Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyco
aktív tag
A Total Commender instant megnyitja mert nem olvassa be az egesz filet. En azt hasznaltam.
Mindamellett relative erdektelenek a szovegfilek tartalmai: az url-es is csak a publikus profilokhoz vezeto URL-t mutatja, amiben csak a userid van benne, szam formajaban [pl facebook.com/profile.php?id=1000013xxxxxxxxx] - ezzel onmagaban nem sokat lehet kezdeni. -
Agostino
addikt
Üdv.
Letöltöttem ezt a cuccot már csak kíváncsiságból is, parázni viszont tényleg nem kell, mert elenyésző számú ember fogja szerintem kivárni azt a fél évet, mire egy másfél gigás *.txt-t megnyit a gépe. Nekem legalábbis nem volt türelmem. : )
-
julius666
addikt
válasz
Rickazoid #28 üzenetére
önkéntes adatmegosztásról, tudomásul kell venni, hogy azt bárki bármilyen célból felhasználhatja. Ennyi.
Attól függ, milyen a jogi szabályozás az adott országban illetve mik a felhasználás feltételei.
Attól hogy kimész az utcára még nem üthetnek el autóval. Még akkor sem, ha a sofőr aláírat veled egy papírt hogy nyugodtan áthajthat rajtad 200-al. -
BiP
nagyúr
válasz
Rickazoid #28 üzenetére
en meg pont errl bezelek, hogy ha valamit megosztok valamit gy napra, zt ugyanugy nem azert teszem, hogy valaki lementse es adatbazist epitsen belole, mint ahogy az utcan sem aarom, hogy lefotozzanak, pedig mind a kettot onkent teszem. A neten miert nem kell vedenie a jognak? Itt mar reg nem lehet annyival elintezni, hogy ´hulye vagy, miert osztottad meg?!´. Prsze nem art elovigyazatosnak meg szkeptikusnak lenni, de a jog is vedjen a visszaelesekkel szemben.
-
Rickazoid
addikt
De épp ez a lényeg, hogy ez a megosztás önkéntes. Ha kimész hajnali 5-kor az utcára, védnek az alapvető személyiségi jogok, itthon legalábbis tilos fotózni, videózni vagy hangot rögzíteni beleegyezés nélkül. USA-ban nem az, de itt nem is erről van szó, hanem önkéntes adatmegosztásról, tudomásul kell venni, hogy azt bárki bármilyen célból felhasználhatja. Ennyi.
-
Ptech
addikt
Tökmindegy, Cukorhegynek lehet hogy nem lesz sokág beleszólása az oldal irányításába
-
nem_tom
őstag
Nem kell parni. A nyilvános adataim, semmi olyat nem tartalmaznak és szerintem senki másnak sem, hogy ebből bajom származzon. Ha az ember feltesz valamit az internetre (legyen az bármi) jogvédelem nélkül, az onnantól szabadon terjeszthető. Persze, csak ha legális anyagról van szó, így a warez kiesik.
Szerintem, ezen nem nagyon van mit ragozni. -
moma
őstag
igen, de a kérdés az, hogy az én emailcímemet miért tárolja(!), ha egyszer nem használom? az még OK lenne, ha egyszer csinál egy keresést az aki beregisztrál, de miért tárolja el azok email címét hozzákapcsolva emberekhez, akik nincsenek beregisztrálva? szerintem ez elég problémás.
-
BiP
nagyúr
válasz
Rickazoid #21 üzenetére
"Ha valaki megad magáról egy nyilvános információt, semmi joga később a rögzítés vagy a felhasználás miatt háborogni."
Azért az nem olyan egyszerű. Lásd Streetview. Nem mindegy, hogy egy szál papucsban kiviszed gyorsan a szemetet hajnali 5kor, gondolván, hogy nem látják (vagy csak kevesen), vagy valaki pont lefényképezi, és ott lesz az örökkévalóságnak.
Ha én megosztok magamról valamit, de nemsokára eltűntetem, akkor nekem ne mentegessék le örökre, az nem azért volt fent.
Persze a legjobban úgy lehet ezek ellen védekezni, ha nem osztasz meg magadról kb. semmit, vagy egyszerűen fenn sem vagy a facebookon, mert ahogy kinéz, ők szarnak az adatvédelemre meg a személyiségi jogokra. -
moma
őstag
Engem az zavar, hogy kapom a meghívókat és ott van még benne a meghívó ismerősömön kívül még x ismerősöm, hogy őket is ismerehetem és tényleg ismerem. Szóval nem használom és mégis szépen össze tudja rakni az ismeretségi körömet. Szerintem ez nem normális. Az olyan emailcímeket, akik nincsenek fent szerintem nem lenne szabadna tárolniuk.
-
Rickazoid
addikt
Van most ennek a vitának értelme? Aki nem akar ilyen oldalon fent lenni, nincs fent, aki meg igen, az fent van. Ennyi. És ha tudják a születésnapomat? És ha tudják, hogy szeretem a London After Midnight-ot vagy Cradle Of Filthet? És ha tudják, hogy Milestone-om van? Kit érdekel? 100.000.000 felhasználó közt egyébként is elvesznél, ilyen statisztikákkal meg már eleve rendelkeznek azok, akik fel is használják nem túl kedves célokra, csak ők nem verik nagy dobra. Ráadásul ők nem csak a legálisan hozzáférhető tartalmakat szerzik meg ilyen "könnyedén", és inkább azzal van a baj.
Ha valaki megad magáról egy nyilvános információt, semmi joga később a rögzítés vagy a felhasználás miatt háborogni. Megjegyzem csak, hogy sok biztosító is működik hasonló elven nálunk is (engem is felvettek egyszer, ott is hagytam a céget amikor kiderült, hogy mit is várnak konkrétan), adatokat vadásznak mindenhonnan, teljesen legálisan. -
julius666
addikt
ha valaki kereshetővé tette a profilját, és vannak olyan barátai, akik viszont ezt nem engedélyezték, ezzel a módszerrel ők is kereshetővé váltak.
Itt is zümmögnek a bogarak, csak itt featurenek hívják őket.
-
leviske
veterán
És mit csinál ez a barom, ha az a bizonyos 100 millió felhasználó visszavág? A Blizzardnál nemrég jóval kevesebbért is volt lefejezés. Áhh...
Zuckerberg meg a fejéhez kaphatna, mert amilyen hirtelen nőtt az oldal felhasználóinak a száma, úgy tud hirtelen csökkenni is, ha ennyire nyilvánvalóan tojik az adatvédelemre.
-
hack69
aktív tag
Direkt olyan email címmel regisztáltam (freemail) amire dőlhet a spam, szóval azt látnak belőlem, amit csak akarnak, engem nem érdekel
-
Integra
titán
kereshető közvetlen nem vagy, de a friends listed akkor is látható, ahogy másé is, hiába van levédve. tegyük fel hogy haverod kereshető, mert nem akarta, vagy nem tudja levédeni magát és az ő friends listájából már megtalálható vagy.
az a funkció hiányzik, hogy only appear in friends list vagy not searchable in friends list. hogy ez most jött/jön elő, vagy tudatosan nincsen még, passz.
de tényleg, aki mindennel kitölti a profilját meg likeol ezerrel minden oldalt, ez ellen nem lehet mit tenni. amikor linkesítették a weboldalakat, én kitöröltem mindent mindenhonnan. egy skype meg mail cím meg only friends-en van, oszt kész, azt nem adja ki úgysem a rendszer.
ja meg nem kell boldogot boldogtalant felvenni játékok miatt ismerősnek és a control pontok máris normálisan használhatók.
hülyeség ellen nincsen gyógyszer -
hemaka
nagyúr
Nem smith vagyok, szóval nem érint
-
BiP
nagyúr
Igen, ezzel a részével vannak bajok. Ha én vigyázni akarok, de egy fb ismerősöm nem teszi meg, akkor nem értem el vele semmit.
Eddig mindig fikázva voltak azok, akik nem figyeltek eléggé a biztonságukra. Most azért is fikázva lesznek az emberek, ha olyan barátjuk van, aki nem annyira elővigyázatos, mint ő?!Amúgy meg egy dolog, hogy valaki úgy engedélyez adatot, hogy feltételezi, hogy egyéni böngészgető emberek nézegetik, az meg egy másik, hogy keresőrobotok ilyen-olyan adatbázist építenek belőle. Nagyon nem mindegy.
-
gabor85
őstag
ha valaki kereshetővé tette a profilját, és vannak olyan barátai, akik viszont ezt nem engedélyezték, ezzel a módszerrel ők is kereshetővé váltak.
ésezhogy?
nem úgy kéne működnie hogy ha én egyszer beállítom hogy ne legyek kereshető, akkor a büdös életbe ne tudjanak megtalálni kereséssel? -
dajkopali
addikt
válasz
szombatitomi #1 üzenetére
köc! javítom
illetve javítanám, de nem én hibáztam, reggel óta tényleg eltűnt...
-
Enton
addikt
De ki is hangsulyozta, hogy itt csakis a kereshetőek adatait szedte össze.
A nem kereshetőek kershetőkön való beszerzését már nem csinálta meg. (elvileg, legalábbis a szövegben ez áll)Eddig egy olyan jó 6000-es letöltőtáborral rendelkezik a letölthető torrent. Viszont ez még csak a linkelt oldali. Ki tudja hányan szedhetik ez le más oldalakról.
Arra is kiváncsi lennék mit fognak kezdeni ezzel a sok névvel, ez a sok ember? Mennyi ebből azon emberek száma aki fel is tudja használni, akár rossz, akár jó céllal? -
bobsys
veterán
A Facebook hivatalos nyilatkozatában semmiféle problémát nem lát a közzétételben
En viszont igen, hiszen amint a cikk is irja, ha valamelyik "barat" kereshetove tette a profiljat akkor az en profilomat is megtalalhatjak meg akkor is ha ezt kifejezetten tiltom a beallitasokban
Ez a biztonsagi beallitasok arculkopese -
negyedes
addikt
Azt varom, hogy ez ellen mikor lesz egy facsefannak ellenvetese.
szombatitomi par nagyobb free oldalon kint van ha erdekel.
-
szombatitomi
senior tag
Kár, hogy nem működik a skullsecurity-s link.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Vajon mire jó egy ilyen adatbázis? Volt-e értelme összegyűjteni?
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest