Új hozzászólás Aktív témák
-
Kettő villamosmérnök-hallgató ül itt melettem (én is az vagyok, de mondjuk, hogy elfogult vagyok, úgy hogy nem számítok) és mondja, hogy az nem a zaj, hanem túllövés, ami _nem_ a zaj miatt van, hanem a fel/lefutó jel gyors változása és a csatorna miatt. Zaj nem csinál exponenciálisan lecsengő szabályos szinuszhullámot.
-
igazán okos dolog azon problémázni, hogy kis betűvel kezdem a mondatot
ez egy fórum, nem az álljunk meg egy szóra... váljék egészségedre.
Közben viszont valóban elkezdtünk egymás mellett elbeszélni, tényleg mindketten kb értjük, hogy miről van szó.
még itt látom, hogy bbandinak is szúrja a szemét, hogy az, amit sárgával bejelöltél, az nem a zaj, hanem a jelnek a túllendülése, de nem merem leírni, mert úgyis az lesz a válasz, hogy olvassam el rendesen, vagy átjavítod, és aztán úgy csinálsz, mintha végig úgy lett volna -
válasz
VinoRosso #22 üzenetére
még mielőtt folytatom, megjegyezném, hogy egy pillanatig sem volt a trollkodás a célja a hozzászólásaimnak, még ha kicsit határozott is lett a hangvétel néhol
szóval, szerintem nem olvastam félre, hanem a srác azóta átírta a hibás részt úgy, hogy jó legyen, de utána meg beírja a #15 hozzászólást, amiben ez szerepel:
Nem a két logikai szint között kell széles sávnak lenni mivel ott jól láthatóan egyáltalán nincs zaj. Éppen ezt használja ki az alapelv mivel pont szűkíteni igyekszik középre a logikai szint meghatározására használt feszültségszintet, mivel a zaj az elvileg eredeti négyszögjel alsó és felső élét módosítja torzitja el. Tehát attól a sávtól kell biztonságos távolságban tartani.
ez pedig így hibás, akárhogy is nézzük
Ne kezdjünk el úgy elbeszélni egymás mellett, hogy közben ugyanazt mondjukmert most az jönne. Te érted miről van szó, én értem, és biztos vagyok benne, hogy kroky3 is rögtön érteni fogja, ha túlteszi magát azon, hogy beszóltam a fordítására
meg hogy kijavítottam, és elolvassa még egyszer amit írtam. És abban meg igaza volt, hogy minden tiszteletet megérdemel azért, hogy egyáltalán írt a témáról, magamtól nem hiszem, hogy utánanéztem volna.
peace
-
válasz
VinoRosso #20 üzenetére
igen, és itt világosan leírja, hogy a logikai 1 szint (Vtt) és (GTLREF + Vtt*0,1 + noise margin) között van, hogy a zaj meg a túllövés miatt nehogy belelógjon a logikai 0 szintbe, ami pedig (0)-tól (GTLREF - Vtt*0,1 - noise margin) között van. Tehát még egyszer: az alacsony szint a 0 feszültséghez közel van, a magas meg a tápfeszhez, és közöttük van a biztonsági sáv, hogy ha zajos a környék (a gép belseje eléggé az pl), akkor a zaj ne vigye át olyan könnyen a másik logikai szintbe.
Azt persze elismerem, hogy az egész fsb-s tuningolós témához nem értek annyira, mint a kolléga, de az igenis hülyeség, hogy a logikai szintek a feszültségsáv közepén vannak, egymás mellett. Ennyit akartam kezdettől fogva, ezek szerint nem voltam egyértelmű, bocs.további minden jót
szerk: helyesírás
-
most hol van az ábra?
Meg azt hogy gondolod, hogy alacsony meg magas amplitúdónál van zaj, középen meg nincs? Vagy ha középen van a két logikai érték, akkor minek akkora feszültségtartomány? Vagy szerinted az véletlen, hogy pl a TTL rendszerben (igen, a ttl nem mai gyerek, de az elv ugyanaz) A tápfesz - tápfesz*0,5 között van logikai 1, a 0 - tápfesz*0,2 között meg a logikai 0? Szerintem azért, hogy ha valamennyi zaj rakódik a jelre, akkor is még ne lógjon át a másik tartományába, és szerintem itt is pont így kellene lennie.
A zajmargóért pedig bocs, ha rosszul esett, pusztán arról van szó, hogy szerintem magyartalan, lehetne pl zajvédő sáv vagy zajhatár (nekünk a suliban kb így emlegetik az ilyeneket)peace
szerk: tudnál küldeni leírást, ahol úgy szerepel, ahogy mondtad? az lehet, hogy segítene
-
üdv
"...a GTL REF és U1 közötti (narancssárgával jelölt sáv) feszültségérték megfelel a magas logikai szintnek >1, a GTL REF és U2 közötti feszültségérték (világoskék sáv) az alacsony logikai értéket azaz 0-át jelent."
nem úgy szokott lenni, hogy a logikai 0 és egy között jó nagy biztonsági sáv van? Mert pl említetted a zajt a zajmargónál (gondolom angolul noise margin volt, én biztos nem margónak fordítottam volna
), na most, ha a fenti állítás igaz, akkor egy bármilyen kis zaj is rögtön el tud rontani egy bitet. Ez hogy van ez? vagy mit nem veszek észre?
alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Ingatlanos topic!
- Medence topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Bower & Wilkins px7s2 garanciával eladó.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest