Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #46 üzenetére

G27-el nem jó az összehasonlítás, főleg konzol szempontból, ugyanis:

1: Nem jó sem One-hoz, sem PS4-hez, ergo 90k-ért veszek egy porfogót? Hajamra kenhetem az összes kieget. (Emlékeim szerint megjelenésekor a TX pedig nem volt PC kompatibilis, csak később lett az ... De javítsatok ki ha nem így van ...)
    2: Hiába van hozzá több minden, nem ugyanaz a kategória! Ezért olcsóbb valószínűleg. (Jelenleg kb. 10k köztük a különbség, de vicces, tegnap előtt egy webshopban 90k körül is láttam TX-et ... azóta sem találom, hol volt...)

Hogy hasonló példával éljek, ahol tapasztalatom is van:

Logitech G940 vs. TM Warthog.

Ugyanaz az árfekvés, Logitech FFB-s, pedálszettel, Warthog meg "vas", nincs FFB, nincs pedál :)
    Nekem G940-em volt, mert az FFB és a plusz pedál jól jött, de ha választani kellene 10 szimesből 9 a Warthogot venné. (csak azért nem adnám fél karomat egy Warthogért, mert nem tudnám akkor használni xD )

Pedig ott nincs FFB, és emberi áron nem is lesz, egy jobb pedálszett ára itt is soktíz rongy, ráadásul nem sok esély van rá, hogy itthon kapj. Viszont nem ugyanaz a kategória. Adott esetben persze az FFB megléte kárpótolt mindenért cserébe (Rise of Flight vagy DCS: Black Shark ...) de ettől még tudom, hogy bizony hiába egy árkategória, technikailag nem egy kategória a 2 joy. Mindenki eldöntheti mit szeretne.

Ha ráguglizol a G27 és a TX összehasonlítására, majd mindenhol megemlítik, hogy a TX mekkora előrelépés a G27-hez képest. Személyes véleményem szerint a G27 egyszerűen rablás. (PC-s HW, SW support nélkül 90+k-ért???)

A 2 wheelbase technikai paramétereit összehasonlítva pedig látszik, hogy a G27, bármennyire is jó kormány, már nem mai gyerek, le van maradva. Persze hogy olcsóbb. Inkább az lenne a kérdés, mért ilyen drága még mindig???

Nos, a Fanatec dologra reagálva pedig sajnos ez van, mindkét konzolgyártó bekaphatja, de abból a szemszögből logikus, hogy egyik sem akar multiplatform eszközöket, hiszen az ilyen dolgokkal lehet felhasználókat szerezni. Persze erre a játékosok sakkoznak rá, de erről szól az ekszkluzivitás. PS-en nincs Forza, nincs Halo, Xboxon meg más nincs ... Sajnos mivel ez HW oldalon is ez megy, erre is ráfaragunk.

A TM megoldotta ezt, fogta az alap (T500RS - gondolom) mechanikát, kicsit átdolgozta (900 vs 1080 fok), majd 2 különböző kormánykerékkel és különböző Firmware-el/elektronikával kezdte el forgalmazni, így van PS4 és One kormányuk is. Persze ennek ára van ... És ezt nekünk kell megfizetni ...

Mondjuk kiváncsi lennék egy profi véleményére, hogy mi a különbség mondjuk egy Forza 4 + Fanatec szett és egy Forza 5 + TX vezetési élmény között ... Azt talán megmutatná, hogy tényleg javult-e az FFB :)

• neilszab

őstag

válasz arty #46 üzenetére

A G25-öt még anno 37 ezerért is lehetett kapni újonnan, most 90 ropi a G27.
    A DFP 24 ropi volt anno, a DFGT pedig most 45... ezek után van értelme árakról beszélni? :))

Egyébként az a véleményem és nagyon remélem, hogy nem sértelek meg, de ha ennyire benne vagy érdekel a téma (mármint a virtuális autózás), akkor rossz platformot választottál...

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #43 üzenetére

Szerintem nem jól látod. :)

Először is a kormányeladásokból nem hinném, hogy olyan nagyot kaszálna az MS vagy a Sony ... főleg nem a TM eladásaiból. De ez olyan dolog, amit az egységsugarú földi halandók sosem fognak megtudni.

Valamint a másik gond, hogy Te nem az "egyszeri játékos" kategória vagy :) Te komolyabb szinten foglalkozol az autószimulátorokkal. NEKED kell majd új kormánykerék, H váltó és kuplungos - loadcelles pedálszett ... És nem akarsz lentebb adni. Ez érthető. De nem te vagy a nagy átlag.

VérDummynak pl. már nem biztos, hogy ezekre szüksége van, hisz lehet a váltófüleket sem fogja sosem használni :) Na jó, biztos kipróbálnám, de ettől egy átlagos játékosnak, akinek csak egy kormányra van szüksége, mert úgy nagyobb "fíling" a Forza, annak nem biztos. Sőőőt, inkább nem valószínű. :)

Nem tudom mekkora lehet azon kormánytulajok aránya, akik ki is használják ezeket, de nem vagyok benne biztos, hogy ők a többség.

Akinek nincs komoly összehasonlítási alapja, annak lehet nem olyan gagyi a korménykerék, és megfelelő a pedálszett. Aki többet akar az pedig fejleszthet. Ez igen logikus lépés, és mindenki jól jár vele ...

Nos az árazás már más tészta, de itt figyelembe kell venni, hogy nem mi és a mi pénztárcánk a célközönség ... sajnos :(

De ha másképp nézzük, akkor 6-7 játék ára ...

• neilszab

őstag

válasz arty #43 üzenetére

Én kinőttem már az árakon való finnyogásból... ha vmi tetszik nekem, akkor eldöntöm, hogy megéri-e nekem hogy megvegyem ennyiért, vagy sem. Ha nem, akkor nem a gyártókra, meg a világra haragszom, hanem tudomásul veszem a helyzetemet, ennyi.

Jelenleg a G27-et 90 ropi környékén lehet kapni, ehhez képest amennyivel jobb/komolyabb a Thrustmaster T széria, annyival drágább is. Ezen a szintem már minden kis előrelépésért sokat kell fizetni, de ugyan ez van ha hifi-zel, vagy a kocsidat tuningolod, vagy komolyan sportolsz, vagy bármit csinálsz..

Az egész T széria egységesen ilyen drága a Thrustmaster-nél platformtól függetlenül, bár engem csak a PC érdekel, mert csak ott van szerintem olyan cím, amivel ki is lehet használni a tudását. Nekem sincs ilyen, csak tartósan volt lehetőségem kipróbálni... jelenleg még gondolkodom, hogy megéri-e nekem az előrelépés ennyiért.

Ilyet csak fanatikus vesz, vagy akinek bőven van miből és megteheti.

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #41 üzenetére

Na ide pötyögtem egy féloldalas walloftextet ... aztán elsakkkoztam :)

TL;DR: Mivel nem látom mi abban az igazi üzlet az MS-nek, hogy jól kib@szik a régi játékosaival, én inkább elfogadom azt a magyarázatot, hogy ennek van oka :)

Racing Accessories for Xbox One

@Chronusmax: Nem mélyedtem el a témában, de ahogy tudom pár FFB effekt működik vele, bár kérdés, hogy milyen minőségben.

Chronusmax + G27 - Forza 5

Persze macerás, meg kell hozzá PC, de egyszerűbb és olcsóbb kipróbálni mint venni egy 100+k-s kormányt :)

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #38 üzenetére

Érthető mondjuk. A legrosszabb, hogy nincs választék ...

Ezért írtam - bár PS téren abszolút nem vagyok tájékozott - hogy "állítólag" nem "kibaszásból" nem kompatiblis a One a régi kormányokkal.

Ez mondjuk MS fórumon is vitatéma volt, anno rákérdeztem, hogy várható-e valamilyen módon az One-ra a 360-as kiegészítők támogatása ... Wireless az eltérő protokollok miatt nem valószínű, viszont az USB-seket rengetegen támogatták ... Bár én csak a Razer Sabertooth-omat szerettem volna megtartani, de elég sokan pont a kormányszettek miatt szeretnék ezt, nem akarnak megválni a komolyabb szettektől, amik ára elég könnyen szökkenhet a konzolok ára fölé ...

Persze alternatív megoldások vannak, pl: a Chronusmax, ami nem is olyan drága, csak kicsit macerás, mert kell mellé egy PC is (laptop elég ...) és még FFB is van, de az azért nem ugyanaz.

Volt valahol a dzsátubin egy videó, amiben elmondják, miért nem komptibilis az One a 360-as kormányokkal, de természetesen akadnak akik szerint ez is csak bullshit ...

Horizont és Forzát (3 ... a 4-et azért nem vettem meg, mert tudtam, hogy jön az One ...) én is szerettem - persze lelkesamatőr szinten, ahová bőven elég a kontroller xD - de mivel szimulátoroztam anno, és volt szerencsém pár PC-s szimet kormánnyal játszani, így én is erősen gondolkodom rajta, hogy ha bizonyos feltételek teljesülnek, akkor szülinapomra meglepem magam egy TX-el :) (Eléggé dicsérik mindenfelé, persze a kormány és pedál "olcsó" feelingjét említik, viszont magát a lelkét, azt agyondícsérik :) )

Picit örülök, hogy ilyen drága, mert ez az egyik ok, amiért még nem vettem ... A másik, hogy valamilyen alternatív megoldást kell találnom, hogyan tudnék pár másodperc alatt előkapni és eltünteni egy kormány + pedálszettet a nappaliban, valamint kompatibilissé tenni ezt a játszós babzsákfotelemmel ... (Kell egy normális wheelstand ...)

Szóval nem olyan egyszerű ez a dolog ...

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #35 üzenetére

De te is kb. ennyit adtál egy olyan kormányért ami csak annyiban különbözik egy 3 pálcikás teszkó valjú kormánytól, hogy van benne motor ... Így ennek kevés köze van a konzolokhoz ...

Nem értem ... (Gondolom dühös vagy, de PC-re lényegesen nagyobb a választék, mégis ezt választottad. ennek azért csak van valami oka ...)

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #22 üzenetére

Ha van TX-ed, és - ahogy látom - kormány témában lényegesen jobban tájékozott vagy mint én, akkor azért illendő lenne látni, hogy a két kormány között nem csak az FFB megléte/nemléte a különbség ... (Ettől függetlenül én is felhúztam a szemöldököm az árazáson, de szerintem ez a PS kompatibilitás miatt lett ilyen vad ...)

A listámról, pedig nem szeretnék hitvitát nyitni, meg fanflémwart, én is elég régóta használok ilyen termékeket, mind a 3 gyártó egyezik abban, hogy a jónak nevezhető HW-eiket olyan mocskos SW supportal áldják meg, ami egy bizony szint felett nem elfogadható. AMD eredetileg ATI lett volna, de mostmár ez így helyes ... Viszont a Logitech pont szimes cuccal tette fel az i-re a pontot ...

A TX-en mellékesen rengeteget gondolkodom, de félek nem lenne kihasználva, és nem is tudnám hová tenni ...

• DummyBoy

senior tag

válasz arty #19 üzenetére

Isten ments, hogy kötözködjek, de van egy olyan érzésem, hogy nem igazán találkoztál idáig a "féreg, legalja, vackot gyártó TM" termékeivel ...

Logitechet cserébe megtalálod az aláírásomban ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés