- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadrianus85
újonc
A technológia valóban figyelemre méltó, de valószínüleg itt érdemesebb lesz a jövő évi vagy azutáni modellt választani, amiben már javítva lesznek a kezdeti gyermekbetegségek.
Illetve az is fentartásokra ad okot, hogy még nyáron cikkeztek arról, hogy a Samsung kimondottan ennél a modelnél szoftveresen manipulálta a mérési eredményeket. Szóval ezt is érdemes figyelembe venni. Itt egy cikk erről:
https://pcforum.hu/hirek/24765/megint-a-tesztekben-csalason-kaptak-a-samsung-ot-ezuttal-a-tv-ivel-kapcsolatban -
sanzi89
addikt
800k-ba belefért végre egy 2$-os gigabites lan chip vagy még mindig megy a szarrágás a kb. 30 éves Fast Ethernettel?
-
CapriBoy
tag
szerintem befut a termék
-
-oli-
aktív tag
Ezt csak egy személyes - pár hetes - tudnám megmondani. Sok embertől hallottam, hogy "nekem nem kell OLED, jó QLED is", vagy "engem nem zavar ha nem olyan fekete a fekete", stb, stb. Ki kell próbálni. Lehet olvasni cikkeket, meg hozzászólásokat, véleményeket, de a próba az igazni. 2018-ban mindenki, hű meg ha mennyi pénzt baxtál el egy tévére, de amikor meglátták már más volt a vélemény
Ha véletlenül elromlik az LG, elgondolkozom ezen, de a távirányító hiányozni fog tuti, és ezért nekem nem lenne teljes az élmény
Le kellett volna utánozni, ahogyan a droidosok teszik az almával.
-
P@lee
csendes tag
Setup: PS4 -- (HDMI) --> Onkyo erősítő -- (HDMI ARC) --> S95B
1: TV-n mondjuk Netflix megy, erősítő TV bemenetre kapcsolva (HDMI ARC) --> hang az erősítőről, eddig jó.
2: PS4 bekapcsol, erősítő a Game bemenetre kapcsol, TV-n az erősítőt kiválaszt mint bemenet (itt mondom hogy "irányt vált" mert eddig a TV küldött hangot az erősítőnek HDMI ARC-on, innentől az erősítő küld képet a TV-nek ugyanazon HDMI kábelen...).
Eredmény: TV-n PS4 képe megy, a hang direktből jön a PS4-ről az erősítőre... ez még mindig jó... de itt összeakad a rendszer... és jön a fentebb írt jelenség, a TV jelzi hogy nem a HDMI ARC kompatibilis port-ra van csatlakoztatva az erősítő (de)... ha visszaváltok az 1-es pontban leírt esethez többé ekkor sincs hang az erősítőn, a TV pedig írja az előző hibát. HDMI ki-be (ugyanoda) megoldja. Ki/be kapcsolás nem.
Amit te írtál olyat speciel nem tapasztaltam. -
ribarszki
őstag
Lassan 6 hónapja van itthon egy 65"-ös modell. Egy LG B8-at váltott. Döbbentes a panel homogenitása, színhűsége és a színek csúcsfénye. Mind sdr-ben mind hdr-ben hatamas élmény a tv!
-
bteebi
veterán
"Illetve nem bírja lekezelni a TV ha "irányt vált" a kép-hang forrás az erősítő és a TV között"
Ez mit jelent? Nálam olyan probléma van (Hisense QD-LCD), hogyha kikapcsolom az erősítőt, akkor közvetlenül utána egy pillanatra relatíve hangos lesz a TV, amíg aztán gyorsan le nem szabályozza a hangerőt a korábban a TV-n beállított szintre.
-
P@lee
csendes tag
Személyes véleményem:
-A TV képe szerintem zseniálisan jó, igaz nem volt korábban OLED TV-m.
-A szoftver sebessége szerintem jó, meg ez a távirányító is az. Kicsit néha hiányzik az LG féle gyro-szenzoros távirányító dolog, főleg szövegbevitelnél vagy media lejátszóban "tekerésnél"
-"Apróság" illetve nem feltétlen a Samsung érdeme, de a TV-ről közvetlen Xbox Cloud gaming szerintem egy egész jó extra.Ami nem tetszik az:
- a szoftver UX-étől nem vagyok hasra esve, relatív, de szerintem van több idegesítő aprósága
- egy korábbi, csak ARC-ot (és eARC-ot nem) támogató Onkyo erősítővel (Onkyo HT-R548) el kellett engednem az ARC-ot mert több hibát is produkált és fallback-elnem kellett optikára. (A TV nélkül többé nem lehetett bekapcsolni az erősítőt... kölcsönösen ki-be kapcsolták egymást. Illetve nem bírja lekezelni a TV ha "irányt vált" a kép-hang forrás az erősítő és a TV között, ami egy alap use-case az ARC esetében.
Ha az erősítőről jön a kép szerintem akkor is mahinál valamit az ARC-on a TV és látja, hogy az erősítő épp ezt nem kezeli le, majd kiírja a TV hogy nem ARC kompatibilis HDMI port-ba van csatlakoztatva az erősítő (pedig de, abba van), innentől akkor sem küld hangot az erősítőnek amikor kellene (mert a TV a forrás) csak HDMI ki-be után.... (korábbi LG TV-mmel nem volt ilyen jelenség)
- az előző hozzászólásomban említett SmartView dolog, igaz arra van alternatíva
- "vicces" volt, h DNLA-ról videót stream-elve a TV-re legelőször folyamatosan bejött pár percenként a TV képernyőkímélője... mindig nyomni kellett valami gombot... de valószínűleg valamilyen tanuló algoritmusa van, mert egy idő után ezt abbahagyta.Az ARC és a SmartView dologgal kapcs írtam a Samsung support-nak, de sajnos csak generikus választ kaptam, érdemi választ és megoldást nem.
Szerencsére a képe jó annyira, hogy ezeket feldolgozzam, de időnként azért van olyan érzésem, hogy egy zseniális hardver egy közepes szoftverrel van tálalva, vagy csak én futottam bele egy-egy réteg use-case-be, ami másoknál lehet nem jön elő...
-
P@lee
csendes tag
Valakinek sikerült Windows-ról videó-t stream-elnie az S95B-re a Samsung SmartView-app-al?
Samsung Smart View | Samsung LEVANT
Nekem nem látja a PC-s kliens a TV-t így nem. Felmerült bennem, hogy egyáltalán kompatibilisek-e.
Vicces érdekesség, hogy az ezer éves LG SmartShare app-al (ami egy DNLA szerver) viszont tudtam stream-elni az S95-re, illetve a Windows beépített DNLA-jával is. A Samsung dedikált applikációjával nem. -
salapp
addikt
Ne bánd! Samsung szerviz "teljesítményét" ismered?
Annál azért az LG a maga panel-csere-beréjével is jobb.Egyébként:
Akinek már van ilyen, igazolja azt, amit a külföldi videósok tesztjei pedzegettek, mármint, hogy a környezeti fény - mint korábban a plazmák esetében - fakóvá teszi a képet, kimossa a színeket? -
salapp
addikt
.
-
FingR86
őstag
ezt a TV-t lehetett még júliusban behúzni samsung kuponokkal 585-ért (65")
akkor nagyon gondolkoztam rajta, de vhogy mégis kimaradt a dolog... -
bteebi
veterán
válasz
#72042496 #22 üzenetére
Köszi az infót. Mondjuk a 77"-os verzió - ha a mostani árat skáláznánk fel - nagyon bőven 1 millió fölött lenne, talán 1,3-1,5. Nálam pedig 1 millió körül lenne az a határ, amennyit még ha nem is szívesen, de hajlandó lennék kipengetni egy 77"-os OLED TV-re. Szóval aligha jövőre fogok ilyet venni
, pedig amúgy nagyon tetszene. Philips kiadásban, Ambilight-tal még érdekesebb lehetne.
-
3L1T3
addikt
Hmm nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz az első valóban elérhető OLED TV-je a Samsungnak. Ha most cserélném a C9-et akkor egyértelműen inkább ezt venném mint egy másik LG-t.
-
jozsef8
aktív tag
Elképesztő TV lett. A Samsung elsőre nagyon jó OLED TV-t csinált. Hiányoltam éveken át, de ez szuper képminőséget produkál, és hatalmas a fényerő is OLED-hez képest. Köszi a tesztet!
-
AMD Power
titán
A legjobb OLED a piacon.
-
p a s s e r
őstag
majdnem pont ilyen távirányító van az én samsung tévémhez is, és le nem cserélném egy oldskool elrendezésűre... szerintem teljesen jó, mindent is meg lehet oldani vele, egyszerűen, logikusan...
-
Georgexy_hun
tag
Mi van akkor ha mondjuk Dolby Vision - ös filmet küldök rá HDMI-n? Mondjuk egy Nvidia shield tv - ről? Hogy játssza le?
Gagyin lebutítva vagy HDR10+ ban? -
-oli-
aktív tag
Kicsit későn ültek fel a vonatra, már vettem(család szinten) több LG oled tv-t, ha be nem xarnak tuti nem cserélek. A távirányítón nem látom, hogy az LG-féle 'lebegő' kurzoros lenne, pl számomra az világbajnok. Viszont egy ekkora cégnek illő volt már egy rendes panelt lerakni, várom az árharcot
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Komplikato #9 üzenetére
TV fronton kellemes csalódás mindhárom Philips Ambilight, amivel dolgom volt, mindegyik persze nem a Saphi rendszerrel, hanem Android. Hibátlanok voltak kvázi, egyiket vitte asszony (LCD) váláskor, egyet most vettem magamnak (hogy legyen, egy olcsót), egy 55-ös OLED-et meg rokon 2 éve vagy hogy, na az komoly, álleejtős képe van. Nem sürgős, de mondjuk ha 1 év múlva ugyanilyenkor lenne ezzel a Samu panellel Philips tv, vinném.
-
törölt tag
De. A QD-OLED panelekben háromszögben rendezték el az alpixeleket.
-
Locutus
veterán
Nem erre írták már máshol, hogy a pixel elrendezése miatt "monitorként" ez annyira nem fasza? Itt valahogy nem látom, hogy szó esne erről.
-
törölt tag
válasz
Patrik.Varga #11 üzenetére
34"-ban van, a különbség, hogy az hajlított és 3440x1440-es felbontású. Pixelstruktúra miatt érdemes megnézni, hogy a szöveg adott célra megfelelően néz-e ki rajta.
-
Patrik.Varga
tag
Ha ezt a panelt (színhűség, homogenitás, stb) beraknák nekem 27, 32, max 37 collba azonnal venném munka monitornak!
-
flexxx2
őstag
Jöhetne egy LG-Samu oled tv fej-fej mellett hasonlítás egy cikkben, előnyök hátrányok stb.
Nyugodtan lehet szubjektív vélemény is benne. -
Akkor elmondható, hogy már a Samsung is labdába rúg oled fronton
-
Napokban érkezik ennek a modellnek az 55" verziója, nagyon kiváncsi vagyok már, egy középkategóriás TCL Led tv-t vált aminek ugyan világos jeleneteknél szép képe volt, de fényereje nem sok és a fekete részeknél roppant csalódottan ültem.
-
Dißnäëß
nagyúr
Szokása Samsung-nak mások számára eladni panelt ? Ez így képileg gyönyörűnek tűnik, de pl. ha Philips b**i vagyok, lehet megéri várni ? (Ők az OLED-jeikhez LG-t használtak eddig).
-
dolon75
senior tag
"már azonban kevésbé, hogy csupán néhány gomb kapott rajta helyet, és így csak egy-két fontos szolgáltatás érhető el vele. Ez meglátásunk szerint rossz irány, kár volt feláldozni a funkcionalitást és a kényelmet a szemrevalóbb, trendibb megjelenésért"
az én meglátásom szerint remek ez ar irány, félalomban is konnyen megvan a pár legfontosabb funkció, kicsi az egész nincs tulbonyolitva, vagy telepakolva sosem használt gombokkal.
Volt ilyesmim, szerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a 4K felbontású S95B készüléket, amelybe már a gyártó saját QD-OLED panelje került.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch 2
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest