- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Sokáig én is nagy ellensége voltam az EVF-eknek (OVF only), nehezen fogadtam el őket. Az elfogultság csökkentésére rendszeresen ki is próbáltam őket és sokáig tényleg okkal nem szerettem őket, mert borzalmasak voltak.
Aztán jöttek a nagy felbontásúak, a gyorsak, az olyanok, amiknek nem ég ki a kép fele napfényben, semlegesek a színek és nem agyon kontrasztolt, és ezen EVF generációk megjelentével már kénytelen voltam megadni magam. -
sebgutkopf
őstag
válasz
t72killer #18 üzenetére
Viszont meg is fordíthatjuk a dolgot, ha a MILC DSLR szintű PDAF-et és követő AF-et kap, akkor mi szükség a tükörre
Pontosan. És pont ezért nem érdemes ma már a méreten se tovább rugózni. Az egyik minden feladatra és célra megfelel, akkor pedig minek a másik.
A sony még utoljára tavaly néhány A-s obinak kihozott egy frissített mk2 változatát (talán a lencse bevonatokak frissítettk, mert át nem lettek tervezve), de ettől függetlenül az A mount szerintem halott és egyben értelmetlen hét felé megosztani a fejlesztési erőforrásokat. -
-
no1r
őstag
egy olcsó E FF szériás kompaktabb (könnyebb) obi vonalra várok, hogy ne kelljen mégegyszer annyit kifizetnem két zoom lencséért mint amennyiért a 7S-t vettem...
-
sebgutkopf
őstag
Érdekes interjú. Az obi tervezési folyamatba elég jól belevisz és szerencsére a mérnök nem a jövő és egyéb marketing bla-bla dumát nyomta. Talán a szeretünk aps-c obit készíteni, de a termék maganerek mondják meg, hogy mit tervezzenek duma volt a végén kicsit oda nem illő.
-
tailor
őstag
válasz
sebgutkopf #12 üzenetére
A dpreview-n van egy interjú egy Sony mérnökkel. Nos, ez alapján egy picit árnyaltabb a kép az árazást illetően, de persze a puding próbája az evés
És szerintem már készül a pro váz is valahol, egy titkos szobában, mert szemmel láthatóan nem az A7 széria ergonómiájához lettek tervezve, súlyelosztás szempontjából. -
sebgutkopf
őstag
Ezzel aztán komolyan belecsaptak a lecsóba a pro kategóriában.
Három üzenetet olvasok ki belőle:
- akár mit mondtak eddig az A mount meghalt, az utolsó A mount mellett szóló üvegek is átköltöztek az E-re.
- így már van értelme profi FE váz kiadásának
- c és n kösse fel a gatyót és vegyük komolyabban a milc kategóriát, mert egy tükör nélküli gép gyorsabb sorozatra képes mint az ő csúcs sorozatlövő varrógépeik és FE vonalon igazi konkurenst kaphatnak a pro vonalon is.+1 amit értetlenkedve szemlélek:
Ezzel lényegében 4 objektív vonal van E mountra: normál sony, Sony G, Zeiss és G master. Ami eddig kijött zeiss logos, azok a fixek kivételével nem hozzák azt a minőséget, amit a kék logótól el lehetne várni. Most, hogy itt a G master, ami egyértelműen fölé lő minőségben a zeiss-eknek, ezzel egyúttal azt is elismerik, hogy a zeiss obik valóban nem a csúcsminőséget képviselik (le is értékelik a tudását) és a G master személyében tudnak tőle sokkal jobbat. -
freeapro
senior tag
Horror árak
-
-
arn
félisten
A korabbi fe obik is frankok voltak
az 55ost barmikor szivesen.
-
válasz
fotobolond #6 üzenetére
Ja, ilyen árak mellett kidobhatnak az obikhoz egy SL méretű A9-et, mindenféle csodával (pl 4k60p, QXD-kártyákra belső raw videó rögzítés és hasonlók, 1DxII/D5 árban)
-
fotobolond
tag
Sajnos nagy valószínűséggel itt már az is belejátszik, hogy Canon-ból 1x többet tudnak eladni, ezáltal nagyobb darabszámban gyártják.
Ezek az objektívek nem egy átlagembernek lettek kitalálva, nemzetközi szinten is nagyon magas az áruk. Egy-két helyen olvastam, hogy ez egyben egy "full-pro" váz eljövetelét jelentené...., majd kiderül. -
hemaka
nagyúr
Brutális ára van a 85-nek
-
-
-
.mf
veterán
"Az a6300 mellé érkezett a G Master objektívcsalád."
Inkább úgy írtam volna, hogy vele egy időben, mert azért mégiscsak a FF A7-es szériához való elsősorban.
A 70-200 az f4-es elődhöz képest meglepően kompaktra sikeredett (annál alig nagyobb), de persze a tömegen azért már meglátszik a több üveg. A 24-70 remélhetőleg jobb lesz, mint az f4-es elődje. Bár nem mintha nekem számítana, ilyen árak mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az a6300 mellé érkezett a G Master objektívcsalád.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest