürge.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Robert07
aktív tag
válasz kleinguru #15 üzenetére
Terhelhetoseg alatt nem egeszen arra gondoltam, hanem az elettartam alatt irt adatmennyisegre. A hivatalos TBW-re. Ez ugye az MLC NAND miatt magasabb.
Azt nem tudom, hogy az SLC cache merete mekkora, es mennyi ideig tudja tartani a maximalis sebesseget, de az biztos, hogy az MLC az megint kevesbe esik vissza sebessegben, ha megtelik a cache.
-
worxland
addikt
3300 kontra 2500 ~ 53%-os növekedés.
Ennyire nem tudtok számolni?''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Areturus
tag
Itt nekem a német Amazonon a 2 TB-os változat már előrendelhető, s elérhetőségre 06.02-t írnak. [link]
-
sb
veterán
válasz #16939776 #14 üzenetére
Én a spec alapján ugyanannyi DDR4 cache-t látok rajta, mint a sima 970-en. Ami amúgy sok mindenre nem elég ilyen másolási teszteknél mivel 0.5-2GB és kifújt.
A normál teszteknél az SLC cache dolgozik érdemben, abban is volt némi növekedés, de nem dupla.
A szokásos felállás: 256-oson viszonylag kicsi, 512-nél már bőven jó, 1TB és felette meg brutál szerintem: 40-80GB. Utána esik vissza ugye a TLC szintjére, de 1TB-nél már ez is jóval magasabb a 256/512-höz képest mivel ugye több a párhuzamos írás több nand-ra.
Lényeg: lehet keresgélni mennyire esik vissza, de értelmes kommersz használatban még az 512-es TLC írása és 20GB cache-e is elég jól bírja. SQL szervernél már lehet, hogy megrogyna de Pistike ritkán futtat olyat otthon. Ill. lehet, hogy még SQL alatt is bírná, mert ott sem folyamatos a terhelés szvsz ilyen adatmennyiséggel, tehát a cache tud ürülni ott is...
-
addikt
Azért ez a sebesség nem csak a hőtermeléstől “fogy” el nem Ha eltekintünk a hőmérséklettől, akkor is vissza fog esni a szekvenciális tempó, amint megtelt, vagy kifogyott a cache. Pro sorozat cache mérete nagyobb, ott ez később következik be.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
törölt tag
A 2x akkora fedélzeti ram engedi meg a nagyobb írás/olvasást, amíg nem szalad tele adattal, vagy tényleg nagyobb sávszélt tud a NAND area a vezérlő felé?
[ Szerkesztve ]
-
Robert07
aktív tag
A PRO szeria meg mindig ketszer annyira terheheto, legalabbis papiron. A valosagban tobbet varnek tole, mert az MLC es TLC kozott nagyobb a kulonbseg. Persze ez ott, ahova szanjak teljesen mindegy, adatkozpontokba meg van direkt oda szant SSD tobb over provisioning-el es ezaltal meg nagyobb terhelhetoseggel (papiron is), tehat igy elegge retegtermek lett a PRO sorozat.
-
M107
addikt
TLC nand-ok
Samsung 970 EVO Plus specifikációk
Kapacitás 250 GB 500 GB 1 TB 2 TB
Form Factor M.2 2280 egyoldalas
Vezérlő Samsung Phoenix
LPDDR4 DRAM 512 MB 1 GB 2 GB
NAND Flash Samsung 96 rétegű 3D TLC
SLC gyorsítótár min 4GB 4GB 6 GB TBD
Max 13 GB 22 GB 42 GB TBD
Szekvenciális olvasás 3500 MB / s TBD
Szekvenciális írás (SLC) 2300 MB / s 3200 MB / s 3300 MB / s TBD
Szekvenciális írás (TLC) 400 MB / s 900 MB / s 1700 MB / s 1750 MB / s
4KB Véletlen olvasás QD1 17k IOPS 19k IOPS TBD
QD128 250k IOPS 480k IOPS 600k IOPS 620k IOPS
4KB véletlenszerű írás QD1 60k IOPS TBD
QD128 (SLC) 550k IOPS 560k IOPS
QD128 (TLC) 100k IOPS 200k IOPS 400k IOPS 420k IOPS
Erő Olvas 5,0 W 5,5 W 5,5 W TBD
Ír 4,2 W 5,8 W 6,0 W TBD
Tétlen 30 mW TBD
L1.2 Idle 5 mW TBD
Encryption AES 256, TCG Opal 2.0, IEEE 1667
szavatosság 5 év
Írjon tartósságot 150 TB
0,3 DWPD 300 TB
0,3 DWPD 600 TB
0,3 DWPD 1200 TB
0,3 DWPDA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
awexco
őstag
Kiváncsi vagyok menyi idő kell majd mire kijönnek a pcie4 et támogató m2 -es ssdék . Zen2 es széria már elvileg támogatni fogja a vele érkező alaplappal .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
törölt tag
Remélhetőleg lassan inspirációt nyernek a web tárhely szolgáltatók is, hogy 1-2GB helyett mondjuk 2-3x ennyit tegyenek egy starter csomagba. Mondjuk nálunk főleg mail miatt fogy el.
-
Patice
nagyúr
És meddig bírják ezek az SSD-k ezt a folyamatos írást/olvasást? Mennyi adat után kezdenek el visszavenni a tempóból, amikor már forráspontig hevültek? Ja, és mennyit fogyasztanak 100-on?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem még mindig úgy érdemes gondolkozni, hogy ebből egy kisebb variáns, és tárhelyként duplázva 1+1TB olcsóbban.
Esetleg ha valaki tényleg nagyon biztosra megy, akkor egy egyszerűbb NAS, és HDD-kre biztonsági mentés.
De én az 1TB-os 970 EVO-ot biztos nem venném meg.
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
M107
addikt
Áfásan 130000 Forint kb az 1TB ezt már csak tényleg az veszi aki elvakult vagy pénzt is csinál belőle.
( Cégbe, vagy nem amatőr módon foglakozik a videóvágással )A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
MPowerPH
félisten
Azert kemeny, hogy ezzel ki is nyirtak a Pro valtozatot.
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest