Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pingüino

senior tag

válasz vicze #218 üzenetére

Bizonyos dolgokhoz ne legyen hozzáférése, igen. Ha veszel egy autót, az is a sajátod, de ha nem értesz hozzá, ne piszkáld a kormányt, a féket, meg a turbónyomást, mert veszélybe sodrod magad is, meg másokat is. Ez nem nonsense, csak előrelátás.

De ha megnézed, pont az a gond, hogy mivel a jogosultságkezelés nincs rendesen megcsinálva a windowsban, és mindenki hozzáfér mindenhez, az MS rengeteg lehetőséget kivesz. Pl. nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítést, mert ha lehetne, sokan csak kikapcsolnák, de manuálisan nem frissítenének. Akkor már nem lenne jobb, ha ezt a lehetőséget root jelszó védené? Akkor home user nem tudná kikapcsolni, de advanced user minden gond nélkül. Plusz ha valaki mégis kikapcsolja annak ellenére, hogy nem ért hozzá, MS mondhatná, hogy mi megtettük az óvintézkedéseket.

Azt hittem, az eddigi hozzászólásokban egyértelművé tettem, hogy külön root jelszóról beszélek, nem a fiók jelszaváról. Nem az elnevezés a lényeg, hanem hogy jelenleg nincs ilyen a windowsban, de azzal kezdtem az elején, hogy lehetne. Tehát átlag felhasználó fiókjelszóval belép, de root jelszó nélkül nem tud fontos dolgokat piszkálni. Két külön dolog. Vágod? :)

(#222) Azért ez nem teljesen az, amiről beszéltem. Meg ugye nem is alapértelmezett. Többek között ezért sincs ilyen senkinél, mert nem szenvednek vele.

Új hozzászólás Aktív témák