Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Hát, valójában mindenben.
A 4GB-ba nem számított bele a VRAM mennyisége, csak egy címterület, amivel tudott kommunikálni a gép a VRAM-mal (nem tudom pontosan, erre milyen szabályok voltak, de én még 256MB-nál (meg 1-2 MB+, külön feltüntetve, de az VRAM mennyiségtől függetlenül jelen volt) többet semmilyen gépen (4GB-os VGA-val szerelt XP-s gép included) nem láttam a VRAM-hoz lefoglalva - kivéve persze olyan gépen, ahol maga a VRAM is a központi memóriából került lefoglalásra, de az meg nem HW címként lett lefoglalva, hanem leginkább dinamikusan a driverből). Amit láthattál (512MB+ HW cím foglalás) az az adott alaplap, esetleg a BIOS-ának a faszsága volt (esetleg a felhasználói beállítás hiánya).
Nem a programok használták a lapozófile-t, hanem az OS, programból max. azt lehetett kérelmezni, hogy egy adott terület (ne) kerülhessen ki a a lapozófile-ba.
Nem lett kihasználatlanabb, mert az a szerepe máig megmaradt, hogy a fragmentálódott terület, és egy adott memóriaigény felett a régebben használt területek (ill. vannak egyéb szabályok is) lapozófile-ba helyezhetőek. -
Dr. Akula
félisten
Ideje volt már. Drivereket se írnak már rá régóta.
-
Zotya84
őstag
Vista SP1-gyel, 4G DDR1-gyel meg Toledo 4400+szal váltottam 64bitre. Hogy miért akkor? Mert addigra javították ki benne az UAC hibáját, meg a drivereim is addigra lettek meg használható formában. Az meg már nem ma volt: alig 12 éve. Úgyhogy én is üdvözlöm e lépést, és várom a mielőbbi folytatást először a 32bit nem megjelenésével úgy a 2203 környékén. Aztán talán elkezdhet még pár évvel később opcionálissá válni a SysWOW64, amikor végre átíródnak a programok 64 bitre, amik még nem lettek, pedig aktívan fejlesztettek. Milyen szép is volna, ha mondjuk a 2703 körül teljesen kihalhatna a 32bit...
-
törölt tag
válasz
Alchemist #12 üzenetére
Retró PC konfigra az adott korszak OS rendszerét érdemes használni.
Bacsis kollégát megkérdezhetnénk ezügyben, mert neki az XP kezdőképernyő és a Win10 csempe felület egyaránt képbe van.
Nálam a Win98 csak munkahelyi gépen köszönt vissza, mert az XP és a P4 volt a belépőm. -
Alchemist
addikt
Végülis akinek régi, 64 bites támogatás nélküli céleszköze van, az úgyis XP-n futtatja.
-
vegyszer
addikt
Én még egyetemre jártam, mikor kértem OEM Windows XP 64 bites kódot a Microsoft-tól
Adott is.
Windows Vista RC is volt anno 64 biten. Igaz csak 3GB RAM-mal, de tökéletesen futott.Nem értettem már egy ideje, hogy miért él még a 32 bites vonal? Lehet, hogy valóban bizonyos környezetben számít, hogy 1 vagy 2GB RAM van az eszközön, de mára már talán nem olyan sok a spórolási lehetőség ezen, hogy megérje.
-
opr
nagyúr
Mar minimum 5 evvel ezelott meg kellett volna hozni ezt a dontest, orulok, hogy vegre itt tartunk.
-
törölt tag
válasz
Jesus_Shaves #7 üzenetére
Megmaradnak a 32bit futtatási környezet miatt, hogy azokat a régi programokat amiknek a fejlesztését már nem támogatják, igy tovább tudjuk használni a 64bites rendszerben.
-
-
törölt tag
Már megválaszolták előttem, de a 4GB memóriába beleszámitott a videókártya VRAM mennyisége, a DVD író és a hangkártya hardveres puffer memória mérete, stb... Programok részben ezért használták a lapozófájlt, hogy kiterjesszék a virtuális memóriát. 64bit rendszerben ezek megléte egyre kihasználatlanabb is lett.
Ha tévedtem volna valamiben, nyugodtan ki lehet igazitani a véleményemet, mert régóta 64bit rendszert használok. Ezek a fogalmak már nekem is megszürkültek.
-
E.Kaufmann
veterán
-
törölt tag
Szerintem már ideje volt a 32bit rendszereket nyugdijazni. Win8 megjelenése után is számitottam rá, de csak kihúzták még pár évet. Sokat fejlődtek a PC hardverek, és a RAM mennyisége hosszú évek óta meghaladta többszőrősen a 2GB-ot. Időközben átléptek a Win7 felett, miközben a 32bit rendszereket még mindig támogatták. Aki ezidőtájt nem bővitett PC-t, mert netalán az irodában nem érezte még szükségét, még az is megérezte a változásokat. Programok és a driverek egyre inkább a 64bit támogatás felé mozdultak, ezért legalább most több erőforrás marad kizárólag a 64bit forráskódokat optimalizálni.
-
Sanya
nagyúr
Elkezdődött. Végre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A terméktámogatás persze megmarad, illetve végfelhasználói szinten beszerezhető marad a régi gépekre szánt operációs rendszer.
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Megújul a Netflix tévés appja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest