Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- …és akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
attila9988
üzenetére
Bocs, de nem én keverem, mivel ezt a szólás-mondást nem én találtam ki. Ráadásul amikor ez keletkezett, akkor még a Debian messze nem volt annyira kezdőbarát, amennyire azóta lett, hogy sokak szemében az Ubuntu lett "A" Linux.
(#187) cappa72
Szó nincs arról, hogy a gugli ne lenne a barátja mindenkinek. A baj az, hogy egy tök kezdőt sokszor nagyon tahó módon durungolnak le, "a gugli a barátod" ennek legenyhébb formáka. Mert amíg ezt a mondatot leírta, sokszor leírhatta volna a megoldást is. És ha van még kedve, akkor utána ezt a segítő szándékú felhívást is, hogy ˝"a gugli a barátod", és neked magadnak is jobb lesz, ha először rákeresel, mert előbb-utóbb megtanulod a rendszert és a hibákat magad kezelni˝. Mert szerencsétlen lehet, éppen sík ideg, mert x ideje nem tudja megoldani a baját.
Pl. hibavissza rw2-es felvetésére attila9988 írhatta volna azt is, hogy keress rá, B+. De nem, leírta a megoldást. -
válasz
attila9988
üzenetére
Az LTS-ek egészen jók szoktak lenni.
Én még most is a 2010.04-et használom. Nem kell az újabb.Ez már megjárt egy Acer laptopot (AMD architektúra), HP8400-at (intel-ati párosítás), Lenovo T61-et (intel-nvidia), Lenovo T60p-t (intel-ati), Dell D630-at, jelenleg pedig az asztali gépen landolt, és most jön a lényeg, ami ON-ná teszi:
rsync
parancsal sikerült költöztetni innen oda, onnan amoda, stb...
Csak a videókártyát kellett belőni, és szó nélkül indult.@tomtyi (#185)
A most asztali gépen működő ugyanazon rendszer viszont a gépben lévő hangkártyát limitáltan tudta kezelni, így igenis "gugli a jó barátod" felkiáltással kellett felokosítani. Nem kell tőle megijedni.
Ettől függetlenül nem csinálja rosszul Shuttleworth, de az erőszakos 04/10 éves kiadások nekem furcsák. (Persze mivel multinál dolgozok, ezért nem annyira, hiszen ha nem lenne határidő, akkor nem készülne el...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bitcoin topic
- Suzuki topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- …és akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)