Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kisgépkezelő

senior tag

válasz Meridian #12 üzenetére

Igazából ilyen már volt régebben is. Én először 2004-5 tájékán láttam a már lebontott Puskás stadion mögötti azóta szintén bezárt Ride Bike üzletben egy ilyet kiállítva. Ott valami kivetítő adta a képet és nagyon rossz grafikájú utakon mehetett az ember, iszonyatosan rossz "force feedback" mellett. Igazából ami miatt az akkor még nem volt jó az az, hogy a lendületmegmaradással egyáltalán nem számolt a rendszer ezért ha egy lejtőről 50-el megérkezett az ember egy emelkedőre, akkor ahelyett hogy szépen növelte volna a terhelést szimulálva a lendület elfogyását, nyomott egy satuféket a rendszer, ami nagyon kellemetlen volt. Azóta fejlődött a dolog. Egy pár éve a rendes kamerákkal felvett Tour szakaszok jelentették az újdonságot, de most már ahogy nézem olyan is van, hogy a saját telefonod kamerájával felveheted az utat, GPS adatok alapján mellérendeli az útadatokat és az alapján állít össze neked egy virtuális edzést a rendszer. Persze ezt megoszthatod, sőt letöltheted másét is, sőt multiplayer lehetőség is van. Itt van két nagynevű gyártó megoldása: Tacx, Elite Mondjuk nekem csak egy hagyományos szabadgörgőm és egy olcsó home trainerem van amikben semmi elektronika nincs. Jobb szeretem régi thrash metál zenekarok koncertjeit nézni a téli edzéseim közben. Egy ilyenre azért rendesen pörögnek a lábak. :)
    Tulajdonképp az én ötletem csak annyi lett volna, hogy ezzel Need for Speedezni is lehessen, ne csak jobb, rosszabb bicikli szimulátorokkal játszani.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák