Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberb0b
tag
Az MSI meg a HP részemről megint alkotott
♦♣♠ A nő olyan, mint egy költői hasonlat. Ha szép, akkor az sem baj, ha nincs semmi értelme.. ;) I am 33% Geek ♦♣♠
-
rudi
nagyúr
válasz muxi-muxi #62 üzenetére
Az E2140 az Pentium Dual-Core volt és nem Celeron. Egyébként meg az a proci minden esetben legaább kétszer olyan gyors mint a kétmagos Atom, de van ahol (mondjuk lebegőpontos számolásban) akár a tízszeresét is hozhatja. Ha egy költséghatékony, LANkockát akarsz csinálni, akkor felejtsd el az Atomot, és inkább microATX méretben gondolkozz. Egy atomos nettop árából majdnem kijön egy kétmagos Celeronra, Pentiumra vagy Athlonra épülő rendszer. A cache mérete meg csak az architektúra után számít, többnyire elég keveset.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
WD40
aktív tag
Ez a Superflower SF-103 ház az előlapot kivéve 100%-ban megegyezik a Point of View HTPC házaival (M és M2 station). Csak kétszer annyibe kerül és szerintem randább. Megéri a hülyének is.
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
muxi-muxi
senior tag
Az lehet, de a látványuk elszomorító... Számomra nemcsak a magas frameszám, hanem a kinézet is fontos. Ezért lettem volna kiváncsi, hogy hogyan is köpi magából az FPS-eket, ha nem IGP-vel, hanem VALÓDI VGA-val hajtjuk meg. Persze, előfordulhat, hogy kiábrándító lenne az eredmény, de akkor is megnézném...
Szerintem egyáltalán nem irrealitás az, ha valaki összetömörít egy ilyen LANkockát, és tisztességes VGA-val látja el. Három gépem van, de egy negyediket is szívesen összeraknék (költséghatékonyan), pusztán a kiváncsiság végett
U.i. A tavalyelőtti kétmagos asztali Celeronok sem erőművészek (Dual-Core 2140 és tsaik), és biztos feléjük húz a jobb architektúra is, ám ha jól tudom, szintén csak 2 X 512 cache volt bennük. Saját tapasztalatból tudom, hogy alacsony áruk miatt derekasan helytálltak, ezért vettem megint kis cache memóriával rendelkező procit tavaly (C2D 7200).
És ha igazán szőrszálhasogató akarok lenni, akkor a duál-Atom tuningképességeit is megnézném
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
rudi
nagyúr
válasz whitewolfika #55 üzenetére
Durván GeForce 9600GT szint.
-
rudi
nagyúr
Ezek táppal előre szerelt házak szoknak lenni, a kisebb űrtartalmúakhoz külső 40-100 wattos tápot adnak, a nagyobbakbe meg 150-300 wattos belsőt szoktak szerelni. Így veszi/rendeli meg őket az Asrock vagy a PoW, majd beleszereli a konfigját.
[ Szerkesztve ]
-
whitewolfika
csendes tag
A GeForce 9800M GS teljesítménye, milyen asztali kártyának felel meg kb?
-
Chiller
őstag
Megértem, de ettől még én a falra mászok tőle.
Már egy jó ideje vadászok megfelelő (ultra)portable matt laptopra, amiben legalább radeon 3200 feletti vga van, és emellett még 250k alatt leledzik.
Dell vostro 1320-t lehetne még, az is matt, és 1000$-ból egész tűrhetőt ki lehet hozni, illetve még megvárom a HP 4310s-t hátha nem szállnak el az árral, igaz ezekben van optikai meghajtó, viszont gyengébb az akkuidő is. Amennyire örültem a héten a toshiba u500-nak, úgy dobtam is el mostanra, mint lehetőségetEddig az acer a befutó, de még nincs lejátszva a meccs
-
Nagyobb gép: ...250 wattos táppal...
Kisebbik gép: ...a táp pedig 60 wattos...
Hogy is van ez?
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
nuke7
veterán
ez a pov ion-os lap szerintem nagyon ott van, noti ddr2 bele dual channel és még van rajta pci-e is... nagyon korrekt htpc-t lehet sztem belöle csinálni, nem is drága, és ha raksz bele egy vga karit még játékra is alkalmas lehet bizonyos keretek között...
az uj gladiator cm ház meg jo, tetszik. de a cm690 ára nem csökkenne a glatiator megjelenése miatt..? az jo lenne[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Chiller
őstag
Már megint a tükrös kijelző (Acer 3810T)...
Pedig a CULV+VGA+13,3" de vonzana. Nem lehet a kijelzőt valahogy lecserélni?
Lehet marad akkor a HP 4310S, csak ne legyen túl drága -
drizzt1666
tag
Az az Asus (K50AB) elég barátságos árban van. Ennyit mindenképpen megér, még akkor is, ha már a neten terjengő képeken is látszik, hogy csájníz plasztik (gyenge minőségű műanyagból van). Én megvenném ennek ellenére is
Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...
-
nagyúr
Nem drága az az MSI gamer noti? A GT735 is olcsóbb, ami elvileg komolyabb, nagyobb, erősebb grafikájú megoldás.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
negyedes
addikt
Az 1,4 GHz ULV van benne 4 Gb ddr3 rammal, de nem sokat er. Amin meglepodtem az az osszerakas minosege:eros muanyag, nem recseg, jok az illesztesek. Kulsore is szep de a 200ezer hufert ilyen gyenge procival nem a best buy. Meg ami nagyon pozitiv dolog az a 8 oras aksi ido, elsore tudta produkalni.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
rudi
nagyúr
válasz muxi-muxi #31 üzenetére
Az ilyen régebbi játékok mint a AoE, CS, korai CoD széria visszavett grafikával még az IGP-vel is elfutnak, lásd a tesztünkben.
-
negyedes
addikt
Szep kis gepek, plane a hp. Az a timeline szerias gepecske eleg jo, volt szerencsem hasznalni huzamosabb ideig, de szerencsetlen a multitasking fogalmat hirbol sem ismeri. .
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
rudi
nagyúr
válasz tothjozsef #22 üzenetére
Azt igen, hogy az Expert Computer Kft. forgalmazza őket, és minimális árgépezéssel (ne tévesszen meg a kép) lehet találni webboltot is.
-
rudi
nagyúr
válasz muxi-muxi #17 üzenetére
Már van belőle Magyarországon, és közepes Radeon kihajtásához játékra alkalmas felbontáson valószínűleg már nem elég a kétmagos Atom, hiszen számítási teljesítményben a legkisebb kétmagos Celeron vagy Athlon X2 is agyonveri.
-
czuzor
csendes tag
Üdv
Nektek mi a véleményetek az asus K50AB notebookról? Mostanában fogok laptopot venni, nézegettem is sokfelé, de eddig messze ez a legjobb teljesítményű ebben az árkategórában. Legalábbis az én megfigyeléseim szerint. Ha netán tévednék és van vmi hasonló gép hasonló áron, szívesen várom a válaszokat Rákerestem neten az asusra de ismertebb webshopok kínálatában nemláttam. A cikk írója hol látta?
-
muxi-muxi
senior tag
Engem nagyon érdekelne, hogy mire képes egy kétmagos Atom egy tisztességes videókártyával. Persze nem Full HD felbontáson, hanem mondjuk 1400 X 900-on futnának-e (korrekt fps-számmal) a közkedvelt LAN játékok (COD sorozat. Age of Empires stb). Arra lennék kiváncsi, hogy megérné-e egy hiperkompakt LAN-gép lelkének megtenni egy kétmagos Atomot. És persze nem a saját pénztárcámon akarnék fiaskót, ha az eredmény kiábrándító lenne...
Mint mondottam, nagyon érdekelne...
-
Satcom
tag
A Gigabyte alaplapnál: " Érdekes még az alaplapra szerelt TMP biztonsági titkosító technológia,..." Nem TPM Trusted Platform Modula akar lenni?
Ez a Super-Flower SF-103 tényleg nagyon szép![ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Az az Acer Timeline, hát az riszpekt
Má' nem
-
dani3l
őstag
Így igaz. Egy éve én is nézegettem laptopokat, csak aztán gépet vettem helyette, de azok, amik tetszettek és tudásban is jók voltak, itthon 350ezer forint körül, vagy a fölött voltak, Bécsben viszont majdnemcsak egy 100assal olcsóbbak. Véleményem szerint nem éri meg itthon venni laptopot, inkább kinntről hozatni, de még kimenni érte is olcsóbb. Csak annyi hátránya van, hogy német a billentyűzet meg az oprendszer, ami jár hozzá, de ez talán kevésbé vészes mint a +100k, amit itthon elkérnek érte..
Egyébként az a játékos Misi valahogy elkerülte a figyelmem, de egész jónak tűnik..
[ Szerkesztve ]
-
Dax27
csendes tag
Szánalmas hogy ennyiért adják a msi 627-esét, nagyon elszáltunk ezzel a vadkapitalizmussal, az ember kimegy bécsbe és ott 1000 euró körül megkapja...
-
Cyrin
addikt
A PoV gépekből megintcsak hiányzik a wifi, ugyanúgy mint az AsRock-ból.
A Zotac lapból építettben legalább van.
-
tothjozsef
aktív tag
Tudjuk hogy hol kaphatóak a PoV gépei?
-
dani3l
őstag
Ez a Gladiator 600 tetszik, egész jóra sikerült. A 690-esen nem tetszett, hogy felül vannak a csatlakozók, de ez egész frankó lett.ha pár ezressel lejjebb megy az ára, lehet, hogy benevezek egyre.
-
CHIPman
nagyúr
Gladiator 600-as tesztet a népnek!
Mikorra várható?
Eddig a 690 és a Tt V9 tetszett, de ez jobb.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
SteeWe
aktív tag
Az ASUS K50AB elég jó választásnak tűnik ezért az árért. Véleményetek róla?
-
muxi-muxi
senior tag
Helló Rudi!
A cikkben szerepelt egy nagyon penge kis Poit Of View alaplap kétmagos Atommal. Ha egyszer lesz belőle Magyarországon, nézzétek már meg hogy megéri-e egy PCI-X-es VGA-t tenni (mondjuk egy Radeon 4670-est vagy 4770-est) Nagyon várnék már egy Atom-PCi-X tesztet...
-
domi007
őstag
Esetleg a Timelineokhoz még odaírhatnád, hogy kikapcsolható bennük az ATI VGA, emiatt simán bírnak akár 8 órát is akksiról.
Egyébként korrekt, jól megírt beszámoló.
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
-
rudi
nagyúr
-
sanzi89
addikt
A billentyűzet-egér pároshoz csak annyit, hogy elkövettem kb 1 hónapja azt a hibát, hogy vettem egy Genius Twintouch 720e szettet, de ez mindennek nevezető, csak vezetél nélküli bevitelieszközöknek nem. Ha nem az egér előtt van 50cm-re a vevő, akkor már nem is érzékeli a jelét. Nagyon megharagudtam a Genius termékekre.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Úgy látom az MSI gt627 külsőre semmit sem változott. Ezt a VGA tuningot úgy kell érteni, hogy a turbo megnyomásával, a VGA is automatikusan tuningolva lesz? Ha így van akkor talán a gt627 bios-át fel lehet szerintetek rakni, egy gx620x-re?
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
twollah
nagyúr
Az Acer Timeline sorozat olcsobb darabjai eleg baratsagosak.
-
ftc
nagyúr
Ez a CM ház bejön külsőre. Bár sokallom érte azt a 18K-t.
-
twollah
nagyúr
Baratsagos ara van a POV (Point of View) gepeknek.
-
Stiky
senior tag
Melyiknek nem?! Nyilván azért van ilyen dimbes-dombos felülete, hogy kapjon levegőt. De erről (vagy ilyenről) ha jól emlékszek volt is már egy házi teszt a logouton.
Jah és végre itt a PoV készreszerelt ION-ja. Az AsRock üdvöskéjénél még a nagyobb is emberibben néz ki. De én a kicsit választanám. Ízléses lett.
[ Szerkesztve ]
~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
Zsolto
őstag
Hi, Rudi, köszi a beszámolót.
Vajon ez a Cooler Mat nem azzal olvasztja szét a gépeket, hogy elzárja az alsó szellőzőnyílásokat? Én tuti rá nem tenném a HP 8710p-met, annak alul van a ventilátornyílása.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
orbano
félisten
"Továbbra is az Acernél maradunk, a Timeline sorozat legkisebb tagjánál"
Egy kijelzőméretet beletehetnél ebbe a bekezdésbe, nem feltétlenül triviális mindenkinek.ezek az új ULV procik milyen feszültségen üzemelnek?
A vér nem válik VAZZE!™
-
Hiperwolf
tag
Én vettem gumibillentyűzetet, az túléli... Kíváncsi lennék, hogy ez miket él túl.
"Nem a Thinkpadről hiányzik a touchpad, hanem az összes többi laptopnak nevezett ipari hulladékról a trackpoint." by BZS
-
Loretto
veterán
Vízálló billentyűzet. A reggeli italokat is túléli? (kávé, tea etc...)
Soirée...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest