- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem feltétlenül piramisjáték a crypto. Azok körében akik 10x-100x hasznot remélnek persze igen. Lehet, hogy kipukkad, lehet, hogy arany/ezüst jellegű valami lesz belőle hosszabb távon.
A kisebb, nagyobb fluktuációkon is lehet keresni (ahogy az aranynál is ebben van a pénz, az is volt már hogy lefele ment... 100% biztos befektetés nincs).
Ettől még nem akarom promotálni a crypto-t, mert sok más okból is necces (környezetszennyezés stb.), láthatóan jogi kockázatok is vannak (betiltják stb.)...
Más:
Én is sokáig úgy voltam vele, hogy a részvénybefektetés "különb". Valós gazdasági teljesítmény van mögötte stb.
Most már ezt is árnyaltabban látom.
Egyfelől a részvénytőzsdén is csak hype-okat meglovagolva lehet jól keresni.
Pl. osztalékból többnyire még az inflációt sem tudod követni (pláne ha rendesen adózol is).
A mögöttes érték is illúzió.
Tegyük fel tied a részvények 1 milliomod része (kisbefektető vagy).
Elvben a társaság vagyonának 1 milliomod része a tied bármi történik is.
Többnyire ez ingatlan, szellemi tulajdon stb.
Elvben a társaság felszámolása esetén is kapsz vissza valami.
A gyakorlatban viszont szinte semmit.
Törvényben rögzített, hogy kit kell kifizetni először.
Alkalmazottak, állam, bankok (hitelezők), könyvelők/ügyvédek (akik csinálják a felszámolást)... valahol a sor végén a részvényes.
Eleve a napi részvényárfolyamba 5-10-20 (vagy több) évnyi haszon kvázi "bele van számolva" (lásd P/E érték stb.).
Nem vagyok nagy expert, cáfoljatok meg...
Én az egészből azt érzem, hogy ha beüt a ménkű, akkor a részvény mögöttes értéke pont ugyanannyira illúzió mint crypto esetén.
Az 1637-es tulipánmánia óta nincs új a nap alatt szerintem.
Max annyi a különbség, hogy van olyan befektetés ami kicsit "tulipán", van ami nagyon "tulipán".
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest