Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tha_answer

őstag

válasz Yeffy #127 üzenetére

blckrlz egy jodumaju, atlagnal jobb pasi. a cicababas irasa azt mutatja: annyira megse jo h kivul belul fullos no akarja magat vele evolvalni a jovobe. :DDD

• tha_answer

őstag

válasz #32839680 #98 üzenetére

"Nem pedig azt hogy ha a tőzsdére bejött, akkor minden esemény előfordulásának valószínűségére is fasza lesz.
    Akkor állná meg a helyét ez a Jézusos matematikai modell, ha egyértelműen bebizonyosodna, hogy 100-ból több mint 50 magát Istennek tartó, vagy mások által istennek tartott egyén a múltban bizonyíthatóan Isten."

he??? bayes altalanos. azt ugye erted h mit jelent h altalanos? h ervenyes mindenre. ez adja az erejet. a modell egyeb parameterezeset tamadni lehet, ahogy blkrlz is tette, de felesleges: metszo logikaval le van vezetve hha van isten akkor miert egy isten van. az h a matekzhjat hogy baszta el szte, ott a tanar szava donto, nem az ove, o csak ugy hitte hogy az a matek azt jelenti amit gondol. na az ilyen hit veszelyes.

meg egyebkent is logikailag lehetetlen: isten definicioja az omnipotens vmi, ha nem lenne az akkor nem lenne isten. azaz tobb omnipotens entitas nem lehetseges, ergo az 50bol 49 biztos hazudik.

törölt tag

válasz Reggie0 #135 üzenetére

Azért árasztotta el a nyugat kábítószerrel kínát mert katonailag nem tudták volna bevenni, már akkor sem. Ezért ópiummal árasztották el, hogy megszállhassák.
    Ettől tekinthették papíron egyenlőnek az alkoholt az ópiummal, de attól az még egy aljas támadás része volt és ugyanúgy kábítószer maradt.

• Reggie0

félisten

válasz #88470784 #134 üzenetére

Jogilag egyenerteku volt.
    De, mert nem csak betiltottak, rogton lefoglaltak minden ott levo keszletet. Ez gyakorlatilag allamkozi rablas.

törölt tag

válasz Reggie0 #133 üzenetére

Azért ez erős csúsztatás hogy az alkohol = az ópiummal.
    A háború nem azért tört ki, mert a kínaiak lenyúlták a nyugat által szállított kábítószert, hanem mert betiltotta a kínai császár annak használatát.
    Az ópiumháború egyik következménye volt a kínai területek egy részének gyarmati sorba döntése a britek által.
    A hongkongi demokráciának "érdekes" előzménye volt.
    [link]

• Reggie0

félisten

válasz Tetsuo #132 üzenetére

Akkoriban az alkohol es az opium kozott nem volt kulonbseg... Ha jelentos ertekben exportcikket lenyulnak akkor nem csoda, hogy haboru tor ki.

• Tetsuo

őstag

válasz nyisziati #131 üzenetére

Ideje művelődnöd. Kína leigázása a Nyugat által az úgynevezett ópiumháborúkkal kezdődött.

• nyisziati

veterán

válasz Tetsuo #130 üzenetére

A kommented fényében "őrült drogkereskedő"-nek én nem a Nyugatot mondanám... :U

• Tetsuo

őstag

válasz nyisziati #128 üzenetére

Persze, hogy viccelek. A kínai kormánynak nem is áll szándékában növelni az ország vagyonát és befolyását. :U

#129 Üzletelni a Nyugattal veszélyesebb, mint egy őrült drogkereskedővel, ráadásul a nemzetközi szabályokat, szervezeteket is ők alakították, aki nemet mond nekik, úgy jár, mint Kadhafi, meg Husszein.

• nyisziati

veterán

válasz janeszgol #9 üzenetére

"A nyugat ment oda, ez nem gond? "

Aha, csak ők vittek technológiát is, amit a kínaiak elloptak.
    A fizetésben pedig megegyeztek, senki nem állt a hátuk mögött pisztollyal.

• nyisziati

veterán

válasz Tetsuo #6 üzenetére

"most, hogy értéket halmoz(nának) fel,"

Remélem csak viccelsz.

• Yeffy

veterán

válasz #56573440 #119 üzenetére

meg #115, de ugy igazabol a tobbi is: +1000000, mintha csak a sajat gondolataimat vetned "papirra" :K :C

• Reggie0

félisten

válasz #98320896 #122 üzenetére

Reszben ez a fele. A masik fele pedig az, hogy a vallas azert kellett, mert butak voltak az emberek es sokmindent nem tudtak megmagyarazni, de valami azert megis kellett. A tudomany fejlodesevel a vallas(es filozofia) egyre kisebb teruletre szorult, hetkoznapi ertelemben pedig szuksegtelenne is valt.

törölt tag

válasz #98320896 #121 üzenetére

"Sajnos erre is vannak konkrét példák, lásd kisebbség :DDD"

Csak van még pár akik nem :D Pl én se jártam, nem is terveztem, a gyerekkel se, és mégse lettem hatalmas szardarab állítólag :D

"De akkor az se tudhajtuk, hogy mi lesz ha (nincs vallás)"

Nyilván, ettől még a múlton változtatni nem tudsz csak a jövőn. Jobb akár lehet. Hogy lesz e? Ezért mondtam hogy én tökre megnézném.

"Az adott társadalmakban általánosan elfogadott értékrend ad prioritási sorrendet"

Nyilván vannak társadalmak ahol kulturálisan ezek bekódolt dolgok, mondjuk pont nem az usa hanem jappán az ellenpólus. Kínában igazából nem kúltúra hanem azt mondták azt csá. De heti 7 munkanappal 12 órás műszakban is lehet boldog valaki, és élhet lelki békében. Nekem nagyapám ezt tolta mérnökként az öntödében, mégis felnevelt 3 gyereket nem is rosszul. Anyilván ahogy a társadalmilag elfogadott értékrend nélkül nincs se jó se rossz mint fogalom, úgy sok mindenbe beleszól. De csak a te döntésed hogy éled meg a mindennapjaidat.

"Mivel fogyasztani az tud, aki pénzt is keres, így nem hiszem, hogy ebből ki lehet nőni"

Nyilván de a birka fogyasztót te definiáltad, és a fogyasztás meg a fölösleges ész nélküli fogyasztás között azért van difi. Mostani fejjel én pl kiröhögöm a 10 évvel ezelőtti tranzakcióimat.

"Nem hajt, mert nincs esélyük se rá. De mondd nekem, hogy a férfiak 99%-a nem harapna az ajkába ha azt mondanák, hogy tessék MOST, MA VAN lehetőséged egy playboy lányt megkapni."

Ja egyszer megkapni? Nyilván sokan azt mondanák hogy miért ne. A következő 40 évemet leélni vele? Köszikenem :D Egy évnél többet húztam le olyan mellett aki azon túl hogy nagyon nagyon nagyon nagyon szép volt mást igazából nem nagyon tudott. A lepedő 4 sarka között nyilván igen otthonosan mozgott, de azon túl egy igen dekoratív virágváza volt, amit letettél a sarokba és ott maradt. Ez nekem meg még sokaknak nem zsáner. Nyilván ha az fáj, hogy nem mindenki kaphat meg toppos fullos bigéket fullosra szolizott bőrrel, szilikonnal meg amivel ezek járnak? Hááát... Az élet igazságtalan, illetve akik fél életüket a sminkes-szolis-kondi-étterem- fodrász szentötszögben töltik, nos azoknak nyilván szempont, hogy a túloldalon anyagi forrás is álljon mellette, illetve ha már ő mindent megtesz hogy "szép" legyen, ezt a túloldalról is kapja meg. Egyszer megkapni meg leélni vele egy életet az fényévekben mérhető távolság :DD

"Van akit a kompromisszum is boldoggá tesz, engem mondjuk soha nem tett :N"
    Na az menő, ezek szerint te is kompromisszum mentes embert tudsz kínálni a túloldalnak ? :D Vagy csak te nem kötsz kompromisszumot a túloldal azért mindenképp ? :D okééé :D

"Amúgy nem vágyom társra sem, be tudom osztani én is a saját időmet és energiámat"

Én mondjuk nem ezért házasodtam meg vállaltam gyereket, de teljesen mások vagyunk és ez így van jól :D

törölt tag

válasz #56573440 #104 üzenetére

Sok mindent lehet mondani és ténynek beállítani, de valójában nincsenek tények :D
    Miért? Mert bármit írsz, gondolsz hoznak egy logikai zárt körforgást amibe bezárnak. Es onnantól új tények vannak, amik ellentmondanak az előző tényeknek.

Ebből kell kikerülni valahogyan :R

Ezért nem cimborálok semmiféle spagetti szörny cuccal.

Majd ha itt áll előttem és beszélgetünk legalább 8-10 órát kötetlenül, őszintén :K

Akkor fogok valamit tényként kezelni :K

• Fred23

nagyúr

válasz Tetsuo #118 üzenetére

Az erős ateizmus szerintem is vallás.

Én a gyenge ateizmust és a panteizmust pártolom, a hinduizmus egyes irányzatai pedig szimpatikusak számomra. A tudományos világkép dominanciájára szavazok, és tartok az egyházak és az állam erősödő kapcsolataitól. A szekuláris államban hiszek, azt támogatom.

Kedvelek több hívő PH!-st, a hitükben biztos vallási fanatikusokat viszont nagyon nem, ahogy a keresztény fasisztákat sem. (Ezzel szerencsére nem vagyok egyedül.)

Semmi baj nincs azzal, ha valakit érdekel a vallás, szerintem a fő az, hogy ha már egy topikban előkerül a téma, és a modikat se zavarja, ne tépjék egymást nagyon a nem egy oldalon állók, mutassanak egy minimális tiszteletet, emberséget a számukra nem szimpatikus oldalon állók felé is. Egy ember sokkal több, mint egy-egy aktuális véleménye.

törölt tag

válasz #98320896 #116 üzenetére

"ha már emlékünk se lesz az erkölcsi normákról és tanokról."
    Mint írtam ezek a normák és értékrendek vallás nélkül is átadhatóak. Max kimarad a mese része... Csak fel kell nőni fejben is oda, hogy nem egy intézménytől várjuk el azt, ami a szülő feladata lenne. Ahogy most sem az óvónőtől kell elvárni hogy szobatisztaságra nevelje a gyereket, az iskolától hogy szocializálja őket, és még sorolhatnám. Szerinted az a család ahol egyik szülő se vallásos, ott hogy adnak át hasznos értékeket? Sehogy? ;)

"Írni-olvasni először a papok tudtak "
    repülni meg a madarak :D Nyilván van szerepe a múltunkban, de nem tudja senki mi lett volna ha, és én nem akarok magamból viccet csinálni hogy kiszámoljam :D

"Ezek szerint az innováció fontosabb lenne, mint a lelki béke? Miért?"
    A kettő nem feltétlenül vagy vagy kapcsolatban áll, sőt. Nyilván van ilyen is, olyan is, a lelki béke meg egyáltalán nem vallás függő. Nyilván az adhat egy stabil pontot, iránymutatást egy univerzálisabb, könnyen emészthető képlethez, de ezt el tudja érni az aki akarja. Aki meg nem annak a vallás se segített soha.

"A vallás-birkák helyett jönnek a konzumer-birkák. Nem jobb ez se semmivel."

Ha ennyi idő után eldobtuk volna a földön feltalált első vallást hogy nem lesz ez jó, akkor ma nem lenne miről beszéljünk :D Ahogy a világon minden "új" dolog, ez is az idő múlsával és a tapasztalattal finomodik. Egy 16 éves fiú se úgy csajozik mint egy 26 éves, adj időt a dolgoknak, nem kell egyből elutasítani mindent ami új, csak azért mert látsz negatív példát. Minden új generációra igaz hogy az előtte lévők nem értik, nem nézik jó szemmel bizonyos aspektusait az életüknek. Ez rám és rád is igaz volt. Ahogy kinőtték az emók is magukat, úgy a konzumer birkák se többek mint a hipszterek. Elmúlnak mint eddig oly sok minden. A lehetőség adott, élni kell vele.

"Nálunk meg mindenki a playboy lányokra és a kőgazdag vállalkozókra hajt. "
    Egy külön entitás vagy, és én egy dologban hiszek még mindig, hogy ha változást akarsz, kezd te! Ne másra várj, ne sajnálkozz, hogy hát ez roppant problémás, mutasd meg hogy hogy kell. Nem mindenki hajt ezekre, én se tettem, bár a feleségem nem a csúnya kategória, de épp a playboyba se került volna be soha.
    Rengeteg a normális ember, és ahogy a tinik "jaj ha nem ájfónód van akkor senki vagy" mentalitása is korszakos és időszakos, eltűnik mint minden trend és divat pár év alatt.

Igazából a baj mindig a fejekben van. Jelen helyzetben az, hogy jól láthatóan általánosítasz, holott a világ nem ilyen. A világban eddig is voltam hülyék, kérkedők, habzsolók, harácsolók, gáncsolók és minden is, ez nem a jelen kor vívmánya. Most annyi változott, hogy divathullámok vannak amik jönnek mennek, és olyan csatornák, ahol a számodra nem tetsző ingerek intenzívebben, koncentráltabban érkeznek. Attól hogy sok az instás műanyag tucatmaca, kint még értelmes lányok, nők próbálnak kétségbeesetten normális férfit találni aki nem attól érzi magát keménynek hogy milyen bimmere, háza, bankkártyája van, és mellette egy erkölcsi csőd. Lyukas zebbel csajoztam a legjobbakat, amikor a dunaparton vagy ahol kiadta dumáltunk hajnalig.. Legalábbis 5 évvel ezelőtt ez nagyon így volt, azóta nem szondáztam a "piacot". Elég csak kizárni ezeket a platformokat, és minden sokkal jobb lesz. Engem pl idegesít a hazai yt celebek mindegyike, és értelmezhetetlen a new age zene mint a mumble rap és társai. Ami egyáltalán nem okoz feszt bennem, mert tök jól ki tudom zárni, így a boldogságom nem zavarja. :DDD Próbáld ki, lehet meg fogsz lepődni ;)

• Tetsuo

őstag

válasz Fred23 #44 üzenetére

Igazad van. Jelenleg a legelterjedtebb vallás az ateizmus, itt a PH-n biztosan.

törölt tag

válasz #98320896 #107 üzenetére

"Az emberiség fejlődésének legfőbb korlátja pont, hogy nem a vallás, hanem a "lelkiség" teljes hiánya Nyugaton. "

Meg a begyöpösödött dogák miszerint lelki fejlődés csak valláson keresztül érhető el és feltétele egy felsőbb akaratba vetett hit.

"Pénzért BÁRMIT megkapsz"
    Mondjuk amióta feltalálták ez így volt van és lesz is. Alig meglepő ha belátjuk hogy a puszta létezésének a célja, az eredeti koncepciója is ez volt. Vagy térjünk vissza a három tehén egy feleség időkbe?

"A rengeteg önzéssel, magamutogatással és kivagyisággal és a nulla társadalmi összetartással."

A tömbházban ahol 10 évet lehúztam 8 évig 3 fiatal dobta össze a földszinti egyedül élő nyugdíjas néni gázszámláját mert télen dönteni kellett hogy kenyér vagy meleg. Ehhez egyikünknek se kellett a pápai jóváhagyás, a lelkész unszolása vagy más lelki vezető. Nem mellesleg akik vasárnap szépen felöltözve elballagtak a helyi intézményekbe, azok azt se tudták 5 év után hogy hogy hívnak, nem hogy a környezetükért tegyenek.

"És akkor kérdezem én: egy ilyen beteg, eltorzult világba miért akar valaki gyereket"

Túlélte a fajunk a sok háborút, pestist és más betegséget, éhezéseket, idegen népek elnyomását, kizsákmányolást, természeti csapásokat, és úgy ezernyi ősöd úszott vérben, hányásban, ürülékben, a földön és küzdött azért hogy te itt legyél. Te meg felteszed a kezed, hogy ááá én ide nem gyártok gyereket, mert instalike gyűjtés van, reklámok, és dolgozni is kell. Mindig is kellett dolgozni, most viszont a dédunokád nem biztos hogy a földet kéne túrja mert röghöz vagy kötve. Agymosás is régi intézmény, csak más a csomagolás, butább emberek is mindig voltak, ahogy harácsolás is. #deszarnekünk

Mondjuk nincs baj, tény, hogy aki nem tud/akar felnevelni gyereket az jobb ha nem is teszi, mert az a nevelés is olyan lesz, meg nem mindenkinek kell tovább adni a génállományát se, a modern korunk egyik nagy tévedése hogy a zsákutcára is azt mondjuk hogy nem gond nem gond, majd megoldjuk. Nem kell mindenkit megmenteni, ahogy inkább szaporodjon az, aki tud és akar is kezdeni valamit az utódokkal. Csak ez a ritkább.

törölt tag

Egy kis jó hír a témához.

A Deutsche Telekom nem vár a német kormányra, együttműködik a Huaweijel az 5G-hálózat építésében
    [link]

törölt tag

válasz #98320896 #105 üzenetére

"Nagyon rá vagy pörögve erre a vallásháború témára"
    Ténymegállapítottam.

"Ez már nem a középkor...."
    Európa ezen részén valóban nem vonulunk már kereszt alatt Jeruzsálem felé. Ez azt jelenti hogy mindenhol rendben minden. Vettem ;)

"Illetve ne gondold már, hogy mai világban (de akár a régiben is :U) a vallás mögött nem a poltika mozgatta a katonai szálakat."

Na most ezen gondolkozzál légyszives még picit. Uralkodóházat közötti házasságokat hagytak jóvá vagy nem, királyokat koronáztak meg vagy átkoztak ki, "globális" szervezetként az országok uralkodói egymagukban ritkán mondhattak nemet, még akkor is, ha inkvizícióról vagy más ambíciókról volt szó...

"A vallásnak megvolt igenis a szükséges szerepe az emberiség fejlődésében"
    Ezzel pont annyira nehéz vitatkozni mint fórumtárssal amikor azt mondja hogy a történelmi tények, mert azóta se derült ki hogy mire gondol ő vagy a költő... Nyilván a mi lett volna ha nem értelmezhető a történelmünkben.

"Vallás nélkül is lennének elvetemült hülyék"
    Én amondó vagyok kipróbálhatnánk egyszer mondjuk kétezer évig, aztán ha nem jutottunk előrébb, akkor egye fene legyen megint valami képzelt haverunk. ;]

törölt tag

válasz #98320896 #110 üzenetére

Nekem, sincs DNS-em ezek szerint :DDD

Azon agyaltam, az embert nem lehet ilyen téren tanítani, max agymosni, mert nem úgy működik a személyiség.

Vannak szerencsések akik ez belátják és vannak a többiek. Nézd meg mennyi kényszeres ember van aki mindenképpen a vallását propogalja, mert hite az nincs de mutatni kell kifelé... Aztán csodálkoznak...

Mit számít az én miben hiszek? Miért kell ezt erőltetni?

Ha te azt mondod hiszel a télapóban és ezzel lezárult az ugy akkor azt mondom legyen a te vilagod abban hiszel amiben akarsz. Én meg hiszek az értelmes élet jelenlétében annak ellenére, hogy bizonyítékot elvétve látok. Mégsem akarlak erről meg győzni. :DD

Ennyi lenne az egész :R

A vallás maga egy nagyon elfuserált dolog amit mindenki úgy csavar ki, hogy alátámasztja az elme háborodottságát.
    Ha ez kell nekik legyen, de miért nem lehet ezzel a másikat békén hagyni?
    Látod én azt gondoltam a kolléga viccel, mert komolyan nem lehet venni, ez lenne a hit alapja, nem lehet megingatni, erre pont a vallás károsultak jönnek, hogy most akkor neked másban kell hinned.

Ez az elme betegség :O

törölt tag

válasz #90088192 #101 üzenetére

De most képzeld el. Ülsz így egy élettelen föld fölött, teremted meg minden, és alapból a paraficsomba beletervezel olyan beteg cuccokat mint a lepra, kolera, verhas, pestis, ezer parazita és féreg, amik nem maguktól lettek hisz hogy? Mondjuk lehet tényleg cimbizni kéne vele, 2020, eddig elég hard mode volt vírus nélkül is mindenhol... :O

törölt tag

válasz #98320896 #100 üzenetére

Ezt szurted le a kommentembol? Grat :C

Nyugi majd a new age vallási háborúk helyre teszik a népességet, egyébként meg kopogtass pls ott akik tulnepesednek és nem fogynak. Indiában van egész békés menő vallás, biztos befogadnak, vagy és bár nem hittem hogy vissza térünk ide go to china pls.

Nekem soha nem az elsődleges cél volt, de bocsi ami előtte volt kipipaltam mind ;]

törölt tag

válasz tha_answer #97 üzenetére

Hogy te ezt komolyan gondolod :C

Akkor van egy rossz hírem több száz éve már túl vagyunk ezen egy zseniális filozófus által aki ezt mondta: isten létezésének oka önmaga. ;]

Ennél gyönyörűbb megoldás nincs, szerintem el lehet bújni. :DD

Te meg pokolra kerülsz mert minél többet győzködsz annál távolabb megyünk, vagyis Te szándékosan csinálod ezt. Ott majd találkozunk és ki röhög a fejed. :DDD

Az a valasz meg 42 nem amit ide írsz, és az is le van írva és még film is készült :DDD

Szerintem el kellene bújni mert amit írsz csak szándékos rossz akarás mindenki számára, hogy higgyenek egy szadista önző dühös Istenben aki tudta mi lesz cselkedeti következménye és mégis megcsinálta ezt az egészet.

Szégyellem magad helyetted is oké, és minél jobban bizonyítható annál kevésbé hiszek neked pont emiatt. :D

Szövegre fel kevésbé akarok hinni neked úgyhogy írjál még :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés