- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Természetesen szubjektív ez az egész, én sem vagyok hcgémer, lehet fel sem tűnne a kicsit gyengébb lag.
Ugyanilyen LG-m van, és detto meg vagyok vele elégedve.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
X Factor
addikt
válasz AxBattler #12 üzenetére
Igen, arra.
Nézd ezaz FPS gsync/a-sync/144hz, szerintem továbbra is egy szubjektÍv dolog, mint egér esetén az 1000hz, vagy a mechanikus billentyűzet stb...
Van/volt előttem 34"-os 21:9-es 75hz-es Adaptive Sync monitor, 27"-os 144hz-es G-sync-es is, bár ezt TN meg a szokásos 60hz-es monitorok tömkelege.
Hazudnék, ha azt mondám h. g-snyc mellett nem látni különbséget, de ehhez kb egymás mellé kell rakni őket ráadaásul az én esetemben és kifejezetten erre figyelni, egyedül videóvágásnál láttam, szignifikáns előnyét ezeknek.
Én elég sokat játszom BF4-et, otthon egy sima LG 27EA73 27" FHD IPS monitoron és semmi féle hátrányt nem tapasztaltam még, az előbb emlÍtettekkel szemben.
Az a baj, h. mindig kell vmiféle kompromisszumot kötnöd, vagy végre van pl az ASUS-nak, ilyen minden egybe monitora, 27" WQHD, NEM TN panel, gsync, nomális külső, tehát egy álom, csak 250k. Ennyiből meg veszel egy vállalható monitort, meg egy 42-es tv-t.
Input Lag, kategórián belül kimondottan jó, de én konrkétan nem mértem, ez csak Így az emlékeim suggalta dolog, szóval ne vedd készpénznek
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Soulles
tag
"AHVA típusú panel van ami valahol a TN és az IPS között helyezkedik képminőségben"
Ez így ebben a formában nem igazán helytálló.
A TN panelt meg sem említem, szégyen, hogy a gyártók még egyáltalán erőltetik sokszor szemtelen áron.
Másrészt viszont mindkét panelnek, VA, IPS megvan a maga előnye, hátránya.Kezdjük azzal, hogy az IPS nem képes "tiszta" vagy inkább úgymond teljes feketét megjeleníteni. A panel méretével együtt pedig nő az ú.n. Backlight leakage és IPS glow mértéke is. Ez főleg akkor észrevehető, ha fekete környezetben vagyunk, pl filmek esetén a csíkok, vagy sötétebb témájú játékokkal játszunk. Ilyenkor bizony vesznek el részletek.
Másfelől az IPS színei élénkebbek már-már túlszaturáltak. Ez igazából csak ízlés kérdése, kinek mi a fontosabb. Vásárlás előtt mindenképp érdemes megtekinteni a kiszemelt monitorokat (vagy nagyon hasonlót), összehasonlítani őket egymással. Ez kiindulásnak jó, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy sokszor a gyári kalibrálás nem a legjobb minőséget nyújtja (lehetetlen is lenne univerzálisan kalibrálni, mivel ez sok más tényezőtől is függ, pl VGA).
Minden jót!
-
félisten
Erre gondoltál: BenQ BL3200PT?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
tntmax
aktív tag
Az UHD változaton HDMI 2.0 van. gyári adatlap
Az UHD változaton AHVA típusú panel van ami valahol a TN és az IPS között helyezkedik képminőségben. forrás1 forrás2 -
félisten
És a késleltetése milyen?
Lehet azért FPS-t tolni rajta, nem-pro szinten?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Dr.Momo
tag
DP 1.2a == Adaptive sync == AMD freesync?
-
Wikoo
aktív tag
-
félisten
Köszi, szóval akkor kb. egy LG IPS szintjén mozog.
-
raytrace
csendes tag
Az UHD-snak nagyon húzós ára van
A Q-s egy kicsit drága sajnos. -
félisten
Jah, nem semmi.
Ez az AMVA panel milyen képminőséget jelent?
Itt megtaláltam a leírását, de a valóságban mire számítson az ember?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
fi:zi'k
nagyúr
32-es és tud pivot módot.
A Q-steljesen vállalható áron van, jöhetne.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 19MB35P 19" IPS 4:3 monitor eladó kábelekkel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7 32 QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus ROG Swift PG27AQDM OLED Gaming Monitor! QHD / 240Hz / 0.03ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS49CG950SUXEN) 49" 240HZ OLED GAMER ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest