- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
X Factor
addikt
válasz AxBattler #12 üzenetére
Igen, arra.
Nézd ezaz FPS gsync/a-sync/144hz, szerintem továbbra is egy szubjektÍv dolog, mint egér esetén az 1000hz, vagy a mechanikus billentyűzet stb...
Van/volt előttem 34"-os 21:9-es 75hz-es Adaptive Sync monitor, 27"-os 144hz-es G-sync-es is, bár ezt TN meg a szokásos 60hz-es monitorok tömkelege.
Hazudnék, ha azt mondám h. g-snyc mellett nem látni különbséget, de ehhez kb egymás mellé kell rakni őket ráadaásul az én esetemben és kifejezetten erre figyelni, egyedül videóvágásnál láttam, szignifikáns előnyét ezeknek.
Én elég sokat játszom BF4-et, otthon egy sima LG 27EA73 27" FHD IPS monitoron és semmi féle hátrányt nem tapasztaltam még, az előbb emlÍtettekkel szemben.
Az a baj, h. mindig kell vmiféle kompromisszumot kötnöd, vagy végre van pl az ASUS-nak, ilyen minden egybe monitora, 27" WQHD, NEM TN panel, gsync, nomális külső, tehát egy álom, csak 250k. Ennyiből meg veszel egy vállalható monitort, meg egy 42-es tv-t.
Input Lag, kategórián belül kimondottan jó, de én konrkétan nem mértem, ez csak Így az emlékeim suggalta dolog, szóval ne vedd készpénznek
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Soulles
tag
"AHVA típusú panel van ami valahol a TN és az IPS között helyezkedik képminőségben"
Ez így ebben a formában nem igazán helytálló.
A TN panelt meg sem említem, szégyen, hogy a gyártók még egyáltalán erőltetik sokszor szemtelen áron.
Másrészt viszont mindkét panelnek, VA, IPS megvan a maga előnye, hátránya.Kezdjük azzal, hogy az IPS nem képes "tiszta" vagy inkább úgymond teljes feketét megjeleníteni. A panel méretével együtt pedig nő az ú.n. Backlight leakage és IPS glow mértéke is. Ez főleg akkor észrevehető, ha fekete környezetben vagyunk, pl filmek esetén a csíkok, vagy sötétebb témájú játékokkal játszunk. Ilyenkor bizony vesznek el részletek.
Másfelől az IPS színei élénkebbek már-már túlszaturáltak. Ez igazából csak ízlés kérdése, kinek mi a fontosabb. Vásárlás előtt mindenképp érdemes megtekinteni a kiszemelt monitorokat (vagy nagyon hasonlót), összehasonlítani őket egymással. Ez kiindulásnak jó, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy sokszor a gyári kalibrálás nem a legjobb minőséget nyújtja (lehetetlen is lenne univerzálisan kalibrálni, mivel ez sok más tényezőtől is függ, pl VGA).
Minden jót!
-
tntmax
aktív tag
Az UHD változaton HDMI 2.0 van. gyári adatlap
Az UHD változaton AHVA típusú panel van ami valahol a TN és az IPS között helyezkedik képminőségben. forrás1 forrás2 -
Dr.Momo
tag
DP 1.2a == Adaptive sync == AMD freesync?
-
Wikoo
aktív tag
-
raytrace
csendes tag
Az UHD-snak nagyon húzós ára van
A Q-s egy kicsit drága sajnos. -
fi:zi'k
nagyúr
32-es és tud pivot módot.
A Q-steljesen vállalható áron van, jöhetne.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest