- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Értem a logikát és látom, hogy hol áll a linux jelenleg. Viszont úgy gondolom, hogy a SQE valószínűleg nem csak unalmában döntött egy AAA játékának a portolása mellett. Nem lepne meg, ha ez lenne az a pilot projekt, amivel felmérik, hogy mégis mennyi összeg mondjuk PS4-ről Linux+Vulkan-ra átdobni a játékot és ez mennyi idő alatt jön vissza. Ha sikeres lesz, akkor a folytatás portolásában már az nVidia is érdekelt volna, hogy átkerüljön már csak tapasztalatszerzés céljából is.
Viszont én nagyobb esélyt látok arra, hogy időközben a Canonical rakja rendbe a sorait, mintsem, hogy a Valve mélye belenyúljon a rendszerbe. Maga az OS se szólt másról, minthogy csináltak egy saját GUI-t debian/ubuntu alapra.
-
leviske
veterán
Nem teljesen értem a dolgot. Ha az API azonos, akkor már nincs annyi vesződség a portolással, nem? A jövőbeli játékok már nem a DX9/10/11 érába jönnek, ahol az OpenGL limitáló tényező volna. Az EA is azt nyilatkozta anno, hogy esetleg Mantle alapon hoznának Linux-os játékokat is és ez a Vulkan formájában gyakorlatilag az egyik oldalról megvalósult.
Abból ítélve, hogy a SquareEnix látja értelmét a 2013-as Tomb Raider linux portjának, gondolom a nagyobb kereslettel rendelkező játékokat áthozhatják ők is idővel. Nem?
Persze itt most nem azt írom, hogy egycsapásra 100%-os átjárás lenne a két rendszer között, de azok a játékok, amikkel kaszáltak (vagy úgy látják, hogy fognak) Windows-on, nem tudom miért ne hozhatnák át, ha esetleg eleve Vulkan-ra rakták össze. A DX12 gondolom a nagyobb kiadóknak már csak a W10-hez kötöttség miatt se fog kelleni. Elvégre WDDM2.0 ide vagy oda, valamilyen szinten a Vulkan képes W7-en is elfutni.
-
leviske
veterán
A Linux támogatás miatt mindenképp célszerű volna beépíteniük a PC-s verzióba is a Vulkan-t. Valószínűleg nem csak 1(SQE) kiadó gondolkozik Linux-os jelenléten.
Vagy ennyire biztosak volnának benne, hogy nem-Microsoft-os AAA játék soha nem érkezne PC-re UE4 alapon?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest