- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackpipin
csendes tag
Az érdekelne nagyon, hogy transzfer fólia nyomtatásra(pólóhoz) vajon alkalmas -e.Tud valaki erről valamit?
-
Nem tudom, nekem nem pattogzik le. Lehet, hogy az a samsung valami speckó alacsony hőmérsékleten működő fixálót használ, és a műnyomónak magasabb hőmérséklet kell.
Próbáld ki, hogy egyel vastagabb papírt állítasz be neki, mint a valós, mert akkor emeli a fixáló hőmérsékletét (vagy lassabban engedi át, mindegy...). -
Tesztelo.hu
senior tag
Én pl. kíváncsi lennék arra, hogy egy ilyen nyomtató nyomtatja-e szebben a fotókat, vagy egy 1200/2400 DPI-s lézer. Hiszen ott lehet, hogy nincs contone, viszont a pontok jóval kisebbek...
-
csiga997
őstag
Huppsz, látom már más is írta ezt.
[Szerkesztve] -
Szerintem olyasmit kellene, hogy egy viszonylag kis területet 600 dpi-vel scannelni, átméretezni, hogy 72 dpi-vel legyen 10x10 centis. Ott már jól látszik a rács.
Amivel a legjobban lehet szívatni egy lézer vagy akár tintás nyomtatót, az a halvány színátmenet. Mondjuk egy 20%-os kék átmegy 5%-osba. Ezt nehéz szépen megcsinálni nyomtatva, mert a világos színeket úgy állítja elő a nyomtató, hogy ritkábban rakja a képpontokat, míg a hőszublimációs vagy más előhívás meg világosabb színből rakja ugyanolyan sűrűn. Ezért szebb a kék ég az előhívott képen a nyomtatotthoz képest. -
Renwick
őstag
Nyilván ilyenkor az A4-es méret a mérvadó, itt draft nincs, a felbontás is konstans úgyhogy minőségtől függetlenül ennyi az annyi. Legközelebb majd beleírom a cikkbe, hogy egyértelműbb legyen. Amúgy a ''fotó jellegű'' nyomat (nagyobb lefedettséggel) drágább, arra vonatkozik az a 13x forintos ár, ami szintén említésre kerül a cikkben.
Szerk: Most nézem, ott a cikkben, hogy egy A4-es színes fotó 13x forintba kerül...
üdv
R. -
Hát ha azt nézem, hogy nekem egy A/3-as nyomatot ad a xerox fedettségtől függetlenül 27 Ft-ért, akkor azért lehet az olcsó
Na jó, a gép viszont betyár drága, de akkor is, a festék ugyanannyiba kerül.
A beszáradás jogos, viszont aki olyan ritkán nyomtat fotót, hogy hetekig áll a gép, hogy beszáradhasson, annak nem nagyon éri meg 150k-t kiadni egy nyomtatóért... -
Renwick
őstag
Ez a szkennelt kép már korábban is felmerült, de én a jelen eszközökkel elég sok buktatóját látom. A nyomat minőségét illetően messzemenő következtetéseket mindenesetre szerintem nem lehetne levonni egy ilyen képből...
Esetleg ha van konkrét tipp, hogy ezt hogyan oldjuk meg jól, azt szívesen venném. Ami most rendelkezésre áll képbeolvasó, az egy Canon Lide 80-as, viszonylag jó felbontásban dolgozik, de nem tudom, erre a célra megfelelő lenne-e.
üdv
R. -
erdey_a
addikt
Egy 10x15-ös kép lefedettségtől függetlenül nekem 20Ft-ba van. Az igaz, hogy elég lassú ehhez képest a nyomtatás, mert csak harmadnap jönnek meg a képek.
Nem hiszem, hogy a rendes fotóelőhívást valaha lekörözi egy nyomtató.
Azt gondolom, hogy klasszikus értelemben otthoni használara a jó minőségű fényképnyomtatásnak nincs létjogosultsága. Ahhoz túl költséges. -
Hát ez elég borsos TCO azért, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy fénykép a legritkább esetben 4x5%-os fedettségű. Egy sötétebb kép simán 200% körüli, és akkor már nem is olcsóbb, mint a tintás.
Tényleg jó lenne akár utólag is betenni a cikkbe egy scannelt képrészletet, hogy lássuk a minőséget. A nagyobb testvérét, a 10 millás C500-ast volt szerencsém kipróbálni, és nem voltam elájulva a nyomatminőségtől...
Mod.: A Minolta mondjuk sose volt híres az alacsony árakról
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Hogyhogy egy fotónyomtatónál nincs legalább hozzávetőleges árkalkuláció mondjuk egy 10x15-ös nyomatra vetítve?
Egyáltalán milyen fotópapír van ehhez? Mennyire elég egy patron?
Szerintem elég röhejes egy fotónyomtató bemutatóját (ami ráadásul még ''Teszt'' néven is fut) annyival elintézni, hogy a rövid tesztidőszak alatt normálisan működött.
[Szerkesztve] -
Gergeli
tag
Nekem nagyon szimpi a cucc, szerintem az ára sem olyan vészes. Festékanyag ellátás anyagi fájdalmairól valakinek van infója?
-
-
''4500 oldal (5 %-os lefedettséggel), vagy 1500 oldal (5 %-os lefedettséggel)''
Akkor most melyik? -
Dassler
őstag
Nem biztos...pl jómagam is kivétel vagyok
Azért egy normálisabb fotoprinter is inkább 50, mint 20, és ha egy iylet mondjuk 75-ért már lehetne venni, akkor inkább spórolnék még egy kicsit, figyelembe véve a használat során a költségeit is. Jelen pillanatban otthonra még tényleg drága átlagos felhasználásra (havi 100 oldal nyomtatás + 10 fotó/éves átlag - lehet, sokat is írtam).
Má megin helyesírok
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
ArthurMiller #1 üzenetére
''100k alá csökkenve már reális alternatíva lesz otthoni nyomtató vásárlásakor.''
és mégis melyik otthonba?
Ez nem a kis emberek nyomtatója akkro sem ha 100alatt lesz. egy home user még 20ezret is nyögve nyelősen ad egy nyomtatóért... esetleg 3 in1 szkenner fénymásoló nyomtató oksságokért picit mélyebben a zsebbe nyulnak de akkor is sokat mondok ha 40ezerig elmennek... -
ArthurMiller
senior tag
Szivesen láttam volna egy kinagyított nyomatot a géptől. Sajnos az ára otthoni felhasználó számára még kissé magas, de 100k alá csökkenve már reális alternatíva lesz otthoni nyomtató vásárlásakor. Reméljük, ez is nemsokára bekövetkezik. Dícséretes a Macintosh támogatása, hisz sokan szerkesztik mac-en fotóikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A lézer- és a fotónyomtatók sokáig két teljesen különálló műfajt képviseltek. A Konica Minolta magicolor 2450 színes lézerprinter elmossa a határokat.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest