Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
poostibi #1647 üzenetére
Az eredmény szerint nincs mérhető bithiba ez remek.
Remélem ezt tisztáztad a telekommal is, hogy nincs szakadásod hanem a sebességet nincs meg. Azt nem mondtad nekik hogy hibásan van a profil beállítva a porton? Csinálsz képeket amostani 1.6 megáról? Megnézem változtt-e valami.
MOD: most jövök rá, hogy BERT teszt közben csökken a sebesség mivel a teszt maga is forgalmaz. Bakker majdnem benéztem
A modem nyitólapján a Current line speed az amit nézni kell, ha az változik akkor változik a tényleges sebességed is.
Dchard
-
poostibi
csendes tag
válasz
poostibi #1642 üzenetére
Ez lett a vége a BERT-nek
Most már csak a T-home-ot kell megvárnom. Remélem csinálnak valamit, egyszer már voltam kábeles és nem szeretnék visszamenni. Olyan, mintha direkt szívatnának. 3 nappal ezelőtt 2,2 megabit volt a letöltési sebességem, tegnap és ma már csak 1,6. Lehet, hogy a tegnapi reklamációmra volt ez a válaszlépés. Azt gondolhatták, hogyha visszavesznek a sebességen, akkor megszűnik a probléma. De könyörgöm nekem nem szakadással volt bajom... -
dchard
veterán
válasz
poostibi #1637 üzenetére
Ez a kép érezhetően sokkal jobb mint korábban volt, menni fog ezen az 5mega szépen.
Vivőkizárást fogunk csinálni, de nem akkorát mint korábban volt.
A bekötésnél: ha jól értem, akkor a piros-fehér vezeték jön a föld alól gégecsőben a fekete drót az meg megy a modem felé?
Az a fekete kábel az teljesen csereérett. Megmondom én mit csinálnék:
1. Ezt a kötődobozt leraknám a földhöz minnél közelebb de úgy, hogy ne tudjon beázni.
2. Vennék SFTP kábelt (falit) és azt a fekete szutykot kicserélné arra egészen a modemig (ha jól értem nincs telefon vagy más szolgáltatás, így se szűrő se elosztás se toldás nem kell).
3. A bejövő telefonvezetéket az SFTP-vel forrasztanám abban a kötődobozban, az ilyen kültéri kötések simán eloxidálódnak, növelik a csillapítást.
4. Az SFTP végére felkrimpelni egy Rj11 telefoncsatit és rögtön tolni a modembe.Egy valami kérlek még meg: a DMT-ben a jobb oldalon lehet parancsot megadni. Arra kérlek, hogy ott add ki az alábbi parancsot:
adslctl info --SNR
és
adslctl info --QLNés ennek a kettőnek a tlejes kimenetét küldd el nekem privátban. Ez alapján mondok neked vivőkizárásra egzak értékeket.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
poostibi #1633 üzenetére
Figyelj ezt a Tenetet próbáld partnerként kezelni. A leveledben írd meg, hogy tisztán látszik: ez a 2megás előfizetéshez tartozó profil mivel a feltöltés sincs meg (pont a fele) és hogy jelezzék a T-Home-nak, hogy a portod rosszul van beállítva.
Mielőtt a DMT-s monitorozást csinálod, feltéltenül állítsd vissza a margint 100-ra a vivőkizárást meg kapcsold ki.
Illetve próbaképpen berakhatnád ADSL2 módba ADSL2+ helyett. Tipp: ilyenkor eltarthat akár 10-15 percig is, míg rájön a közpnti oldal, hogy módot váltottunk. Viszont ha 15 perc után sem áll szinkronba, akkor rakd vissza ADSL2+-ra (bár látszik, hogy G.DMT módban fut a modem).
Esküszöm nálad elgondolkodtam azon, hogy hiába csak pár méter kábel van, nálad érdemes lenne árnyékoltra cserélni és nem az átadási ponttól, hanem a föld felett rögtön. Azt nézd már meg légyszíves, hogy az átaádsái pontnál a kábel ami jön a földből árnyékolt-e, mert ha igen, akkor a meglévő telefonvezeték cseréje SFTP-re és a megfelelő földelés jelentősen csökkentheti a zavarást amit jó lenne legalább mérsékelni. Ez nem egy nagy beruházás, pár száz forintból megúszható.
Normál esetben ennek semmi értleme, de a Solti adó 2000kwatt teljesítménnyel sugároz, és ilyen közelségből akár néhány méter árnyékolatlan vezeték is brutális mennyiségű zajt szed össze. Ebben az esetben azt is el tudom képzelni, hogy a föld alatt lévő tözskábel is szedi össze a zajt, mert az alacsony freki ilyen mélységben simán képes a föld alá hatolni.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
poostibi #1627 üzenetére
És végig a faluban földkábel van, csak az a pár méter van a föld fölött? Elképesztő, el is rakom a gyűjteményembe ezt a képet, tankönyvi eset.
A beállításoknál a target margint állítsd vissza 100-ra, a vivőkizárást pedig kapcsold ki. Esetleg megpróbálhatnád ADSL2+ helyett ADSL2 módba állítani a modemet.
Valaki biztos, hogy nem jól állított be valamit és ez a T-Home lesz ha az ő hálózatán jön a cucc. 19dB-s SNR margin lefelé csak akkor lehet. Szóval a T-Home sara. Sebességet nem kell mérni, mert látszik, hogy 2mega sincs a letöltési irányod, és a feltöltési sincs 512kbit, pedig mindkét irányban van még tartalék a vonalon.
Ez a profil rosszul van beállítva az tuti.
Dchard
-
poostibi
csendes tag
válasz
poostibi #1627 üzenetére
Közben felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt állítják, hogy 5 megabites csomag van aktiválva, vagyis, hogy ők nem korlátoznak. Tenet a szolgáltató, és T-homeos területen szolgáltatnak. Az elképzelhető, hogy a Tések vették vissza a sávszélt? Egyébként Teneték azt tanácsolták, hogy két különböző időpontban a speedtest.net oldalon mérjek sebességet, és küldjem el a supportjuknak... A szépséghiba az, hogy csak munkanapokon 10-18ig van ügyfélszolgálat.
-
dchard
veterán
válasz
poostibi #1625 üzenetére
Kérlek készíts egy képet a DSL settings menüpontról is, hogy lássuk miként állnak a beállítások.
Ezzel a vonallal valami nagyon nem stimmel. Megkérdezhetem, hogy melyik település ez?
A Kossuth rádió olyan mértékben zavar, amilyet még nem láttam, ráadásul baromi hosszú a lefutása. Ez alapján azt mondanám a Solti adó mellett lehetsz...
A lényeg, hogy először mindenképpen nézd át a házban/lakásban a telefonhálózatot és írd le, hogy mit tapasztalsz. A legjobb az volna, ha rajzot is készítenél, hogy értsük mi merre.
A többit a beállítások és a rajz megnézése után fogom mondani, de annyit elárulok, hogy ebből a vonalból simán ki kellene hogy jöjjön az 5mega, és az is látszik, hogy a szolgáltató NEM 5megás profilt állított be. Első korben kérni kell, hogy a profilt az 5megásnak megfelelően állítsák be, mert ez nem annyi. Ha azt mondják, hogy nem lehet akkor hazdunak, és mondd hogy saját felelősségre is kéred az 5megás beállítást, pláne ha annyiért fizetsz.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest