Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Modding és elektronikai kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Busterftw #44 üzenetére
ebben egyetértünk: az átlag otthoni juzer nem érzékeli a lassulást (hiszen játék alatt szinte mindig gpu limitje lesz, máshol meg "érzésre" a 3ghz és a 4ghz is tökugyanazt nyújtaná, nemhogy a kisebb/esetlegesebb lassulások)
én se dobtam ki a 6700k-t a kukába
(...mert nem kívánok 120 ezerért cpu-t venni)
nem az intel cpukkal van gondom, hanem a gyártó céggel
az alder lake most jobb ajánlat, mint a zen3, legalábbis a legtöbb ársávban.... így remélem egyelőre nem kényszerülök pécéfejlesztésre -
Busterftw
nagyúr
válasz
#72688384 #45 üzenetére
Konkretan senkit nem erdekel, a piac 75%-at biztos nem.
Az Alder Lake mar messze nem kazan. De anno az FX is nepszeru volt, pedig zabalt.
Kutyat nem erdekli, foleg nem DIY piacon.Kovetkezo gen vga-krol 600W fogyasztasokrol pletykalnak, szerinted?
PuMbA
Igen, nyilvan azzal szamolva. A Gigabyte Z690 persze volt olcsobb lap amibe belemegy a Ryzen boven, de itt spanyolban (meg amugy) a Ryzen 5000 szeria arai annyi el voltak szallva, hogy kb 50-60 euroval olcsobban jott ki. -
Busterftw
nagyúr
En nem tagaom a lassulast, csupan az itteni forumozok akkori -40-70% kamu ijesztegetesit nem tamogattam (nem szerver, hanem otthoni joskapistakat, atlag inteles usert celozva).
Ez egyszeruen nem igaz, mert ki lett merve tobb szoftveres/hardveres fix utan is.Otthoni user semmit nem erzett ezekbol. Szoval nem, nem kellett kidobni az Inteles gepet a kukaba.
Mi a bajod az Intel procikkal, a "szarazintel" erveden kivul? Megneztem a kinalatot novemberben es 12600k lett, mert olcsobb volt es gyorsabb mint az 5800x.
Ez volt ar ertek aranyban a jobb, ez lett. -
bil
tag
Első gen.-es AMD Ryzen nem érintett, ahogy nézem az AMD oldalát.
[link] -
válasz
Busterftw #36 üzenetére
Sajnos a piac "belőled"/"belőletek" áll, akiknél nincs lassulás és az intel a legjobb. Így nehéz is változást elérnie egy amd-nek.
#33 PuMbA tök oké lenne ez így, simán alternatíva lenne az amd/epyc, ha választható opció lenne mindenhol, de amíg a gyártók az intel zsebében vannak és gyakorlatilag a tisztességtelen piaci magatartásért büntetést se kapnak (ha kapnak is valami filléres tételt, azt is "visszavonják"
)
-
válasz
Busterftw #34 üzenetére
természetesen a lassulások csak és kizárólag osbencs és társai alatt élnek, sehol máshol
hiszen ezek a programok direkt a spectre miatti lassulás mérésére lettek kifejlesztve...
(senki nem állítja, h 1:1 ugyanígy lassul MINDEN (hiszen ezek a tesztek se egyformán lassultak!), de mérd már le lécci máshogy a "napi munkád" ... )szerintem elég köszönőlevelet írnod az intelnek az újabb kiváló eredményért, a saját vállad is nyugodtan veregesd meg, h ismét igazad lett
-
válasz
Busterftw #31 üzenetére
Nalunk ugy mukodott h venni kellett meg szervert, miutan elbuktuk a hyperthreadinget es komoly performace problemaink lettek. Az intel ebből is jól jött ki, holott az ő felelőtlenségük vezetett a problémához :(
legujabb spectre v2 performance eredmények: [link]
megint nagy baj készül :( :( :( -
Busterftw
nagyúr
Hibahataron belul 1% talan.
Ezer teszt van mar erre."Nem pótolt semmit a cégeknek az intel."
Forras? Csak mert arrol is volt szo, hogy a szerver eladasok pontosan azert nohettek abban az idoszakban, mert potolni kellett az esetleges teljesitmeny veszteseget.
Szerinted ez hogy mukodik cegek kozott?Ha az egy nagy szerver ceg/OEM panaszt tesz az Intelnel, az Intelnek muszaj supportot es megoldast nyujtani. Szoval igen, lebokszoltak maguk kozott.
-
Busterftw
nagyúr
-
válasz
Busterftw #20 üzenetére
az inteles jóskapistákon csupán jó volt röhögni
(intelem van, HT-s)
ki nem szarja le, hogy jóskapistának -5-10-20%-ot lassul-e a gépe? majd vesz másikat, kibírja, eddig is kibírta (én nem vettem, de ettől még fájt, hogy amiért fizettem, egyre lasabb - van aki csak besértődik a rossz hírek hozójára, nyilván az is egy út lehetett volna számomra is).mit bokszoltak le a cégek az intellel?!
---
#22 Albus_D valszeg azért fájt, mert nekem kellett "megoldani" a "lehetetlent", miután tiltottuk a HT-t
és neked is fáj, mert a bank mindig nyer, te meg szépen kifizeted a plusz szervert a hiteledben, a folyószámlavezetési díjban, a biztosításodban. nincs ingyen ebéd. (túúúdom, túúúdom, neked 0ft-os a számlád, tehát téged "nemérint" sehogyse
hidd ezt.)
amdnél is voltak gondok, de pl mivel a chipsetmizériához helyi hozzáférés is kellett, így annyira nem aggódtunk, mai napig megy a "HT" is a gen2 epyceken
(persze a frisebb inteleken is megy a ht, kérdés most mi lesz.... jön-e workaround vagy csak OFF lesz)
ill. kíváncsi leszek, mennyit lassulnak tőle az intelek. amd-nél tudtommal 10% körüli a bukta, ha valami I/O intenzív. szóval megint lesz baj
-
törölt tag
mi fájt neked a bank szerverének feltételezett teljesítményveszteségénél, hiszen ez is csak feltételezés, hogy letiltotta, de a kérdést folytatva, ha utaltál 100 forintból 99 érkezett meg?
szépen kiderült, hogy sok sebezhetőség az amd-t is érinti, sőt voltak a spectre és társainál könnyebben kihasználható sebezhetőségek, pl amik a chipsetet érintették.
És akkor ne is beszéljünk az epyc első és második generációs szerverek javíthatatlan sebezhetőségéről. Erről kifejezetten érdekelne a véleményed.
-
az idő annyit bizonyított, hogy a bankodnál, biztosítódnál, stb a szerverekben pl letiltották a HT-t ezekben az inteles csodákban
és bár nem 50% teljesítményveszteség lett az ára, azért nagyon fájt.....
aki egy spectre-t ki tud használni, az nyilván aligha bukott le az akciójával (pláne nem a bagatelizáló jóskapisták veszik észre a hekkereket
)
-
Methox91
junior tag
Ti hekkerek vagytok?
-
Predatorr
őstag
E hír szerint az SLS már nem jelent fenyegetést.
-
fatpingvin
addikt
igen, ugyanis a hajdenagyonbiztonságosbízzagyártóban technológiák megkerülésére ezek jelentik a kulcsot. nyilván nem ilyeneket használva fog valaki mondjuk egy tűzfalon bejutni, de mondjuk egy nagyobb VM hoston már megérheti mondjuk ilyen módon megpróbálni adatszivárgást elkapni egy guest részéről is.
-
Semplar
őstag
Az ezeket a biztonsági réseket kutatókon kívül a világon valaki foglalkozik még ezekkel a biztonsági résekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Spectrére adott javításokat semmibe vevő BHI problémás lehet, a mellékvágányon pedig az SLS fenyeget.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- MIUI / HyperOS topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Spórolós topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest