Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
"már azonban kevésbé, hogy csupán néhány gomb kapott rajta helyet, és így csak egy-két fontos szolgáltatás érhető el vele. Ez meglátásunk szerint rossz irány, kár volt feláldozni a funkcionalitást és a kényelmet a szemrevalóbb, trendibb megjelenésért"
az én meglátásom szerint remek ez ar irány, félalomban is konnyen megvan a pár legfontosabb funkció, kicsi az egész nincs tulbonyolitva, vagy telepakolva sosem használt gombokkal.
Volt ilyesmim, szerettem.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Dißnäëß
nagyúr
Szokása Samsung-nak mások számára eladni panelt ? Ez így képileg gyönyörűnek tűnik, de pl. ha Philips b**i vagyok, lehet megéri várni ? (Ők az OLED-jeikhez LG-t használtak eddig).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
ricshard444
veterán
Napokban érkezik ennek a modellnek az 55" verziója, nagyon kiváncsi vagyok már, egy középkategóriás TCL Led tv-t vált aminek ugyan világos jeleneteknél szép képe volt, de fényereje nem sok és a fekete részeknél roppant csalódottan ültem.
Vannak dolgok...
-
addikt
Akkor elmondható, hogy már a Samsung is labdába rúg oled fronton
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
flexxx2
őstag
Jöhetne egy LG-Samu oled tv fej-fej mellett hasonlítás egy cikkben, előnyök hátrányok stb.
Nyugodtan lehet szubjektív vélemény is benne. -
Patrik.Varga
tag
Ha ezt a panelt (színhűség, homogenitás, stb) beraknák nekem 27, 32, max 37 collba azonnal venném munka monitornak!
-
törölt tag
válasz Patrik.Varga #11 üzenetére
34"-ban van, a különbség, hogy az hajlított és 3440x1440-es felbontású. Pixelstruktúra miatt érdemes megnézni, hogy a szöveg adott célra megfelelően néz-e ki rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Nem erre írták már máshol, hogy a pixel elrendezése miatt "monitorként" ez annyira nem fasza? Itt valahogy nem látom, hogy szó esne erről.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
De. A QD-OLED panelekben háromszögben rendezték el az alpixeleket.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Komplikato #9 üzenetére
TV fronton kellemes csalódás mindhárom Philips Ambilight, amivel dolgom volt, mindegyik persze nem a Saphi rendszerrel, hanem Android. Hibátlanok voltak kvázi, egyiket vitte asszony (LCD) váláskor, egyet most vettem magamnak (hogy legyen, egy olcsót), egy 55-ös OLED-et meg rokon 2 éve vagy hogy, na az komoly, álleejtős képe van. Nem sürgős, de mondjuk ha 1 év múlva ugyanilyenkor lenne ezzel a Samu panellel Philips tv, vinném.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-oli-
aktív tag
Kicsit későn ültek fel a vonatra, már vettem(család szinten) több LG oled tv-t, ha be nem xarnak tuti nem cserélek. A távirányítón nem látom, hogy az LG-féle 'lebegő' kurzoros lenne, pl számomra az világbajnok. Viszont egy ekkora cégnek illő volt már egy rendes panelt lerakni, várom az árharcot
-
Georgexy_hun
tag
Mi van akkor ha mondjuk Dolby Vision - ös filmet küldök rá HDMI-n? Mondjuk egy Nvidia shield tv - ről? Hogy játssza le?
Gagyin lebutítva vagy HDR10+ ban?Samsung Galaxy S23 Ultra- Dell XPS 17 L702X - MSI X470 Gaming Plus Max - AMD Ryzen9 3900X - Nvidia RTX 2060 Super - 32 Gb DDR4
-
p a s s e r
őstag
majdnem pont ilyen távirányító van az én samsung tévémhez is, és le nem cserélném egy oldskool elrendezésűre... szerintem teljesen jó, mindent is meg lehet oldani vele, egyszerűen, logikusan...
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
AMD Power
titán
A legjobb OLED a piacon.
-
bteebi
veterán
válasz #72042496 #14 üzenetére
Ejj de szokatlan tenyészet. De lesz*rom, TV-nek kevés méterről tökéletes. És annyira még az ára se gáz. Izé, 70+"-os méretben (75 vagy 77") is elérhető??
A homogenitása számomra lenyűgöző. Emellett még az LG-k is sokkal rosszabbak.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
jozsef8
aktív tag
Elképesztő TV lett. A Samsung elsőre nagyon jó OLED TV-t csinált. Hiányoltam éveken át, de ez szuper képminőséget produkál, és hatalmas a fényerő is OLED-hez képest. Köszi a tesztet!
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Hmm nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz az első valóban elérhető OLED TV-je a Samsungnak. Ha most cserélném a C9-et akkor egyértelműen inkább ezt venném mint egy másik LG-t.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
bteebi
veterán
válasz #72042496 #22 üzenetére
Köszi az infót. Mondjuk a 77"-os verzió - ha a mostani árat skáláznánk fel - nagyon bőven 1 millió fölött lenne, talán 1,3-1,5. Nálam pedig 1 millió körül lenne az a határ, amennyit még ha nem is szívesen, de hajlandó lennék kipengetni egy 77"-os OLED TV-re. Szóval aligha jövőre fogok ilyet venni , pedig amúgy nagyon tetszene. Philips kiadásban, Ambilight-tal még érdekesebb lehetne.
-
FingR86
őstag
ezt a TV-t lehetett még júliusban behúzni samsung kuponokkal 585-ért (65")
akkor nagyon gondolkoztam rajta, de vhogy mégis kimaradt a dolog... -
salapp
addikt
.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Ne bánd! Samsung szerviz "teljesítményét" ismered?
Annál azért az LG a maga panel-csere-beréjével is jobb.Egyébként:
Akinek már van ilyen, igazolja azt, amit a külföldi videósok tesztjei pedzegettek, mármint, hogy a környezeti fény - mint korábban a plazmák esetében - fakóvá teszi a képet, kimossa a színeket?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
P@lee
csendes tag
Valakinek sikerült Windows-ról videó-t stream-elnie az S95B-re a Samsung SmartView-app-al?
Samsung Smart View | Samsung LEVANT
Nekem nem látja a PC-s kliens a TV-t így nem. Felmerült bennem, hogy egyáltalán kompatibilisek-e.
Vicces érdekesség, hogy az ezer éves LG SmartShare app-al (ami egy DNLA szerver) viszont tudtam stream-elni az S95-re, illetve a Windows beépített DNLA-jával is. A Samsung dedikált applikációjával nem. -
P@lee
csendes tag
Személyes véleményem:
-A TV képe szerintem zseniálisan jó, igaz nem volt korábban OLED TV-m.
-A szoftver sebessége szerintem jó, meg ez a távirányító is az. Kicsit néha hiányzik az LG féle gyro-szenzoros távirányító dolog, főleg szövegbevitelnél vagy media lejátszóban "tekerésnél"
-"Apróság" illetve nem feltétlen a Samsung érdeme, de a TV-ről közvetlen Xbox Cloud gaming szerintem egy egész jó extra.Ami nem tetszik az:
- a szoftver UX-étől nem vagyok hasra esve, relatív, de szerintem van több idegesítő aprósága
- egy korábbi, csak ARC-ot (és eARC-ot nem) támogató Onkyo erősítővel (Onkyo HT-R548) el kellett engednem az ARC-ot mert több hibát is produkált és fallback-elnem kellett optikára. (A TV nélkül többé nem lehetett bekapcsolni az erősítőt... kölcsönösen ki-be kapcsolták egymást. Illetve nem bírja lekezelni a TV ha "irányt vált" a kép-hang forrás az erősítő és a TV között, ami egy alap use-case az ARC esetében.
Ha az erősítőről jön a kép szerintem akkor is mahinál valamit az ARC-on a TV és látja, hogy az erősítő épp ezt nem kezeli le, majd kiírja a TV hogy nem ARC kompatibilis HDMI port-ba van csatlakoztatva az erősítő (pedig de, abba van), innentől akkor sem küld hangot az erősítőnek amikor kellene (mert a TV a forrás) csak HDMI ki-be után.... (korábbi LG TV-mmel nem volt ilyen jelenség)
- az előző hozzászólásomban említett SmartView dolog, igaz arra van alternatíva
- "vicces" volt, h DNLA-ról videót stream-elve a TV-re legelőször folyamatosan bejött pár percenként a TV képernyőkímélője... mindig nyomni kellett valami gombot... de valószínűleg valamilyen tanuló algoritmusa van, mert egy idő után ezt abbahagyta.Az ARC és a SmartView dologgal kapcs írtam a Samsung support-nak, de sajnos csak generikus választ kaptam, érdemi választ és megoldást nem.
Szerencsére a képe jó annyira, hogy ezeket feldolgozzam, de időnként azért van olyan érzésem, hogy egy zseniális hardver egy közepes szoftverrel van tálalva, vagy csak én futottam bele egy-egy réteg use-case-be, ami másoknál lehet nem jön elő...
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
"Illetve nem bírja lekezelni a TV ha "irányt vált" a kép-hang forrás az erősítő és a TV között"
Ez mit jelent? Nálam olyan probléma van (Hisense QD-LCD), hogyha kikapcsolom az erősítőt, akkor közvetlenül utána egy pillanatra relatíve hangos lesz a TV, amíg aztán gyorsan le nem szabályozza a hangerőt a korábban a TV-n beállított szintre.
-
ribarszki
őstag
Lassan 6 hónapja van itthon egy 65"-ös modell. Egy LG B8-at váltott. Döbbentes a panel homogenitása, színhűsége és a színek csúcsfénye. Mind sdr-ben mind hdr-ben hatamas élmény a tv!
-
P@lee
csendes tag
Setup: PS4 -- (HDMI) --> Onkyo erősítő -- (HDMI ARC) --> S95B
1: TV-n mondjuk Netflix megy, erősítő TV bemenetre kapcsolva (HDMI ARC) --> hang az erősítőről, eddig jó.
2: PS4 bekapcsol, erősítő a Game bemenetre kapcsol, TV-n az erősítőt kiválaszt mint bemenet (itt mondom hogy "irányt vált" mert eddig a TV küldött hangot az erősítőnek HDMI ARC-on, innentől az erősítő küld képet a TV-nek ugyanazon HDMI kábelen...).
Eredmény: TV-n PS4 képe megy, a hang direktből jön a PS4-ről az erősítőre... ez még mindig jó... de itt összeakad a rendszer... és jön a fentebb írt jelenség, a TV jelzi hogy nem a HDMI ARC kompatibilis port-ra van csatlakoztatva az erősítő (de)... ha visszaváltok az 1-es pontban leírt esethez többé ekkor sincs hang az erősítőn, a TV pedig írja az előző hibát. HDMI ki-be (ugyanoda) megoldja. Ki/be kapcsolás nem.
Amit te írtál olyat speciel nem tapasztaltam. -
-oli-
aktív tag
Ezt csak egy személyes - pár hetes - tudnám megmondani. Sok embertől hallottam, hogy "nekem nem kell OLED, jó QLED is", vagy "engem nem zavar ha nem olyan fekete a fekete", stb, stb. Ki kell próbálni. Lehet olvasni cikkeket, meg hozzászólásokat, véleményeket, de a próba az igazni. 2018-ban mindenki, hű meg ha mennyi pénzt baxtál el egy tévére, de amikor meglátták már más volt a vélemény Ha véletlenül elromlik az LG, elgondolkozom ezen, de a távirányító hiányozni fog tuti, és ezért nekem nem lenne teljes az élmény Le kellett volna utánozni, ahogyan a droidosok teszik az almával.
-
CapriBoy
tag
szerintem befut a termék
-
sanzi89
addikt
800k-ba belefért végre egy 2$-os gigabites lan chip vagy még mindig megy a szarrágás a kb. 30 éves Fast Ethernettel?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Hadrianus85
újonc
A technológia valóban figyelemre méltó, de valószínüleg itt érdemesebb lesz a jövő évi vagy azutáni modellt választani, amiben már javítva lesznek a kezdeti gyermekbetegségek.
Illetve az is fentartásokra ad okot, hogy még nyáron cikkeztek arról, hogy a Samsung kimondottan ennél a modelnél szoftveresen manipulálta a mérési eredményeket. Szóval ezt is érdemes figyelembe venni. Itt egy cikk erről:
https://pcforum.hu/hirek/24765/megint-a-tesztekben-csalason-kaptak-a-samsung-ot-ezuttal-a-tv-ivel-kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest