- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyusz
őstag
válasz
norbert1998 #40889 üzenetére
Ha csak játékra kell akkor a csattogós lepkét ajánlom.
Én, ha veszek is telót akkor majd leghamarabb jövőre, mert csak akkor jönnek 64bites SoC-al és az új usb szabvánnyal szerelt készülékek.
(#40891) darvinya: Amit írtam, az mind "nulláról" értetendő. Linuxos környezet nem kell hozzá, elég a windows-s idilli is.
Most nem igazán értem, hogy minket miben befolyásolna, ha meglenne a sony sha kulcsa.
Bootloader-t úgy sem fogjuk tudni nyitni, de egy kis exploit-t igazán hagyhattak volna.
-
oliwire
őstag
Nem jelzi külön, hisz átlagfelhasználónak már az sem egyértelmű, mi a különbség a 2G, 3G, 4G hálózatok között. Valaki megveszi a telefont, vidéken lakik, ahol nuku LTE és 3G, és mégsem állítja át a mobilhálózatokat, marad LTE preferálton, mert fogalma nincsen, hogy ezt is lehet, és milyen hatással van a telefon térerejére, és akkuidejére.
-
raziel01
veterán
válasz
norbert1998 #40889 üzenetére
"build 2-es mrsteve-ben nem csinálta, de a build 4-ben igen"
Build 2-es van fent nekem már rég és az is csinálja néha.
De google-vel keresve HTC telefonon és samsungon is panaszkodnak rá Cm11 alatt. -
bagyusz
őstag
válasz
Szmoki #40888 üzenetére
Nincs ilyen bajom mert én egy ideje a gyári 207-s romot használom. PA-nál sajnos várni kell mert náluk nincs stabil branch mint a cm-nél, így csak mindig a naprakész forrásból tudnak romot fordítani, ahol nem ritka, hogy valaki tesztelés nélkül berakja a saját módosítását és ebből jöhetnek a különféle anomáliák.
-
darvinya
titán
válasz
bagyusz #40871 üzenetére
Ahogy olvasom tovább a hsz-eket még sem olyan egyszerűen értik meg miként kell környezetet létrehozni.
Most már a HW-t is tervező robot végzi, ami egyből készíthető vele driver, ha meg van a környezet.
Ezt szokták kulccsal kódolni, ehhez jön a telefon gyártó egyéni kulcsa ami a HW driver-hez is ad kulcsot.
Emiatt csak egyben lehet másolni, pl: Flashtool. -
Simba86
senior tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy amikor LTE hálózaton van a teló, akkor LTE-t ír ki, vagy 4G-t felül? (azért kérdezem, mert furcsállom, hogy hiába írja a hálózatok között, hogy LTE-n vagyok, sose látom kiírva, csak a 4G-t...
köszi a választ!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bagyusz #40887 üzenetére
Keveslem a ramot, nem szereti a nagyon hard gameket az a rész. meg ha 35-ért hozzá tudok jutni egy karcmentes z-hez, az azért még akkor is nagy teljesítmény, ha instant el is adom, valójában egy nexus 4-re fáj a szívem, de az nemnagyon van nekem megfelelő módon, esetleg egy g2-t talán be tudnék szerezni abból, ha eladom a z-t.
bár megmondom őszintén, most játszottam vele 2 és fél órát, így volt 11 %-on 100-ról, (mmo) rpg volt, jóóó nagy igénnyel, és egyszer dobott fc-t a játék. még akkor sem halt be, mikor csak úgy systemui fc-t kaptam. feloldottam a képernyőt és nyomtam tovább a gémet. lehet érzi a változás szelét
és kompenzálni akarja a korábbi gondjait
Szmoki: build 2-es mrsteve-ben nem csinálta, de a build 4-ben igen
-
bagyusz
őstag
válasz
Joccc07 #40886 üzenetére
Szabad kérdezni, de még én sem tudom.
Többnyire autodidakta módon tanultam-tanulom, valamint itt ph-n vannak nagy tudású emberekék akik sok jó hasznos információval halmoztak el.
(#40885) norbert1998 : n+1 kor.
Nem vagyok jós
Miért váltasz? Tudok mondani rosszabb telót ha érdekel.
-
-
bagyusz
őstag
válasz
norbert1998 #40883 üzenetére
Ez most olyan kérdés, hogy mikor lesz legközelebb ötös találat a lottón.
Nekem is legalább 1, 1-5 nap lenne, hogy kivitelezzem, és csak ezután jönne a debugolás. Kitudja, hogy milyen meglepiket tartogat. Csak halkan megsúgom, hogy több mint 100óra munkám van benne, hogy zárt bl-n is fusson egy kitkat alapú rom.
-
bagyusz
őstag
válasz
Joccc07 #40877 üzenetére
How to.. tutorial van egy pár, de itt teljesen másképp kell megközelíteni a dolgokat, hogy zárt BL-n is működjön. Kell egy AOSP 4.4.2 rom aminek a display lib része tartalmazza ezeket a patcheket: 1[link] ; 2[link] Ezek nélkül szétesik a kép valamint nem lesz video play back. Lásd pl.:
A fent említett videó , plusz audio, valamint vendor blobs libeket át kell copyzni a portolni kívánt romba.
Kell egy módosított ramdisk inject ami már tartalmazza a mixelt init-eket.
Ja és a legfontosabb, kell egy jó rom alap, szerintem xperia T3 romja jó lenne, ha ez mind megvan akkor lehet debugolni és reménykedni, hogy elsőre legalább be bootoljon.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
szaszaboy0 #40823 üzenetére
Nálam mindig szokott lenni durván 300-350mb free ram, pedig pár dolog azért meg van nyitva.
Lehet user fail, de 250 alatt még nem láttam a szabad memóriát. Lehet még 200 alkalmazásba be kéne lépni vagy meg kéne nyitni hozzá csak minek.Én úgy tudom teljesen nem is engedi, hogy elfogyjon mert valamit bezárna helyette
..vagy ezt rosszul tudtam? -
bagyusz
őstag
válasz
darvinya #40869 üzenetére
Droid fordítási "környezet" létrehozása nem sokból tart, nagy részét a letöltés veszi el. Meglévő droid portoláshoz erre nincs szükség, akár win alatt is meglehet oldani.
Hülye lenne a sony, ha megadná a saját módosított android forrását.
Ilyenről szerintem ne is álmodozzunk. Amúgy mi az a két kulcs?
-
Becksman
őstag
Z3 UI-t hogy tudok stock 4.3-ra varázsolni?
Előre is köszönöm aki tud ebben segíteni.
-
darvinya
titán
válasz
bagyusz #40853 üzenetére
Igaz.
(#40859) bagyusz
Azért aki már csinálta annak könnyű, de a buktató inkább a környezet megteremtése a robothoz ami megcsinálja a Android robotot.
A kernel is olyan, hogy HW robottal pillanatok alatt meg van a feljelsztés.
Csak hát a 2 kulcs ami nincs közzé téve, ami nagy segítség lenne a hivatalos fw-hez. -
gaga1
tag
Sziasztok.
Meg kell valnom a telomtol. Ha valakit erdekel irjon privatban.
-
bagyusz
őstag
válasz
raziel01 #40856 üzenetére
Most már igen. Tudok róla, mindig kapok ilyen értesítő e-mailt a forrás változásról a fiúktól.
(#40858) Logeeen
Ide már leírtam, hogy hogyan lehetne.
(#40860) air: Nem feltétel.
(#40861) Szmoki: Log nélkül én sem tudok semmit.
-
darvinya
titán
válasz
bagyusz #40851 üzenetére
kifutó modell, megkapta az utolsó döfést, hogy vegyél újat.
Ez pont olyan, mint a hsz-em.
Utólag kértem a szerkesztést, mert a root okozot gondot.
Ami az én lustaságom miatt történt.
Rá 1 percre már meg is volt.(#40849) air
Kösz, lehet az okozza a hibát.
Ha egyáltalán a sok ébresztő óra a gond. -
bagyusz
őstag
válasz
darvinya #40840 üzenetére
Kernel alatt a mipi dsi driver(nagyon lesarkítva a kijelző meghajtó) lett módosítva, forrás megjegyzés alapján a panel tétlenségi állapotához fűződő elalvási időt korrigálták, gondolom energia megtakarítás céljából, szerintem. Droid oldalon nem tudom, hogy milyen módosítás történt, sejtem, hogy pozitív.
-
nova001
senior tag
válasz
alansmithee #40847 üzenetére
nehogy azt hidd hogy bármivel is rosszabb mint a 3.1, nekem volt hogy 1 hét alatt úgy összeomlott hogy nem volt hang a telon sehol
-
darvinya
titán
válasz
alansmithee #40844 üzenetére
Külső ébresztő app-ot használsz?
-
nova001
senior tag
válasz
alansmithee #40844 üzenetére
ez a legújabb, most van "teszt" módba ha minden okés lesz holnap rakják ki a főoldalra
-
alansmithee
tag
hogy én ezt de kurvára unom már... csinálta az 1 hetes CM11-el is ( mrsteve féle #3 ) és most a pár napos PA-val is ( #12 ) ma reggel és tegnap reggel is .... PAC-et még nem próbáltam... úgy fest 3.1 a legfrissebb? az igaz?
-
darvinya
titán
Sziasztok
Ismét itt, rég nem követtem a fórumot .
Csatlakoztam hozzátok.Röviden .205-ös és .207-es fw között mi a különbség?
Köszönöm
[ Módosította: #40993792 ]
-
oliwire
őstag
válasz
norbert1998 #40837 üzenetére
Felírom ezt is a listára, már gyűjtögettem pár dolgot, amit javítani kellene
-
raziel01
veterán
válasz
norbert1998 #40833 üzenetére
Kikéne szedni minden szart a leírásból a root résznél. Mehetne bele a towelroot.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Cartman King #40830 üzenetére
Összefoglaló. Ennél nagyobb betűkkel nem is lehet már kiírni.
-
Logeeen
senior tag
Srácok, mit rontok el?
Rootolnám a telefont, de a "Daemon started succesfully" feliratnál megáll a DOS ablak.
Ilyenkor mi a teendő?
-
agent_k
őstag
válasz
Cartman King #40830 üzenetére
külső sd-re kell rakni.
Például:
http://forum.xda-developers.com/xperia-sp/development/paranoid-nexus-t2827011
Cache wipe/Factory wipe
- Install ROM using latest [philz/twrp/cwm touch
- Install GAPPS
- Shutdown
- Flash .207 kernel ftf
- Reboot
- disable NFC in settings after booting to OS, reboot and NFC works fine. -
Cartman King
csendes tag
Sziasztok! Légy szíves valaki linkeljen, egy olyan oldalt ahol a kezdőknek érthetően le van írva a 4.4.4-es Android telepítési folyamata? Belső memóriáról is meglehet oldani a telepítést vagy SD kártyáról lehet?
-
raziel01
veterán
válasz
szaszaboy0 #40823 üzenetére
1 GB Ram még elég. PC-be 4 is.
Legalabbis Cm 11 alatt biztos elég. -
szaszaboy0
tag
válasz
Cartman King #40824 üzenetére
Szia, nem vagyok kompetens ebben a 4.4 témában de rakd fel nyugodtam, jó áru
Ha meg nem tetszik amit kétlek, akkor a pcc(pc companion) progival ujra felrakod a 4.3-at. -
Cartman King
csendes tag
Sziasztok! Xperia SP-re érdemes felrakni az Android 4.4.4-et?
Menyire stabil? Nekem a gyári 4.3 valamiért mostanában nagyon fagy úgy is, hogy már kétszer újraraktam a rendszert. Ha felrakom a 4.4.4-et és nem tetszik, nekem akkor vissza tudom még rakni a gyári T-Mobile-os 4.3-rendszert? Előre is köszönöm a választ -
szaszaboy0
tag
válasz
IMIIKE1998 #40822 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy mit csinálsz, 1gb ram már kevés.
A pc-be is már 8gb ajánlott.
Persze nem mindenki ugyanúgy és ugyanarra használja.
Ha nem csinálsz semmit a telefonnal akkor elég a ram.
De akkor mire való egy okostelefonSzerk:
Csak toldozgatjuk, foltozgatjuk a telónkat de mindig ugyanott lyukadunk ki. -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Ezzel a katasztrofális ramkezeléssel mit mit lehet csinálni?
Játszok, valaki hív, és bezárja :/ -
szaszaboy0
tag
Hali, egy kérdés:
Existenz 1.3.7-et akarok feltenni teszt céljából.
Gyári 4.3-ról is feltehetem, persze root, cwm után vagy muszáj 4.1.2-t flashelnem? -
n00n
őstag
Van aki a #4-es buildet használja a MrSteve féle CM11-ből? Én egyelőre a hármason vagyok. Többen akkuidő javulásról számolnak be, de még nem volt időm felrakni. Ráadásul nem is került be még az első hozzászólásba, ezért várok.
-
szaszaboy0
tag
válasz
szaszaboy0 #40812 üzenetére
Állítottam a minfree-t szerintem sokkal gyorsabb.
Agresszívre tettem majd egyenként beállítottam az értékeket.
6,8,16,32,64,96 set on boot és újraindítottam.
Proci beállítás interactive és noop. -
szaszaboy0
tag
Z2 vagy Z3-at kell beszerezni ott állítólag 1,5 GB RAM szabadon marad. Az talán elég...
-
n00n
őstag
Nem kötekedésből mondom én se, de a CM11 is az ilyen össze-vissza témáktól és portolt app-októl laggol és FC-zik. Én csak a Play-ről telepítek és tökéletes a telefon. Akkuidő jó, nem laggol, nem zár be semmit és gyorsabb, mint a gyári ROM.
-
-
Jozsi212
újonc
Üdv!
Mint régebben is írtam Nem jön elő a billentyűzet a telefonomon, ha elô is jön írás közben kilép belõle, meg ha ki akarok lépni akármibõl nem reagál semmire a [vissza lépö gomb] csak a [Home gomb], képernyö lezárása és feloldása után újra mûködik amig fel nem lépek a netre, és kezõdik elörõl billentyüzet off megint, vissza lépés detto, Menüben is!
Mostmár egyre jobban b@ssza a csõröm elöbb utobb a telefon bánja.
Garis tehát nem töltöttem rá semmi custom room stb dolgokat, Gyári adatok visszaállítása sem segített. -
Atmo
senior tag
válasz
Giorgio1985 #40804 üzenetére
persze, full wipe install előtt alap
laggolni szokott, meg akadni használat közben, nem pöccre dolgozik, ha érted mire célzok. néha csak vár mire használni lehet, nem nagyon reagál azonnal.
nálad nincs ilyen probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest