- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Az a baj, hogy a DVD-nél nem a lemez tetején van az adathordozó réteg, hanem 2 múanyag korong között, tehat az alkoholos filc nem bánthatja. Sokkal jobban kell figyelni a megfelelő minőségű MID-re, illetve a tárolásra, hogy késleltessük az adathordozó-réteg korrodálódását. (jobb szót nem találtam)
ui: 8 illetve 12x irva stabilak a mai minosegi 16x lemezek (verba). Több nem kell.
-
szab.tam
nagyúr
én nagyon utálom ezeket az eszemet max sebességű írókat, mert vannak régebbi idióta író progik, amiken valamiért cd sebességek vannak definiálva, amellett, hogy gond nélkül írják a dvd-t is. tehát marad a listából a max sebesség. a 8x ritek g5-nél nincs probléma, mert csak 1-2 elvetemült író pörköli 12x-esen. de a 16x verbatimot 16-osan is írja...
mielőtt valaki értetlenkedne, ilyen progi pl.a spec képfile-okat is író power iso.
és egy 16-osan kírt kép-ből asztali dvd legyen a talpán, ami egy év múlva visszaolvasa az 5-ös vob-ot...
-
Male
nagyúr
Épp ezaz, hogy nem teszi... hibaüzenetet dob ilyenkor, és kész. Direkt csak 3GB-ot írtam egy lemezre, lezártam, és utána ment volna a felirat, de nem... (az íróm topicjában bent vannak a részletek, fogalmam sincs miért teszi ezt, de mások se tudtak mit mondani rá.) Egyszerűen csak olyankor hajlandó feliratozni, ha teljesen üres a lemez még.
-
Male
nagyúr
Nekem is így sikerült: elöbb a felirat, aztán az adatok rá... valamiért fordítva nem engedi
#22: A CD-ket tényleg kikezdte, néha egy idő után a túloldalról is jól olvasható volt a felirat, viszont a DVd ilyen szempontból eléggé védett, mert nem csak egy lakkréteg van a fényvisszaverő fölött, hanem egy rendes műanyag lemez. (Ezért volt szimpatikusabb nekem a HD-DVD is a BR-rel szemben....)
-
FefeeX
veterán
A különbséget néhány régi írónál lehetett tökéletesen látni, mert az írás sebessége változott szektoronként (most is van persze ilyen, csak magasabb sebességnél), konstans sebességgel csak a 4X sebességig írtak az írók. Ma asszem ez a 6X. Ha ennél magasabb sebességen írsz, már legalább egyszer sebességet fog váltani az író írás közben. Normál esetben nem csíkozhatna - de néhány esetben mégis előfordul ez...
(Amit teszteltem, annál minőségben gyakorlatilag nem játszott szerepet)
glutamin: azért érdemes vigyázni, hogy a filc vízbázisú legyen, mert az alkoholos kikezdi a lemezt. Amennyiben megsérül a felső réteg (fényvisszaverő) onnantól kezdve pedig hiába nem azon voltak az adatok, olvashatatlan lesz... (CD-nél nekem még nagyon régen sikerült valami nagyon gáz minőségűnél megbontanom a fényes réteget)
Amúgy én láttam pár 32X-esen írható CDRW-t, de itthon valóban nem vitték túlzásba a forgalmazást, valamint ugye olvashatósági kompatibilitása sem nagyon volt, írási meg szinte abszolút nem. -
glutamin
őstag
Én is 4x-ben írok, esetleg 8x nagyritkán. Amióta bejöttek az írható DVD-k a két műanyag lemez közé préselt adathordozó réteggel, azóta bátran használom afilcet. CD-knél még meg lehetett sérteni úgy a felületet, hogy átlyukadt
egyénként szerintem is fölösleges ez a2x -es dolog. Pl CD érában csináltak 32x RW írást is, noha 12x-esnél gyorsabb lemezt nem sokat láttam.
-
Gergő_
őstag
én 4X-esen írok mindent,tudom hogy 16X-osan ugyanolyan,de csak azért hogy az írót és a lemezt kíméljem
-
shadeofme
tag
Amikor 4-5k-ért lehet kapni új DVD-írókat és a 16x-os írási sebesség (ami sztem bőven elegendő) is elég régóta van én nem értem mi értelme van még ezeket tovább fejleszteni, ilyen parasztvakító marhaságokkal.
Feküdnének inkább rá a BluRay írókra és lemezekre... Nem hinném, h én lennék az egyedüli, aki szívesebben venne inkább már BR írót 15-20k körül 2-300Ft-os lemezekkel. -
FefeeX
veterán
Sok dolog már felvázolásra került, ami szerintem is helyes, pl 12x-es írás nálam Ricoh lemezeken is tökéletes, bár a lemezek minőségével egy ideje már nem vagyok maradéktalanul elégedett - Verbára fogok váltani minden szegmensben (printelhetőt eddig is azt használtam
)
Szóval már csak 50ft-os Verbát kell keresnemLF is tudott címkét nyomtatni - amit mondjuk a cikkből hiányoltam - így nagyon marketingszagú, szerintem nem elég 1:1ben fordítani egy kapott cikket, ha van vele kapcsolatosan info érdemes beleépíteni
Minden esetre - és ez már a válasz
- nekem eddig sosem lógott bele a DiscT@2 az adatba, viszont olyat már csináltam, hogy betetováltam egy lemezt és utána írtam rá filmet
(Ricoh lemez volt, egy darabig jól játszotta majd megakadt, de szerintem a pana lejátszóm is tisztításért kiált, meg mint mondtam, a Ricoh lemezek sem az igaziak mostanság)
A filctollat pedig nem fogja felváltani egy ilyen - ugye főleg amiatt, hogy nem mindegy melyik oldalán van a lemeznek a jelölés...
-
Male
nagyúr
Így van... valószínüleg csak jogdíjat nem akartak fizetni érte, így ugyanazt megkapod más néven. (mondjuk ezzel a feliratozással nekem midnig bajom van... vagy nem hajlandó megcsinálni, vagy belecsúszik az adatba... a durva, hogy utána is simán vissza lehet olvasni az egész lemezt, pedig láthatólag belelógott
)
Jah, végre sikerült az egész előlapot kitölteni logokkal
-
slaci007
senior tag
Még az előző szériát sem lehet kapni Mo.-on sajnos pedig nagyon jó írók extra szolgáltatásokkal.
-
A LabelFlash is tud a DVD korongok adatrögzítő felületén meghatározott sávban ahol nincsen adat feliratot, képet égetni.
-
most akkor mivel több a labeltag, mint a labelflash? csak mert utóbbival is lehet adatoldalra cimkézni. vagy itt a cimke sáv akárhol/akármekkora lehet? vagy nem kell érte kapacitást áldozni (ezt mondjuk nem hiszem)?
-
shteer
titán
válasz
strike-force #10 üzenetére
biztosan
más fajtára nem írok, de már régóta 12x-esen
-
szerintem bármelyik 16x márkás lemez biztonsággal írható 8x-en. legalábbis nekem még a legrégebben megírt tdk, benq, philipsekkel sem volt visszaolvasási gondom
hogy on is legyek, a második liteon dvd írómat nyúzom, egy baj van csak velük, iszonyatosan rettenes hangot adnak ki, amikor ki/be tolják a tálcát......
-
shteer
titán
a felirat megszerkesztése még több időbe kerül, mint ráfirkantani pár betűt - a felirat elkészültének idehéről meg ne is beszéljünk
a verbatim lemezek biztonságosan írhatóak 8x és 12x tempóval is
-
mephi666
nagyúr
4x-esnél nagyobb sebességgel nem szoktam írni... rohanó világban élünk, de 15percet csak kibírok már lemezenként, hogy évek múlva is rajta maradjon az adat
egyik haverom pörkölt max sebességgel arita/ridata/datace/stb kategóriájú "minőségi" anyagra... aztán csodálkozott, hogy 1-2hónap múlva alig tud bármit is leszedni róluk :S
az 1szer írható lemezek olvashatatlanná tételét meg egyszerűbben/gyorsabban is meg tudom oldani
a feliratozásra meg nekem is ott a vékony alkoholos filc
-
twollah
nagyúr
A LabelTaggel csak egy a baj, hogy a felirat miatt kevesebb adatot lehet az adathordozora irni.
-
tzsolesz
nagyúr
Tetszik ez a LabelTag. Már rohadtul unom, hogy filccel kell rámacerálnom a CD/DVD-re írt dolgok nevét. Tudom, tudom lemezborítóra írjak, de nekem általában papírtokos lemezeim vannak.
Ha jó ára lesz, lecserélem a Pioneer 215D-ét. -
rootkiller
őstag
Reméljük jó írókat készítenek majd olcsón, az jó lenne nekünk, és a piacnak is.
-
fdisk
őstag
Én max 8x-an írok lemezt.
Ez a 24x ugyan kiknek kelhet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OLED monitor topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest