- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grath
HÁZIGAZDA
Amennyire tudom, semmit nem számít az, hogy hányan használják a magyar feliratot abban, hogy mennyi magyar felirat készül. Ez szimpla céges policy, ami nyilván nem itthon dőlt el; amikor a magyar piac elérte azt a méretet (magyar feliratok nélkül), amikor már megérte, a Sony lényegében minden first party és sok second party játékot ellát magyar felirattal. Természetesen az számíthat, ha a magyar központ sokat szorgalmazta a dolgot (nem tudom, hogy így történt-e, általában értem).
Szerintem amúgy a Sony feliratai, bár ellátják alapfeladatukat, egyáltalán nem "sokkal élvezetesebbek" az eredetinél, mert rengeteg íz, szleng, rövidítés, becenév, akcentus és utalás hiányzik belőlük vagy megváltozik bennük. Tökéletes példa a TLOU2-ben, hogy sokkal több káromkodás van a játékban magyarul, mint angolul - az meg különös hozzá nem értésről tanúskodik, hogy Ellie a "motherfucker" helyett magyarul "köcsögöt" mond. Szintén ordít a feliratról, hogy Excel alapján készültek, mert csomó szóhasználat, kifejezés teljesen más, mint amit a képernyőn látható események diktálnának. (Ez persze általános dolog, de akkor is negatívum.)
Viszont egy accessibility-videó hatására megnéztem, és ha egyszerre bekapcsolod a magyar feliratot és a szövegfelolvasás opciókat, akkor egy GPS-hangú szintetizált női hang magyarul is felolvassa a leveleket, és mondja, hogy mennyi lőszered van, miket vettél fel és ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest