Tesztpadon a Samsung kvantumpontos OLED tévéje

Kipróbáltuk a 4K felbontású S95B készüléket, amelybe már a gyártó saját QD-OLED panelje került.

Samsung S95B

A Samsung egy évtizede rukkolt elő első, saját panelre épülő, azaz a Samsung Display által fejlesztett és gyártott OLED televízióval. Azonban az a projekt 2014-ben elbukott, és azóta folyamatosan röppentek fel pletykák azzal kapcsolatban, hogy a vállalat visszatérne ebbe a szektorba valamilyen formában. Az elmúlt években már számos hír szólt arról, hogy egy kvantumpontos OLED technológiára épülő kijelzőben gondolkodnak, és 2022 elején kiderült, hogy mindez igaz, a vállalat ugyanis színre lépett első ilyen készülékével, amelybe tehát nem az LG Display-féle, hanem saját kijelző került.

Samsung S95B
Samsung S95B [+]

A Samsung S95B névre hallgató kvantumpontos OLED televízió forgalmazását az év elején az Egyesült Államokban kezdték meg, de egy ideje már megérkezett Magyarországra is, és mi is kaptunk kölcsön egy példányt egy rövid időre. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen különbséget jelent a QD-OLED panel, hogy úgy általában milyen a kép minősége, hogyan teljesít a beépített hangrendszer, és mennyire felhasználóbarát az okostévérendszer.

Hirdetés

Letisztult külső

A Samsung az elmúlt évek irányát tartva e felső kategóriás modellnél is a letisztult, minimalista, alapvetően a képernyőt kihangsúlyozó dizájn mellett tört lándzsát. A vékony, kijelzővel egy síkban lévő kávát keskeny fémes keret övezi, és a talp is ugyanilyen fényezést kapott. Az összhatás szerintünk rendben van, a készülék külseje elegáns, és gyakorlatilag bármilyen térbe illik. A képernyő sajnos nem forgatható, viszont a falra egyszerűen felakasztható egy szabványos, 300 x 200 mm-es VESA konzol segítségével.


[+]

A dél-koreai vállalat felsőkategóriás QLED televízióival ellentétben az OLED modellnél nem a One Connect Box technológiára építenek, hanem a hagyományos módszert választották, tehát a csatlakozók nem egy külső dobozon találhatóak, hanem a készülékház hátulján. Található itt négy darab HDMI 2.1, két USB 2.0, egy-egy Ethernet, optikai digitális és analóg audió port, valamint a fizetős digitális tévéadások dekódolásához szükséges CI+ kártyaolvasó.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung S95B (QE65S95BATXXH)
Panel Samsung QD-OLED (10 bit), 120 Hz, FreeSync
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Felbontás 4K (3840x2160 pixel)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány Végtelen
Maximális fénysűrűség ~1740 cd/m²
Input lag 11,7 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Filmmaker, Kiemelt, Normál (PC-hez csatlakoztatva: Grafika, Szórakozás)
Hangbeállítások Hangosított, Normál
Hangrendszer 2.2.2 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 2 db USB 2.0, digitális audió, analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége
Teljesítményfelvétel Normál módban: 193 watt; készenléti üzemmódban: 0,21 watt
Méret Talppal: 144,43 x 89,76 x 28,82 cm
Talp nélkül: 144,43 x 83,17 x 3,99 cm
Tömeg Talppal: 25,5 kg
Talp nélkül: 21,2 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung S95B (QE65S95BATXXH)
Fogyasztói ár 750-800 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés