- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #16021 üzenetére
"Egyébként nekem rémlik valami a mikrofonprobléma-töltőpanel együttesről."
Bocs, hogy egy októberi posztot hozok fel, de én voltam az - talán többek között - akinek gondja volt a mikrofonnal. És aminek köze volt ahhoz, hogy a mUSB csati kopása okán én cseréltem ezt a panelt. A csati jó lett, de szerintem ekkor vált vacakká a mikrofonom. (egyformán szarul szól hívásnál, videó rögzítésnél, bár, hogy őszinte legyek, nem fizikai hibáról lehet szó, egyszerűen úgy szól mint egy nagyon-nagyon agyontömörített, dinamikakorlátozott hangfájl)
Végül vettem egy új telefont, de sajnálom ezt a 3s-t. Újabb panelt nem szívesen kockáztatok mert mi az esély arra, hogy nem egy ugyanolyat kapok, viszont felmerült bennem kérdésként, hogy a régi panelen lehetséges-e a mUSB-t ki-beforrasztani? Mert egy ilyet megpróbálnék, ha lehetséges. De előtte még csinálok majd egy újratelepítést, hátha... csak lustaságból nem költöztettem még át mindent... -
kovy79
őstag
válasz
Victoryus #16020 üzenetére
Ha a környéken lennél, mondanám, hogy csinálj egy teljes twrp mentést, majd tegyük fel egy tartalék telefonomra.
Egyébként nekem rémlik valami a mikrofonprobléma-töltőpanel együttesről.
Én még kicserélném a panelt, 1-2 ezer Forint, a cseréje meg 5 perc. A kopó mUSB csati miatt ez amúgy is "fogyó alkatrész".
Nekem land_global_images_V10.2.2.0.MALMIXM van fent, de a 8.5.4.0.MALMIED volt nagyon sokáig. Nálam mindkettő hibátlan.
Az akksija, illetve üzemideje hibátlan. ~5 óra kijelzőidő, ami nálam 2-4 napot jelent. -
Victoryus
addikt
válasz
kovy79 #16019 üzenetére
Minden másra jó, csak telefonálásra nem. Kár, mert az aksi még mindig jó, meg mindenre elég neki a hardvere is.
Ez a rom van fent: xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V10.1.1.0.MALCNFI_v10-6.0 Nem hiszem, hogy hardveres hiba, hiszen a viber, messenger tökéletesen használható hanghívásra, hangrögzítő is ok, a hardver teszt is ok, csak a sima telefonáláskor nem hallanak a túloldalon. Jó, hogy nem rendeltem hozzá másik mikrofont feleslegesen. Kihangosítva viszont jó telefonáláskor is. Az asszony ezt a telefon használja, nem lehet állandóan romokat cserélgetni...
Az ok google kikapcsolós trükk nem jött be, amit több fórumon is írtak. -
Victoryus
addikt
Más nem szív ezzel a rohadt mikrofonnal? Nem hiszem, mert tele van a miui fórum is, és nem csak ezt a telefont érinti ez a hiba. B verzió, hogy már mindenki megszabadult tőle, vagy főzött rommal használja.
-
Victoryus
addikt
Videofelvételhez, messengerhez meg skypehoz nem azt a mikforfont használja, amit híváshoz? Ezeknél működik, hívásnál továbbra sem... Ráadásul itthon egyik gsm sufni szerviz se foglalkozik xiaomival, küldjem Pestre. Tényleg sk fogok mikrofont cserélni ebben a kis dögben... Mi a bánatért nem lehet átállítani a másik mikforonra a hívást? Gáz mindig kihangosítva telefonálni.
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #15987 üzenetére
Jut eszembe, nem csupán az a probléma, hogy vacak a mikrofonhang, hanem, hogy amikor lecseréltem azt a panelt, amin a töltő csatlakozója is van, utána a videó hangjára rákerült egy gyors, pattogó hang is, ami korábban nem volt. A feltöltött videórészletemen ez nem hallatszik, mert a zajos környezetben annyira erősen szűr a szoftver, hogy nem hallatszik ez a bizonyos pattogás. Szóval, lehet, hogy dupla probléma van.
-
Soká
senior tag
válasz
Victoryus #15978 üzenetére
Nekem is a mikrofon körül van a bajom.
Olyan szar minőségben rögzíti videónál a hangot, ami már a tűrhetetlen kategória. A telefonálás még hagyján. Csak ezért nézegetem az új telókat. -
Victoryus
addikt
Az asszony szív a 3s-sel, én vettem helyette mi9lite-ot... Aliexpress-en láttam 500 forintért alsó panelt, amin a töltő+mikrofon van. Néztem youtube videókat, de nem vagyok benne biztos, hogy meg tudom csinálni, nagyon aprók ezek a szalagkábelek. Laptopokat, tabletet. Lenovo p780-at meg Nokia e51-et szereltem már, de azok egyszerüen szétszedhetők a redmihez képest. A mikrofon híbán kívül más baja nincs, aksi is jól bírja még. De nem 100% a hardveres hiba...
Egyébként tök egyszerű lenne ha a tárcsázóban ki lehetne választani melyik mikrofont használja... Nem hiszem el, hogy viber ok, meg hangrögzítővel is, csak pont telefonálni nem lehet normálisan. Mindig ki kell hangosítani. -
Victoryus
addikt
Lehet mikrofont cserélni ebben a telefonban? Mostmár egyáltalán nem hallani a túlvégen hîvás közben. Kihangosítva bezzeg hibátlanul működik. Meg a gyárilag elcseszett sim tárolót se ártana... sose működött a tűs módszer.
-
Victoryus
addikt
Syberia rommal másnak is vacakol telefonálás közben a mikrofon? Ha kihangosítom ok, ha nem akkor panaszkodnak, hogy rosszul hallanak. Ha mondjuk valami hangrögzítővel próbálom, amiben lehet választani a mikrofon közül, akkor mindkettő rendben, szépen felveszi a hangot.
Nem a legfrissebb, 3-mal ezelőtti verzió, de ha lesz időm akkor rászánok egy fél napot frissíteni. -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Redmi 3s prime készülékem haldoklik. (Mikrofonja halk, bökdöséskor már egyre jobban akadozik stb.)
Annak idején az üzemideje, dupla sim kártyás mivolta és mérete miatt választottam ezt a típust.Kérdésem, hogy a fent megadott paraméterek alapján milyen más készülékre váltottatok?
(Azt tapasztalom, hogy az 5" kijelző méretű kompakt telefonok szegmense kihalt.) -
lócitrom
őstag
válasz
emilll #15646 üzenetére
régióváltást követően kapsz pár indiai bloatware programot, ennyi fix. többiben nem vagyok biztos, mert már rég nincs 3S-sem. de annyi szent, hogy pusztán egy kapcsoló feloldása miatt nincs értelme váltani, mert a billentyűkód sallang nélkül feloldja ezt a beállítást.
a VoLTE, azaz a voice over LTE lényege, hogy már 4G hálózaton közlekedne a hívás, ellentétben a korábbi generációk által használt csomagkapcsolt megoldás helyett. ez már gyakorlatilag VoIP hívásnak felel meg. akinek ez nem elérhető telefon és/vagy szolgáltató miatt, az továbbra is 2/3G-n tud csak telefonálni, melynek hátránya, hogy ehhez sávot kell váltania a telefonnak, ha a 4G az alapértelmezett sáv. nyilván mai viszonyok közt legideálisabb az aktuális technológiát használni. további hátránya a régebbi sávoknak, hogy emiatt ha éppen aktív a mobilnet, akkor azt bontania kell a telefonnak szintén a leváltások miatt. mellékes, de azt is érdemes tudni, hogy lassabban áll fel a hívás is ezek miatt, elméletileg a hangminőség is rosszabb (bár ez függ azért a mikrofontól is adott esetben). VoLTE esetén viszont gyorsabban létrejönnek a hívások, tisztább a hang és ha eleve 4G-n netezik a telefon nem fog lecsatlakozni. továbbá alacsonyabb a telefon fogyasztása, ami a technológia velejárója. így tömören ennyit érdemes alapból tudni. jó dolog ez, csak a szolgáltatók itthon nem nagyon kapkodják el a bevezetését. elméletben már mindhárom tudja. Vodafone esetében az fixen tudható, hogy csak előfizetésesek részére elérhető egyelőre.
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #15452 üzenetére
Ez jó, köszi! Ez (is) elkerülte idáig a figyelmemet...
Már azt hiszem, kérdeztem egyszer, tudnátok javasolni olyan hangrögzítő alkalmazást, ami nem a mikrofont használja, hanem egyszerűen rögzíti azt a jelet, ami a hangszóró felé megy. Konkrétan arról van szó, hogy ha valamilyen adás hangját szeretném felvenni (pl. Kossuth Rádió Hangtár), akkor azt megtehessem. Van erre megoldás?
-
Atomcsirke
aktív tag
Polgártársak,
Rendelt már valaki microUSB / mikrofon modult a készülékhez? Unom már, hogy csak headsettel megy a telefonom, de mivel amúgy még mindig megfelel a mindennapi felhasználási igényeimnek, adnék neki egy esélyt, ha ésszerű áron van ilyen bizge a Népi Kínában.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
A készülékemen a mikrofon nagyon halk lett, a túloldalon alig hallanak. Kihangosítva vagy headsettel hibátlanul működik. Tennék egy próbát mielőtt lecserélném, mert nemigazán találok hasonló paraméterekkel telefont.
Mit javasoltok, Pesten hová vigyem szervizbe ? -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos kezd tönkremenni a Redmi 3S készülékem mikrofonja. Már csak a saját kihangosítójával tudom használni.
Újat kell néznem.
Nálam a hosszú üzemidő, az 5"-os kijelző, jó GPS és a többszínű értesítési LED ami fontos szempont.
Ti milyen telefonra cserélnétek/cseréltétek ezt a modellt? -
Soká
senior tag
Ez jó hír, köszönöm! De ezt sem véletlenül kérdezem, mert felhívtam az előbb a waytech szervizt és ott a pasi amikor elmondtam a varázsszavakat (TWRP + patch), akkor rögtön azt vágta rá, hogy szoftverfriisítés-5.000Ft és teljes adatvesztés. Nem akartam vitatkozni vele...
Egyébiránt most csináltam mindenféle próba videófelvételeket és most elfogadható a hangja. Tehát a korábban linkelt cirkuszos felvételnél akár igaza is lehetne annak aki azt írta, hogy befogtam a mikrofon rését, de 25 felvételt készítettem és mind szar, annak pedig az esélye, hogy mind a 25 alkalommal pont ugyanott és ugyanúgy fogjam, elég kicsi... Esetleg még arra gondoltam, hogy elég hangos volt az az előadás, talán a nagy hangerőt nem bírja kezelni a teló? De azért nem volt annyira hangos, ez mégiscsak gyerekekre méretezett környezet.
-
Soká
senior tag
Köszönöm az észrevételeket a hanggal kapcsolatban. Abban szinte biztos vagyok, hogy nema mikrofon eltakarással van a probléma, aki esetleg meghallgatta a linket videót, az tipikusan a redmi minősíthetetlen hangrögzítésének a jegyeit viseli magán.
Ha netán tud valaki hülyebiztos megoldást, pontos tutorialt a javítás végrehajtására, azt köszönettel venném. -
Atomcsirke
aktív tag
Fórumtársak, úgy tűnik, megdeglett a mikrofon a telóban.
Eleinte csak néha-néha ment el, némi kocogtatásra visszajött - akár több hétig is üzemelt hibátlanul - de mostanra permanensé vált az üzemszünet. Valami halk bugyborékolást lehet hallani ugyan a beszéd ritmusában, de messze az érthetőség határa alatt. Bluetoothal, drótos fülessel kifogástalan, természetesen.
EUstockos beszerzés, de már nem garis, hol/kivel lenne érdemes megnézetni? Wayteq szerviz? Lecserélni egyenlőre nem akarom - teljesen elégedett vagyok vele - ha ésszerű áron javítható?
-
dreamer125
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van a redmi 3s prime készülékemmel:
Telefonálás közben a a másik fél szinte egyáltalán nem hallja amit mondok. (ha nem a fejem mellett van a teló, hanem közvetlenül a mikrofon elé teszem a szám, akkor jól hallható amit mondok)
Mikrofon előtti részt kitísztíttattam. A hangfelvétellel működik, jó minőségű a hang.A kérdésem az lenne, hogy a felvétel közben is az alsó mikrofont használja a készülék?
Lehet -e a hanghívásnál a mikrofon erősségét állítani?
Telepítsek rá esetleg egy régebbi ROM-ot? Már régen csináltam ilyet, azt esetleg valaki pontról, pontra leírhatná. (windows 10-et használok)
Várom szíves válaszotok.
-
GregLac
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Redmi 3s Prime készülékem mikrofonja tönkrement. (Az én hibám, beázott
)
Ismertek olyan szervizt ahol foglalkoznak a javításával?
Előre is köszönet! -
ROBERTOH
őstag
Beszélgetés magától elnémításra van valami megoldás?:
a probléma, hogy kb minden 2. hívásnál ha felveszem a telefont, akkor lenémul a mikrofonom. El kell vennem a fejemtől és kikapcsolni a némítást, hogy halljanak. Amikor elveszem a fejemtől a telefont, látszik, hogy nem volt bekapcsolva a kijelző, ezért nem hiszem hogy a fülemmel némítanám le magamat. Valami ötlet? -
buek1967
tag
Nálam is van gond a hanggal BT-n és külső mikrofon csatlakozásakor. BT-n: érthetetlenül recsegős, de nem mindig. Input: jó minőségú külső mikrofonnál zajos, túlvezérelt, torz felvétel. (Másik androidos telón, Iphone-on, jó). Heti bétán vagyon. Keressek fixet? Vagy a stabil ROM megoldaná?
-
22Dávid22
aktív tag
Ahogy itt olvastam korábban, elvileg a videófelvételnél jelentkező problémákat a hanggal javították. Éppen ezért a javító patchet már nem is telepítettem egy jó ideje. Na most az az érdekes, hogy én most vettem észre, hogy nálam a probléma még mindig fennáll. A legfrissebb EU devet használom. Másnak nincs ilyen problémája? Ha valaki gyorsan kipróbálná, ha pl. egy fejhallgató egyik feléhez rakom a zajszűrő mikrofont, a másik feléhez pedig a beszédmikrofont, vagy levideózom a TV-t, akkor nagyon érezhető. Lehet akármennyire hangos a TV vagy a fejhallgató, a videó hangja nagyon halk és fura hatása van.
-
szabifotos
senior tag
Külső mikrofont használt már valaki pl. egy ILYENNEL? Nekem sehogy sem akar működni...
-
Zoli2
aktív tag
Az internetet böngészve olvasom, hogy a 3S Prime készülékeknél a mikrofon hangminősége hagy némi kívánnivalót maga után. Sajnos a telefon partnereim gyakran jelzik felém a nehéz érthetőséget.
Abban szeretném kérni a segítségetek, adjatok útmutatást, hogy
honnan és mit kell letölteni?
mivel lehetséges a programot (vagy patch?) feltelepíteni?Köszönöm!
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
oriolus123 #11738 üzenetére
Én meg úgy jártam Xperiával, hogy SONY fülhallgató gombja meg mikrofonja se működött rendesen vele, pedig kb. egy időben gyártották
A Redmivel sem ment, egy 5 dolláros Csingcsangcsung fülhallgató meg vezérli az Xperiát (meg a Csáomit is) hibátlanul....
-
22Dávid22
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem egy új fülhallgatót (Samsung EO-EG920BB). Ugyanakkor sajnos nem működik rendesen ezzel a telefonnal. A gombok max pár másodpercig működnek rajta, ha egyáltalán működnek. A mikrofont sem mindig ismeri fel rajta, de az is megesik, hogy magát az egész fülhallgatót nem ismeri fel. Ez a fülhallgató más telefonnal működik (sajnos csak Samsunggal tudtam kipróbálni), de az én telefonom is működik más fülhallgatókkal. Mi lehet a probléma? Esetleg a Samsungnál sikerült megoldani, hogy a fülhallgató csak Samsunggal működjön rendesen?
-
válasz
ROBERTOH #11685 üzenetére
Nálam is előfordul többször, az éppen aktuális dev ROM alatt. Nem hallanak, de én hallom a hívót, kihangosítva viszont működik, és újrahívás után is. A fejemtől elvéve a telefont most a legutóbbi hívásoknál azt láttam, hogy a mikrofon jel áthúzott volt, mintha a fülemmel kikapcsoltam volna, de visszakapcsolva sem hallottak, csak kihangosítva.
-
Atomcsirke
aktív tag
Urak, pár hete misztikus hibám jelentkezett. Felhívnak, felveszem, túloldalt hallóznak, mintha nem hallanának. Visszahívom, ugyanez. Bluetooth bekapcs, headsettel semmi gond a hívással. Hivom párom mellettem, kipróbáljuk mikrofonnal, dettó, csak valami sistergő, bugyborékoló alapzaj hallatszik. OK, mikrofon kinyüffent. Hazamegyünk, előásom garjegyet - EUSTOCKOS a kicsike - még egy próba, mielőtt felhívom őket, a telefon kifogástalanul megy. Mindez hetente 2x-3x előfordul. Nem, újraindítás nem segít ilyen esetben. Mobilhálózati anomáliára még gyanakodnék, de akkor bluetoothhal se menne. Hasonló szimptómák valakinél?
A ROM Miui 8 7.8.11 , utolsó frissítéssel.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Redmi 3s-em 32/3, jelenleg MIUI Global 6.10.27 beta verzióval, és 6.0.1 Androiddal működik. Van néhány dolog ami nem tetszik:
- Volt már olyan hogy feltöltött állapotban reggelre kikapcsolt a telefon azután csak safe modban kapcsolt vissza (kínai feliratok mindenhol....)
- nem tudom, hogy szoftveres hiba, de a galériában a képek váltásakor sokszor "befagy"
-Amikor töltőn van a telefon, akkor lomhábban érzékeli a kijelző a nyomásokat, és ez gépeléskor elég idegesítő
- A mikrofon hangja nálam elég gagyi videózás közben. Ez a mikrofon olcsósága, vagy ezt is tudják javitani szoftveresen?Kérdés, hogy frissítsek e szoftvert? Eddig még nem engedtem neki, akármit ajánlott fel. Mire kell ügyelni? Mik a fontosabb újdonságok egy friss szoftverben? Illetve, csak annyi a teendő, hogy backup után rányomok a frissitésre, és ő elvégez mindent?
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, feleségemnek ilyen telefonja van, és amikor beszélünk nagyon rosszul hallom, sistereg meg ilyesmik. Ha valamilyen appon keresztül beszélünk akkor minden ok, tehát valószínűsítem, hogy nem mikrofon probléma. Esetleg valami beállítási dolog lehet mögötte? Köszi
-
22Dávid22
aktív tag
válasz
tpeter77 #11512 üzenetére
A kijelzővel és a hangszóróval nekem nincs bajom, a mikrofont elvileg javították. A gyorsan merülő akksi nálam kimerül annyiban, hogy újra kell indítanom a telefonom töltés után, mert különben a telefon nem tud alvó módba kapcsolni. De ez csak nagyon keveseknél jelentkezik.
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
tpeter77 #11512 üzenetére
nem véletlenül írta retesz, hogy kb. ugyanaz a teló, hidd el
a családban mindkettő van, itt egyik hibát sem tapasztaljuk, nincs 4G miatti híváskésés (telekomon futnak, vadiúj SIM-kártyával, februárban-márciusban lettek cserélve), nincs gyorsan merülés, a hangszóró teszi a dolgát, a 3S kijelzője BOE, a 4X-é EBBG, de csak akkor érződik a panelkülönbség, ha egymás mellé teszem a két készüléket ugyanazzal a menüponttal, ez meg valahogy nem a rendeltetésszerű telefonhasználási standard élethelyzetek közé tartozik
aláírom, hogy a mikrofon nem a leglegleg, de a célnak megfelel
-
tpeter77
addikt
válasz
gingerbalm #11511 üzenetére
itt is van gond a kijelzővel, a hangszóróval, mikrofonnal, néha a gyorsan merülő akksival?
mert akkor feleslegesen aggódok :X -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Két készülék között választanék. Az egyik a 3S Prime (3/32GB), a másik a Redmi 4X telefon.
Van köztetek olyan aki mindkét modellt kipróbálta?
A stabilabbat venném, azt, amelyikben megbízhatóbb a gyári rom, kevesebb a szoftveres és hardveres hiba.
4G-t normálisan kezeli a telefon? (olvastam, hogy át kellett váltani 3G-re, hogy az sms-ek és a hívásokat fogadja a teló)
A beszéd hangszóró és a külső hangszórók jól szólnak?
Térerősség vétel korrekt? Mikrofon hangereje és minősége beszélgetés, valamint videófelvétel közben megfelelő? Nem panaszkodnak a hívottak, hogy halk amit mondasz, vagy hogy akadozik/recseg a vonal?
Van e lényegi különbség a fotók minősége között?
A válaszokat előre is köszönöm. -
grex4
aktív tag
Szervusztok!
Van egy ilyen telóm, lassan fél éves és igazából mostanában kezdtem el használni. A problémám, hogy sokan emlegetik hogy alig hallanak, meg nem értik amit mondok a hívás túloldalán. Szabályosan a szám elé kell tennem a telefon alját....
Nem tartom normálisnak, valszeg hibás az elsődleges mikrofon, vagy hibás a készülék más része.
Garanciális (vodafone kártyát nem ismert fel, állítólag újraforrasztottak valamit, 1 hónapig volt emiatt garanciában vadiújonnan), MIUI 8.2 Stabil verzió, áttetsző szilikontok van rajta, de az alsó és a felső mikrofon nyílása is szabad, és a mikrofon "luka" is tiszta.
Kérdésem az, hogy ilyen mikrofon patch vagy mivel kell szórakoznom (szerintem abnormálisan) vagy garanciába küldjem vissza.
köszönöm előre a segítséget. (mivel hibás készülék volt ugye újonnan, nagyobb esélyét tulajdonítanám a hardveres hibának)
üdv. István
-
jambiyya
őstag
válasz
trebrona #10516 üzenetére
No megvolt a béta 7.5.4 telepítése a frissítés app segítségével.
Fura volt, hogy a twrp jön be restart után, de gondolom ez normális, ha már az van rajta. Picit informálisabb,mint a gyári recovery.Telepítés és login után azt írta, hogy nem volt sikeres a telepítés. Látszólag az volt egyébként...
A frissítés app-ban a legújabb ROM reinstallt választottam.
Ezután újra a gyári recovery töltött be és frissítette a rendszert.
Most már nem írta ki, hogy nem sikerült a frissítés (ergo gondolom sikerült).Vagyis:
-a frissítés eltünteti a twrp-t is?
-esetleg csak a teljes ROM (1,5G) során következik be ez?
-ha fel akarom tenni a mikrofon patchet újra, akkor újra kell twrp előtte?
-nem lehet mi flash-el? -
oriolus123
tag
Emlékszem volt róla szó, hogy a második mikrofon nem mindig és nem úgy működik ahogy kellene, meg érthetetlen lesz a beszéd hívás közben és ilyesmi. Ezzel kapcsolatban született már megoldás? Egy kollégám szív ezzel éppen. Legújabb dev. Rom van rajta, mindenféle mókolás mentes.
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem nekem is. Áttértem EU stable-re (8.1.5.0 MALCNDI). Azóta felütötte a fejét egy olyan bug, hogy pl mikor először indítottam pl az Instagramot, kérte az engedélyeket a kamerához és a tárhelyhez, de nem tudtam megadni, hiába kattintottam az allow gombra. Be kellett mennem a biztonság - engedélyek részre és egyesével megadni. Azóta kellett az appnak egy funkciójához a mikrofon elérése is, megint nem tudtam megadni neki simán.
Elég sok app-al járok így azóta is, hogy kéri ehhez ahhoz az engedélyt, de nem reagál a telefon az allow gombra, csak a deny-re. Találkozott más ilyennel? Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
SteadyMan
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy másnál is jelentkezik az a gond, hogy a 3S Prime-nál (Dev.7.3.2. Beta) a telefonbeszélgetés hangrögzítése után azt visszahallgatva a másik fél hangja kiválóan hallható, de amit én mondok az olyan, mintha távolról beszélnék, zajos és halk is, pedig normál módon, a fülemnél tartva használom a telót.
Olvasom a topikot, látom, hogy van patch bizonyos mikrofonproblémák megoldására, de arra nem emlékszem, hogy az erre a jelenségre is megoldás e?
Mondjuk nem vagyok az a mókolos fajta, sőt kifejezetten nem szeretnék minden frissítés után még ezzel is foglalkozni, de ha ez egy megoldás, akkor csak ráfanyalodnék, főleg ha nem kell root-olni meg ilyenek... -
csongi
veterán
Biztosan tehet rola, de megis csak egy sajat felulet, sajat keszulekkel. Gondolom igy toljak elorebb a sajatjukat. Volt Coolpad F1 es telom, arra lett portolva 7Miui, de a kamera szenzor kezelese gyengebb volt mint az EMIU-ban.
Igy keszult egy twrp alol teleiptheto kamera kezelo progi ami az Emiu-bol vettek ki, es onnan az lett az elsodleges alkalmazas. Hatalmas elteres volt a ketto kozott. Gondolom itt is meg lehetne oldani, de a folyamatos frissites, Loader nyitas es egyeb neheztito tenyezok miatt nem erne meg vele bibelodni. Egy sima Ap telepites kozel sem enged annyi dolgot valtoztatni, mint egy root alol felteleipitett. A support az europai panaszokra elegge nehezkesen reagal. Nem tudom a mikrofon gondot orvosoltak e mar? Igen sok panasz es noszogatas tortent iranyukba. -
Cheesy
őstag
Tavaly november vége óta használom aktívan a telefont.
Eu Stockból rendelve, ipaky tokkal és védőüveggel.
Üzletkötő vagyok, sokat telefonálok, ha ezt bírja 2 évig már sokkal jobban járok, mint eddig mivel 130-150k-s telefonjaim voltak. (Igaz 2 év előfizetésre.)+ az akku nagyon jól bírja (1,5-2 nap nevetve megy neki)
+ a telefon mérete jól kezelhető kategória
+ nem akadozik, gyors
+ GPS pozicionálás is gyors, bár a helymeghatározás mindig be van kapcsolva (Waze-t használok vele, illetve google mapsot)
+ fényképező része számomra elfogadható képeket készít (Lumia 930-hoz képest érthető módon visszalépés, de nekem megfelel)
+ nem melegszik túl még műszerfal felett órákon át navigálva, közben töltve és hogy rá van irányítva a szélvédőfűtés (néha kijelezte, hogy hűteni kéne és hogy okézzam le)
+ hangminőségre az én oldalamon, sem a túl oldalon nem panaszkodtak eddig (mondjuk nem videózok vele, de észben tartom, hogy ha gond lenne, akkor csinálok egy pár mp-es videót álló helyzetben, elvileg az korrigálja, hogy visszakapcsolja az alsó mikrofont, de mondom, eddig nem volt bajom vele)- a közelségérzékelő (?) van hogy a fülemnél tarta is visszakapcsolja a kijelzőt, bár eddig nem okozott gondot, nem raktam le a fülemmel
- hívás után, mikor visszajön a képernyő, le van zárva, fel kell oldani (igaz, hogy ujjlenyomattal egy pillanat, de ez a leginkább zavaró dolog számomra a telefonban)
- az ujjlenyomat olvasóhoz eddig a jobb és a bal mutatóujjamat adtam hozzá. 10-ből 2-szer nem ismeri fel az ujjlenyomatom
- fénykép készítésekor aktív kamera képernyőről csak megtekinteni tudom a képeket teljes képernyőn, a galériát csak úgy tudom megnyitni, hogy visszalépek a kedőképernyőre és ott bökök a galériára mert oda raktam az ikont (vagy még nem jöttem rá, hogyan kell fényképező módból egyből a thumbnailes galériába jutni)Összeségében még mindig úgy gondolom, hogy nagyon megérte.
-
-
2007ath
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #8331 üzenetére
"Volt mar hardveres hiba is"
Így van. Néhány hete ezen a fórumon olvastam egyről. Annál az esetnél egy idő után teljesen néma lett a telefon. Végül a szervizben kicserélték a mikrofont, és a probléma megoldódott
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó Mindenkinek, került hozzám egy készülék.
Túloldalon nem hallanak hívás közben, viszont a mikrofon működik, mert pl rögzíteni tudok vele.
Kérdés volt-e valakinek ilyen problémája? Gyári szoft van rajta
-
Psanyi42
tag
Na végre volt egy kis időm és felraktam a hang fix -et. Nem tartott sokáig, fastbootba gyorsan bement, aztán másodjára már nem írt ki couldnt verify device-ot az unlocker. TWRP-t parancssorból felraktam kb 5 perc volt. Aztán megnéztem hogy hogyan lehet patchelni, aztán újrandítottam beléptem TWRP-be installáltam a patchet és most hibátlan a mikrofonja. Szóval mindenkinek ajánlom, aki most életében először rakja be egyáltalán fastbootba a telefonját, és rakja fel a TWRP-t egyáltalán nem nagy kunszt. A parancssoros megoldást is ajánlom, az is gyors és egyszerű, bár én rendszergazdaként futtattam biztos ami biztos.
u.i Így már fel tudjuk venni a diplomaosztómat a telefonommal -
yoshimo
csendes újonc
válasz
V-I-D-A #7603 üzenetére
Nekem nem volt ilyen szerencsém...
Én is beadtam a készüléket a WayteQ-hez, egy hétig vizsgálták.
Az alábbi ismert fölvételt mellékeltem:
[link]
A hivatalos magyar szervíz válasza a következő:
"A küldött hanganyag és linken szereplő felvétel alapján is kijelenthető, hogy a készülék az elvárható minőségben rögzít. A készülék mikrofonja nem zenei felvételek készítésére van fejlesztve, hanem elsősorban a hanghívások továbbítására. A készüléken különböző alkalmazások hangrögzítést is képesek végezni a mikrofonon keresztül, ám ezek szintén elsősorban beszéd rögzítésére alkalmasak. Nem várható el egy mobiltelefontól sem, hogy kiváló minőségben rögzítsen zenei felvételeket. Ahhoz önálló, a telefonok vételárát meghaladó értékű különleges mikrofonok szükségesek. Tehát nem tekinthető hibásnak vagy rossz minőségűnek a készülék mikrofonja."
Amúgy a WavteQ nagyon kedves és segítőkész volt. De máshol kell keresnünk a megoldást erre a problémára. Hátha valamelyik rom már kijavítja ezt fw hibát. -
V-I-D-A
aktív tag
Igen, nekem már halt meg a beszédmikrofonom! WayteQ szerviz cserélte a mikrofont garanciában. Azóta jó!
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a beszéd mikrofon teljesen megkukult?
Se hívás, se viber se semmin nincs hang. De egyik pillanatról a másikra szűnt meg létezni. Kihangosítva a másik mikrofon működik.... -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
V-I-D-A #5821 üzenetére
Pénteken megjött a garanciálisan javított telefonom a WayteQ-től. A munkalap szerint kicserélték a beszédmikrofont. Lehetséges, hogy érzékenyebb mikrofont raktak bele, mert a vödörhang is megszűnt. Tökéletes a beszélgetés hangminősége a beszélgetőpartnereim szerint. Még annyi, hogy Global Betával küldtem el nekik, és Global Stabillal küldték vissza. Valószínűleg marad is a stabil, mert nálam jobb lett az akkuidő, mint a bétánál volt, plusz a gyári böngésző sem fagy le PH! olvasás közben.
Összességében elégedett vagyok!
-
oriolus123
tag
válasz
oriolus123 #7542 üzenetére
Mikrofon továbbra is rosszul veszi a zenét, az emelkedő csengőhangot nem lehet kikapcsolni (legalábbis nem láttam ilyet).
-
Psanyi42
tag
(#7095) nemethchek19
"Ez általában a beszélgetés elején jön elő, pár másodpercig tart és aztán megjavul."
Ez a hangrögzítés során is tapasztalható, az első pár másodperc után mintha kattanna egyet és után már rendesen működik(persze attól még teljesen torz, de legalább már hallható). Engem ez nem zavar (még sosem vettem észre), mivel az első pár másodpercben úgy is csak helló van, nem rögtön a mondanivalómmal kezdem.
Egy probléma van itt, amit szerintem zavaró lehet, ez a beállítgatás visszaállítódás, ez nem tudom, hogy hány embert érint, én személy szerint, nem állítgattam semmi eddig semmi olyat, ami visszaállt volna (hozzáteszem, nem sok mindenhez nyúltam még hozzá).(#7285) albgab
"a hang probléma (a videó nem izgat)"
A hang probléma azon kívül amit az előbb leírtam nem túl gyakran jelentkezik. Szerintem átlagos a hangja beszélgetés során, biztos vannak olyanok, akik jobb készülékeket használtak eddig, de szerintem teljesen elfogadható átlagos. A videósat meg meg lehet oldani, meg talán már a következő hónapban akár a Xiaomi is megoldja.
"illetve hogy ennyiszer kell frissíteni (ilyen sok hiba van?)"
Az hogy ennyi frissítést adnak ki rá, az nem feltétlen jelenti azt, hogy ennyi hiba van. Folyamatosan fejlesztik, optimalizálják, próbálgatják, én ennek örülnék. Ez egyébként Béta frissítés ami ennyiszer frissül, szóval ez nem hivatalos, a többi telefongyártónál is ennyi a frissítés, csak ők nem adják ki a bétát. A stabil jóval ritkábban frissül de legalább frissül, nem úgy mint a többi készüléknél, ahol jó, ha kijön 1 frissítés (nem nexusok).
Én mindenképpen magyar garisat vennék, minden készülékből, bármikor kifoghatsz gyári hibásat.(#7183) Victoryus
Biztos vagy benne, hogy nem az automata fényerő kavar be, próbáld meg ki és bekapcsolni, nincs letakarva a szenzor (pl egy matt fóliával)? Az automata fényerő egyébként is felülírja a csúszkát, azzal csak a közepes fényerőt szabályzod szerintem.(#7198) evooo
Hát ha páran védőügyvédet játszanak, akkor te biztosan a vádat képviseled, mivel olyan hibákat is leírtál, amiket te nem, csak mások tapasztaltak
treborna gondolom jól megmutatta, hogy mire gondol azzal, hogy dühös vagy.
Szerintem azzal nem védőügyvédet játszunk, ha többen leírjuk, hogy nekünk rendesen működik a telefon.(#7204) CoolBoy323
Nem arra gondolt, punky10 (#7203), hogy hibásan adja el, hanem szerintem arra, hogy annak adja el akinek van kedve vele mókolni, felrakni a patchet stb. Meg hogy ha ennyire nem tetszik neki a telefon, akkor jobb ha eladja.(#7210) 2007ath
Ez így igaz, főleg ez attól függ, hogy ki mihez szokott hozzá, ha egy gyengébb hangminőségű telefont használt eddig is, akkor nem fog panaszkodni azért, mert nem olyan tisztán hallja a másik felet, mintha fülesen hallgatná a zenét.(#7218) 2007ath
"a néhány ezer forintos hagyományos (nem okos) telefonoknál is alapból jó szokott lenni"
A hangminőség itt is jó, csak nem tökéletes."a hangrögzítő beszédhang felvételekor tökéletes minőségben rögzít"
Hát ezt kétlem, a hangrögzítő nekem rosszabbul rögzít, mint ahogy a másik fél hall engem telefonáláskor. Te valami csoda készüléket kaptál, aminek jó a hangrögzítése, de rossz a telefonáláskori hangja, ilyenről még szerintem soha senki sem hallott"Működő szoftveres megoldások kezdenek megjelenni a hiba javítására,"
A beszédhang mindig is elfogadható volt, a szoftveres megoldások a hangrögzítésre kezdenek megjelenni, és nem is a xiaomi által kiadott dolgokról van itt még szó, hanem ez a hiba javítása jelenleg mókolt custom patch. Szerintem valamit félreértelmeztél."Akkor miért nem jelentkezik minden telefonon, amelyik ugyanazt a ROM-ot használja?"
Ha szerinted a hangrögzítés jó, de a telefonálás nem. Akkor az tényleg nem szoftveres gond, 2 megoldás létezik, lehet a rossz mikrofont akarja használni telefonáláskor, vagy a másik amit ajánlok SZERVÍZ!! Mert ez a probléma mondom, eddig senkinek sem jelentkezett.Be lehet valahogy szúrni egyszerűen egy HSZ linket, vagy a link gombbal kell azt is megoldani?
-
2007ath
aktív tag
A hívási (rossz) hangminőséghez még egy adalék:
A telefon tulajdonosa három esetben szembesülhet a problémával:
1./ Ha a hívott fél ezt jelzi számára.
2./ Ha megszállott módon és alapossággal ellenőrzi, teszteli a telefon funkcióit (hozzám hasonlóan).
3./ Erről olvas valahol, pl. ebben a fórumban.
Normál esetben - pl. egy telefonbeszélgetés során - ez nem tűnik fel számára, hiszen ő a partnert tökéletesen hallja. Az sem biztos, hogy ezt a partner jelezni fogja, hiszen - mind az olvasott hozzászólások, mind a saját tapasztalatok alapján írom - ez a bizonyos hangminőség a "még éppen elmegy" kategória. Nem vagyok biztos benne, hogy a szerviz jogosnak fogadná el az ezzel kapcsolatos panaszokat, de attól még ez a hangminőség más, nagyjából hasonló kategóriájú telefonokhoz képest markánsan rosszabb.
Egy Galaxy S2-vel, és egy Galaxy A3 (2016)-tal végeztem az összehasonlítást úgy, hogy felvettem a beszélgetést, a fájlokat áttöltöttem egy asztali gépre és a felvételeket többször végighallgattam. A Xiaomi tipikus kásás, hullámzó "bödön" hangja másodpercek alatt felismerhető.
Ahogy korábban is írtam egyszerre 3 telefont rendeltem. A három telefon hangminősége tökéletesen megegyezett, nem volt közöttük különbség.
Mások írták, hogy külső mikrofonnal is próbálkoztak, és az eredmény nem változott. A probléma nagy valószínűséggel szoftveres, ami - a hírek alapján - buherálással kikerülhető. Ezek alapján erős bennem a gyanú, hogy itt nem jól és rosszul működő példányokról, illetve szerencsés vagy kevésbé szerencsés tulajdonosokról van szó, hanem inkább arról, hogy különbözőek vagyunk, és mindenkinél más a problémával kapcsolatos ingerküszöb, a hangminőséggel szembeni elvárás.
-
spileraaa
senior tag
akkor úgy latom igaz amit itt írtak [link]
mert eddig erre a kérdésemre nem jött válasz de így is kiderült hogy amit másik fórumban olvastam itt is igaz
"Xiaomi Redmi 3S Prime-t néztem ki, csak igaz hogy itten sokan panaszkodnak a hívás minőségére meg a kamerára?
max 60 ft körül még milyen telefon jöhetne szoba?
a jelenlegit is mikrofon probléma miatt kell lecseréljem szerintem túl sok por ment bele pedig víz és porálló telefon Lenovo A660"
-
spileraaa
senior tag
Xiaomi Redmi 3S Prime-t néztem ki, csak igaz hogy itten sokan panaszkodnak a hívás minőségére meg a kamerára?
max 60 ft körül még milyen telefon jöhetne szoba?
a jelenlegit is mikrofon probléma miatt kell lecseréljem szerintem túl sok por ment bele pedig víz és porálló telefon Lenovo A660
-
trebrona
nagyúr
Mikrofon zajszűrés rendellenes működése kinek nagyon erősen, kinek kevésbé jelentkezett. Van akinek csak hangrögzítés esetén, van akinek beszédhívás esetén is. Sajnos erre egyelőre "mókolás mentes" megoldás nincs, az összes újabb Xiaomi modell érintett a visszajelzések alapján.
Nyitott bootloader esetén TWRP-vel felrakható egy patch, mely az összefoglalóban megtalálható. Ezután a probléma megszűnik: [link]
Remélhetőleg hamarosan javítva lesz a hiba.
szerk: összehasonlításként yoshimo felvétele ugyanerről a zeneszámról: [link]
-
gulac12
tag
válasz
sztothj #6999 üzenetére
Itt a fórumon olvastam, nem az én ötletem, felírtan magamnak, próbáld ki hátha segít:
Megoldást a "vödör hangzásra". Tehát ha téged rosszul hallanak telefonálás közben, az azért van, mert a felső mikrofont használja alapértelmezetten. Hogy az alsót használja a készülék mindössze annyit kell tenni, hogy készítesz egy pár másodperces videót álló módban, mert olyankor átvált a lenti mikrofonra a rendszer. (ha másnap készítesz egy videót, amelynél fektetve fogod a telefont (tehát ahogyan kellene videózni, hogy azt élvezhetően vissza is lehessen nézni pl. egy tv-n), akkor ismét visszavált a fenti mikrofonra, nem tudom, gondolom sajnos igen a válasz).
-
sztothj
tag
Segítséget kérek a kedves fórum/sors társaktól. A készülék hangminőségével van gond. A páromnak vettem egy ilyen telót karácsonyra. Ő nagyon jól hall mindenkit, őt viszont nagyon tompán ahogy írták előttem "mintha vödörből beszélne" hangon hallják. Próbáltam a már az összes fellehető trükköt bevetni (átállítottam 2G-re, videót rögzítettem álló módban, vo-LTE kikapcsoltam). Sőt kipróbáltuk, hogy közvetlenül a felső zajszűrésre használt mikrofonba beszél és szinte semmit nem hallottam, ha az alsóba beszél akkor ugyan hallom, de vödörhang van. Nem hiszem el, hogy ez ilyen gagyi lenne.Egyéb ötlet esetleg?
-
Nashville
tag
válasz
LittleBoss67 #6799 üzenetére
Én is először a Multitool- al csináltam, de még a régebbi verzióval. A program egyébként mindenen végigvezet egyszerű a használata. Viszont vigyázz, ha a TWRP flash után a teló nem tud bootolni, akkor TWRP- n belül a dm-verity lehetőséget disabled- re állítsd át. Mióta parancssorral csinálom ilyen gondom nincs, elképzelhető, hogy az új Multitool is rendesen megcsinálja már próbáld ki. A későbbiekben javaslom a parancssor használatát, pillatatok alatt végezni tudsz vele főleg, mivel minden frissítés után kell majd a TWRP + Root (+ xposed + mikrofon javító zip igény szerint).
-
Victoryus
addikt
válasz
Norby86 #6689 üzenetére
1. Gravitybox nem megy rajta. Xposed igen.
2. Viper4android stabil.
Mikrofon probléma megoldódott, van rá javítás. Rom függően vannak még bugok, nálam a gmail hol jelez hol nem, meg elfelejti a telefon mik az alapértelmezett alkalmazások. Abból se mindet, a böngészőt, meg a galériát, zenelejátszót.
Aksival jól bánik, gps ok, wifi ok. Kamera is rom függő szerintem, most egész jó képeket csinál. (8.1.4.0 eu stabe) -
RTG
tag
Sziasztok ! Tegnap éjjel kértem nyitást a mikrofonos mizéria miatt (is), ma reggel hétkor küldtek kódot sms-ben , amikor én nyilván alukáltam. a kód 5 percig volt érvényes, ennek megfelelően nem is működik a nyitóka..." a készüléket a Mi Unlock nem támogatja " . Ilyenkor mi van ? Létezik ez az ökörség, hogy kínából kapok öt percet, amikor ő úgy gondolja ?
a nyitás leírásában, az 5.-dik pont azt mondja, h : a kód beírása után... Hová kell beírni a kódot ? Itt többen írták, h nem is kaptak kódot és mégis működött. ???
lehet balfácán vagyok, de nem értem. amúgy is ez az első droidom, 4 wp után, kicsit el vagyok veszve.
plíz help. üdv tg
-
xabolcs
őstag
válasz
ekrisztian #6600 üzenetére
A mikrofon javito zipet nem erdemes global stabil es global beta mellett alkalmazni, mert a kovetkezo OTA ugyis eltunteti.
Ha root es magyar nyelv kell, akkor xiaomi.eu. Ott nincs OTA, igy akar az idok vegezeteig rajta maradhat a javitas.
Gyari romokkal az OTA miatt tobbnyire csak kin a TWRP-zes, root-olas, zip-eles.TeamView-errel meg valamennyi bizalommal mas Mi Fiokjaval is kinyithatod a telefonokat. A reszleteket rad bizom!
-
Psanyi42
tag
válasz
eftipcsi #6396 üzenetére
Eddig én egy, a számomra megoldhatatlannak tűnő problémába futottam bele, ami történetesen az, hogy a saját készítésű videókat, és a zenelejátszóból a zenei fájlokat nem tudom lejátszani/kivetíteni az okostévémen. A vezetéknélküli lejátszó eszközt mindkét esetben kitudom választani, de a lejátszás egyik esetben sem indul el, illetve a zenelejátszónál a fájlküldés ikonja pirosra színeződik.
Valószínűleg a probléma a fájl kiterjesztéséből adódik, hogy nem kezeli azt a TV. Megnézed hogy tényleg ígyvan-e?
A proximity sensor hol van ezen a telón, a hangszórótól balra?
Igen, az arany változaton látszik is.Mikrofon patch
Majd ha lesz egy kis időm, akkor kinyitom a bootloadert
-
zeorsdfd
senior tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy egy sima (nem mikrofonos) fülhallgatót nem lehet rendesen bedugni, mert kipattan a jack aljzatból? Sennheiser IE7-ről van szó amúgy:-(
Ma vettem a vadonatúj telefont. -
jettison
tag
Nagy vagy!!!
Kipróbáltam Redmi 4 Prime-on és tökéletesen működik. Nálam hangerő probléma sincs. Esetleg feltölthetek egy előtte-utána felvételt ugyanolyan körülmények között...
Nem lehet, hogy az okozza a problémát, hogy nem jó mikrofont használ? Ezt ki tudod próbálni, ha belefújsz a mikrofonban, hogy éppen melyiket használja.
Én amikor külső programokkal próbálkoztam, akkor volt ilyen, hogy sokkal halkabb lett, mert mondjuk a felső mikrofont használta, vagy kikapcsolta az auto gain controlt.
Egyébként erről beszéltem, hogy nem hardveres hiba és fél óra alatt ki lehetne javítani egy több millió készüléket érintő hibát... Elég vicces, hogy egy random fórumozó 0óra online time-mal írja meg a megoldást, még ha ez csak átmeneti is. A Xiaomi meg magasról tesz rá hónapokig, még csak érdemi válaszra sem méltatja a vásárlóit... Azért ez elég elgondolkodtató hozzáállás szerintem...
Na mind1, részemről elégedett vagyok az eredménnyel, legalábbis az eddig tesztelt körülmények között...
-
cincinatus
tag
válasz
Robertó79 #6375 üzenetére
Telefonálásnál nekem nincs gond. Videofelvételnél vannak problémák, mert úgy szűri a hangokat, mintha telefonálás lenne. Meg olyat is olvastam, hogy váltogatja az alsó és felső mikrofont és ez okozza a gondot. (Elvileg ezt a MIUI 7-ben még ki lehetett kapcsolni.) Tehát ez leginkább szoftveres hibának tűnik, ami javítható.
Victoryus
Nekem most úgy tűnik jónak a Gmail, hogy minden létező helyen (Biztonság: akkumulátor, engedélyek + Beállítások alkalmazásoknál) engedélyeztem a futását és minden korlátozást kivettem.
-
Robertó79
tag
A mm-ben tervezek venni egy ilyen telot, tényleg olyan rossz a mikrofonja?
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok, nagy nehezen találtam egy arany példányt, ma megyek megnézni, gyári 1 év garis. Miket érdemes megnézni kipróbálni? Sztem egy kártyát bele dobok és kiprobalom a mikrofont mivel sokat fogjuk használni telefonálásra. Azt hogy tudom megnézni hogy B20as példány e? Köszi előre is.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Shany0811 #6145 üzenetére
Új vásárlásnál, - ha van rá módod - talán a mikrofonnal kapcsolatban érdemes a hangrögzítés és videó felvétel alatt produkált hangminőséget megvizsgálnod, hogy tudsz e vele együtt élni. Itt a fórumon van aki elfogadja van aki nagyon nem.
A fotózás/videózás is hasonlóan megosztó tényező, de egyébként ár/érték arányban hozza a készülék a középkategóriától elvártakat.Használt készülék vételénél legyen Nálad egy másik mobil, próbáld ki a telefonálást oda-vissza! Érdemes az antennákat is letesztelni, Wifi, Bluetooth, GPS. Vidd a saját SIM-ed is, ha van mobil neted böngészővel kis teszt! Aztán egy-két fotó, videó, hangrögzítő, meg ami még Neked fontos...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Faterkam #6042 üzenetére
Nekem Redmi Note 3 Pro -m van, azt már gyalultam eleget, ezt most a feleségemnek vettem. Azért tettem fel neki a stabil romot, mert nem szereti ha állandóan frissülget a telefon. Amúgy az enyémen is 8.1.1.0 van már. Két hibát vettem észre, hogy nálam pl. a headset mikrofonja nem megy ha hívnak, de ezt már többen jelezték.
Illetve szerintem az akku idő az eddigiekhez képest nem a legjobb nálam, bár lehet sokat csesztetem ma.Amúgy a frissítő app -al olyan gond szokott lenni, hogy eleve újabb dev romra régebbi verziós stablet nem szokott feltenni. A másik, gyakoribb, legalábbis RN3P -n, hogy azt mondja nem lehet ellenőrizni a csomagot annyi. Erre szokott az működni, hogy magával a telefon böngészőjével töltöm le a zip romot és akkor van,hogy elfogadja. Nem találtam rá magyarázatot.
Amúgy ha teljes gyalut akarok, akkor mindig fastboot romot rakok fel mi flash beta-val.
-
Erre a mikrofon problémára lesz megoldás valaha? És egyáltalán hardveres vagy szoftveres probléma?
-
oriolus123
tag
Nem akarok igazságtalan lenni, ezért azt is elmondom hogy a kamera fakóságán meg a mikrofonon kívül más gondom még nem volt vele. Biztos hogy szoftveres gond a mikrofon, mert amit kolléga megosztott velünk, azon hallani lehet a szűrő működését.
A sötétítést kipróbálom hátha segít rajta.Tokot én ütésállót rendeltem, remélem most már ideér hamar. Nekem a flip nem bejövős, de kinek mi.
-
Psanyi42
tag
válasz
oriolus123 #5863 üzenetére
Igen, a színeket tényleg kevésbé adja vissza, de nem tudom megpróbáltad-e lentebb venni a fényerőt, amikor rányomsz a képernyőre, fel le tudod húzni.
A tok nekem is ilyen, én már rögtön észre vettem, amikor ráraktam, de ez azért van, mert az a külső része cserélhető. De tényleg eléggé zavaró, ezért is akarok inkább egy flip tokot, de még senki sem válaszolt nekem, hogy ki milyen tokot ajánlKicsit zavar ez a mikrofon téma, mármint hogy mindenki erről beszél, megnézem majd valami külső mikrofonnal a jövőhét folyamán.
-
arnd
senior tag
válasz
digitalentum #5862 üzenetére
Én próbáltam vele mindent, de sajnos nem sikerült...
Ráadásul ez a téma itt senkit ne hoz lázba.
Bezzeg ha tudsz egy jót fikázni úgy, hogy nincs is ilyen telefonod, vagy ha van egy faxa mikrofonos történeted... na azzal lehet reakciót kiváltani. -
Антей
tag
Hát igen. Már maga az összeszerelés is... Lehet, hogy csak nálam, de a bal oldalon az előlapon körbefutó keret "kilóg", míg a jobb oldalán nem. Nem mintha zavarna pár tized milliméter, tisztában voltam vele mikor rendeltem, hogy ennyi pénzért mit várhatok. A mikrofon is tényleg messze van a tökéletestől, mindazonáltal remek kis telefonnak tartom. Amit vártam, hozza.
-
Victoryus
addikt
No akkor: xiaomi.eu stabil rom (8.1.4.0) Az túlzás, hogy stabil. Eddig 3x futottam bele hibába: nem akart betölteni se témát se hátteret online forrásból, többszöri nekifutásra se. Állítottam be a már letöltöttek közül, azt meg újraindítás után elfelejtette.
Nézegettem a beállításokat, rámentem a víruskeresésre, bejött egy fekete képernyő, pár villanás meg random pixel, 1-2 perc után magától újraindult. Utána már ment a víruskeresés is, meg a hátteret se felejtette még el.
Mikrofon ugyanolyan, mint volt, hangrögzítő, maximális minőséggel. Hi-q-mp3 stereo, szintén pocsék. Meg monóban is. Ez volt a legjobb amit ki tutdtam hozni belőle. (320kb/s, 44khz, mono, nyers hang, erősítés 7.5db)
Joyride, ugyanezekkel, de alapértelmezett felvételi eszközzel. Egyik beálítás jobb, mint a másik! -
oriolus123
tag
válasz
Shany0811 #5844 üzenetére
Emlékeim szerint a hangszórót senki sem kritizálta, ellenben a mikrofon már kapott sok megszólást. Aki csak telefonnak használja, szerintem bőven jó a használhatósága. Más kérdés hogy vannak sokkal jobbak, és koncertet nem ezzel kell rögzíteni. SZVSZ.
Más: A képernyőzár idejét akkor nem lehet állítani? Nem találtam ilyen opciót..
-
Victoryus
addikt
Pár dologba már belenyúltam a mostani romban, a build.prop-ba, meg xml fájlokba, feltettem a viper for droidot, xposed vackait... miui tweak nmodulokkal. Mondjuk a mikrofon gondot egyik se oldotta meg.
Azért gondolom, hogy jobb lenne tiszta lappal. Nagyon nem viselte meg a lelkivilágát a beavatkozás.Másik amit kérdezni akartam: mivel lehet automatizálni, hogy reggel váltson vissza normálra olvasómódból, és a hangerőket is tegye maxra némításról? Plusz kapcsolja be a mobilnetet.
-
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú gondolkodás után pénteken rendeltem egy Redmi 3S Prime készüléket (EUStock). Eddig meg voltam győződve, hogy jó döntést hoztam, de a többször is emlegetett hívás közbeni mikrofon hiba kezdeni elvenni a kedvem.
Mennyi az esélye, hogy egy ilyen darabot fogok ki? Vagy mindegyik készülékre jellemző?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #5817 üzenetére
Jó neked, nekem szimplán elnémult a mikrofonom! Nem halk lett, hanem néma! Hétfőn megy a szervizbe.
De ha úgy vesszük telefonálni még így is lehet vele headset-ről, vagy kihangosítva, mert akkor a felső (zajszűrő) mikrofon veszi a hangot.
Lehet, hogy ez egyedi (biztosan), de azért most eléggé elvette a kedvem. Egy hónapos EU stock vásálású telefon.
Nem szoftveres probléma, mert újratelepítés, gyári visszaállítás után sem javult a helyzet. -
2007ath
aktív tag
válasz
SamiCsillag #5785 üzenetére
"Nem rég felhívták a figyelmem, hogy mikrofonproblémái vannak a telefonnak. Ez meg van még, vagy javították szoftveresen vagy bárhogy?"
Megpróbálom valamennyire összefoglalni a telefon mikrofonjával, hangjával kapcsolatos véleményeket, álláspontokat.
A hívás (beszélgetés) hangminőségével kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Én úgy látom, hogy leginkább fül, igények és viszonyítási alap kérdése az ezzel kapcsolatos álláspont. Kétségtelen, hogy a partner valamilyen szinten megérti a hallottakat, talán még a hangerő is (éppen) elfogadható. Rengeteg tesztet végeztem ezzel kapcsolatban, a hívásokat felvettem és asztali számítógépen is elemeztem. A következtetésem egyértelműen az, hogy ennyire f...s hangminőségű telefonnal még nem találkoztam. A hangja tompa és kásás.
A hangrögzítő, hívásrögzítő és a felvett videók hangjának megítélésével kapcsolatban nagyobb az egyetértés. Röviden: a minőség botrányos. Bővebben: az emberi hangnál csak simán gyenge, de zene vagy bármilyen szélesebb frekvencia tartományú, nagyobb dinamikájú forrás esetében minősíthetetlen. Youtube-on több ilyen teszt is található.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest