Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Hát szerintem 200k-ból eléggé szűkösen jön ki egy játékgép, ha márkás egeret, bill-t, veszel és egy 50k-s vga-ra még egy halk hűtést is akarsz tenni. Továbbá ha valami igényesebb házba pakolod az egészet és minőségi ventikkel szellőztetsz, hogy ne legyen porszívó hangja. Egy corsair táp 15 k körül van, és ez a leghalkabb. Csak, hogy úgy nagyjából egy kategóriánál maradjunk.
Illetve ne felejtsd el, hogy az imac-nál sokkal körülményesebb a hűtést megoldani, hogy halk is legyen, a kompakt kialakítás miatt. Viszont nem kígyóznak a kábelek és ha vinni kell, akkor sokkal könnyebben szállítható. Nem mondom, hogy vegyen mindenki ilyen iMac-et, de lehet hogy másnak van rá igénye.
-
<NewL>
addikt

nem szereted az almat de azert benezel mindig a topikokba
az elso macek sem jatekra teremtek,sot meg most sem. a macesek masra hasznaljak (ha mar a szorakozast nezzuk) - zene(dj,zeneszek) foto,fenykepezes ...
(en ezeket a dolgokat fontosabbnak latom mint a gep elott anyazni a cod-nal
) -
TheReMiXeR
senior tag
Muhahaha... LOL és még sorolhatnám

Alig drágább mint a PC. Ááá sokkal drágább, ha mercury és asrock cuccokból rakod össze a pécét vagy "neadjisten" vargánéban utazol. Kinek kéne egy iMac? Áááá az egy izé, sznobizmus és valami hasonlókat olvasunk.
Vegyünk egy példát a világból : (egy olyat ami nagyban akar hasonlítani az iMac-re)
MSI Wind TOP AE2220M-HU fehér kábé 230.000.- bruttó kiskerár (+/- akármennyi)
Mit is kapunk ennyiért :
Szín: Fehér
Kijelző méret: 21.5" FULL HD Touch Screen 16:9 LCD
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium
Processzor típus: Intel® Core™2 Duo T6600
Chipset: NVIDIA® ION™
Memória: 4GB / 800MHz
Merevlemez: 640GB SATA 5400 fordulat
Optikai meghajtó: DVD SuperMulti
VGA: NVIDIA® ION™ graphics(Geforce 9300/256MB shared)
Vezetékes hálózat: Gigabit LAN
Vezetéknélküli hálózat: 802.11 b/g/n
AUDIO: 5.1 csatornás HDAUDIO
Egyéb csatlakozó: 6x USB2.0, eSTA, HDMI, SPDIF
VGA csatlakozó: HDMI (in), DSUB(in)
Egyéb: 6az1 kártyaolvasó, Webkam.(1,3MP)
Méretek: 554.1x403.5x62.5mm
Teljesítmény felvétel: 120W
Billentyűzet / Egér:Vezeték-nélküli HUN, TávirányítóNos nézzük meg a legkisebb iMac-et : (csak a különbséget írom le amit én látok hírtelen)
-CPU 3.06GHz
-LED-es IPS monitor
-max 16GB ram!!! bővíthetőség
-nincs FireWire (nekem ez fontos szempont)
-beépített nem is rossz hangrendszer
-minőségi!!! alu ház (nem fröccsöntött műanyag)
-minőségi alu bill
-az egérről nem is beszélveNos ez eleve már több mint 100.000.- Ft és a szoftver csomagot nem is említem.
DVD kreátor + videó vágó + web készítő + képszerkesztő + a többi saláta. Windóban is vannak hasonló dolgok, de nem ennyire jók (szerintem).
Ja és azt nem is írom, hogy nincs vírusírtóm.Olcsóbb a PC de valahogyan még sem.
MSI infóért külön köszönet az Expertnek.

-
Ijk
nagyúr
Ez az extrém magas ár tévedés. Pont kiszámoltuk, hogy egy hasonló alkatrészekből összerakott pc, ami kicsit igényesebben néz ki és adunk a minél kisebb zajra, majdhogynem ugyanennyiből jön ki.
Ez nem neked szól:
Én még soha nem hallottam olyat MAC felhasználótól, hogy ha pc-d van akkor senki vagy meg hasonló baromságokat. Nem tudom hogyan került ez a köztudatba. -
kricsi81
senior tag
Lehet, hogy drágának tűnnek az Apple gépek, csak azért ne felejtsétek el, hogy mennyivel jobb az op. rendszer ,a design, a megbízhatóság, a képernyő az ez az az és minden...
és ha mindent beleszámoltok a PC árba, akkor már alig drágább egy Mac. És akkor nincs benne a design az op rendszer stb... csak hardver -
tsimora
tag
A poén az, hogy a tesztben legyártott .icc színprofilt kimondottan ehhez a géphez kalibrálták, és ha olvasod, még ajánlja is a cikkíró a gyári iMac.icc helyett. Biztos jobb valamilyen szempont szerint, de nekem szemre nem tetszett.
Végigolvasva a hsz-kat feltűnt, hogy aki PC-t és Mac-et is napi szinten használ, sokkal toleránsabb hangon ír bármelyikről. Én is mindkettőt használom, és ugyanígy érzek.
-
glutamin
őstag
Még mindig nagyon drága ez itt Magyarisztánban. USA beli árral már sokan tennék le a voksukat mellette. Én is erősen elgondolkodnék, hogy szüleimnek már inkább egy ilyet vennék, mint egy PC-t.
-
tsimora
tag
Február elején vettem meg pontosan ezt a konfigurációt, amit a PH tesztelt. A tesztet pontosnak látom annyiben, hogy én is ugyanezekre a következtetésekre jutottam.
A MM egeret szokni kell utána kellemes űr-érzés használni.
A 21,5"-os IPS LCD panel a legszebb amit eddig láttam.
Egyetlen dologgal vitatkoznék csak. nekem az iMac eredeti kalibrációja lineárisabbnak tűnik szemre mint a PH által géppel kalibrált színprofil. A PH .icc profilja kifejezetten rózsaszín-vörösessé teszi a képet.Üdv
-
zolihun
csendes tag
Amit senki nem említett, és szerintem az egyik legnagyobb különbség az OSX és Windows között az, hogy az Apple operációs rendszere VÍRUSMENTES.
-
leviske
veterán
Nem értem ezt az árazást. Még csúcsminőség és egyebek mellett sem értem, hogy egy HD4600-assal szerelt gép hogy kerülhet 400 rugóba. Basszus, most vásároltak fel egy raktárnyi RV770-et, miért nem lehet akkor azt belepakolni a gépekbe? Ennyire félnek, hogy elfogy?
Ha meg azt mondjuk, hogy "jaj, minek? a Mac nem játékplatfomr", akkor pedig az a kérdésem, hogy minek bele egyáltalán egy HD4670-es? Videogyorsításra ott vannak az olcsóbb ATi-k is.
(#5) daninet: Azért Mac esetében nagyon kevés dolog van, amire nincs alternatíva. A legtöbb, fizetős szoftvereket fejlesztő cég képviselteti magát a platformon. Játékokból is elég sok érkezik már meg OSX-re is. Tehát ez nem igazán lehetne indok a rendszer ellen.
-
geri|
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"a júzerek felsőbbrendűsége zavar, tiszta olyan mintha akinek nincs macja, az elveszett/nem sikeres/halott ember.... "
Ez nyilván igaz, de szerintem nagy butaság lenne, mindenkit egy kalap alá venni.
-
Alex91
félisten
Ahogy elnezem a 2007-ben vett iMac-em sebessegenek kb. duplajat hozza. Ugyhogy most nagyon elgondolkoztam, hogy a kovetkezo frissitesnel esetleg csere
. (Mondjuk legkisebbe egy i5,meg egy USB3.0, meg egy diszkret VGA, azt mar nagyon fog csorogni a nyalam
.) -
suraki
tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Én nem cáfolok, inkább csak kérdezek.

Nem értem, hogy jön ide az 1 meg 2 GB meg a döcögés? A memória pont nem az amihez különösebben sokféle meghajtóprogramot kellene írni én meg pont erről írtam a kommentem.
"igen közel áll a Macintosh a BSD-khez így nem Mac a legjobb rendszer"...ezt már végképpen nem értem, hogyan dobta nálad a gép. Igen, olyan közek áll, hogy egy konkrét BSD variáns, de mi az a legjobb rendszer duma? Ki írt ilyet?
"Egyébként durva érv, hogy a Mac van értünk,"...én ilyet sem írtam, bár elfogadom még általánosan is bármely használati eszközünkre.
Írhatnám tovább is de minek. Biztos nekem akartad címezni ezt a postot?
Ha igen, akkor az kell feltételeznem, hogy szövegértelmezési problémáid vannak.
-
cucka
addikt
Aki azt állítja, hogy Win-en nem lehet professzionális munkát végezni, az HAZUDIK, vagy csak TUDATLAN.
Na és, szerintem senki nem állított ilyet.
Amúgy a dizájnerek/tördelők/grafikusok körében két dolog miatt népszerű a mac:
- Hagyományőrzés. 15 éve, a win3.1 meg a win95 idején a mac-ek valóban sokkal jobbak voltak ezeknek a feladatoknak az elvégzésére, innen ered ez az elképzelés.
- Jól néznek ki. Ha van egy dizájnnal foglalkozó céged, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy az irodád olcsójános kinézetű legyen. Ebbe beletartozik az, hogy nem a külvárosban egy gyártelepen van az iroda, beletartozik a jól kinéző irodabútor és beletartozik az is, hogy ha belépsz az irodába, akkor egy imac-et látsz a titkárnőnél és nem egy codegen házat kilógó drótokkal. Ez van, bizonyos területeken adni kell az image-re is, a tudás nem elég, ennek pedig ára van. -
BalaNce87
addikt
Nagyjából egyet értek veled. Annyit hozzátennék, hogy nagyrészt a nevet fizetjük ezeknél a termékeknél, hiszen a videókártya kifejezetten gyenge benne. Ez így egyben szép, mondhatni tökéletes, de szerintem sokkal inkább megfelelne egy modern lakás bútordarabjának, mint egy fasza számítógépnek.
Ennyi pénzt nem ér, főleg, hogy be le se tudok nyúlni
Ez a minimum
-
Jaffafa
aktív tag
Nem mennék bele a vitába, de :
Aki azt állítja, hogy Win-en nem lehet professzionális munkát végezni, az HAZUDIK, vagy csak TUDATLAN. Összehasonlítása a Mac-nek csak a Brand PC-kel van értelme. Összetákolni hardveresen bárki jobbat tud, viszont a dizájn és persze az OS nem lesz ugyanaz. Kár is ezen vitatkozni, mert csak egymást hergeli a 2 tábor. Nem csak magyarországon drága a MAC, hanem külföldön is (kivéve talán az USA). A Mac-ek egyetlen elönye a zárt hardver platform, amire nagyon jól lehet optimalizálni. Ennek hátránya viszont, hogy a júzer keze sok helyen meg van kötve a felhasználás szempontjából, ami mondjuk egy Brand-PC -nél már nem így van. Ha nekem kellene választanom a Brand PC vs. Mac között, akkor a Brand PC nyerne, mert szükségem van a Win-es környezetre. Ellenben, ha a nagymamámnak akarnék egy PC-t, akkor a MAC nyerne, mert egyszerü megtanulni a kezelését és valszeg 5-6 évig kihúzza majd nála. Lehet, hogy grafikusok, meg dizájnereknek ez a fö márka, de pont ök azok az emberek, akiknek a külsöség számít, míg egy geek/gamer jellemzöen nem a monitor dizájnjától fog elélvezni, hanem a Benchmarktól.
Innentöl kezdve bárminemü érv az egyik mellett a másik ellenében értelmetlen. Szerintem egy Win-es (pláne a Vista óta) gép használhatóságban ugyanolyan jó, mint a Mac. A kékhalál az XP óta számomra ismeretlen fogalom és addig is hardveres okai voltak, nem pedig szoftveres.
/Písz -
joey04
titán
Baromi jó gép

Már hamarabb Macre váltottam volna, ha nem lennék tagja a vehement által emlegetett gamer csoportnak. Persze lehet mondani, hogy vegyél konzolt, de na... Ha játék akkor PC, nálam. Tervezem, hogy elszakadok a játékoktól, és akkor már semmi akadálya nem lesz a váltásnak. Macbookom már volt, egyetlen ok miatt adtam el: rohadtul nem szükséges számomra a hordozhatóság. Viszont leülni OSX elé, és megtanulni mi hol van, az nem vesz igénybe annyi időt, mint amit itt páran emlegetnek. Kb 3 nap alatt minden helyre került. Sőt, 1 hónapnyi OSX használat után, már win elé visszaülve voltam gondban, de persze csak pár óráig. Windows védelmében azért elmondom, hogy lassulások, vírusok, érthetetlen hülyeségek mindig elkerültek. Driver gond az egyetlen ami valóban előfordul(t), de ez is abban merült ki, hogy pár játéknál leesett az fps 10 alá is akár, normál használatnál pedig az egyik szintén nvidia driver volt a hibás: A beépített képnézégető rózsaszínben jelenítette meg a pirosat, és ez a jelenség előjött Safariban is, de sehol máshol nem. Akkor meg minek váltani? Mert minőségibb csomagolás, sokkal szebb, és maga a rendszer is szimpatikusabb felépítésű. Meg ugyanazon vason gyorsabb is.Az ára szerintem még itthon sem vészes, hiszen ennyi pénzből ilyen gépet nem tud senki kihozni... Teljesítményre lehet, de ilyen halk, normális hőmérsékletű, és ilyen minőségű kiépítésben, ilyen monitorral és szoftverekkel biztos nem. Akinek ez nem fontos, annak persze nem éri meg. Persze ha a hazai szempontokat vesszük figyelembe, akkor ugye egy PC-nél megspóroljuk a win, és az ilife csomagban található szoftverek kiváltására alkalmas programok árát, hiszen mindenki warezol, így eleve kb -50k az árból... így valóban nem versenyképes.
-
atike
nagyúr
Hoppá, kétszer vette be...

-
atike
nagyúr
Jó teszt, és valami brutál ez a gép.
Nem olvastam vissza, de sejtem, hogy előjött a jó öreg PC/Mac (Windows/Mac OS X) vita... Nem akarok belemélyedni, csak egy apró megjegyzés. Használtam mindkét gépet és a Mac-et is ugyanúgy le tudtuk fagyasztani mint mint a Windowst (grafikai programok futottak). De azért nagyon is lehet szeretni. De hát egy más világ... Az az ár...

-
majom2
senior tag
egyébként én is 1000év windows-os tapasztalattal és tudással váltottam a tök ismeretlenbe. nekem baromira bejött az élet a mac-el, soha nem cserélném már vissza.
régen is csak a játékok tartottak a win mellett, de ahogy kinőttem a játszadozást, már csak a kellemetlen dolgok maradtak. volt persze azért 1-2 jó dolog is, plusz sajnáltam a rengeteg tapasztalatot amit kénytelen-kelletlen be kellett gyűjtenem a win-en, h ne kelljen félévente újrainstallálnom. vírusok, végtelenre növő win könyvtár, registry káosz, driver szopások, érthetetlen lassulások, stb... mindenki ismeri ezeket gondolom. na, nekem ebből lett egy életre elegem. régebben havi x órát töltöttem el csak a gép karbantartásával, de nem volt nagy gond mert valamennyire élveztem is. ma már mások a fontos dolgok az életemben és 10 percet is sajnálok azzal vesződni h a gép úgy menjen ahogy szeretném. működjön csessze meg, és ne csak ímmel-ámmal hanem normálisan. és szerencsére ezt megkaptam az OSX-től. happyend
az alkatrészárakat meg felesleges számolgatni. egy prémium termék (mert sztem egy mac az) esetében az ár/érték mindig csak másodlagos. kapsz egy k.jól működő rendszert, egy k.jól kinéző csomagolásban. kb ennyi a lényeg. -
majom2
senior tag
sztem semmi gond nincs a 10.6-al...
én azt szeretem a miniben többek között, h hordozható. bevágom a hátizsákba és viszem ahova akarom
rápattintom az aktuális monitorra vagy éppen a hd tv-re, bluetooth egér + bill elővesz és rock n' roll 
az sem utolsó h 12-15W-on elmuzsikál, ezért sem nem fűt sem nem zabája az áramot.
de ha majd valamikor kiöregszik sem adom el, mert akkor megy a TV alá média-pc-nek
a távirányító, a kis méret és a hangtalan működés adott 
-
Matthu
aktív tag
Aktuális a mac téma
Upgradeltem a minit. Kapott egy 320-as winyót meg 3giga ramot. Dobtam fel gyorsan egy snowleot. -
sbai
tag
A Home-End funkció elérhető az fn+nyilak segítségével.
Csak szólok... -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
vehement69
üzenetére
Lehet, hogy neked ez a véleményed, de azért be kellene látni, hogy a PC-s iparban a fejlődést pont, hogy a gamer ág lendíti előre. A 4 magos CPU-kat nem nagyon használja ki sok program mégis jövőre már kiadnak 6 és 8 magosat is. VGA-kat sem a videókonvertálás miatt fejlesztik. Az más kérdés, hogy túlságosan felgyorsult a fejlődés, de ameddig megveszik piszok drágán a túlárazott 5850-et is sokan addig ez lesz.
Szóval ha nem lenne gamer világ PC-n te sem tudnál venni Core2-t vagy i5-ös iMac-et.

-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ezt azért megcáfolnám! Az, hogy az XP 1 GB RAM-mal vagy a Vista/7 inkább 2 GB-tal érzi jól magát az nem azért van mert sok a hw variácó hanem azért mert ilyen a Windows. (Persze feleannyival is elfutnak de érezhetően döcögősen). Millió egy Linux/BSD/Solaris disztribúció van aminek kicsi a gépigénye. (Utóbbi kettőből persze nincs olyan sok.) Arról meg ne is beszéljünk, hogy mindegyik OS-en ugyanolyan szar az Adobe Flash ami képes kiakasztani a gépeket, ha valaki teleszarja flash-el a honlapját. Ez persze inkább gyengébb gépekre jellemző.
Azt se felejtsük el, hogy igen közel áll a Macintosh a BSD-khez így nem Mac a legjobb rendszer, sok Hackintosh is gond nélkül működik, különben nem használná őket senki.
Egyébként durva érv, hogy a Mac van értünk, inkább a Debian teszi például azt amit az ember akar. (de írhattam volna bármelyik profibb Linux-ot pl. Slackware) Az igények meg mindenkinél mások, sok függ attól is, hogy ki melyik OS-t használta/használja többet. Én például jól kiigazodok Win-en és Linux-on is mert mindkettőt használom sokat, gondolom Mac-et sem lenne nehéz megszokni. -
cwn
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
tanácsom :nézd meg élöben, sokan akik koptatják a szájukat csak képen láttak ilyesmit,
élöben más mint fotokon, beszarás behugyozás
a dzsunka pc le van tojva mikor ilyet is birtokolhat az ember, amugy ausztriában sokkal olcsobb , 400 ezer a 27 colos -
hibavissza
veterán
Külső dvd író azért szükségszerűen rombolni fogja a sok dvd-t író/lejátszó ájmek tulajok asztalát, mivel a gyári, laptopba valók igen gyorsan behalnak, cseréltetni pedig egy vagyon.
Ez a fényes kijelző egy huszárvágással rombadönti az öszképet nálam. -
Vassili
tag
EZ az apple bill kurvára bejön. Kár, hogy apple
Logitech felirattal, meg 6-tal több gombal, feketébe kéne 
-
8nemesis8
veterán
Szép darab, sajnos tényleg drága nekünk legalábbis.
Hasznos lehet, hogy a távirányítóval más termékeket is tudnak vezérelni.
-
Matthu
aktív tag
Minit érdemesebb használtan nézegetni. Elvétve van.
-
BloodyEddie
őstag
"külön fakkokban a perifériákat"

-
cucka
addikt
20k-s házat írtam mivel onnan kezdve van valami esztétikai értékük.
Lehet jönni a brutál drága Lian Li meg Silverstone meg mittudomén milyen házakkal, de továbbra is egy dobozról beszélünk az asztal alatt, amiből lógnak a kábelek.Amúgy ez a Mac gép egy késztermék, nem pedig komponensek összessége, így is kell rá tekinteni. Egy mobiltelefonnál sem érdekel senkit, hogy nem lehet az alkatrészeket korszerűbbre cserélni, aki ennek a számítógépnek a célcsoportja, az ugyanígy gondolkozik. Figyeld meg, pár éve boldog-boldogtalan notebook-ot vesz otthonra, mert jól néz ki. Az emberek többségét nem érdekli, hogy mi lesz, ha monitort vagy más alkatrészt szeretne cserélni. Szerintem az emberek többségének jobban tetszik az iMac-es mindent egybe megoldás, mint a különálló számítógépház.
-
<NewL>
addikt
[link] az apple világuralomra tör!
ezért szeretik az emberek a maceket
Ijk : folyamatosan nézem az árgépet,nem láttam 20-ért jó,mínőségi és nekem is tetsző vezetékes bill+egér kombót
azért drága mert egyben kell kifizetni egy macet

...és jól tartják az árukat
-
Ijk
nagyúr
Egyetlen hátrányát látom az imacnak, hogy ha 3-4 év után esetleg cserélni akarod, akkor a monitortól is meg kell szabadulni, míg egy asztalinál csak átkötöd.
-
gabor85
őstag
válasz
vehement69
üzenetére
A Windows a maga nemében egy ugyanolyan jó termék, ha azt is 5 féle hardverkonfiguráción futtatnák összesen, biztos sokkal kevesebb gond lenne vele.
Látom te ezt a részét megértetted, mások viszont mindenféle szar szemét gépen el akarják indítani. És hiába pofázod nekik hogy nincs értelme, ha mégis elröcög, akkor is ki a hibás?

-
-
passatgt
aktív tag
Akkor egy kis összehasonlítás a legolcsóbb imac-el, ami 329.000 Ft jelenleg
Monitor - 46.000 Ft
Processzor - 30.000 Ft
Memória - 30.000 Ft
Winchester - 12.500 Ft
DVD író - 5.000 Ft
Vezeték nélküli billentyűzet és egér - 15.000 Ft
Ház táppal együtt - 20.000 Ft
Webkamera - 5.000 Ft
Memóriakártya olvasó - 2000 Ft
Hangfal (2.1) - 8.000 Ft
Távirányító - 4.000 Ft
Windows 7 - 27.000 Ft
Bluetooth - 3.000 Ft
Wifi - 3.500 FtEz így 211.000 Ft, és nincs benne videókártya, összeszerelés, szoftverek(vírusírtó, képkezelő, stb...), az egér ugye nem multitácss, kijelző szarabb, kinézetről meg nem beszélek, ilyen gép úgyis asztal alatt lenne

Szóval, szerintem simán megéri imac

-
Nekem annyira nem tetszik ez a dizájn. Tehát ha körbenézek az Apple termékein, akkor kb. minden egyforma. Unalmas
Azért ha megdobnának egyel nem dobnám vissza 
-
Magával ragadó a dizájn, de az árát nem hazai viszonyokhoz igazították.
-
adalbert1
veterán
Személy szerint akkor már inkább Mac Mini valami nem tükröződő monitorral mint pl. Dell U2410.
-
Ijk
nagyúr
Hihetetlen, mintha két szekta közti hitvita lenne, amikor jön egy MAC teszt. Nekem PC-m van, és azt mondom, hogy akinek nem tetszik valami miatt ne vegye meg. Ma már nem vennék PC-t, ugyanis nagyon keveset játszom, és amúgy nem nagyon van olyan amit egy mac-en ne tudnék megtenni. Viszont amennyit rákölt az ember az IPS monitorra, Windowsra és magára a hardverre, hogy halk legyen és igényesen nézzen ki, igencsak egy ilyen áránál vagyok.
-
atkahun
tag
Nem rossz cucc bár szerintem csak az vesz ilyet aki nem tudja hova költeni a pénzét.
Olcsóbban is meglehet úszmi egy ilyen konfigot(bár nem ilyen dizájnos) -
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok!
Sajnálom, ha erősen fogalmaztam, igyekszem vissza fogni magam. Nem akartam senkit leszólni. A véleményem attól még ugyanaz maradt.R
-
Lenry
félisten
Epedve várom a kortárs képzőművészetről alkotott véleményedet is.
f*s.
"a művészet olyan, mint a titok: ha mindenki tudná, értelmét vesztené"
üres vásznat tudok festeni. pöttyöt is a közepére. értelmetlen foltokat is. aluhengert is. WC-t fotózni is tudok. miben különbözne az én budim Duchamp-étól? azon kívül, hogy én tisztában vagyok azzal, hogy amit csinálok, az nem művészet, és nincs szükségem 200 idiótára magam körül, akik művészetnek látják a hülyeségemet -
Matthu
aktív tag
Faszán szétszartuk a topicot, mindenki sértettnek érzi magát és bizonygatja az igazát. Nem erről kéne szólnia.
Ülhetnénk itt holnap utánig akkor sem mennénk semmire. Legalább nekem annyi előnyöm van, hogy nagyon sok ideig hasznéltam wint, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Szerintem nagyon sok posztoló ezt nem mondhatja el magáról maccel kapcsolatban.
Mielőtt bárki félre értene én senkit nem szeretnék meggyőzni arról, hogy a macnél nincs jobb. Én a munkám miatt választottam és bevált.
-
törölt tag
válasz
vehement69
üzenetére
Más esetekben meg egyenesen használhatatlan munkára az OSx. Pro felhasználásban sem találkoztam még hardverhibán kívül kékhaláltól. A hardverhibától pedig még az OSx sem ment meg. megmondanád miért vagyok én a linuxért, vagy winért, amit mint os használok napi szinten? két klikk helyett eggyel elérhető funkciók, vannak gyorsbillentyűk, s még klikkelni sem kell. A hangtalan működés mióta az apple sajátja? amennyiben öszeraksz magadnak egy konfigot, miért kell cserélgetni benne az elemeket? Az miért rendszerhiba, s nem júzer? Villanyszámla? Azonos hardverből felépülő win alapú rendszer miért fogyasztana többet, Mert nem OSX?
Milyen erőforrás-pazarlás van win alatt?
spec ha én akarnék dolgozni, akkor nekem az OSx lenne használhatatlan vacak, mert nem tudnék vele dolgozni. A munkaeszközöm nincs osx-re. Magyarul pro felhasználásban a win lehet igen nagy előny is."mivel a gémerek a leghaszontalanabb és legkárosabb részei a számtech világnak,"
Na ja, mert pont az ő igényeik miatt fejlődött annyira gyorsan a hardveroldala az IT-nek. Mert ők vannak kellően nagy számban, hogy megérje tolni a fejlesztéseket.[Személyeskedés] Ezzel a hsz-eddel pont beálltál az átlalad lenézett gyökerek közé [/Személyeskedés]
-
cousin333
addikt
"Ja és akkor nem lehet rá updatet kidobni? Főleg annak tükrében, hogy nem kevesen használják"
Itt komoly tévedésben vagy, mert:
- kijött hozzá 3 frissítés is (SP2 rengeteg újdonságot hozott)
- már régen nem ennek kellene lennie az uralkodó rendszernek, az MS sem szánt neki hosszú életet
- pont a sok felhasználó miatt van még a "piacon"
- update már van 2 is, úgy hívják őket, hogy Vista és 7![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Mondjuk attól még, hogy régi oprendszer nem kell lassúnak lennie új vason."
Ez is tévedés. Először, is az XP egyáltalán nem mondható lassúnak egy modern gépen (egészen biztos vagyok benne, hogy jobban fut egy mai gépen, mint mondjuk egy 2005-ös konfiguráción). Viszont nem is tudja rendesen kihasználni azt (sok RAM, több mag).
-
tiv83us
veterán
válasz
vehement69
üzenetére
" mivel a gémerek a leghaszontalanabb és legkárosabb részei a számtech világnak, ráadásul semmit sem alkotnak."
Ez qrva jo. Ha el birna a postaladam a 13536 halalos fenyegetest amit mail-ben/privatban kapnek, akkor betennem alairasnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cousin333
addikt
válasz
vehement69
üzenetére
Az eddig elhangzottakkal - nagyjából - egyetértek. De:
"Kék halál meg igenis létező jelenség Windowson"
Kétségtelen, hiszen belekódolták.
Én már nagyon régen láttam utoljára..."És éppen ez a lényeg, lehet elsőre ez sok pénznek tűnik, de a PCs hardverelem-cseréléseket beleszámítva jobban kijösz egy iMackel valahogy mégis"
Miért kellene beleszámolni azt, hogy a PC-n cserélsz alkatrészeket? Kell cserélni? Nem kell. Ha viszont mégis megteszed, akkor a géped is feljavul, például egy gyorsabb processzortól, videokártyától, nagyobb HDD-től... stb. Szóval ez egy gyenge érv, ugyanúgy, mint a PC vs. konzol vitákban.
"Vagy pl villanyszámla satöbbi"
PC fronton is lehet ám kihozni, jó teljesítményű, de kis fogyasztású gépet. Sőt, ott a "legózás" miatt még némi trükközésre is van mód. Pl. vehetnék 21,5"-os iMac-et 4 magos processzorral? Nem, mert ilyen nincs. Kicsi gép, kicsi proci, nagy gép, nagy proci. És utóbbi már nagyon sokba kerül. Nem azt mondom, hogy nem ér annyit, mert nem lehet összerakni ilyesmit olcsóbban (legalábbis én nem láttam), de egyszerűen abszolút értékben drága.
Én is gondolkodtam már apró, kicsi gépen, de ha továbbgondolja az ember felmerül a kérdés, valóban kell-e neki - kétségtelenül meglévő felárért - egy olyan gép, ahol a monitorban van minden, vagy egy kicsi házban, szemben a nagyobbacska házzal.
Példának okáért itt a Mac Mini (mellettem, az asztalon), ami kétségkívül impozánsan kicsi. Viszont: van hozzá még egy méretes táp, egy monitor, billentyűzet, egér, hangfalak és a hozzájuk tartozó kábelek. Nem is beszélve pl. a Mini-Display port -> DVI átalakítóról, ami - főleg a gép méreteihez képest - brutálisan nagy. Így együtt pedig már nem is olyan rendezett az összkép. Az iMac ebből e szempontból sokkal jobb, hiszen gyakorlatilag egy tápkábel kell hozzá, a beviteli eszközök meg vezeték-nélküliek. Viszont hiába érné meg az árát (hiszen másból sem kapsz pontosan ilyet ennyiért), kérdés, hogy az integráltságot érdemes-e megfizetni. Én azt mondom, hogy az iMac-nál ez határeset, a Mininél meg nem.
"Viszont tényleg van igazság abban, hogy az Apple cuccok esetében a gép van érted és nem vica versa mint a wineken/lineken."
Ez megint csak egy durva általánosítás. PC-ből sokkal több féle létezik, nyilván a szórás is nagyobb.
"hogy az olyan apróságok mint a hangtalan működés"
A Mini például tényleg nagyon halk, az egyik legjobb tulajdonsága. De nem néma...
"Mindemellett pl a Snow Leopard 2. frissítése tényleg elég fos lett és vannak olyan szoftver apdétek, ahol elszáll egy csomó user gépe"
De azért a Mac a király...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KőkorSzaki
tag
Nem. Én első mozdulattal kukáznám a billencset. Igaz aztán meg mennék kukázni a magam szemetében, mert poénnak azért jó poén.
Megoldás: rádugsz egy 3k-s Logitech-et USB-n keresztül, és máris nagyon happy leszel...
Azt viszont nem értem, hogy miért nem egy inteles PC-vel hasonlították össze. Az valahogy logikusabb lett volna.
-
EczkE
veterán
Nagyon szép, de az ára...
-
suraki
tag
Itt van a kőbalta elásva!
Winre egyszerűen soha nem tudsz úgy optimalizálni mint OSX-re. Több ezernyi hw komponones milliószoros variációjára egyszerűen nem lehet megfelelően optimalizálni. Még a legnagyobb gyártók sem képesek ezt megtenni. Az Apple hardver irányú korlátja éppen itt gyümölcsözik a legjobban.
Persze van olyan csillagállás amikor minden szépen működik PC-n is, de ennek a kitesztelését a brand gyártók szépen megfizettetik a PC vásárlókkal is, így máris elveszítve az árelőnyüket. -
suraki
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Adott esetben igen, azok közé tartozom.

Sőt volt egyszer egy Marcel Duchamp aki egy piszoárt állított ki és arra is sokan azt mondák, hogy "óóóóóóóóóóó de jó".
Persze aki csak piszoárt, üres vásznat vagy egy darab ívet vesz észre benne...nos oda tényleg nem tartozom.
-
Matthu
aktív tag
válasz
vehement69
üzenetére
Húú, de sok ebben az igazság. Főleg a fejlesztés szükségtelenségével kapcs. Miért van az, hogy a win xp 10 éves oprendszer és egy 4magos gépen is ugyan olyan szar tud lenni?? A rengeteg piacot elárasztó hardverelem és a csillió konfig miatt. Persze ez nem a PC hibája. Mondjuk a winé se, bár lehetne optimalizálni. Mondom én nagymellénnyel

-
<NewL>
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

pffffffkéne?
- simán 
mármint nekem.Lenry :

-
Mr.Csizmás
titán
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz gép bevallom magasabb árra számítottam. Bár az egér meg a billentyűzet számomra kukába való meg a dizájntól se dobtam hátast. Számomra inkább egyszerű és letisztult gép.
-
Lenry
félisten
Lássuk be, még a végletekig lekerekített Mighty Mouse a kis görgőbogyójával is elbújhat dizájnban az új modell mellett
nem, nem, nem, nem és nem
nem nevezzük designnak az egy darab ívet. design az az, amin a tervező dolgozott. ez egy ív. semmi több -
vehement69
senior tag
az a baj, hogy az Apple termékeket sokan gémer szemmel nézik. márpedig ezt azért kell ignorálni, mivel a gémerek a leghaszontalanabb és legkárosabb részei a számtech világnak, ráadásul semmit sem alkotnak. a játék az egy dolog, minden másra azonban egy Mac legalább olyan alkalmas (egyes esetekben viszont sokkal jobb), mint egy Windowsos, vagy Linuxos rendszer.
Az árat meg úgy kell nézni, hogy ez nem egy szaros összetákolt sufni PC, majd ha valaki csinál ugyanilyen aluházban ugyanilyen panellel ugyanilyen mindennel, de olcsóbban egy gépet, akkor az majd pofázhat, addig ne. Ha meg valakinek nincs szüksége ilyesmire és megelégszik a sufni PCvel (mert miért ne), az akkor ne úgy jöjjön ide hogy mekkora ostobaság az, hogy valaki ilyet vesz. Főleg ha gőze nincs miről is van szó.
Kék halál meg igenis létező jelenség Windowson, csak hát akármennyire is ezt sulykolja sokakba az IT ipar, bizony van olyan felhasználási terület, ami sokkal de sokkal többet kíván a hardvertől, mint egy játék - ilyenkor meg bizony előfordulhatnak olyan problémák, ami az esetek nagyobb részében nem történnének meg és professzionális felhasználásban bizony a Windows néha elég nagy hátrány lehet - Macen is van szopás, de sokkal stabilabb és gyorsabb, kevesebb erőforrást pazarol mint egy Windows, nincs szííívás a beállgatósdival, jobban optimalizált, nincsenek megmagyarázhatatlan működésbeli eltérések és valahogy minden egyszerűbb és magától értetőtőbb. A Windows a maga nemében egy ugyanolyan jó termék, ha azt is 5 féle hardverkonfiguráción futtatnák összesen, biztos sokkal kevesebb gond lenne vele. Meg ha kicsit jobban átgondolnák a kezelőfelületet. Én is utáltam az Apple cuccokat (hasonlóan gyökér emberek miatt, akik pl itt is osztják az észt) egészen addig amíg el nem kezdtem érdeklődni irántuk és aztán még ráadásul vettem is egy MacBook-ot. Arról nem is beszélve, hogy az új rendszer mindig gyorsabb mint a régi, és ha nem csinálnak még egy olyan buziságot, mint amit a PPC->Intel korszak után, akkor olyan 6-7 évet még biztos nem fogom lecserélni a hardveremet, mégse leszek elmaradva nagyon.. És éppen ez a lényeg, lehet elsőre ez sok pénznek tűnik, de a PCs hardverelem-cseréléseket beleszámítva jobban kijösz egy iMackel valahogy mégis
Vagy pl villanyszámla satöbbi
Bár akinek ez a hobbija, az egy másik dolog. Viszont tényleg van igazság abban, hogy az Apple cuccok esetében a gép van érted és nem vica versa mint a wineken/lineken. És addig, amíg nem használ ilyet az ember napi szinten, nem fogja megérteni hogy az olyan apróságok mint a hangtalan működés, egyes funkciók 2 klikk helyett 1 klikkel elérhetők, vagy hogy kellemesebb a dizájn stb mennyit tudnak számítani.Mindemellett pl a Snow Leopard 2. frissítése tényleg elég fos lett és vannak olyan szoftver apdétek, ahol elszáll egy csomó user gépe.. Tehát egyáltalán nem rózsaszín ez a világ sem, sőt, de ilyen mindenhol van. Én biztos nem váltanék PC-re, majd meglátjuk milyen lesz a Win8.
szerk: ja és igen, a Mac OS X bizony analfabétáktól a kockákig mindenkinek jó, lévén terminál majd el is felejtettem
-
suraki
tag
Szerintem is nagyon jó a cikk. Egy ponton kötnék csak bele:
Bevallottan nem OSX felhasználók a teszterek, így éppen a lényege vész el a gépnek.
A hardverelemek tényleg ugyan azok mint bármelyik PC-ben, az összeszerelés minősége sincs a jobb brand PC-k (Asus, Sony, Dell, ...) felett és egy ilyen árérzékeny piacon mint a hazai, joggal legyinthetünk egy ütősebb designre mint gyenge érv. Szóval az OSX nélkül én is egy PC-t vennék inkább ebből a pénzből. De szerencsére előtelepítve, használatra készen ott az OSX, így számomra már nem kérdés, hogy melyiket választom.
Az XP és a Vista nem ebben a súlycsopotban versenyez, a Win7-tel már erősen közelíti illetve néhol el is éri azt a szintet az MS, amit az OSX kb 2005 óta tud.
Ennek én csak örülök, hiszen a nagyobb verseny, vélhetően jobb termékeket fog eredményezni.
Mondom ezt annak tükrében, hogy veterán Windows felhasználó vagyok és OSX-et is hosszú évek óta napi rendszerességgel használom. -
lapa
veterán
nincs nagyon részletezve a cikkben, de a 3,5 jackban bújik optikai kimenet is.
-
melon
tag
Én nagyon örültem, hogy PH stílusban is olvashattam végre erről a gépről, köszönöm és még több ilyet!
Kicsit több mint két éve használok mac notebookot, ennyi idő alatt bőven eljutottam oda, hogy a napi desktop gépen végzett munkámat is mac-en végezném legszívesebben. Nekem bejön, de meg tudom érteni azt is, akinek nem.
Köszi még egyszer a cikkért!
-
brd
nagyúr
Igazi MAC, igazi MAC-eseknek. (Mindenki érti, ahogy akarja.
) -
suraki
tag
Nem tudom milyen gyíkokről beszélsz, mert az Apple gépeken az oprendszer nem Linux hanem UNIX ( FreeBSD) alapú. Ami jelen esetben azt is jelenti, hogy ingyenes és opensource. Ami nem free az az erre építkező grafikus felület (Aqua) és a rajta futó alkalmazások.
Amúgy örülök a jólértesültségednek, ahogy a milliónyi elégedett Apple és PC tulajnak is mint jómagam.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
murdock25
tag
Lassan 30 éves leszek... elejétől fogva Win-es környezetben nőttem fel, s használom is mai napig, viszont közben odahaza, ahol kevesebbet használok gépet, átváltottam Mac Minire. Nem mondom, még mindig nem szoktam át rá teljesen, de majd 1-2 év múlva.
Összehasonlítani más gépekkel pedig szerintem nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen. Az árazással nem nagyon értek egyet, valóban érdemesebb USA-ból hozatni, mert ott korrektebb az ár. De azt is hozzá kell tenni, hogy sokan a hasonlításokat nem teljes körben végzik.
Ne hasonlítsuk privát-összerakott gépekkel, mert valóban nem ugyanaz. Főleg azért nem, mert összerakni is nagyon nehéz jó win-es gépet, el lehet cseszni, ha nem ért hozzá valaki tökéletesen, összeborulhatnak bizonyos hardver-elemek, s akkor használhatatlan lesz vagy bosszúságot okoz.
Gyárilag összerakott gépekkel sem szabad önmagában összehasonlítani, mert több tényezőt nem vesz ilyenkor figyelembe az ember, mint pl. a IPS paneles Full HD LED-es kijelzőt, melyet önmagában megvásárolva is pénztárca-.apasztó művelet egy win-es tulajnak. Akkor ott van a billentyűzet, meg az egér. Jófajta BT-s vezeték nélküli kiegészítők szintén magas áron vannak win-es gépekhez is, még ha olcsóbb is az Apple-nél. Aztán ott van, hogy legális oprendszer van rajta. Azért az szintén nem 2 Ft, ha Win-t veszel sem. Ott az iLife, ami nagyon sok hasznos, komoly programot rejt, szintén nem filléres lenne legálisan megvenni win-hez. Távirányító is nyom egy kicsit a latba. Ha pedig azt veszem, hogy otthoni userként is kerül annyiba egy office, mint egy iWorks, akkor nincs is nagy eltérés (az office for mac több százezres árát inkább nem említem).
Szóval szerintem így érdemes maximum összehasonlítani a dolgot és akkor nem feszegetjük annak előnyét, hogy a Snow Leo olyan oprendszer, melyet a végletekig ráhangoltak a vasra, így sokkal hatékonyabb, mint egy win. Elismerem, a win-nek meg az előnye, hogy bármilyen gépen elfut, ezért nem is lehet ráoptimalizálni mindenre.
De ezek nem összehasonlító tényezők, hanem olyanok, amiket az ember összevet az igényeivel és utána kiderül, hogy neki win kell vagy mac. Ennyi... de ettől nem lesz sem a win, sem a mac jobb, legfeljebb emberenként. Így kár bárkinek is fikázni mást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Tekken 7 Playstation 4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)