Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Utolsó mondatoddal igazad van, az előző nyomtatóm 7 évig bírta úgy, hogy csak a legelső patron volt benne gyári azóta egy se, eszem ágában sem volt új nyomtatót venni, de gondolt egyet és nem nyomtat. Működik, kiadja a lapot, jár a fej, nem ír ki semmi hibát, csak tintát nem ad. Nem száradhatott be, mert előtte pár nappal (vagy egy héttel) nyomtattam. Nekem meg kellett egy, és figyelmetlen voltam vásárláskor, így jártam.
Ez az Epson megoldás üdvözlendő és olcsó még akkor is ha eredeti patron veszek, és ennyiért már valós alternatíva az utángyártott mellett/helyett. Mint írtam még várok valami csodára, hogy ehhez is legyen olcsó megoldás, mert kidobni sajnálom meg nem is akarom, de többezer forintot se vagyok hajlandó fizetni 2-3-4 havonta patronra, mikor hogy fogy ki. És a következő nyomtatóm már színenként cserélhetős lesz, mert ez is pazarlás, hogy egyik szín kifogy és ki lehet dobni vele a másik kettőt is, hiába van még esetleg 2/3-ig valamelyik.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
nagyúr
válasz 7Heads Drago #48 üzenetére
És a 4 doboz festékből, amit csak tankolni kell befelé, szerinted nem lesz utánygyártott?
Pont azt magyaráztam eddig, hogy tök jó lépés ez az epsontól, hogy ilyen utántöltősre csinálja, és sokkal olcsóbb, de ebből is lesz utánygyártott, ami meg még sokkal olcsóbb, ergo azt fogják venni a népek...Aki él és nem boldog, az téved!
-
7Heads Drago
veterán
Mivel itt a patron eleve lehet tölteni, akkor nem kell hozzá semmilyen utángyártott valami. Csak 4 doboz festék és tankolni befelé.
Mindenkinek:
Mondjuk egy ilyen nyomtatót nem évi 100 lapra terveztek, és pénzkidobás lenne a vasaló állvány mellett tárolni csak azért hogy legyen.
Tintasugarassal otthon myomtatni a képeket, megint csak nem ésszerű. Az ilyen hibákból fel kéne már nőni
A tintának nincs tudata!!!
Nem azért fog beszáradni mert nem gyári, hanem mert ilyen száradós fajta.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ChoSimba
tag
Nekem Canon MP640 van. Már többször is beszáradt a fej, igaz nem eredeti tintával.
Sajnáltam kidobni, ezért inkább nekiálltam kísérletezni, rosszabb már nem lesz címszóval.
Először vízzel mostam, aztán alkoholos fülpiszkával is "megecseteltem" a fúvókákat.
Ki is jött a dugulás. Azóta már többször is.
Azért az alkohollal óvatosan, csuda tudja mit képes "feloldani" egy hosszabb áztatási idő alatt... -
[CS]Blade2
addikt
Itt van olyan epson festék, mint ami a hírben szerepel, csak még L100-hoz, és L200-hoz. 70ml 1.775 Ft
Nekem HP nyomtatóm van, és Procolor festékkel töltöm. Nem tudom, hogy mennyit lehet nyomtatni vele, mert nem szabad, hogy teljesen leürüljön, ezért mindig rá kell tölteni egy kicsit, ami viszont faék egyszerű.
30ml 428Ft. (70ml 999Ft).
Lehet, hogy ezzel a 70ml-vel nem lehet annyit nyomtatni, mint az epson-os 70ml-vel, de a gyári festékből
11ml 6.701Ft (70ml 42.643Ft).
Szóval van egy laza 42,5X-es különbség.
Nem mondom, hogy azonos beállítás mellett ugyanazt produkálja a kettő, de a töltővel meg tudom játszani, hogy a legjobb minőségre állítom, és úgy már egyértelműen jobb a nyomat, mint a 42,5x annyiba kerülő eredetivel.Szerintem ennek a gyári 70ml-snek a megviccelt változatát literes üvegbe fogják árulni ugyanennyiért.
Mellékesen nem tudom, hogy határozzák meg gyárilag, hogy mennyit lehet kinyomtatni a 70ml-vel, de nem hiszem, hogy egységes-közös tesztoldalt használ az összes gyártó, sőt talán változtatják is tesztelést. Úgy lenne a jó, ha minden patronnal, utántöltővel, anyám kínjával lefutnának egy kört egy egységes tesztoldallal, és azt írnák rá minden termékre, hogy ezt hányszor lehet kinyomtatni az adott kiszereléssel.
-
ROBOTER
addikt
NT
[ Szerkesztve ]
-
kovee01
tag
Két dologra leszek kíváncsi, az egyik hogy vajon az utántöltők beszáradnak e. Mert a gyári tintájuk valami félelmetesen gyorsan szárad be. Tehát ha valaki nem nyomtat egy hetet vége a tintának. A másik hogy mennyire lesznek ezek strapabírók, a kopás, használat hatására, itt is előjön e az, hogy a lapköltség ára emelkedni fog... persze ez már garanciális problémán felül van hiszen kopásból eredendő probléma.
Kérdezz bátran, szervizben is dolgozom, ha tudok segítek! kovee01 felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Rossz nyomtatokat vesztek. Nekem 550-es canonom van, kb 2 éves, én magam töltöm és semmi baja sincs. Helybeszállitva volt 48.000 a két nyomtató, és a másikkal sincs semmi baj se. Otthoni használatra a fekete-fehér kevés, a színes lézert meg nehéz megfizetni. Az egyik ügyfélnél a színes epson laser is behalt teljesen a 3-ik garnitúra "gyári" tonerral is.
A tízenezres nyomtatókat én se javaslom, de 20 fölött igenis van használható tintasugaras, csak nézelődni kell.
Ez az epson ötlet meg nekem is tetszik. A beszáradástól meg nem kell tartani. 3-4 hetente elég vele 1 oldalt nyomtatni. Ha ettől kevesebb a nyomtatni való, akkor meg minek nyomtató???
Ipari hulladéknak nevezni minden tintasugarast pedig tudatlanság[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
QwErTy42
addikt
Az 5150 és 5250 azok 2010-ben megjelent nyomtatók voltak. A Tied az egy lényegesen frissebb 2012 tavaszi-nyári modell.
Nem környezettudatos és felelős döntés az, hogy halmozzuk a szemét hegyeket azzal, hogy fél évente évente vesznek az emberek egy új 10 ezres f-stos nyomtatót....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
zseko
veterán
és (#40) QwErTy42, valóban igazatok van, én baxtam el Az IP2000-emhez
szahasmenésig volt utángyártott, ennél meg egy kicsit nem figyeltem oda vásárláskor és megszívtam. Ami a vicces az, hogy az ennél később kiadott 5150/5250-hez viszont van. De reméltem hátha te többet tudsz mint én és tudsz ajánlani valami helyet ahonnan lehet rendelni, még ha a kissé nyersen is fogalmaztamEgyébként valóban jól meg kell nézni milyen nyomtatót vesz valaki magának, többszörösét lehet bukni a tintán. Nekem ezt 1000! ft-ért vették volna vissza ezt a boltba, ha veszek bele tintát 9e-ért akkor adtak volna érte 5e-et - a 4 hónapos nyomtatóért Horror áron adják a tintát és még csodálkoznak hogy utángyártottat vesznek az emberek. Számolgattam, ha csak 3-4x veszek a nyomtatóba utángyártottat ami tönkrevágja és ki kell dobni és venni újat, még akkor is sokkal jobban jártam és sokkal olcsóbban jövök ki, mint ha gyári tintát használnék.
Na mindegy, év végéig várok még hátha lesz változás, ha nem akkor kuka és veszek olyat amihez kapni utángyártottat. Kössz.
HR24.hu
-
QwErTy42
addikt
Helyesbítek.
Még nincs egy éve a piacon az a Canon patron amiről beszélsz most. A másik fórumtárs sem azt mondta, hogy mindig mindegyik, még a legújabb patronokhoz is van utángyártott.De az egy-másfél éves patronokhoz már( megint csak kevés kivételtől eltekintve) van.
Az is tény, hogy minél öregebb egy patron, annál többféle és annál olcsóbb utángyártott patron érhető el hozzá.
Ha most is ide találtál, akkor nyomtatóvásárlás előtt is megkérdezhetted volna a fórumozókat, hogy van-e hozzá utángyártott patron.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
zseko
veterán
Te mondtad hogy mindenhez van, ezért kérdeztelek. Hát ehhez nincs. Elhiheted hogy kerestem, fél éve keresem azóta sem találni sehol. Nincs mindenhez utángyártott patron. Ami az én esetemben szívás, merthogy nem leszek hajlandó 6000-et kiadni egy sz@ros 10ml-es festékért az biztos.
Ja, és nem fél éves nyomtató, hogy ezért ne legyen.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
kromatika
veterán
ez a gari most komoly?
-
nagyúr
Egy percbe se tellett, gugli a barátod... [link]
Én teljesen megértem, hogy ehhez az epsonhoz olcsóbb a gyári festék, mint az eddigiekhez. Nyilván a gyártó is érzi, hogy nem működik az eddigi túlárazott modell, ezt már ésszerű áron adja. Én arról beszélek, hogy amint eddig is lehetett kapni utángyártottat, majd ehhez is lehet, és az még olcsóbb lesz, és akkor majd azt veszik a népek.
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Bogyó bá' #21 üzenetére
Érdekes...
Én van, hogy hónapokig nem használom a Canon Pixma 4200-at. Csak eredeti tinta volt még benne, és eddig nem akart beszáradni, pedig már van, vagy 7 éves. Ha nem több. Viszont kezd csereérett lenni, legalábbis a mechanikából jövő hangok alapján
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tikakukac
titán
HP-ba úgy száradt bele a gyári, retek drága patronba a tetves festék bő 8 hónap állás alatt, hogy öröm volt nézni. Itt van a fiókomba, 2 éve el van rakva, ha kellene róla valami szám, akkor tudjam mit kell venni pontosan, meg is lehet tekinteni. Elmentem, és vettem XL-es után gyártott patront a kicsi gyári patron ára alatt bő 1000ft-al. Azóta mindenki boldog, néha elmegy töltődni ha épp az egyetem kívánja és csókolom
Cikkhez:
Ez a beépített festékes dolog meg nekem nagyon merésznek hangzik, jó lesz ez a hagyományos módon is, nekem legalábbis mindenképp.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zseko
veterán
Minden ma kapható nyomtatóhoz van utángyártott festék
Mutass kérlek nekem utángyártott festéket a Canon Pixma MG3150-es nyomtatómhoz. Ne fecskendőset az nem érdekel.
Ezt meg oszd vissza: ennél 2000-ért 70ml, azaz ~285Ft 10ml. A régi nyomtatómhoz 280-ért volt a 9ml-es utángyártott patron. Alig van különbség.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
nagyúr
Mivel még meg sem jelent, csak most jelentették be, nyilván nincs hozzá utángyártott, de például gyári sincs hozzá még. Amint lehet kapni, nemsokkal később majd lehet utángyártottat is. Minden ma kapható nyomtatóhoz van utángyártott festék, ami sokkal olcsóbb mint a gyári, vagy ha nagyon új típus, akkor pár hónapon belül lesz. Ehhez is lesz. Miből gonolod, hogy ehhez majd nem gyártanak?
Linkeltem egy csomó festéket, ami mind sokkal olcsóbb, mint a gyári, de még az 1Ft-nál is.
(Az külön vicces, hogy azzal jössz, az utángyártott kevesebbet tud, mint a gyári, amikor a legtöbb utángyártottban több festék van, mint a gyáriban...)[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
-
nagyúr
Hú bakker!
Én elhiszem, hogy epson forgalmazó vagy, és fáj neked, hogy olcsó festéket használnak az emberek, nem gyárit, de olyan szinten van túlárazva a gyári festék, hogy érthető a dolog.Szerinted nem lehet kapni 1-2 éves epson nyomtatóhoz utángyártott festéket? Tájékozatlanabb vagy, mit gondoltam. Most tényleg alázzalak linkekkel? Ugyan már...
-
epzon
őstag
ezt mondtam, hogy más a mérése egy 10 évvel ezelőtti patronnak mint a mainak azaz az a 900 oldal jó ha 450nek megfelel azaz feketében 0,75
a mostani gyári fekete meg 0,5 ftmelyik az olcsóbb?
és arról még nem is beszéltünk, hogy amúgy a linkelt festékhez hol kapsz nyomtatót? vagy vegyek egy készüléket és 10 évig pihentessem, hogy akkor majd lesz hozzá olcsón festék?
szóval ha egy mai készülékhez tudnál mutatni olcsóbb tintát mint a cikkben szereplő, az érdekes lenne
te utángyártott patronról beszéltél nem fecskendőzésről. egyébként hidd el, hogy sokan nem tudnák megtölteni a patront maguk
szóval melyik az olcsób? lol....
-
nagyúr
Nem lehetett könnyű nem megtalálni, kb. mindegyik, de tessék például ez: [link]
330 Ft, 900 oldal.
Ráadásul ezek patronnal együtt kerülnek ennyibe, ha nem derogál fecskendőzni, akkor még olcsób: [link]
Ez 1,2 L festék, fele annyiért, mint a gyári tizenpár milliliteres.
Szóval melyik az olcsóbb? LOL
Kicsit foglalkoztam ezzel a témával, párezer négyzetmétert lenyomtattam már tintasugarassal.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
nem találom az olcsóbbat
1, a régebbi patronok még nem ISO szerint mérődtek azaz kb felét lehet nyomtatni velük mint ami rá van írva
2, ha még ki is jön belőle annyi amennyi rá van írva akkor is 4 ft egy színes oldal minimum (de a valóságban ez inkább 6-8Ft).Szóval melyik az olcsóbb?
Ha kicsit is foglalkoztál volna ezzel a témával és nem séróból nyomnád az "ez szar ettől csak jobb van" szöveget, akkor láthatnád, hogy bármit önthetsz bele ezekbe a gépekbe, nincs chip ami azonosítsa a festéket, nem fog letiltani.
bár ha már az 1 ft is túl sok egy színes nyomatért akkor ne nyomtatóra költsd a pénzed
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Parancsolj, válogass kedvedre: [link]
Ráadásul kb. két hónap, és ennek a cikkben szereplőnek az utántöltésére is lesz utángyártott ugyanilyen, olcsóbban, mint a gyári.
Szerk.: (egyébként ha jobban belegondolok két tintasugaras nyomtatóm is van, egy Epson 1400R, amit szublimációs festékkel használok, meg egy Roland SC-540 (Epson DX4 fejek), amit alternatív festékkel használok, kb. harmad áron, mint a gyári, és még jobb is...)
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
azt hittem senki nem használ eredeti tintát mert drága, most meg kiderül, hogy nem csak drága de még be is szárad?
bezzeg az után gyártott tinta az olcsó és jó is....
valami logikai hiba van, nem?
Eredeti festékkel nem szárad be egyik tintasugaras sem. Ez tény.
Az újítás, hogy az eredeti festék most már olcsóbb mint az után gyártott.(#19) pilóta szóval te nem használsz tintasugarast mégis bizton állítod, hogy ettől csak olcsóbban lehet nyomtatni után gyártott festékkel.
kérlek csak egyetlen egyet mutass amelyiknek a lapköltsége 1 ft alatt van, csak egyett
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Bogyó bá' #11 üzenetére
Legjobb egy szimpla lézer otthonra, két hónapig nem használod utána is egyből nyomtat. Nem mondom hogy nincs hátránya, de jelenleg nem látok alkalmasabb megoldást. Ezek az olcsó tintasugarasok pedig ipari hulladékok. Valószínűleg egy többszázezres példány már strapabíróbb, költséghatékonyabb csak nem otthonra való.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bogyó bá'
nagyúr
A fotókat én is kidolgoztatom, minden másra meg négy éve egy Xerox monokróm lézert használok, olcsó utángyártott tonerrel (Nyomtató 15k HUF, toner - 3500 lapra - 7k HUF). És nem szárad be...
Mindez azok után, hogy "elhasználtam" az előző 10-12 évben 7-8 darab tintasugarast, köztük nem éppen olcsó darabokat is. Többségükben (a nem cserélhetőpatronosfejes drága fotónyomtatókban) jellemzően a fej ment tönkre, egyszerűen beszáradt.[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
nyunyu
félisten
Ja2: valami angol disztributornal beragadt peldanyt sikerult anno vennem, aminek a sok allasban beszaradtak a gyari patronjai, meg a fejek is lejartak.
Ugyhogy HP szerviz azzal kezdte masnap, hogy kiutottek belole a fejek+patronok szavatossagat figyelo chipet+kicsereltek ketto fejet a negybol.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ijk
nagyúr
Nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt utángyártott patronokkal. Három tintasugarast vágtak haza kevesebb mint egy év alatt. Legutolsó egy epson fotónyomtató volt, a második szett eldugította a fúvókákat, kuka. Ráadásul közelében sem volt a gyári patronnal nyomtatott fotók minőségéhez.
5 éve samsung színes lézert használok, amit outletben vettem 20k-ért, fotókat pedig kidolgoztatom.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nyunyu
félisten
Ez is olyan f*sza konstrukcio lesz, mint a HP 2000C, amiben ket evente kellett cserelni a negy fejet meg a negy patront, akkor is, ha osszesen 100 oldalt nyomtattal vele?
1 garnitura fej kerult volna 40k-ba, tinta nelkul, igy inkabb uj nyomtatot vettem helyette.
Nesze neked olcso lapkoltseg.Ja, ket Windowszal kesobb mar driver se volt hozza, HP support szerint vegyel ujat.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zsolt501
nagyúr
A gar, jótállásnál az a 12 oldal vagy 50000 oldal nem elírás és 12 hónap akart lenni?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
nagyúr
Vagy inkább rájöttek, hogy kutya se használ gyári patront, mert olyan drágán adják, mindenki utángyártottat vesz. De ezzel dettó ugyanez lesz, mert még mindíg olcsóbb lesz az utángyártott tartály, mint a gyári, hiába jobb lenne az, a pénz beszél. Kb. senkit nem érdekel, hogy 90 év helyett csak 30 évig marad meg a fotó, pláne egy szöveges oldal...
Kopi: valszeg hónap akart az lenni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
12 oldalnyi nyomtatásig terjed a garancia, vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1