Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pingüino
senior tag
Bizonyos dolgokhoz ne legyen hozzáférése, igen. Ha veszel egy autót, az is a sajátod, de ha nem értesz hozzá, ne piszkáld a kormányt, a féket, meg a turbónyomást, mert veszélybe sodrod magad is, meg másokat is. Ez nem nonsense, csak előrelátás.
De ha megnézed, pont az a gond, hogy mivel a jogosultságkezelés nincs rendesen megcsinálva a windowsban, és mindenki hozzáfér mindenhez, az MS rengeteg lehetőséget kivesz. Pl. nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítést, mert ha lehetne, sokan csak kikapcsolnák, de manuálisan nem frissítenének. Akkor már nem lenne jobb, ha ezt a lehetőséget root jelszó védené? Akkor home user nem tudná kikapcsolni, de advanced user minden gond nélkül. Plusz ha valaki mégis kikapcsolja annak ellenére, hogy nem ért hozzá, MS mondhatná, hogy mi megtettük az óvintézkedéseket.
Azt hittem, az eddigi hozzászólásokban egyértelművé tettem, hogy külön root jelszóról beszélek, nem a fiók jelszaváról. Nem az elnevezés a lényeg, hanem hogy jelenleg nincs ilyen a windowsban, de azzal kezdtem az elején, hogy lehetne. Tehát átlag felhasználó fiókjelszóval belép, de root jelszó nélkül nem tud fontos dolgokat piszkálni. Két külön dolog. Vágod?
(#222) Azért ez nem teljesen az, amiről beszéltem. Meg ugye nem is alapértelmezett. Többek között ezért sincs ilyen senkinél, mert nem szenvednek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- PlayStation 5
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Részletfizetés . ASUS TUF Gaming A18 FA808UM-S8019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest