Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
Szerintem tök mind1 milyen panel, a 16ms az lassú. Persze lehet, hogy TN panelben még az 5ms lassabbnak hat. De volt már itt a héten egy monitor a hírekben nem TN paneles ls 10ms alatt volt.
Na megtaláltam, nem a héten volt (rohan az idő)
A samsung új panelje.
http://prohardver.hu/teszt/samsung_f2380_c-pva_avagy_cheap_pva_panellel/f2380_kulsore_nem_tul_kulonos.html -
dqdb
nagyúr
A FlexScan S2431W kezd egyre jobban tetszeni. Az árlistákban szereplő E és H szuffix a típusjelzésben mit jelent? A -BK és -GY a végén egyértelmű, de erre nem jöttem rá.
Az Eizo oldala a monitorhoz kétféle talpat is ír (állítható magasságú és EzUp). Mindkettő jár a monitorhoz, vagy a kérdéses betű pont ezt jelöli? A maximális magasságra feltolt VP191b után itt is az állítható magasságú lenne a nyerő.
Kezdek aggódni, hogy nehéz lesz meggyőzni magamat arról, hogy a monitor még ráér pár hónapot, mert a lakás finishez közelítő berendezését már tényleg be kellene fejezni
-
dqdb
nagyúr
Ez matt felületű szerencsére (szempont volt), és a laptopok között elvileg nagy fényerővel rendelkezik (ez is szempont volt), de számomra az egyetlen pozitívum benne az 1440x900-as felbontás 14.1"-en.
És hiába jó a maga kategóriájában, hiába alázza az előző laptopomat ilyen téren, ha maximális fényerő mellett is állandóan állítgatni kell a kijelző dőlésszögét, amikor kicsit is megmozdulok a székben ...
Tudomásom szerint az xVA kijelzők többet fogyasztanak, mint a TN-es társaik, a magasabb ár mellett ezért is nem használják őket laptopokban.
-
-XadAnuX+
őstag
Én is így vagyok vele, ha notizok nagyon hamar megfájdul a szemem, fejem.
Sokkal jobb egy jó monitor elé ülni. Notiba, hogy miért nem tudnak jobb panelt szerelni, nekem is nagy talány, pedig biztosan egyszerű a válasz.Amúgy, hogy a témánál maradjunk, az Eizo moncsim tényleg fantasztikus, szinte minden szögből lehet látni, olvashatóan, vagy ha filmet nézek stb.
És, egy ilyen Eizo monitor kb 3-4 éve még 400-450-e Ft körül mozgott, szóval szerintem a mostani 700 EU nem olyan vészes érte. Persze azért azóta rendesen fejlődött a technika, TFT-k rendesen árzuhanásba kezdtek,
-
Ijk
nagyúr
Sajnos a laptopok kijelzője katasztrófális. Nem elég, hogy még egy asztali TN is mérföldekkel jobb, de erőltetik ezt a tükröződő felületet, ami erősebb fényben teljesen használhatatlanná teszi. Nem értek hozzá, de notikba nem lehet valami komolyabb technikát építeni?
Egyébként amióta megvettem a pva paneles monitoromat, többet ülök a gép előtt, egyszerűen öröm bámulni -
dqdb
nagyúr
válasz
-XadAnuX+ #41 üzenetére
Én az elmúlt 10 évben kétszer vettem monitort, de mindkétszer 1,5-2x többe került, mint az aktuális számítógépem, és ez a jövőben sem fog megváltozni. Nem vagyok grafikus, elvileg nem kellene a színhelyesség, de a szemem igényli legalább az S-PVA szintjét, amit egy MVA paneles darab előzött meg időben. TN paneles asztali monitorom sohasem volt, okkal nem.
A laptopom tesztekben dicsért TN kijelzőjére nézve még 3 hónapnyi napi szintű használat után is sírhatnékom van, annyira nem sikerült megszokni ... Amikor csak tehetem, akkor inkább az asztali gépet használom emiatt.
A Viewsonic elfelejtette, hogyan kell jó monitort gyártani? Lassan 5 év után az 1280x1024 kezd már kevés lenni, ezért nekiálltam nézelődni. A VP191b miatt az első utam hozzájuk vezetett, de alig találtam meg az egyetlen nem TN paneles darabot a kínálatban ... Pár órányi szörfözés után kijelenthetem, hogy részemről is Eizo lesz, csak még kell hozzá az elhatározás, és egy nagyon mély belenyúlás a pénztárcába
-
copass
veterán
emlékszem amikor anno 2 éve vettem a TN paneles 21" viewsonic-omat asszem vmi 60E körül volt, még a sok monitort látott számtechboltos haverom is felsziszent hogy milyen szép kepet adott vissza 1680x1050-ben, kár hogy nehéz beszerezni!
senki nem bírta a nagyon komoly garancia elvárásokat, tesztelni kellett átadás előtt vagy vmi ilyesmi).
de a "csúcs" az EIZO marad, haverom filmes studióban heggesztő, hát seggreültem amikor mutatta a képeket a melóhelyről, ótóamata színkalibrálás,környezettől függő fényerő,stbstb. -
Ijk
nagyúr
válasz
old_artist #35 üzenetére
Igazából megértem, ha valaki nem tud 40k-nál többet szánni monitorra, de attól falnak megyek amikor valaki megveszi 100+k-ért a 26"-os TN panelest. Viszont bizony a képernyő a számítógép legfontosabb eleme.
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
old_artist #26 üzenetére
Minden összejött, egy álom a monitor
-
old_artist
addikt
-
Diavetítős 16ms válaszidő és gagyi 1000:1 kontraszt?
Pfff, ma már 5ms és 10000:1 a minimum, mekkora foshányadék már ez a TFT. -
Ijk
nagyúr
Nekem egyenesen gyógyítaná a szemem, ha egy ilyen Eizo csücsülne az íróasztalomon
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
old_artist #26 üzenetére
Jelen egy másik páciens is.
S2431W paraméterei alig különböznek ettől az újtól, és nem érzékelek zavaró utánhúzást. Persze biztos van, csak elfogadható szintű. A kép minősége meg bőven kárpótolja az embert.
-
twollah
nagyúr
Vegre egy normalis felbontasu monitor.
-
cousin333
addikt
válasz
old_artist #23 üzenetére
Egy régebbi 16 ms-es PVA monitor görbéje (X-bit Labs oldaláról):
Látszik, hogy a 16ms a legjobb érték. Tudja valaki, hogy ma a 6ms g2g az pontosan milyen görbét takar? Hol 6 ms az érték?
Ráadásul az input-ag részint az overdrive-nak "köszönhető".
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
old_artist #23 üzenetére
Az én EIZO-m neked köszönhetően még jobb lett, megint csak köszönet érte!
-
old_artist
addikt
válasz
cousin333 #22 üzenetére
Üdv!
"... Egy 25ms-es, overdrive nélküli PVA panel: na az már problémásabb... " - ez így is van!
Egyébként (tulajdonképpen) nem a "válaszidő" xyz száma a döntő, hanem az Input-lag és utánhúzás, amit pl. nagyon sok monitornak csak a tesztelés alaklmával ismerhetünk meg - sajnos! -
cousin333
addikt
Miért lenne gáz? Szerintem a 16 ms-et sem látod.
Az más kérdés, hogy ez csak egy szám, ami megpróbál kifejezni valami olyasmit, amit inkább grafikonnal kellene. És ami annak a bizonyos grafikonnak a minimumával egyenlő...
Egy 25ms-es, overdrive nélküli PVA panel: na az már problémásabb...
-
Ari18
őstag
700euró
kicsit sok. 16ms felejtős.
-
copass
veterán
AdobeRGB színtér 96%-át képes lefedni. A burkolatába épített fényérzékelő szenzornak köszönhetően a környezeti viszonyoknak megfelelően is képes beállítani a kijelző fényerejét
ez a nem mindegy!
annyira azért nem drága. -
Mikiller
aktív tag
Azért az a 16ms válaszidő nem kicsit GÁZ!
Az 5ms-nál is látok utánhúzást, amikor billiárd játékot nyomatok és a golyó gyors mozgásban van. -
GegeWarrior
senior tag
Nekem inkább az ára nem tettszik
700 Euró, kissé sok!
-
Xirtam
veterán
Kérdésem, most egy csökkentet fényerő oké, hogy kevésbé fárasztja a szemet, de engem zavarna vagy ha mezei user lennék megijednék, ha felkapcsolom a lámpát "kikapcsol" a monitor
-
Taybore
aktív tag
Az ötlet jó és használnám is nagyon szívesen! A fogyasztása viszont lehetne karcsúbb, és a design se nyerte el a tetszésemet.
-
TrollBalint
addikt
-
-XadAnuX+
őstag
Gyönyörű ez a monitor, nekem a EIZO FlexScan S2431W-m van, és nagyon megvagyok vele elégedve.
700 euró nem is olyan sok érte. Szerintem nagyon megéri. -
robika88
tag
mitől szemkímélőbb mint a többi monitor?
-
dabadab
titán
"teljes fényerőn fehér megjelenítésnél?"
Igazabol egyedul a hattervilagitasnak van a fogyasztasra erdemi hatasa, a kepernyo tartalmanak alig valami es - ha jol remlik - kulonbozo paneltipusoknal eltero, hogy az atlatszo vagy az atlatszatlan allapot fenntartasa kerul-e plusz energiaba (TN-nel emlekeim szerint az atlatszas a "default", szoval ott a max fenyero, tokfekete kep adja a maximumot, a tobbit passzolom).
szerk: na, jol lemaradtam
-
shteer
titán
eizo - nincs párja
azért a 90W elég szép érték, mikor fogyaszt egy tft legtöbbet? teljes fényerőn fehér megjelenítésnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest