Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #20 üzenetére
Igen, arra is jo. Eleg sok FPGA alapu H265 koder van, mert energiahatekonyabb, mint procival szamolni. Erre van xilinxnel az EG szerias Zync ultrascale+.
Sot, komolyabb SDR radiok is FPGA-val oldjak meg a jelfeldolgozast.Igazabol sokmindenre jo, banyaszni is lehet vele egy csomo coint.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Persze, meg aranyosan annyit raksz le minden tipusbol amennyire szukseg van es ezaltal optimalisan tudod kihasznalni a hardvert. Pl. int4 szamolashoz nem kell int8 eroforrast hasznalni es eldobni a felso 4 bitet, hanem egy kb. int8nyi helyre beraksz ket int4 szamolot. Itt nincs annyira kotott architektura.
(#16) arn: Azert FPGA-val nem olyan konnyu csikszelt valtani, mint egy procival.
(#9) 5150: Nekem hasznos volt, mert alapvetoen Xilinx vonalon mozgok, az Altera(intel) torteneseket nem kovetem szorosan.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Vsz. ez egy nagyon speciális rétegcucc gépi tanulásra optimalizált változata amit ebben a terjedelemben kb. lehetetlen úgy leírni, hogy nem erre specializálódottak is értsék miben léptek előre (akik meg értik hozzájuk más forrásból vsz. rég eljutott már a hír, azaz így sok értelme nincs).
Nemcsak láttam, hanem pl. írtam is már működő VHDL kódot (az 1-ik programnyelv amivel az ilyen HW-ket szokás programozni), de nekem se jött sok le ebből a hírből... -
-Skylake-
addikt
Az Intel bejelentette, hogy most frankon csinalt egy csipszet, nem csak megvett egy masik ceget. 10nm-en keszul, szoval azta ez icikepicike. Tamogatja meg a ledes ergebes gamer memoriakat is , meg mindenfele gyorsabb memoriat is. Mindenre IS jo amugy a csipsz, akarmire hasznalhatod. Amugy 40 TFLOP-ot is tud, az gyorsabb mint toretto berobbantott motorral rukvercbe, szoval az tenyleg gyors. A cuccot meg nem lehet megvenni, de amugyis rohadt draga lesz es a crysist sem viszi olyan jol.
Igy jo ?
Egy laikusnak a vilagon semmit nem fog mondani ez a cikk es nem is nekik szol, mert a technologia sem nekik szol es a termek sem nekik szol.
[ Szerkesztve ]
-
5150
aktív tag
Na ezt a cikket értse meg minimális szinten egy laikus. Olyan, mint a linux. Guglizd ki. Csak ezt kb. 5 szavanként kell.
-
Madárpók
aktív tag
INT2 WTF, létezik ilyen? mármint értem, hogy van 0, 1, 2 meg 3, de mégis mire jó az ilyen? INT8 még oké, sok mindent lehet kezdeni pl. 256 szürkeárnyalattal, de 2 bittel?
-
nyunyu
félisten
Van már tömeggyártásra alkalmas 10nm-jük???
Ja, hogy ez új termék és nem pótlake?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
syberia
veterán
A csilliós fejlesztési-tesztelési költségeik okán, szinte ingyen fogják adni.
-
Reggie0
félisten
Nagyon sok adat nem stimmel, lehet hogy erdemes lenne megnezni az adatlapot inkabb: https://www.intel.com/content/dam/www/programmable/us/en/pdfs/literature/hb/agilex/ag-overview.pdf
Kivancsi vagyok mennyibe fog kerulni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Agilex az első olyan fejlesztés lesz, amely nem csak az Altera műve.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...