- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NiMH akkumulátor
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz killerjohn #99 üzenetére
Az lehet. Nem is tudom, hogy támogatott lesz-e a normál gépeken.
-
dezz
nagyúr
válasz killerjohn #97 üzenetére
Csak akkor kell cserélni, ha 4K-ban akarsz játszani. A játékoknak kötelező az eddigi feltételekkel futniuk a normál PS4-eken, a 4K-s változat plusz erőforrásai 4K módhoz használhatóak.
-
killerjohn
addikt
milyen király, hogy ma akartam PS4-et venni, de így már nem kell
persze, hogy majd fél év múlva lehessen cserélni... -
Goldberg03
tag
4K még PC-re sincsen normális fps számmal, nem, hogy PS-re meg tudnák csinálni.
-
Pöttön
őstag
Igen, ha okos a nintendo akkor jelentős hardveres töblettel tud majd harcba szállni a két konkurens ellen.
De még ha nagyon jó hardvert fog adni, nagyon jó áron a sony akkor is feladja majd a leckét nekik, elvégre ebből a masinából egy cirka harminc milla gazdára talált már.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
K0vasz
aktív tag
sztem kicsit elszámolták magukat, és azt hitték, hogy majd elég lesz ez a belépőszintű hardver is. maradniuk kellett volna a korábbi modellnél, vagyis hogy belepakolják a dobozba az aktuális csúcshardvert, a konzolt ugyanannyiért adják, mint most, a különbözetet meg kvázi meghitelezik. és akkor nem lenne ez a mostani helyzet, hogy 2 év után, kapkodva próbálnak vmi kiutat találni, meg hogy az AAA címek 720/900p-n SZAGGATNAK (és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy "jaj, hát a grafika csak a PC master race-nek számít", mikor eddig alap volt, hogy a konzolon 60 fps-sel mennek a dolgok, most meg jó, ha megvan a 30)
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Eclips21
őstag
válasz MeszesKPT #79 üzenetére
szerintem senki nem várja el a 4K géminget, inkább a FHD-t várja el mindenki min 30 fps-el és azt ne mond hogy a sony aki kijelzőket is gyárt nem látta előre a trendeket 4k felé, meg a FHD alap már lassan a telefonokban is, szóval ahoz kellett volna készíteni a konzolt
-
Imilenni
addikt
"Nem elegendő hozzá a PS4 hardvere", "Nem érné meg kiadni a PS4-re, ettől függetlenül PS4K-n érkezni fog."
Ilyesmiket fogunk látni szerintem.Press "F" to pay respects.
-
törölt tag
Azért ebben bőven van kockázat a "hagyományos PS4" tulajoknak. Ugyanis elfeledkezünk a szoftverfejlesztők legalapvetőbb és legfontosabb tulajdonságáról: A lustaságról!
Előfordulhat hogy idő vagy erőforráshiány miatt a gyengébb verzió optimalizálására már nem fordítanak kellő figyelmet, kiadják ahogy sikerül, a demókat úgyis PS4K-val fogják promózni ami talán tényleg 60fps is lesz. A PS4 tulajok meg kapnak egy összecsapott fércművet amit talán (!) hónapok alatt majd peccselgetnek... Vagy nem...
Unity? Batman? Mond valamit?
Sötét felhők ezek, akárhonnan is nézem...
-
[CsuCsu]
őstag
Imagination (vagy barki mas) fura lenne. A fejlesztoknek sokkal egyszerubb megtanulni a GCN-t, ha mar alapbol az a dolguk pepitaban. Ha a Sony azt akarja, hogy elterjedjen az uj cuccra az optimalizalas, olyan hardvert kell melletegyen, amit mar ismernek a fejlesztok es tudnak ra alacsony szinten programozni. Tanulasi koltsegeket nem jo magasra tenni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Imagination jöhet még szóba. Az NVIDIA azért nem, mert ők zárkózottak. Nem fogják megmondani, hogy miképp kell optimalizálni az architektúráikra. A G80 után valamiért bezárkóztak, és mára ez annyira teljes lett, hogy értelmetlen konzoldizájnba nevezniük. A dokumentációk biztosításának hiánya miatt nem fognak nyerni. De csináltak maguknak konzolt a Shielddel.
Azért a PS4-en a CPU-limit nem nagy probléma libGNM-mel. A legtöbb rajzolás csak 3 DWORD, szóval messze a PC-s szinte előtt van. Az meg, hogy valaki limites a libGNMX-szel, hát istenem, miért nem használt libGNM-et?[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
martonx
veterán
Azt nem gondoltam, hogy az is baj, ha csak az órajelek nőnek. Ez esetben tényleg csak egy dGPU beépítésével tudnának plusz erőforrást keríteni, ahol meg gondolom, hogy az AMD alap (plusz AMD-s ismeretek, tapasztalatok) miatt az NVidia kártyák alapból ki vannak lőve, még ha elméletben mindegy is lenne, hogy melyik gyártó kártyáját használják.
Másrészt meg, ha a CPU órajele nem nő, akkor durván CPU limites lehet a dolog, és megint hiába lesz ott egy erős dGPU az APU mellett.Én kérek elnézést!
-
GodGamer5
addikt
A Nintendo 64-nél is volt már ilyen.
http://vignette3.wikia.nocookie.net/nintendo64/images/6/63/Memoryexpansionpak_box.jpg/revision/latest?cb=20120909221748
4 ről 8 Mb-ra növelte az RD Ramot a gépben, így pedig szebb lett a (támogatott) játékok grafikája. Most is hasonló dolog történik nagyjából..."Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
törölt tag
Rosszul fogalmaztam, a 60 fps sehol sincs meg, talán csak az átvezető animációkban. Azt el tudom képzelni, hogy amúgy fix 30 fps-el megy a játék, csakhogy hiába fix, egyes szituációkban kevesebbnek tűnik a szemnek, például kanyarodáskor, amikor pl. egy tereptárgy adott idő alatt többet mozdul el. Nem tudom, sikerült-e értelmesen megfogalmaznom.
A szememről annyit, hogy éveken át résztvevő voltam Quake bajnokságokban, és ugyan soha nem nyertem semmit, de azért béna sem voltam. Az alacsony fps-re, szaggatásra meg különösen háklis vagyok, azonnal észreveszem, ha nem elég az fps -
MeszesKPT
őstag
Aki 4K gamingről álmodik konzolon, annak bilibe lóg a keze. PC-n csak a vga 600$ és persze ez még mindig 30 fps. Ezen a low level és egyéb csodák se segítenek.
Ha lesz köztes generációváltás, azzal pont a lényegét veszti el a konzol. Persze lehet úgy is tekinteni rá, hogy paradigmaváltás történik.
-
törölt tag
Ha valóban úgy oldják meg, hogy az új címek szépen fussanak sima PS4-en alacsonyabb felbontással, akkor felőlem jöhet. Főleg, ha ez lejjebb nyomja a régi PS4 árát is
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Dreams
The Tomorrow Children
DetroitEzeket tervezték nagyrészt compute-ra, és az integrációt is kihasználják. A Dreams egyébként csak compute, tehát nincs is benne hagyományos grafikai futószalag.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
csiki_89
csendes tag
Nem tartom valószínűnek h kiadnának egy konzolt, max egy külső gpu-t amit lehet csatlakoztatni hozzá , de az is kérdéses , a sávszélesség miatt, késleltetés miatt, laptopokhoz is nemrégen mutattak be új külső gpu-t, és pont az amd .
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PC-k a hátrányukat az új API-kkal ledolgozták. Már csak a fix hardverekhez mérhető általános hátrány maradt meg, de azokat úgyis csak az exkluzívok fogják használni. Utóbbival egyébként nem lehet mit kezdeni, nem véletlen, hogy a Sony csinálja az innovációt a The Tomorrow Children és a Dreams játékokban. De persze a PC is kapott egy erős lökést az Ashes of the Singularity-vel, amihez kellettek az új API-k.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hogy futtathatók maradjanak a kiadott programok. Mert például elég sok alkalmazás optimalizál LDS atomicsra a CMPSWAP utasítással, és ez hiányzik a GCN3-ból. Szintén használják konzolon a ubint/ubscaled formátumokat és ezek is hiányoznak.
Az órajel szintén fontos, hogy maradjon, mert rengeteg optimalizálás órajel-specifikus. Figyelembe veszik a késleltetéseket a cache és a memória felé, így például beraknak pár NOP-ot a direkten betöltött ISA kódba. Ha megváltoztatod az órajelet vagy a késleltetést, akkor ez a kód többet nem fut.
Hozzávetőleg úgy dollár százmilliókban mérhető az az üzleti érdek, ami azt kívánja, hogy az eredeti APU ne változzon meg, mert az baromira nagy anyagi veszteség lenne szinte mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De a Sony nem így működik. Megnézi, hogy mit lehet nyerni a 14 nm-rel, és manapság az bőven nem éri meg a magasabb árat. Azzal a lapkával amivel dolgoznak nem lesz meg a 10%-nyi mínusz sem fogyasztásban. Ilyen körülmények között egyszerűen inkább megéri 28 nm-en maradni, és kérni egy optimalizálást. Még többet is fognak nyerni és olcsó marad a gyártás.
(#30) [CsuCsu]: Itt nem az elméleti részével van gond, hanem azzal, hogy ennek a gyakorlatban kell működnie. Azért lesz befagyasztva a specifikáció az elején, hogy a kompatibilitás garantált legyen. Még a legjobb szándék mellett is előfordulhat, hogy egy kiegészítést is tartalmazó újratervezéssel pár program már nem fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
R9DEON
senior tag
válasz Sondi1986 #67 üzenetére
Mint írták 4k nem a CPU lenne a limitáló tényező hanem az IGP vagy GPU de ha már úgyis összeforgatnák az egészet mehetne bele nagyobb CPU, kérdés hogy mennyit akarnak változtatni és mennyit lehet a kompatibilitás megtartásával, jobban járnának ha 2018 kihoznának egy új konzolt Zen CPU és valami rendes GPU társaságában csak ugye az kb. duplája lenne pénzben.
-
Sondi1986
addikt
Jelenlegi APU mellé egy GPU-t, úgy hogy együtt dolgozik a gépben lévő videóvezérlővel!!?
Mondjuk akkor már kevés lesz az a 8 mag vagy pontosítva játék alatt 6 mag! -
DeRP
csendes tag
2018-ra jönnie kéne a ps5-nek simán, ha lehet visszafelé kompatibilitással.
A 4k meg még úgy is csak neccesen lehet meg pár játéknak, ha úgy trükköznek, mint ahogy most a fullHD-ért (lásd Killzone SF, Rainbow Six: Siege, vagy a Quantum Break).[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"fe
jhasználóknak"Ezekszerint inkabb a multi gpu-t eroltetik, mintsem uj apu egyseget. Ebbol akkor Polaris lesz a fogyasztas miatt.
Ui: Tippre amugy "Playstation 4K" lesz a neve.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
VirsLee
őstag
Nem tudom ki volt az a szerencsétlen, aki ezt kitalálta...
GTX970 teszt:
Hitman: 39/48
Company of Heroes: 31/46
Metro: Last Light: 36/75
Crysis 3: 57/71
Tomb Raider: 46/60Ez egy drágább videokártya, mint egy komplett PS4, ahogy látod itt se jön össze, hogy fix 60 fps legyen.
Egyszerűen el kellene fogadni, hogy a konzolon játszó embereknek az fps nem annyira fontos, hogy arra túl sok fejlesztő cég nagy hangsúlyt fektessen. A szoftverfejlesztő cégeket nyugodtan felbonthatod 3 kategóriára az optimalizálás szempontjából:
- tudja, hogyan kell és meg is csinálja
- tudja, hogyan kell, de úgy ítéli meg, hogy nem érdemes megcsinálni
- nem tudja, így nem is optimalizálja megfelelően -
tatararpad
őstag
Lehet alapból ilyen PC-s APU+dGPU konstrukcióban kellett volna kiadni őket, valahogy úgy hogy a skálázható részekért a dGPU felelt volna, már ha lehetséges. Akkor a fejlesztők is erre a modellre álltak volna rá, tudván hogy ez a dGPU később javulhat. Kisebb lenne a felhajtás most ha ez lehetséges lett volna.
-
R9DEON
senior tag
Abu lehet abban tévedett a Sony és a Microsoftal együtt hogy elhitték egy vagy több olyan játékmotor kifejlesztését ami 100% kihasználja a konzolos hardvert, viszont közbelépett a szoftveresek szokásos érdektelensége és még a tavalyi év végén is 3-5 éves motorral adtak ki az új neveket amik messze elkerülték a hardver optimális kihasználását viszont a profitot szépen maximalizálták, tanulság sose hidd el hogy a szoftveresek jól fognak dolgozni így mindig 40% + tegyél a hardverre hogy kompenzálja a töketlenkedésüket. En speciel már azt sem hiszem el ha a játékgyártók valamit kérdeznek.
[ Szerkesztve ]
-
actival63
aktív tag
Már megint jöttek hőbörögni a PC tulajok, hogy milyen gyengék a mai konzolok.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
Dexar007
veterán
En pont Abutol olvastam egy konzolos cikket par eve,es ami szinte szorol szora megmaradt .: ,, a pc-k talan sosem voltak meg ekkora hatranyban mint most". Azota allejtos exkluziv nem jott ki, de cserebe lesz ps 4.5,majd ra 2 evre ps 4.75 .
Give me your cum,bull!
-
leviske
veterán
Beraksz a PS4 APU-ja mellé egy Tonga szintű GPU-t (20/16 vagy 14nm-en) és máris közösen kitolhatják egy Hawaii teljesítményét, ami még elég egy átlag 30 (jobb esetben 60) fps 4K élményhez.
A kérdés inkább az, hogy mikortól éri ez meg a Sony-nak. Az alap 350mm2 körüli APU jött az AMD-től $90-ért, nem tudom, hogy az áron csökkentett-e a 20nm-ből fakadó méretcsökkenés. Valószínűleg egy kb azonos méretű, Tonga erejű cucc gondolom minimum duplázná a gépenkénti lapkaárat.
(#56) martonx: A cikkben le van írva, hogy a szorosabban a konzolhoz igazított játékokban gondot okozhatna, ha a lapka specifikációi megváltoznak.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Azt nem értem miért kell ehhez plusz GPU? Az AMD 4 évvel ezelőtti APU-jat mostanra az újabb APU-jai bőven körberöhögik, szvsz simán hoznak 1,5-2X-es teljesítmény növekedést, miközben a hardver alapvetően pont ugyanaz maradna, csak gyorsabb órajelekkel, meg mondjuk GCN1 helyett GCN3-mal.
És még csak igazán drágább se kell, hogy legyen a konzol, hiszen csak az APU-ja változna meg egy órajeleiben jóval gyorsabbra.Én kérek elnézést!
-
Suker10
tag
Erős volt, az akkori legerősebb architektúra.
Szerintem nem kellett semmi ahhoz, hogy el lehessen adni.Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.
-
dezz
nagyúr
"a Cell se volt nagyon erős, csak jó volt a marketingje meg be lehetett dobni mindenféle elmélet GFLOP-okat."
Ahhoz képest a DP-ben (double precision) erősebb változatából (és az adatmozgatásban segítő 2-magos Opteronokból) építették az első 1 petaflopsos szuperszámítógépet (végleges kiépítésben 1.456 petaflops), az IBM Roadrunnert, ami jó ideig vezette a szuperszámítógépek Top500-as listáját. A szuperszámítógépek besorolásánál nem az elméleti számítási teljesítményt veszik alapul, hanem a LINPACK teszteredményt (lineáris algebra számítások). Emellett SPECfp(_rate)-ben is ott volt a topon, mely egy sor hétköznapi számítási feladat gyűjteménye.
Mindezt jóval kisebb energiafelhasználással, mintha ugyanezt egyszerű CPU-kkal, pl. Xeonokkal érték volna el, így a Green500-as listán is jó helyezért ért el. (Cserébe valamivel nehezebb volna rá igazán optimális kódot írni.)
Ezt persze úgy 5 évente elmondom neked.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Csakhogy nem a fejlszetők veszik a hardvert és a szoftvert sem, hanem a felhasználók akik azt látják a bótban, hogy 4K TV-ket árulnak és VR szemüveget. de a konzoljuk alkalmatlan a használatára/gyenge hozzá. Persze ez manapság még nincs így, de nagyon hamar el fog jönni. Jóval azelőtt, hogy a szokásos ütemben menne a generációváltás és nagyon le lesznek maradva, sokkal jobban mint a PS3 és társa.
type your text here..
-
Pöttön
őstag
Ez a ps3 hatalmas ereje csak némelyik exlusive címnél mutatkozott meg, a multiplatform címek nagyon hokin futottak a ps3-on...
Ez a félgeneráció váltás meg egy hatalmas nagy bullshit...
Kizárt dolognak tartom, hogy a Sony ezt meglépje.
Mert ezzel csupán azokat a vásárlókat köpné arcon akik eddig megvették a több mint 30 millió eladott példányt...
Meg ugyan miért lépné meg? így is nagyon jól fogy a ps4, a fejlesztőket meg sose érdekelt a 30 vs 60fps, fhd vs 4k számháború....
Meg majd pont egy konzoltól várják el az eszesek hogy majd visz minden címet 4k-ba, ez még egy pc-nek is feladja a leckét, nem hogy egy konzolnak...
Barátok közt is alsó hangon fél milkás PC kell jelenleg a 4k 25~30FPS-hez...A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
dabadab
titán
"A pakliból az alap PS4 hanyagolását azzal meg elég jól kilehetne venni, ha csak 4K felbontásban lehetne elérni a plusz lapkát."
Valamint ezzel teljesen értelmetlenné is válna az egész, mert 4k-hoz akkor is kevés lenne a PS4, ha kétszer ilyen erős lenne. A 4K játékok ebben a generációban teljesen esélytelenek, akkor is, ha kiadnak felturbózott konzolokat.
(#46) jacint78: a Cell se volt nagyon erős, csak jó volt a marketingje meg be lehetett dobni mindenféle elmélet GFLOP-okat.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
pomorski
őstag
Egy ideje nekem is van PS4-em, de nemhinném hogy lecserélem egy jó darabig egy újabbra. Indokolt volna??
-
leviske
veterán
Most is vannak fullHD/60fps játékok PS4-re, szóval amelyik fejlesztő ezt lényegesnek tartja, az megoldja. Én csak emiatt garantáltan nem költenék többet konzolonként a hardverre a helyükben. Ráadásul egyszerűen öngól volna a hardver fullHD-ra való beharangozását követően kiadni egy új verziót "ami már tényleg" jó arra és mindezt pár hanyag stúdió miatt.
A pakliból az alap PS4 hanyagolását azzal meg elég jól kilehetne venni, ha csak 4K felbontásban lehetne elérni a plusz lapkát. Ez egy "remastered" fullHD60fps gépben már tényleg nem volna megoldható.
(#46) jacint78: A Cell egy komplex cucc, amihez elvileg az AMD az APU-kkal került a legközelebb. Egyik esetben sem lehet CPU/GPU-ról beszélni. Vagyis legjobb tudomásom szerint az RSX csak azokért a fejlesztőkért volt benne a gépben, akik nem voltak képesek a Cell-t teljesen kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Most ez annak a beismerése, hogy az AMD gyenge APU-t szállított? (Nem tudott szállítani erősebbet, ezt kérték és nem jobbat, ennyit tud az APU, stb.)
Pedig papíron egyáltalán nem gyenge azért. -
mempfis
csendes tag
Megy a para mert jön a Nintendo NX...
-
4264adam
veterán
Még jó hogy a 900p-t is nehezen tartják
-
[CsuCsu]
őstag
Birja a PS4 a fullHD 60 FPS-t, ha arra szanjak az eroforrast. Ha helyette jobb effekteket, tobb objektumot/polygont, jobb AI-t, esetleg fizikat, elsimitast kapsz, akkor az azert van, mert a fejleszto azt tartotta fontosabbnak az adott keretek kozott a jatek elvezhetosege szempontjabol. Plusz nagyban fugg a kod optimalizaltsagatol is, lasd Battlefront.
-
max-pain
senior tag
Szerintem az a lenyeg, hogy az UHD lehetoseg meglegyen. HDMI 2.0a, HEVC (Main 10, Level 5.1) dekoder, talan Ultra HD Blu-ray lejatszas is. Mehetne 4k-ban a Netflix, stb. A GPU pedig bar erosebb lenne, de szerintem maximum ketszer erosebb. Peldaul futhatnanak a jatekok 2560x1440-ben. Mar ez is jobban nez ki egy UHD TV-n.
-
dabadab
titán
"Hanem arról, hogy az új, illetve gondolom frissítés formában a régi játékok kapnának egy 4K felbontás lehetőséget és ennek a beállításakor a plusz chip is részt venne a számításban."
4K-t teljesen felesleges emlegetni, a fullHD + 60 fps kombója is már jó volna egy update-elt PS4-től.
Egyébként meg simán benne van a pakliban, hogy a fejlesztők gyorsan átállnának arra, hogy alapvetően az erősebb gépre célozzák a játékokat, az origips4-eken meg a jelenleginél is alacsonyabb fps-ek lennének.DRM is theft
-
Eclips21
őstag
válasz #52815360 #36 üzenetére
trollkodnának hogy itt az új 4K-s PS4 aztán csak kicserélik benne a lejátszót hogy vigye a HDR-s UHD filmeket is ? Erre minden oldal lehozza egy pletykára alapozva hogy 4K játékokat fog futtatni
(#37) max-pain hát nemtom nekem úgy jött át hogy UHD a cél, de igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Eddig a FHD-t se bírták 60fps-el most meg egyből már UHD??? Na ezt a nettó hülyeséget ki hiszi el? Lehet csak nekem tűnik annak, de akkor is túl nagy ugrás lenne. Arról nem is beszélve hogy most feltalálták a komplett PC-t? Meg jött a sok konzol huszár hogy csak egyszer kell megvenni és jó lesz 5-7évig.... remélem ezután csak pc-t vesznek SteamOS-el XD
Nem is értem anno hogy mérte fel a két konzolos multi ezeket a dolgokat...
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Szerintem félreérted egy ilyen gép lényegét. Ez nem arról szólna, hogy mostantól nagyobb gépigényű játékok jönnek és csak ezen lennének futtathatóak, az alap verzión meg nem, ezzel egy komoly törést okozva a felhasználóbázisban. Hanem arról, hogy az új, illetve gondolom frissítés formában a régi játékok kapnának egy 4K felbontás lehetőséget és ennek a beállításakor a plusz chip is részt venne a számításban.
(#28) jacint78: Felesleges leközépkategóriásozni a konzolokat. Ha echte ugyanezt a teljesítményt egy színtiszta Cell lapkából hozták volna ki egy APU helyett, akkor annyi lett volna a különbség, hogy a játékipar megint vakarhatta volna a fejét, hogy ezt mégis hogy portolják át PC-re.
Az aktuális helyzet annyiból áll, hogy a fent vázolt helyzet hiánya nem adott haladékot a fejlesztőknek addig, míg tényleg kiaknázzák a konzolokat.
[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
Szerintetek a jelenlegi PS4 árára hatással lesz ez?
Gyártani fogják még tovább a PS4-et? (Mostani)
Persze, senkisem tudja csak spekuláció..de mégis?Press "F" to pay respects.
-
jacint78
addikt
Össze sem hasonlítható, a PS3 szinte megelőzte a korát, de a PS4 már megjelenéskor is középkategória volt maximum. Az meg tény, hogy a teljesítménye gyakran kevés még a jelenlegi átlaghoz is (1080@60FPS) Tehát mondhatni, hogy félgenerációváltás akkor történt amikor megjelentek.
type your text here..
-
max-pain
senior tag
Ha igy is van ketlem, hogy erre ne lenne megoldas. A lapka ara meg hiaba no, ha mashol meg nyerni tud a dolgon. Nem bonyolodik a nyak, nem kell komolyabb hutes, stb. Ezt idovel ugyis meg kell lepni. Egy eleve dragabb termeknel egyszerubb (hogy kozben tovabbra is keressenek a cuccon).
-
[CsuCsu]
őstag
A fejlesztesre ki kotelezne ra, amig elmegy a jatek a te gepeden is? Pont errol szol a cikk. Akinek erosebb van, annak FHD helyett 4K, vagy kicsivel szebb effektek. Lehet valasztani melyikre van szukseged. Mintha az osszes PC-snek akinek nem SLI Titan-X fut a gepeben fejlesztenie kene.
Ahol fejlesztened kell, ha jatszani akarsz, az a PS VR. Arra ugyanis lesznek exkluziv jatekok. Dobjak hozzad azt is ingyen?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én PS4K VR néven hoznék a piacra egy új modellt... mondjuk 1.5 vagy 2x áron egy közepes polaris + 8 szálas zen apuval... ami tényleg tudja a 4k-t vinni majd.
Ugyanaz a szofvert lenne, csak be lehetne kapcsolni a 4k felbontást a programban.
Tehát nem szakadna meg a kompatibilitás vagy ilyesmi.PS4 FullHD és alatta...
PS4K VR meg fullhd és felette + VR.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyrészt semmi értelme a lapka árát megnövelni 14/16 nm-rel, másrészt mindenképpen meg kell tartani azt a dizájnt, amit most használnak. Nem elég csak az ISA szintű kompatibilitás, ugyanannak kell maradnia a büntetőciklusoknak, stb. Ha megnövelik a CU-k számát az IGP-ben, akkor máris ugrik egy rakás kiadott játék futtathatósága, mert sokan használnak például statikus particionálást GCN ISA betöltésével az eredeti lapka ciklusidejeire szabva.
[ Szerkesztve ]
-
big-J
őstag
Az eredeti hírben 4k h265 br videóra való felkészítésről volt szó. Nem gamingről.
-
Zanik
addikt
Én elégedett vagyok a PS4-emmel. Persze ha valóban jön erősebb új verzió, akkor lecserélem, a régit meg max odaadom valamelyik rokonomnak.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
[CsuCsu]
őstag
A hardver tervezesenek mi a bubanatos koze van a remastered kiadasokhoz, illetve uj jatekokhoz? Szerinted ugyanazok az emberek dolgoznak rajta vagy mi a szosz?
#11 HaJozsi
Beloled most az irigyseg beszel? Maskeppen nem tudom ertelmezni a megnyilvanulasodat. Ha nem kell jobb, ami eddig van, nem kell megvenni. Rontani a te helyzeteden nem fog a megjelenese.[ Szerkesztve ]
-
max-pain
senior tag
Vagy mivel valszeg ugyis 14/16nm-re pakolnak at a PS4 SoC-jat, ezert (hogy ne legyen pad limited) jelentosen megnovelik a GPU meretet, hogy 200mm2 korul maradjon a SoC. Nyilvan egyeb aprosagokat is fejlesztenenek rajta (HDMI 2.0a, HEVC dekoder, stb). Ezt 7 GHz-es GDDR5 memorival tarsitva el lehet adni PS4 turbokent.
-
Pöttön
őstag
Valószínűleg az E3-on majd kiderül, hogy valós e, vagy alaptalan ez a kósza hír...
Amúgy szerintem nagyon nem kéne ezt erőltetni...
Az előző generációnak is voltak gyermek betegségei, mégsem fejlesztgették őket 2 évente...[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Def26
félisten
Várom.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
AAAgold
senior tag
PS4K...
jó lesz ez...
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
sagem
addikt
Várható volt valami hasonló, azután, hogy az MS is kezdi elismerni, hogy ez a konzolgeneráció nem egészen úgy sikerült ahogyan tervezték. A PS4 kicsit jobb valóban, de nem annyival hogy ne tartsanak a jövőtől ezek szerint..meglátjuk, mindenesetre nem zörög a haraszt..és most már mindkét gyártónál zörög..
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
HaJózsi
aktív tag
Ez csak egy esetben lenne jó: ha ingyen kipostáznák az új gépet a meglevő tulajoknak. Amúgy... Ne.
'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
törölt tag
Fontolgatom egy PS4 vásárlását, de lehet, hogy megvárom ezt az új gépet, jól jönne a plusz erő. Kábé egy hete van nálam egy kölcsön PS4, egyetlen játékkal (Driveclub), de sokszor bántja a szemem, ahogy leesik az fps. Szerintem ha konzol, akkor az fps legyen fix 60, minden körülmények között. Ennek ellenére nagyon tetszik a gép
-
Dogt
csendes tag
Mindjárt itt az új generáció a videókártyák piacán, DX12 miegymás, a konzolon pedig nem tudják a hardveres fejlődés sebességével szemben tartani a optimalizációt, olyan ütemben, ami kompenzálná a hardveres különbségek közti szakadékot.
Glorious PC master race
-
szasanyi
félisten
Lehet ezt a hír többféleképpen magyarázni, de három dolog biztos:
- hivatalos specifikációk és/vagy bejelentés nélkül csak spekuláció (bár sajnos nem alaptalan), valamint
- bármelyik verzió lesz megvalósítva az jó nem lehet csak rossz és még rosszabb
- ez még viccnek is rosszMivel ismerem a PS4 képességeit (fogyasztás / grafikai teljesítmény) így én nem is értem miért gondolják, hogy erre szükség van. Az erőforrásokat inkább új játékokra és nem újabb és újabb Remastered kiadásokra, de végképp nem félgenerációs gépre fordíthatnák.
-
törölt tag
A végén meg majd erre is feltelepül a Windows 10
-
zzola
titán
Ez maximum egy bulvár hírek lehet...bár manapság bármit hihet az ember.
-
Televan74
nagyúr
Most akkor PC -ből lesz konzol,vagy konzolból PC?
Mindenbe beleugatok!!!
-
sz.balazs.95
veterán
new PS4
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
R9DEON
senior tag
Csodálkoznék ha nem valami HBM vagy GDDR5X cucc kerülne bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest