- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Engem nem nagyon zavar úgyis idővel jönnek mennek a gyártók. Igaz Gainward -nak jobb neve volt régen, ami nem feltétlen jelent rosszat mivel a többi gyártó nőt fel inkább a feladathoz.
Palit kártyám egyszer volt, de csak dícsérni tudom. -
kingabo
őstag
-
-
00roli00
aktív tag
Se Gainward, se Palit, se Galaxy ATI kártyák többet.
Érzékeny búcsú. -
leviske
veterán
Így már világos, de eddig itt egy szó nem volt arról, hogy a Crysis nálad a kiindulási pont. (Bár tudtam, hogy számodra fontos, hogy abban jó teljesítményt nyújtson az adott kari, de nem tudtam, hogy csak és kizárólag az a mérvadó.)
Akinek azok a játékok a fontosak, amik a GeForce-on futnak jobban, azok nem fognak csak azért Radeont venni, mert olcsóbb. Viszont akinek azok a fontosabbak, amik Radeon-on futnak jobban, arra szerintem nem ér ráfogni, hogy csak azért vesz Radeon-t, mert olcsóbb. És jelenleg -valljuk be- több játék van, ami a Radeon-oknak jobban fekszik.
-
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #160 üzenetére
HD4870(90)-rol egyszeru lett volna lekapni a hutest de akkor arban kb. ugyanott vagy. Ettol eltekintve, maceras es ha ketbalkezzel allok neki hazavaghatom a kartyat. De a GT2xx-at vagy az X2-est sem piszkalnam szivesen... Masreszt, van egy-ket dolog a PC-ben amire tenyleg nem sajnalom a penzt. Az egyik a VGA. Itt nehezen fogna meg csak az ar/ertek mutato. (lsc meg nyomja le a torkomon) Vethetsz egy pillantast az adatlapomra s lathatod, hogy nem vagyok a penzem ellensege. A masodkezbol vett P5B-E6600 egy DFI LP UT P35-Q9550-et valtott. Rajottem, hogy szamomra folosleges volt. (igazsag szerint kellett a penz buszjegyre
)
Nemreg "kukaztam" a GTX285-ot is mivel a Gothic3-hoz kiadott 1.7.-es community patch-el az ujrajatszashoz elegnek bizonyult egy 8800GT. (a huzosabb cimeket ugyis lejatszottam mar a GTX-el) Ettol fuggetlenul, varom a GT300-at s ha piacra dobjak, megveszem.Mert berogzott NV fan vagyok...
-
tome.jr
addikt
válasz
ez_meg_emaz #144 üzenetére
leviske: Valamit nem értettél, nem mondtam, hogy a 4890 kevesebb lenne mint a 275, azt mondtam hogy olcsóbb mint a 275 és ezért inkább azt veszik. Nem lehet egyikről sem azt mondani hogy jobb mint a másik, mivel játéka válogatja hol melyik a gyorsabb. Akinek X játék fontosabb ahol mondjuk a 275 a jobb az nyilván azt fogja venni hiába jobb ár/érték arányú a 4890. Ha valaki játékspecifikusan vesz VGA-t, mint ahogyan én is azt nem érdekli az ár/érték arány.
Az én példám meg aztán tényleg nem az ár/érték arányról szól. Nekem az kell hogy Crysis fusson fullon, itt pedig már nincs ár/érték tényező mert ezt egyedül a 280/285 3 way SLI tudja. Még a 295 quad SLI is elhasal ilyen beállításokkal.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever #158 üzenetére
Azért nagyot néznék ha akár az nV, akár az Ati-AMD lenne olyan bátor, hogy egy olyan gyártóval mint az Asus, felbontsa a szerződését.
Még annak is több esélyt adok, hogy a Videotont újraépítik hamvaiból és Ati kártyákat fogunk gyártani MO-n. -
Miért ennyire szívügy az EVGA?
Mennyivel nyújt többet mint a többi gyártó? A sok garin kívül miben jobb? -
schwartz
addikt
Mondtam, ne minosits mert nincs meg hozza a kompetenciad.
Kulonben sajat szorakozasomra forumozok nem azert, hogy Neked tetszedjen. Tobbnyire kikapcsol, elvonja a figyelmem. Ha az a fo gondod, hogy a hozzam hasonlo arrogans faszkalapokat kioktasd, hat egesszegedre...Zsak a foltjat mint latom...
-
rup1u5
nagyúr
Azt a hirt szeretném már olvasni, hogy "Megjelent az első EVGA Ati kártya!"
Vajon van rá reális esély?Fejezzétek már be!
Nem vall túl kifinomult érzékre mikor felnőtt emberek átmennek gyerekbe. -
lsc
nagyúr
válasz
schwartz #148 üzenetére
Akkor még tíz évet öregedned kell hozzám. Ha a doktrorátus ennyit ér amennyit az írásaidból mutatsz akkor talán jobb is ha nekem nincs . Ha megjelenik egy amd-s hír akkor már várom mikor "böfögsz" egy "marha jó" hsz-t, általában nem szoktam csalatkozni . A másik, az ár/értékhez nem kell doktorátus, sőt tapasztalatom szerint a józan ész többet ér . Részemről ennyi.
-
schwartz
addikt
Ha ismernel szemelyesen, nem engedned meg magadnak ezt a lekezelo stilust. 33 eves vagyok, doktoratussal, es nem egy pattanasait nyomogato suhanc. Mikor a diplomamat szereztem még nem arertekkel mertek az ertelmi szintet... Igaz a pocsom hosszat sem az erosebb VGA-val. Megvalami?
-
leviske
veterán
válasz
ez_meg_emaz #144 üzenetére
Én viszont nem értem a logikáját, tehát megköszönném, ha valamelyikőtök felvilágosítana ezzel kapcsolatban.
Mi abban a logika, hogy jelenleg az ATi jobb teljesítményű kártyákat árul azonos áron és emiatt csak azért veszik, mert olcsó?
Itt egy teszt. Ez alapján úgy tűnik, hogy a Radeonokat csak azért érdemes venni, mert olcsóbbak?
-
ez_meg_emaz
őstag
Nem minden ember gondolkodik egyformán. Én az ő gondolatmenetében is látok logikát.
Az már más kérdés hogy a 3 way sli-t. Meg amugy az összes ilyen többkártyás megoldást fölösnek tartom. Persze ha lenne rá keretem vagy annyira fanatikus lennék (nem mintha megvetném a játékokat, sőt. De ennyit soha nem fogok rá költeni) én is kipróbálnám milyen a leheteő legnagyobb felbontásban az abszolut max grafikán akadásmentesen tolni. Ugye ez az amit én szélsőségesnek hivok, de ha lenne rá pénzem lehet én is így vélekednék.
Egyáltalán nem védeni akartam ezzel.Amugy jo vitapartnernek találom. Priviben ezen hetekig eltudnék vitázni mert érdekel. Csak időm most nincs erre. Bővíthetné a látóköröm, független attól hogy megtud e győzni abszolut az igazáról vagy nem.
BR4D: Az hogy nv nem adott semmilyen ajánlatot, hanem rákényszerültek erre a döntésre. Ha én is rosszul értelmeztem akkor szoljatok.
-
törölt tag
BFG talán el fogja húzni a csíkot, de az EVGA biztos, 100%, hogy nem!
Skizz: Tudom, hogy láma kérdés, de mi rosszat mondott?
-
leviske
veterán
"de hiába szuper valaminek az ár/érték aránya ha köszönőviszonyban sincs az általam elvárt szinttel."
Most ugyan miről beszélsz?
Egy HD4890 mitől is nyújt kevesebbet teljesítményben, mint egy GTX275? És egy HD4870 a GTX260-hoz képest? Esetleg a HD4850 a GTS250-hez képest? Jó teljesítményük van és e mellé jön jön a jó ár. Így lesz jó ár/érték aránya. Ha nem figyeled az ár/érték arányt, akkor igen is "szórod a pénzt"...
És itt nem arról beszélek, hogy vegyél egy HD4770-est, mert most az a bestbuy, hanem azt, hogy azonos áron mondjuk egy HD4890 TCFX-el jobban jársz, mint egy GTX TSLI-vel. Ez is "jobb ár/érték arányt" jelent. Pont azért, mert azonos áron a három darab valószínűleg nagyobb teljesítményt tud nyújtani. Erre akartam utalni a 9400GT-s hasonlatommal.
-
N-vidi-A
őstag
Ők tudják mi a jó, bár kíváncsi lennék milyen exclusive ajánlatot adott neki az nV
-
tome.jr
addikt
-
lsc
nagyúr
Nagy ívben sz@rok én az ár/értékre.
Ez persze nem jelenti, hogy ész nélkül szórom a pénzt,
Most akkor szórod vagy nem ? Majd ha kitalálod hogy mit akarsz akkor folytathatjuk, addig felesleges . Flame-nak elég gyenge, de azért pár hsz-t sikerült begyűjteni . 3 way sli ? /Fetrengős szmájli helye ./ Részemről ennyi . -
Nem dolgozik valamelyik cég olyan többkártyás cuccon, ami GPGPU progikban is műxik?
(A Hydra-t leszámítva.)
Előbb-utóbb ezt is meg kell oldaniuk a gyártóknak, ha nem akar mindenki Hydra chipet rakni a lapokra.
Persze, lehet, hogy nem lesz vészes az ára, és inkább megveszik. -
-
_kovi_
aktív tag
Sztem itt nem a konkurens (AMD) termékek által ellen vezetett kedvezményekre gondolt ABU, hanem szállítási, marketing és még sorolhatnám miféle kedvezmények. Emellett nyilván ár is.
De ha belegondoltok, én mint kisker, megegyeznék pl a Belcommal, hogy ezentúl exkluzívan csak nálam vásárol minden hardvert akkor nyilván kap specárat, spec kedvezményeket.
-
tome.jr
addikt
Olvastam a méréseit, de éppen arról győzött meg, hogy a min fps jobban beesik CF-nél mint SLi-nél. És mint tudjuk igazából a min fps a lényeg. Szóval marad az SLI.
_Toka_: Létezik 3 way CF is, de elég karcsú a teljesítménye a 3 way SLI-hez képest. Mint már írtam nem szórom a pénzt tehát valamilyen szinten nálam is szempont hogy a pénzemért azt kapjam amit elvárok. Abu-nak azt írtam, hogy ha tud a 280-asnál jobb teljesítményt igazolható módon felmutatni ATI oldalon akkor váltani fogok. Ha drágább akkor persze kifizetem a többletköltséget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
r_MultiGPU = 2
Ezt a parancsot kell beütni a Crysis és a Crysis Warhead esetében. Ugyanis a motor SLI és CrossFire optimalizációt is tartalmaz. Ám alapértelmezetten a r_MultiGPU = 1 algoritmus van érvényben ami SLI optimalizáció.
De itt vannak Beowulf_78 beszámolói, aki egy SLI rendszert cserélt CF-re. [link], [link], [link], [link]Teljesen független a CF a DX10.1-től. Az AMD a múlt évben beindított egy CF támogatás programot, ami azon dolgozik, hogy minden játék renderkódja CF ready legyen, azaz már a játék megjelenésekor is működjön a CrossFire, a megfelelő profil nélkül. Az SLI működése itt teljesen más, a CF-nek nem kell profil a megfelelő skálázódáshoz, míg az SLI-nek igen. Többek közt ezért indította be az EVGA az ALI Enh. Pack programot, mert oda jutott az elmúlt hónapokban a dolog, hogy a játékok megjelenéskor az AMD kártyák esetében képesek CF alapú gyorsulásra, míg az NV-nél meg kell várni a driverben érkező profilt. Nyilván az NV a driverrel nem jöhet ki hetente, így az EVGA csinál profilt az új programokhoz, mert az SLI kit jóval sűrűbben megjelenhet.
A multi GPU stratégia miatt az AMD-nek már sokkal nagyobb az ezirányú tapasztalata, nyilván a rutín az egyetlen dolog, amit pénzért nem lehet megvenni. Az NV nem is igazán mozdul a Multi GPU vonal felé, mert az SLI, mint technika problémásabb, mint a CrossFire.A Futuremark az NV hivatalos partnere, persze a 3Dmark eredményekben, az AMD is hibás, mert magasról leszarja a támogatását, és a játékokra koncentrál.
-
_Toka_
senior tag
Nyilván nem néztelek hülyének, csak olyan magas lóról fogalmaztál, hogy észre se vetted, mit is mondasz valójában.
Egyébként pedig utóbbi post-jaidból kiderül, hogy igenis foglalkozol az ár/értékkel de nem abban a szegmensben, ahol ez ma kis országunkban jellemző. Ezek szerint /pill. a 3 way SLI körüli teljesítmény érdekel, ami jelenleg valszeg nV-nél elérhető egyáltalán (nem foglalkozom ezzel a szegmenssel, így arra hagyatkozom, amit írtál Abunak...). Viszont, miszerint hajlandó lennél váltani, ha lenne kedvezőbb alternatíva, csak foglalkoztat az ár/érték, annak ellenére, mit írtál az imént... -
decibel
aktív tag
Ja sorry, meg tudom cáfolni a kijelentésedet, de természetesen nem támaszthatom alá számokkal.
-
tome.jr
addikt
Hozzál nekem Crysis multi GPU eredményt ahol 1920x1200 very high DX10 16xQ beéllítás mellett jobb az ATI multi GPU mint mondjuk egy GTX 280 3 way SLI rendszer. Ha hozol ilyet azonnal váltok ATI-ra.
A noname DX10.1 játék eredmények nem érdekelnek.
Persze ez senkinek sem lesz fontos, kivéve akinek igen: 3D Mark Vantage. Mintha erősen le lenne maradva az ATI multi GPU-ban.
Nem akarok ATI - nv vitát gerjeszteni, de ezek tények.
-
_Toka_
senior tag
Nagy ívben sz@rok én az ár/értékre. Én nem ezt nézem amikor veszek egy terméket.
Ez nekem azt mondja, hogy egyáltalán nem egyértelmű az Általad említett esetben sem, hogy az ATi a jobb megoldás, hisz sz@rik arra a paraméterre, amitől itt jobb lehetne az ATi. Azaz ilyen esetben kb. pénzfeldobás is dönthet.
Sőt, továbbmegyek, de a leírtak alapján ez akkor is áll, ha 100 egység teljesítmény nV-nél 60K, 2 sarokkal odébb meg 120K ugyanaz a 100egység nV-től. Hisz abszolút lényegtelen az ár, szigorúan csak a teljesítmény számít.Legalább is szó szerint ezt írta...
-
tome.jr
addikt
-
ez_meg_emaz
őstag
Tény hogy már egy ideje nem bujtam a topikokat(én ezt pozitívnak tartom) így nem tudom hogy most per pill melyik márkábol van sok selejt. Így ugye könnyen kampányolok amelett hogy az olcsóbb is jó. Nem mondom hogy erre való a gari mert senkinek nem kívánom hogy 1 honapig gép, rosszabb esetben net nélkül maradjon.
Sok a selejt gainw/palit fronton? Ha igen akkor egyetértek azzal hogy tényleg nem jó választás vagy inkább fogalmazzunk ugy hogy kockázatos, mert ha müködik akkor megéri.
tome.jr: Elsö olvasásra fura az elgondolásod. Biztos lesznek akik nem értik majd mire gondolsz. Én értelek. De mi az amire a 4870 nem elég? Miért kell pl +10-20% teljesítményért másfélszer annyit fizetni? Sokan meg így látják. -
tome.jr
addikt
Nagy ívben sz@rok én az ár/értékre. Én nem ezt nézem amikor veszek egy terméket. Én teljesítményt veszek, ha éppen drága akkor drágán.Ez persze nem jelenti, hogy ész nélkül szórom a pénzt, fölösleges dolgokra nem költök, de hiába szuper valaminek az ár/érték aránya ha köszönőviszonyban sincs az általam elvárt szinttel. Nem tudom a drágán szarral mire akarsz utalni.
Leviske: Pár ezer forinttal olcsóbb, de ez már sok embernél számít és inkább megveszi a 4890-et. Az utolsó részét nem értettem a hsz-ednek.
Nem vennék 9400 GT-t 5000 Ft-ért sem. Én nem hajtok az olcsóságra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ez_meg_emaz #116 üzenetére
Itt most mérlegelni kell azt is, hogy a Palit csoport termékei miért olcsóbbak. Lejön a cucc a gyártósorról és már csomagolják is, míg a több vállalat szépen teszteli is az áramköröket egy speciálisan erre a célra tervezett gépen. Ha rossz, akkor nem lesz elcsomagolva.
A humán erőforrások kivonásával sok pénzt lehet spórolni.
-
ez_meg_emaz
őstag
Miért mi a bajod velük? Én pont hogy attól tartok hogy Palit se lesz többé ATI partner. Most is csak meg kell nézni hogy mennyibe kerül az ánusz meg a többi nagy név és mennyibe a Palit/Gainward. Akinek van rá vagy márkab*zi az vegye meg. Lehet hogy vmeik nagynév 1-2 terméke tényleg halkabb vagy kicsivel hüvösebb de azok meg még drágábbak mint ugyanabbol a márkábol a ref. Ha csak a ref modelleket hasonlítjuk akkor palit/gainward joval olcsobban adja ugyanazt. Én legalábbis így látom.
Anno a Palit 4870 OC-t olcsobban vettem mint amennyibe a Sapphire ref.kari került volna. És mire fel? Csak mert más a matrica? Mert a hűtése is szarabb volt a sapphirenak mivel refhűtés volt. Ezzel a 2 ventis megoldással hűvösebb a kari, viszont hangos. Van hogy a müangyag keret kicsit berezonál de ki nem ..... le ha egyszer 55ért tudtam oc-s müködö és nem is forró karit venni(még oktoberben). Ami a ref.-ről nem mondható el.
Most látom csak hogy nem 1 oldalnyi hsz van már.
Ha ezt 1x már ledumáltátok sry. Addig olvasok vissza... -
lsc
nagyúr
válasz
schwartz #113 üzenetére
Amennyiben soványabb a keret akkor mindenütt kompromisszumokat köt, de gondolom ezzel nem mondtam újat . Hiába van igényed mondjuk egy x2-re ha a kereted 30e, akkor az "igényességed" kútba esett, de ha felnősz majd rájössz . Ráadásul értelmes ember fel tudja mérni a szükségleteit és a keretet, majd ennek figyelembevételével dönt . Mondjuk a politikát sem kellene ide keverni, az meg főleg nem ide való .
-
_Toka_
senior tag
válasz
schwartz #113 üzenetére
Kattintgass az elejére, kinek, milyen post-jára született az első reakció, amire te is reagáltál, aztán súgd meg, szerinted miért én "erőltettem bele az NV vs. ATI"-t
! Segítek, onnan indult, hogy az ATi-t azért veszik, mert olcsóbb.
A 'szajkozza tovabb az "igazát"' meg egy cinikus, buta megjegyzés... Mondj egy embert, akinek a döntéseit abszolót nem befolyásolja az ár/érték!A kérdéseim csak költőiek...
-
rocket
nagyúr
NV dobalja a penzt minden fele, gondolod nincs nekik eleg ahoz, hogy megtartsak a legfontosabb partneruket?
Amig az NV a diszkret VGA-k piacan jelen van nem valoszinu az EVGA fog arulni AMD GPU-ira epulo termekeket.
Eszak-Amerikai piacon elso szamu VGA brand az EVGA (ez az NV legfontosabb piaca), de europaban jopar brand elottuk jar NV vonalon, elkezdenenek AMD termekeket is arulni, a Sapphire/Powercolor/HIS is elottuk lenne.Nem ertem ezt a nagy EVGA hypeot, supporton kivul (azt is csak Eszak-Amerikaban) semmi extrat nem tud nyujtani az EVGA a HIS/Sapphire/Powercolor triohoz kepest.
-
_Toka_
senior tag
válasz
schwartz #109 üzenetére
Nem érzem az ellentmondást... Ha hiszed, ha nem az értelmes ember is tesz magasrol a jo arertekes kozepkategoriara ha nem elegiti ki az igényeit. Többek között ezért értelmes ember. Viszont az igényeit kielégítő kártyák közül ő azt válassza, amelyik közel a legjobb ár/érték arányú. A "szemüvegesek" nem feltétlenül. Nekik fontos még egy paraméter. Nevezetesen a GPU gyártója...
-
leviske
veterán
Miért? Tulajdonképpen mennyivel olcsóbb a HD4890 a GTX275-nél? És az mennyit számít ebben az árkategóriában? Csak mert nekem úgy rémlik, hogy a hivatalos áruk ~azonos.
Az meg, hogy az ár/érték aránnyal foglalkoznak,az szerintem érthető. Itt nagyrészt dolgozó emberek vannak, akiknek nem csak saját magukat kell eltartani. Még szép, hogy adott összegből a legjobbat akarják kihozni. Te megvennél egy 9400GT-t, ha 120k-ra áraznák be Magyarországon? Vagy annyira az olcsóságra hajtasz, hogy képes volnál a 10k-s változatát megvenni?
(#107) Integra: Azért ez nem feltétlen ugyan az. Az exkluzivitás nyilvános... és ha több AMD vásárló lenne arra, akkor az nV nem nagyon tudott volna milyen kedvezményeket adni. Így viszont, hogy az nVIDIA a népszerűbb...
-
Integra
titán
úgy tűnik az nvidia "intelesen" beárazott a gainward-nak?
-
szgombos
csendes tag
Szerintem az alaplapok között is a Gigabyte gyártja a jobb minőségű AMD chipsetes vasakat, és egyre több VGA-jára kerülnek a "vörösökből", ráadásul többnyire Ultra Durable tehnológiával, miközben a "zöld" vga-kra ilyet nem alkalmaznak, és bár megjelenik egy-egy Gtx modell, már szinte csak raktársöpredéket kapni.
Ezzel ellentétben Asus gyártja a minőségibb nv-s (és inteles) alaplapokat, sokkal több új nv-s vga-val rukkonak elő, amit nem csak nagy mennyiségben gyártanak le, de fejlettebb energiagazdálkodási tehnológiával fel is vérteznek.
Arra a történelmi helyzetre emlékeztet, amikor Spanyolország és Portugália felosztották egymás között a világot, hogy ne zavarják egymás vizeit.
Erre azért lesz szükség, mert általános tendenciává lesz a vásárlók márkaazonos választása. Aki AMD mellett dönt, AMD-s alaplapot akar (és akkor már ugyi Gagyibájt esetleg MSI), és hozzá exati vga-t, és legyen az is gigabyte vagy MSI... Aki pedig megrögzött nv vagy intel párti, az Asus mellett fog dönteni egy gép összerakásakor, akár még a házat/tápot/hűtőt illetően is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
leviske
veterán
A BFG volna még hihető, de szerintem az EVGA sem hihetetlen. És mondjuk egy HD4870 1GB AKIMBO-ért cserébe sokan kifizették volna a plusz pénzt.
(#75) tome.jr: Miért? A HD4870X2-t azért veszik, mert olcsó? Vagy a HD4890-et azért veszik, mert olcsó?
(#85) Keldor papa: A GeCube megszűnt?
Mióta?
(#80) szgombos: A Gigabyte-ot miből gondolod, hogy az AMD mellé áll? Csak mert eddig nekem határozottan nVIDIA/Intel pártinak tűnt. Az MSI esetében egyet értek, az ASUS-nak viszont érdemes volna kapaszkodni AMD oldalon, mert szvsz ott egy kicsivel meghatározóbb szerepet tölt be, bár ha abból indulok ki, hogy elvileg velük van problémája az AMD-nek...
de helyettük gondolom már befér az EVGA.
-
decibel
aktív tag
Nem a kisker-nagyker a kérdés (megjegyzem a Tesco kisker, tehát nem a kiskert hasonlítottam a nagykerhez a kocsma-tesco analógiával), hanem hogy egy áruházlánc nem reprezentatív mintaforrás a vga-k eladásaira. Illetve ha annak számít, akkor támassza alá számokkal (volumen adatok árszegmensek szerint), vagy hozzon forrást, hogy csak a Bestbuy eladásaiból végeznek piackutatást, amit össze lehet hasonlítani árkategóriánként a negyedéves jelentésekkel.
"Pláne ha jóval többet értékesítenek mint"... bárki más
Ha az a volna nem volna. Erre kéne valami adat. -
decibel
aktív tag
válasz
#06658560 #81 üzenetére
Látom sikerült megradni a mondanivaló lényegét. Az nagyon jól példázza, hogy miért nem reprezentatív a tesco, hogy a kocsmák gyakran a gyártóval kötött szerződések alapján szerzik be az itókát. A kérdés itt nem a vevői preferencia (hanem az eladási volumen, olvass vissza) volt, de csak a tescoból azt sem fogod megtudni, mert ott van az Auchan, a Lidl és társai. És igen a számtechboltok nem gyakoriak, de egyenlőre közel sem a Bestbuy az egyetlen kiskereskedelmi hálózat az USA-ban, és mint ilyen semmiképp nem tekinthető reprezentatívnak a 70$+ -os árszegmensben (pláne nem).
-
FRENK1988
veterán
Nembaj de itt van már az XFX az AMD köreiben. De azé' jó volt veled Gainward
-
törölt tag
Háát, a kocsmában általában a sört tekintve abból választhatsz, hogy kérsz avagy nem. A tecsóban ellenben vagy harminc féle közül, vagyis a vevői preferenciákat inkább a tecsóból tudod kiszűrni, mint a kocsmákból. Egyébként nyugaton a számtechbotlok nem nagyon gyakoriak, ellenben a nagyobb kereskedelmi egységekkel, pl MM, Saturn, stb. És ott megkapod a csúcsot is, a legalapabbat is.
-
szgombos
csendes tag
Vannak ugyi az ekszkluzív AMD-sek (sapphie, his, powercolor. gecube? nemtom létezik-e még), meg az elszánt nvidiások (leadtek, galaxy, bfg, evga, zotac).
Köztük, jóval kissebb haszonkulccsal azok akik biztosra mennek, és nem akarnak még dönteni (asus, gigabyte, msi, xfx és eddig a palit-gainward). Rövidesen nekik is választani kell, mert olyanok lesznek a piaci feltételek, máskülönben az abit sorsára jutnak. A palit még olyan helyzetben tehette meg ezt, amikor jóval kedvezőbb feltételek kínálkoztak.
Nem nehéz belátni, az a gigabyte, az xfx és az msi teljesen amd-re áll majd, az asus pedig nvidiára kényszerül.
Ami pedig a gainwardot illeti a Gtx260-t a legtöbbünk örömmel rakná a gépébe. -
decibel
aktív tag
A Sopronis példád alapján abszolút nem vagy képben a piaci folyamatokkal. Eleve nem feltétlenül ugyanaz a réteg vásárol Tescoban sört, mint a kocsmákban, teljesen más preferenciáik lehetnek, a különböző csatornák árképzéséről nem is beszélve.
"A kereskedelmi felmérések így folynak. A Best Buy az elektronikai piac szempontjából a legnagyobb üzletlánc az országban, ezért az eredményeit a globális felméréseknél országos szintre vetítik, tehát a második számú üzletlánc már nem lényeges. Országos felmérés esetén természetesen több üzletlánc eredményét is figyelembe veszik, de ezek az elmúlt évek tapasztalatai alapján alig mutatnak 1-2%-nál nagyobb eltérést."
Ne beszélj mellé légy szíves. Nem a személyes véleményedre voltam kíváncsi, hanem a forrásokra amikre alapozva kijelented, hogy a piackutatást csak a BestBuy eladásai alapján végzik. Forrást nem hantát.
-
tome.jr
addikt
Nekem egy sört megér a fogadás
, szerintem EVGA marad nv oldalon.
, de ezt már jó pár hónappal ezelőtt is leírtam. Akkor talán Abu azt írta, hogy ahogy kihullik egy AMD partner úgy az EVGA egyből átáll. Hát ebből a nagy átállásból nem lett semmi.
Egyébként szerintem az ATI fan júzerek nagyon nagy százaléka az ócsóság miatt vesz ATI-t.
Mod: Nekem egy sör soha nem elég, szóval ha elkezdünk inni akkor abból komoly bebaszás lesz
-
Daert
őstag
Lehet hogy butaságot kérdezek,de az eddig eladott modellekre a garanciát hogy tudják ezek után érvényesíteni?
Nem ismerem ennek az üzleti hátterét. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden bizonnyal azért vesznek Sopronit a Tesco-ban, mert népszerű. Ergo az emberi átlagra levetítve az szokásokat, a kocsmákban is hasonló népszerűségre kell szert tennie.
A kereskedelmi felmérések így folynak. A Best Buy az elektronikai piac szempontjából a legnagyobb üzletlánc az országban, ezért az eredményeit a globális felméréseknél országos szintre vetítik, tehát a második számú üzletlánc már nem lényeges. Országos felmérés esetén természetesen több üzletlánc eredményét is figyelembe veszik, de ezek az elmúlt évek tapasztalatai alapján alig mutatnak 1-2%-nál nagyobb eltérést.
Az OEM csatornák negyedéves szinten jeleznek vissza az eladásokról. Ez túl ritka ... az eredmények pedig többnyire a kereskedelmi láncok OEM szintű felméréseit igazolják ... persze itt is előfordulhat 2-3% eltérés.
-
decibel
aktív tag
Attól, hogy országos nem reprezentatív ekkora khm butaságot ne beszélj. Attól, hogy a Soproni jobban fogy a Tescoban, még szerepelhet gyászosan a kocsmákban. A volumenek ismerete nélkül ez nem más mint hasraütés. Nem is beszélve a többi áruházláncról...
"A kereskedelmi alapú felmérések pedig az ország legnagyobb áruházláncának eredményét veszi figyelembe."
Tehát te azt mondod, hogy a ker. felmérések csak a BestBuy adatait veszik figyelembe? Forrás?
Mi a helyzet az OEM csatornákkal? -
tome.jr
addikt
A sok álmodozó ATI tulaj EVGA-t szeretne
Hát ha ennyire szimpatikus az EVGA akkor tessék már most megvenni a kártyáikat. Egyébként nem tudom miben bíznak a reménykedők, kijön majd a jó ár/érték arányú EVGA Radeon.
Ilyen soha nem lesz, az EVGA nem az olcsó árairól híres, ráadásul itthon meg is szűnt a hivatalos disztribútori hálózat.
Amúgy meg a Gainward esete is rámutat, hogy ATI oldalon sem fenékig fejfel az élet.
-
Nem kiröhögni az alsó képet, a legnépszerűbb kártya jelenleg.
Igaziból nekem nem fog hiányozni a Gainward. Amíg van Sapphire, a többi jöhet-mehet. Nyilván vannak preferáltabb gyártók nálam is, de amúgy olyan mindegy.
A legutóbbi gamestar címlap belső oldalán mindenféle "érdekesen" rajzolgatott tesztek voltak Gainwardéktól, hogy mekkora király az Nvidia... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egyesült államokban a szokás az áruházláncoknál vásárolni akár online, akár személyesen. A negyedéves felmérések a partnerek visszajelzéseire épülnek. A kereskedelmi alapú felmérések pedig az ország legnagyobb áruházláncának eredményét veszi figyelembe. Az eredmények hasonlóak ... pár százalékos eltérések vannak. Nyilván ezért nem közlök konkrét számadatokat.
Gyakorlatilag a Tesco reprezentatívnak tekinthető, hiszen országos.
schwartz: jah tuti a pénzen múlik a ruszkiknál a GeForce uralom.
-
decibel
aktív tag
Szóval egy üzletlánc adatai alapján meghozott becslés alapján tényként közlöd a saját elképzeléseid? Most komolyan azt gondolod, hogy hasraütésszerűen meg lehet állapítani mi a reprezentatív, és mi nem? Ez Blikk szint. Szóval ha a Tescoban jól fogy a pl a Soproni, akkor az reprezentatív, és senki másnak nincs keresnivalója a piacon? Szted egy csúcskártyáért az ember a BestBuy-ba ballag? Régebben ez nem volt jellemző a prohardverre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, de ez az egyesült államok legnagyobb üzletlánca. Túl nagy eltérés nem lehet, hisz rengeteg eladott termék alapján van a statisztika. A globális statisztikákat is úgy csinálják, hogy az ország legnagyobb üzletláncainak az eredményét veszik alapul, mint országhoz mérten reprezentatív adat.
Az a baj, hogy nagyon nehéz ilyen információkhoz hozzájutni ... a Best Buy-os is csak kapcsolatokkal van meg. Máshol is próbálkoztam információk igényléséve, de elküldtek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem hiszem, hogy csak a cégeken múlna. Elsősorban az AMD-nek kell a marketinget erőltetnie még tőlünk is keletebbre.
Szerintem valamilyen szinten ez kapacitáshiány. A nyugati marketing elviszi az összes erőforrást. Most nyilván az AMD-s emberkék sem 24 órás műszakban dolgoznak, ezt senki sem várja el tőlük.
-
SzlobiG
félisten
Na ezt nem gondoltam volna, szvsz csak bukni fognak ezzel a szakítással, de ők tudják.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az XFX után az AMD megegyezett a vállalatokkal, hogy az egyes területeken a partneri létszám maximalizálva lesz. Nyilván a Sapphire és a HIS nem rajongott azért, hogy az XFX is Radeonokkal fog foglalkozni (azért meg gondolom végképp nem rajonganak, hogy a vállalat teljesen áthelyezte a erőforrásokat a Radeon népszerűsítésére). Nagyon sokan várnak az AMD ajtójánál egy szerződésre, de ez nem ilyen egyszerű a létszámlimit miatt. Az év elejétől nincs babusgatás, minden cégnek meg van szabva egy minimális eladási mennyiség, amit időre teljesíteni kell, ha valakinek nincs meg, akkor repülnek. Így fog ürülni a hely. A Gainward az speckó eset, ők nem ezért mentek. Meg velük alapvetően nem volt gond. Eleve az AMD marketing brutálisan a nyugati világra koncentrál, csak nemrég kezdték el a termékek népszerűsítését Közép- és Kelet-Európában. Nyilván ennek is köszönhető, hogy keletebbre nem olyanok az eladások, mint nyugatabbra. A Gainward az orosz piac miatt volt lényegében felvéve, ott még most is nagyon rossz a helyzet. Konkrét számok nincsenek, de a kereskedők visszajelzése alapján több GeForce GTX 275 került eddig eladásra a ruszkiknál, mint Radeon HD 4890. Nyilván ez annak fényében, hogy az USA-ban 30:1 arányban veri a HD 4890 a GeForce GTX 275-öt baromira nem jó eredmény. Sőt a HD 4890 majd három hétig kvázi versenytárs nélkül volt az oroszoknál, mert a GeForce GTX 275 az papíron jelent meg, így a keleti államokban későn vált nagy mennyiségben elérhetővé. Gondolom a Gainward kiválása is erre a problémára vezethető vissza, a ruszkik imádják ezt a márkát, amit természetesen a gyártó is tud. Most ha az AMD nem fordít kellő figyelmet marketing szempontjából a keleti világra, akkor ez a Gainward számára negatívum. Érdemes az orosz fejlesztésű játékokra is figyelni, mint a Cryostasis. Nyugaton nem sikeres, de keleten jók az eladások, és a Cryostasis hivatalos GeForce PhysX game.
A HD 4770 problémái a kevés gyártósorban keresendő. Az UMC azt ígéri, hogy nyár közepére már megindulhat a tényleges 40 nm-es tömeggyártás, és képesek majd fogadni az RV740-et is. A pletyik szerint az AMD az összes gyártósorra igényt tartana, de az NV-vel is van partneri viszony. Bár valszeg a zöldek még csak noti GPU-val gondolkodnak a 40 nm-en, így nekik elég a gyártósorok 10-15%-a is.
-
joshua7
veterán
Az alsó kép nagyon üt.
Egyébként fura, h így döntöttek, HD4850-eknél a Gainward a GS az egyik legjobb. Az 1. széria mondjuk hibás volt belőlük, de aztán nagyon jó karikat adtak ki. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Best Buy áruházlánctól kapok modellekre lebontott eladási eredményt. Azért írtam a 70-80 dollárt, mert az áprilisi elejei kimutatás alapján az első két helyen GeForce 9400 GT és 9500 GT 1 GB áll, míg a harmadik a HD 4870 1 GB ... (oem és retail összesítés). Nyilván 70 dollár alatt hatalmas a GeForce uralom.
-
Killing
addikt
Az a kár hogy az AMD csak bizonyos piacokra szerződtette.Itt Európában sztem nagyobb sikere lenne az új kártyákkal pl.
adeon HD 4770-el.
-
keIdor
titán
Nem fognak hiányozni, bár a Gainward-al semmi bajom, de a Palit-ot nem szeretem, pedig a kettő egy és ugyanaz egy ideje...
BFG, EVGA Radeon-t a népnek inkább!
-
_kovi_
aktív tag
Basszus éreztem hogy valami nincs rendben, hiszen a mi magyar Gainward disztribuciónknál nem akartak jönni a 4770-ek. De még listában sem volt. Iszonyat furcsa volt, hiszen amikor kijött a 4850, vagy a 4830 szinte azonnal nálunk elérhető készlet a márkák közül a Gainward volt.
-
LordX
veterán
"a Gainward jobbnak látta az AMD-s szerződést feláldozni az NVIDIA által kínált exkluzív partnerségért, mely természetesen számos kedvezményt jelent a nem exkluzív szerződéshez viszonyítva"
Nem egy ilyenért büntette meg az Intelt az EU rekordmilliárdos összegre?
-
decibel
aktív tag
"Az észak-amerikai piac elhódításában továbbra sem reménykedhet a cég, hiszen a nyugati kontinensen a 70-80 dollár feletti GeForce modellek eladási adatai folyamatosan romlanak, így a vásárlói igények nagy részét az EVGA, a BFG és a Zotac is képes kielégíteni."
Erre van valamilyen forrás?
-
adam320
senior tag
Hála a jo égnek,nem kell ide Ganéward,menjen csak butítani az nVidia t nyugodtan
-
P00By
nagyúr
hmmhmm...
Jó a kép! -
zed1983
őstag
Legalább egyes válaszokkal vált el az útjuk és nem fikázzák egymást, ennek örülök...
-
tomi_mod
aktív tag
Azért az alsó képnél van sokkal durvább. Látni azért olyan Gain hírdetéseket, amiben egyik oldalon az Nvidia másik oldalon az Ati közöttük meg egy grafikon, hogy az Nvidia ennyi százalékkal gyorsabb...hmmm. Ja és regébbbi GStar-okban volt rá példa, most már csak nvidia kártyák vannak és a grafikon.
-
jozsi
tag
Remélem éhendöglenek a sunyi trógerek
-
Gyuri27
félisten
Az amd meg szedje össze magát ne takaritson. Mert 4770-t égen földön nem kapni.
Mit jelent a takaritás? Nem babusgatják annyira, vagy megválnak a cégtől?Solten: hissel 2 bajom van. A sima is drága. Az iceq meg nagyon, ráadásul arra is 2 év gari van. Pedig azért az árért lehetne 3 is. De nem bánom. Maradhatnak.
-
Gyuri27
félisten
A zafiron kivül mindenki elhúzhat.
Amúgyis zafir lapot minden háztartásba.A gw meg köpönyeg forgató brigád. Az amd helyében a tulajdonostól (a palittól) megvonnám minden licensét. Így ugrana az xpertvision is. A palit cégcsoport meg mehet a levesbe és lehet belőlük nv only cég. Így már lenni is hely egy komoly nv only cég elhóditására.
schwartz: ja és 3850 ddr2-l akarták meghóditani a világot. Prémium gyártó f.szom. Kóklerek mind. Ráadásul mennyivel drágább volt minden vga-juk mint a konkurencia.
-
lsc
nagyúr
Mondjuk gainward az elején befürdött a 4850-nel, elég sok hibás kártya volt .
-
nyunyu
félisten
Most oszinten: nem tokmindegy, hogy egy gyartoval tobb, vagy kevesebb?
Igy sem lehet eligazodni, akkora a kinalat.
Plane, amikor egy markan belul epul egy videochipre 3-4 kulonbozo kartya... -
WilliamGhost
tag
Gainward helye az NVidia-nal volt és van sztem. Szóval helyes, csak húzzanak már bele...
-
nesa
veterán
Koszonom mar szep a napom
ki vagyik 1 garimatricaval reragsztott csavaros kartyara
-
CYBERIA
őstag
Szerintem meg jöjjön a Hercules, annál jobb márka nem létezett.
-
hibavissza
veterán
Nekem palit a kártyám. Szerintem nem nagy veszteség ez az atinak. Az lenne a legjobb mindenkinek, ha egyszer és mindenkorra felhagynának a működéssel. Palit 4830: nem veszi vissza a mem órajelet, elképesztően zajos, gagyi "hűtő". Nekem ezt jelenti a palit.
-
nixx-21
őstag
kb ennek a döntésnek annyi értelme volt mint egy 9500GT-re 1GB DDR2-es RAM-ot rakni
-
válasz
LackoMester #20 üzenetére
Vagy annak a hiánya.
Sztem meg az ASUS monnyon le, és gyűjjék az EVGA!
-
LackoMester
addikt
hmmm....garantáltan pénz-sok pénz van a háttérben
van 1 olyan érzésem,h.a Gainward-éknál tudnak valamit,amit mia jövövel kapcsolatban....
-
^Clown
addikt
Hát ha az nVidia fizetni fogja nekik a veszteségeket, jól is járhatnak anyagilag. De hosszútávon lehet, hogy küzdeni kellett volna, és nem meglépni azért, mert nincs megfelelő piaci részesedés. Jó kártyákat kell kihozni jó áron, és lesz részesedés...
-
helkis
veterán
exkluzív szerződés: unlimited DDR2 resource for free
-
Skizz
addikt
nem hittem volna, hogy ilyen "jelentéktelen" név a többiek mellett?
-
Tibiajax
nagyúr
Hozzám személy szerint közel áll a brand, nagyon jó minőségűek a kártyái, amik eddig voltak Gainward vga-im, mind hibátlanok voltak, és szerettem őket.
Sajnálom a döntését is, meg hogy nem tud ennyire érvényesülni a 3 említett nagy mellett az USA-ban (sem) -
Móci
addikt
Az alsó kép az nem szar, jót röhögtem rajta.
Ha nem jött be, nem jött be. Kíváncsi leszek, meg fogja e érni nekik a jövőben, hogy az nv-nek adták el a lelküket. -
Solten
őstag
Nem nagy veszteseg, szinte tokugyanolyan kartyakat nyomatott mint a Palit...
Csak a nev volt mas.
(#4) cizoe: A GS, Sonic neven fut Paliteknal...
-
00roli00
aktív tag
Bár nem ismerem az ázsiai piacot
,de ha az ATI ilyen kártyákkal tud a jövőben is előrukkolni,talán ott is változik a trend.És akkor lehet hogy elhamarkodott lépés lesz ez.
De lehet hogy megdobták pártíz millával a GW-t, nekik meg jól jött a válság közepette.
-
kagyula
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Igazi úr vagy a régi mondás szerint:
"Az az igazi úr, aki tud tangóharmonikázni, de mégsem teszi." -
cizoe
őstag
Alsó kép RuuulZ!
Amúgy Abu! Most hogy kiesett a GW, jöhet valaki a megüresedett helyre nem? Pl. egy BFG, EVGA... Mert eddig úgy volt, hogy most tele van a csapat, és míg ki nem pereg valaki, nem lesz új partner.
Amúgy kicsit sajnálom a dolgot, de csak a Golden Sample miatt.
-
_Toka_
senior tag
Elsőre: nofene!
Aztán a cikk végén olvashatók alapján egészen érthető a lépés... -
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Ja, nekem is az tűnt fel.
-
Mr.Csizmás
titán
Az alsó kép ideillő
"még több vizuális élmény" nv-vel...(és nincs elsőzés)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Alkoholista nevelde
- Witcher topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged