Hirdetés

2019. március 23., szombat

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

A fizikai sportok szimulása helyett a real-life alternatívát ajánlom...legalábbis a legtöbb esetén. Ejtőernyős, vagy sárkányrepülős és hasonló extrém sportok esetén persze szóba jöhet. Biciklinél is az extrém csapatásokról lenne érdemes készíteni VR videokat. Ahhoz még visszacsatolás sem kell.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) persil


persil
(PH! kedvence)

Részemről egy baromság. DE! Az árazása kifejezetten kellemes, minden vackot megkapsz 400 dodóért, amiben még a szobabringa is benne van, szerintem ez korrekt.

The only good human.. is a dead human!

(#3) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Én látom értelmét. Legalábbis ha attól leszel jobb a játékban, minél edzettebb vagy.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#4) cinemazealot válasza lezso6 (#3) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Arról nem is beszélve, hogy ha a szobabringa még egy generátort is hajt, még a mobilodat vagy a HMD-t is feltöltheted vele. :)

(#5) pomorski válasza cinemazealot (#4) üzenetére


pomorski
(őstag)

Ez jó ötlet!

(#6) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Basszus már vagy 15 éve amikor még versenyeztem pályán és országúton, kitaláltam hogy mekkora jó lenne home trainerrel irányítani az NFS undergroundot erre basszus ellopják az ötlemet. :W Voltak vadabb gondolataim is, de nem írom le, mert azt is megvalósítja valami távolkeleti cég.

(#7) borbastomi


borbastomi
(lelkes újonc)

Force feedback van? :DDD

(#8) lezso6 válasza cinemazealot (#4) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Itt az analóg non-vr verzió: [link] :DD

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#9) cinemazealot válasza lezso6 (#8) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Ez nagggyon jó! :C

(#10) DraXoN


DraXoN
(őstag)

Anno játékteremben volt egy sárkányrepülős játék, ahol egy szobabiciklihez hasonló szerkezeten ültél, a kormány forgatható volt, előtted egy nagyobb TV-beépítve, és a tekerés sebességével befolyásoltad a magasságodat és sebességedet, miközben karikákon átrepülve kellett pontot (és időt?) gyűjteni.. rég volt nem emlékszem már minden részére :) ... de drága játék volt, így nem játszottam sose vele (sok pénz érme kellett bele .. nem tudom már milyen értékű, de pár hiba után le is járt, sose láttam senkit aki csak a 2. pályáig is eljutott volna, bár igaz, csak ritkán jártam játékterembe, és akkor is ritkán ült az adott gépre valaki.

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#11) atok666


atok666
(őstag)

Zwift?

Atok

(#12) Meridian válasza Kisgépkezelő (#6) üzenetére


Meridian
(fanatikus tag)

A te ötleted? Éppen azon agyaltam és haveromnak részleteesen elmondtam, hogy kellene egy olyan szobabiciklit csinálni, ami egy VR kijelzővel van összekötve. Mert ugye mennyivel érdekesebb úgy fitness edzeni, hogy akármilyen legenerált szép tájon bicikliznél, mint a luxuslakás valamely szobájába bezárva, üres falakkal körbevéve (vagy edzőteremben...)? Aztán csobbansz egyet a medencében... (mondjuk én a pénzesebb vásárlórétegre gondoltam, és nem muszáj VR-nek lennie, egy panoráma projektor is megteszi a látvány terén...

Erre tessék, szarért-húgyért megcsinálják.

[ Szerkesztve ]

http://www.taxierden.hu

(#13) Kisgépkezelő válasza Meridian (#12) üzenetére


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Igazából ilyen már volt régebben is. Én először 2004-5 tájékán láttam a már lebontott Puskás stadion mögötti azóta szintén bezárt Ride Bike üzletben egy ilyet kiállítva. Ott valami kivetítő adta a képet és nagyon rossz grafikájú utakon mehetett az ember, iszonyatosan rossz "force feedback" mellett. Igazából ami miatt az akkor még nem volt jó az az, hogy a lendületmegmaradással egyáltalán nem számolt a rendszer ezért ha egy lejtőről 50-el megérkezett az ember egy emelkedőre, akkor ahelyett hogy szépen növelte volna a terhelést szimulálva a lendület elfogyását, nyomott egy satuféket a rendszer, ami nagyon kellemetlen volt. Azóta fejlődött a dolog. Egy pár éve a rendes kamerákkal felvett Tour szakaszok jelentették az újdonságot, de most már ahogy nézem olyan is van, hogy a saját telefonod kamerájával felveheted az utat, GPS adatok alapján mellérendeli az útadatokat és az alapján állít össze neked egy virtuális edzést a rendszer. Persze ezt megoszthatod, sőt letöltheted másét is, sőt multiplayer lehetőség is van. Itt van két nagynevű gyártó megoldása: Tacx, Elite Mondjuk nekem csak egy hagyományos szabadgörgőm és egy olcsó home trainerem van amikben semmi elektronika nincs. Jobb szeretem régi thrash metál zenekarok koncertjeit nézni a téli edzéseim közben. Egy ilyenre azért rendesen pörögnek a lábak. :)
Tulajdonképp az én ötletem csak annyi lett volna, hogy ezzel Need for Speedezni is lehessen, ne csak jobb, rosszabb bicikli szimulátorokkal játszani.

[ Szerkesztve ]

(#14) htc07 válasza Meridian (#12) üzenetére


htc07
(PH! addikt)

black mirror évekkel ezelőtt megcsinálta már. :DDD s01e02 asszem.

(#15) atok666 válasza Meridian (#12) üzenetére


atok666
(őstag)

Ilyen mar letezik es sokan hasznaljak (bar a vr reszt nem hinnem, nem tudom elkepzelni, hogy nem izzad be vki a vr szemuveg ala :) )

Atok

(#16) Komplikato


Komplikato
(PH! kedvence)

Szerintem kölyök koromban láttam olyan Konami gépet a Wizards-ban (RIP), ahol a világ megmentése érdekében repülő biciklivel kellett lufikat időre kipukkantani lebegő szigetek között és a sebességet a tekeréstől függően változtatta a gép. No meg az elmaradhatatlan menet szelet. :D

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.