Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oO7

őstag

válasz vicze #11 üzenetére

valójában telefon és tablet, és desktop kategória nincs

az API különbségek szerintem is el fognak tűnni

a Win32 API-k valóban halálra vannak ítélve, de ez nem jelenti a "desktop" eltűnését... már a 8.1-ben is ugye lehet 3-4 modern appot egymás mellé pakolni, meg végre több monitorra szétszórni őket... mire a desktop eltűnne, addigra a modern felület funkcionálisan kiváltja teljesen...

az RT azért kell, hogy ARM-et is támogassa a Microsoft, és legyen egy olyan "tiszta" rendszere ami nincs teleszórva a visszafelekompatibilitási szarokkal... valójában az RT-ben nincs benne az, hogy az egy ARM-es verzió, lehetne X86-os RT verzió is, mondván, úgysem fogsz hagyományos desktop alkalmazásokat futtatni a 8-10" -os táblagépen...

nemhiszem, hogy az X86 le fogja tudni nyomni telefonok és tabletek frontján az ARM-et, sőt most majd az új ARMv8-as procik még lehet, hogy notebook/desktop/szerver fronton is meg fogják szorongatni...

• Glenda

addikt

válasz vicze #11 üzenetére

Nem csak a snap, a teljes kezelés más. A snap különben is átalakul a 8.1-ben.
    Normáliséknál is így van, csak az első körben voltak felskálázott iPhone appok az iPad appok. Lehet most is működik, de így kvázi megkövetelik a minőséget.

Egyezek, a következő verzióban kellene egy API egyesítés. Bár a PCL így is sok problémát megold, az lenne az igazi.

A Win32 megérdemelné a halálraítélést. Tákolmány, régi, elavult. Egyetlen "probléma" van vele, okos. Nem emlékszem mikor írtam utoljára nem Hello World appot C#-ban, ahol nem használtam volna PInvokeot. Az igazi probléma az, hogy a WinRT-vel lett volna esélyük máshogy csinálni a dolgokat, de elszúrták. 20 év múlva az is olyan vacak lesz, mint most a Win32.

Új hozzászólás Aktív témák