- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
thedioda
tag
25w falbol mért érték, sff gépek nem nagyok, owncloudban ott vanak amiket említettél, van telos appja. Ettől fügetlenül elfogadom, ha elégedett vagy vele használd
Magnat: kérlek írd még le ide azt a rengeteg funkciót amit használsz egy ilyen 70k s nasson
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
thedioda
tag
A cikkben említett nas kb pont erre elég, de egy plexet, torrentet, owncludod sem tart sokbol feldobni. De mint mondod te is inkább microservert használsz omv vel
Az meg hogy 10w vagy 25 szerintem mindegy, 5 év allat sem sporolod meg a különbözetet."A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
thedioda
tag
Ezt azért cáfolnám, én sem azért használok épitettet mert nemtelik syno ra, szipmlán miért fizessek ki valamire felárat ami még zártabb is adott esetben, ha valaki ezen a területen dolgozik és felhuzni egy ubuntu srv-t meg rá egy smbd-t tovább tart max 15 percnél ott gond van. Mezei usernél még inkább megértem hogy a dobozos megoldást veszi.
-
thedioda
tag
válasz
Dr. Akula #39 üzenetére
Igen vehetek xeonosat, írtam is hogy van komolyabb félmiláért.
Ugy gondolom hogy a haverod max 4ks tvn nézi, de hogy nem 4k s contentet az biztos, nemfogja birni az armos csoda a transcodingot. De tételezzük fel hogy megy rajta akkor is 120-140k t költött el ugynarra amit a random 18k s használtpiacos optiplex tud, de ha ugyanolyan építt újonan cerkával de ha még i3 akkor sem kerül 120k ba sehogy.
Másik fele a dolognak, az hogy te nem használnál ki esetleg ki erösebb vasat egy dolog, de az nem jelenti azt hogy más sem."A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
thedioda
tag
válasz
Dr. Akula #21 üzenetére
Pontosan ez a problémám, hogy ez nem túlméretezett hanem alul. Igen tudom hogy lehet ennél komolyabbakat is kapni félmiláért hogy bele menjen több hdd netán 10g lan meg ne szarja ösze magát 1-2 2160p plex stream allat, csak hogy ez töredék áron megépíthető még új alkatrészek esetén is.
Cifu: Végeredményben minden pontodat össze lehet vonni egy alá, ami a kényelem. Egy szóval sem montam hogy éhen fognak halni a syno nál ettől függetlenül szerintem nem éri meg.
-
thedioda
tag
Egy ilyen eszik 25w ot, még a ruhas szekrényedet is nehezen fűttenéd ki vele. A villanyszámlán ez a 25W meg kb kerekitési hibának is elmegy cserébe bővíthető és van benne elég erő.
Mellékesen panelban lakok, nasomban ryzen 3600 van 8db ssd meg 12db sas hdd társaságában mégsem fütti ki a lakást sajnosDagonya: ne értsd félre nem a fillérbaszás végett gondolom így, csak ezek szimplán haramat gyengék de legalább drágák. 70 böl kijön ujonan a cerka lapal meg 4gb ramal is simán.
-
thedioda
tag
Kiváncsi lennék ki veszi ezeket meg, és leginkább hogy miért? Használ i3 brand gép 4gb rama ~18k és azon még elfut akár egy plex is meg ezaz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat újdonsága 32 TB tárhelyet tud kezelni, és az árát is beszorították a 70 000 forintos határ alá.
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 38.000.-
- WD Elements 2TB külső merevlemez, ÚJ, gyári dobozában.
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest