Új hozzászólás Aktív témák
-
nixx-21
őstag
hát én se látom de a leírtakból következtettem arra, hogy:
igen CF-be vannak kötve
és valószinűleg Eyefinity sajátosság.vagy ha jól tudom az ellentétje van a dolgoknak..
csak az SLi-nél kizáró ok a több monitor/desktop....aztán kitudja lehet tényelg csak egy Eyefinity sajátosság
-
nixx-21
őstag
hát szerinted egyetlen 5870-es megbirkózik 63 Megapixel-el?
vagy akár elfér a 63 megás kép egyetlen 5870 "Eyefinity version" 2gigás VRAM-jában?
erősen kételem, és ebből feltételezem hogy Crossfire-be voltak kötve mert azért elég folyamatosan képet adott a dolog"...Each monitor was 1920x1200 with a small amount of bezel correction (150 H, 120 V). So the effective displaysize is 1920*6+150*5 = 12270 horizontally and 1200*4+120*3 = 5160 vertically for a total effective resoltuion is 12270*5160 = 63,313,200 pixels!..."
nem kis kép... -
nixx-21
őstag
szerintem élnek a második kártya kimenetei....egy Abu kéne ide leginkább aki kioktat mindenkit hogy mi és hogy van
de ez lenne az ésszerű ha az Eyefinity működne CF-ben is
jaaaaaaaaaa hát most jut eszembe persze hogy működik hát mikor a 24 monitoros demonstrációt csinálták ott 4db 5870-es futott a gépben
"...A megoldás segítségével az egyetlen grafikus processzorral felszerelt kártyák akár hat darab monitort is képesek kezelni, sőt CrossFireX felállásban a megjelenítők száma megduplázható. Példaként az AMD egy Quad CrossFireX rendszer keretében összesen 24 kijelzőt kapcsolt össze, amin a Microsoft Flight Simulator X című játékprogramja futott..."
[link] -
nixx-21
őstag
hát igen mert ugye ha 1 kártyára csak 2 monitort dugsz akkor az tökmindegy h HDMI vagy DVI vagy D-sub vagy DP-ra kötöd...
mert csak akkor kikötés a DP használata ha egy kártyán akarsz 3 monitoros megoldást alkalmazni(#27) Antibazsi: ez igaz de a HD5770-nál 1 SP-re több VRAM jut így nehezebben is tud kifogyni belőle meg ugye ha CF-ben egymás után felváltva generálják a képet (mert ugye az AFR lényege ez) akkor összeségében később fogynak ki megint csak a VRAM-ból a 5770-esek mint az egyedüli 5870
mondhatni a két 5770 VRAM-ja összeadódik de ezt így nem mondjuk ki mint ahogy a 4 magos prociknál sem adjuk össze a magok frekijét
-
nixx-21
őstag
ha úgy nézzük ez a macera csak akkor van ha 1 kártyára akarsz eröltetni 3 monitort...
ha veszel 2db 5770-est akor teljesítméynben (szinte) ugyanott vagy
(sőt még több VRAM-od is van mert ugye 2*1G-s HD5770 > 1*1G-s HD5870)
és ott kényelmesen lehet használni a portokat első karira dugod az első két moncsit a másodikra pedig a 3.at és voilászerintem ez olcsóbban kihozható tekintve h 2db 5770-es olcsóbb mint egy 5870 viszont az egyetlen para a Crossfire ha nem működik elég sovány teljesítménye lesz a kis HD5770-esnek 3 monitorra
-
nixx-21
őstag
mellesleg ezek fix h nem aktív átalakítók
engusz: ha nem szeretnéd hogy a mind a 3 működjön akkor nem kötelező az új kárty mert akkor 1 asztali monitort lekapcsolsz addig amig a TV-re is szeretnél képet viszont ha 3 fejes (monitoros) képet akarsz azaz egyszerre szeretnéd üzemelni mind a 3 kijelzőt, akkor bizony kell az új kártya és a DP-os macera
ha ien könnyű lenne akkor nekem is jó lenne 4 kijelzővel
(Gainward 4670: HDMI,DP,D-sub,DVI) -
nixx-21
őstag
érdekes.....nem gondoltam volna hogy ennyit kell szöszmötölni vele, hogy összejöjjön
mellesleg engem az idegbaj kerülgetett volna h még ennyit kell költeni kábelekremár majdnem egy 4. monitor ára
nem tudom ki hogy van vele de engem érdekelne az anyagi része
mondjuk a végére lehetne egy összegzés, hogy:
átalakító X forint
monitorok X forint
stbstbhogy úgy valójában mennyibe van egy ilyen rendszer
mod:
mellesleg nem rég még én is kipróbáltam (persze sehol nem volt még az Eyefinity)
még az X1600PRO-ra kötöttem kettő monitort...
hatalmas szabadságérzetet ad az embernek hogy az egyiken nézhet mondjuk egy filmet (vagy akár youtubeot) másikon msnezhet, Photoshop, PH! vagy akármimás..aztán jött a HD4670-es kari itt újra összehoztam a 2 monitoros rendszer-t és már játszottam is vele:
-Crysis [igen a kis 4670-esen is egész jól futott]
-Call of Duty 4
-Burnout Paradiseutóbbi hihetelenül kompatibilis a többmonitoros megoldásokkal;
személyre szabhatod hova rakja a HUD-ot,
kiválszthatod h melyik oldalon legyen az a +1 monitor vagy netán középre legyen rakva a történet és mindkét oldalon szélesedjenösszegezve nekem ugye csak 2 monitor volt egymás mellé rakva felbontás 2560*1024-es volt középen volt a kávája a monitornak Burnoutnál nagyon hamar hozzá szoktam h középen van egy fekete csík szinte már el is tűnt...
FPS-eknél volt egy kicsit érdekes mert ugye a célzás szempontjából középre helyezett célkereszt megszélesedettde hozzászoktam
irtózatosan emg tudja növelni a játékélményt az egyszer biztosha igény van rá linkelhetek pár screenshot-ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest