Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Néztem én is! Mozaik S díjcsomaggal (ez van nekem) már 75k-ért elvigető. Ez szerintem igen baráti nyitó(!)ár.
@werszomjas:
Így képekről nekem is az ezüst színű tetszik jobban. De most amúgy ez ezüst szín vagy szürke? Mert azért nem mindegy. A képeken ezüstnek tűnik ami még külön kiemeli a fémhatást a hátlapon. De a fekete se gyenge. Egyenlőre nem tudok dönteni.
Attól félek hogy a fekete csak sima műanyagnak tűnhet ránézésre. -
werszomjas
addikt
Na én ma megnyomkodtam a Sony Centerben
Jó kis telefon, szürke és fekete van kitéve, nekem szürkében jobban tetszik, méretre pont jó, a kijelzőt mikor először megláttam csak pislogtam, gyönyörű a képe.
Pont volt mellette Xperia U is, kicsit összehasonlítottam őket, a menüben lépkedve, programokat indítva a P minden esetben szemmel láthatóan gyorsabb volt, mint az U, ami érdekes, mert ugyan az a proci van bennük
Bár az is lehet ez a kiállított daraboknak volt köszönhető, hogy az U valamiért be van lassulva.
-
rudeqa
csendes tag
T-Mobilenál 98,000 ha neten rendeled.
-
Dany007
veterán
válasz
HardSanyeee #396 üzenetére
Ja értem. Szal akkor is 2-3 grammokon megy az agyalás vajon melyik a nehezebb... fura.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #392 üzenetére
@Dany007: Az arc S-re gondolt súlyügyileg nem a One S-re, csak elírta.
Viszont továbbra se értem, az arc S 117 gramm, az se eget rengető nagy különbség. Megkérdezhetem, hogy milyen telefonod van jelenleg? Feltételezem nem egy nehéz típus, ha zavar egy telefon súlya.
Mi nem mondtuk, hogy jobb egy telefon kamarája, mint egy kompakt gépé, de általános használatra bőven elég. Főleg videózásban, ott tudnak már elég szépet alkotni. Plusz a telefon többször van nálad, mint egy kompakt gép.
-
s4tch
veterán
A T webshopjában elérhetőek az árak, már nem csak az akciós készülékek között látszik a telefon.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #392 üzenetére
Hmm..
Jó a méretekkel lehet, hogy variálnak és v.színű tényleg a legvastagabb méret van megadva, okés. De a súllyal biztosan nem variálnak. Az egzakt tényszerű adat. Azt ha másként érzed akkor rosszul érzed.
És ahogy olvastam fél gramm különbség van a kettő között. Maximum a méretből adódóan tűnhet talán nehezebbnek.
Mivel a P kisebb ezért a súly kisebb felületen nagyobb nyomást fejt ki a kezedben, mint az S ami nagyobb ezért nagyobb felületen jobban eloszlik a súlya.
Más ésszerű magyarázatot nem tudok erre.A videózás és fotózás meg egy olyan dolog, hogy mezei otthon használatra, családi képek és videók készítésére bőven elég az amit egy ilyen telefon tud. Aki nem fotós, nem hozzáértő és nem ez a hobbija bőven megelégszik egy ilyen telefon képességeivel.
Én pontosan ezért vettem ilyen telefont. Mert nem vagyok hajlandó egy kirándulásra külön cipelni egy kompakt gépet egy videókamerát meg még a telefont is magammal!
Mindez egyetlen telefonban viszem magammal. A minőség tekintetében egyetértek veled. Egyértelmű, hogy nem képes olyan minőséget fotózni egy telefon, mint egy kompakt gép. De erre nekem nincs is szükségem. Nézd meg ezt a képet: [link]
Ezt egy 0 forintos 2 éves készülékkel csináltam. Ami már megjelenésekor is csak alsó-középkategóriában szerepelt. Mindenféle hozzáértés tudás és beállítás nélkül készítettem! Úgygondolom ennyiért ez ba***tul jó!
Kamerában szintén. Láttam a P sample videóit. Bőven jó ahhoz, hogy családi videókat csináljon az ember.
Tehát átlag embernek átlagos használatra teljesen fölösleges minden feladathoz / szükséglethez külön egyedi eszközt vásárolnia!Itthon itt a 110-es LCD. HTPC rákötve. Amit felveszek majd a P-vel full HD -ben videót a gyerekről akár DLNA-n keresztül vagy vezeték nélkül wifin keresztül átveszem a PC-re és már nézem is. Ugyan ez a fotókkal. Sokkal egyszerűbb, mint egy kompakt gépet hordozni, memóriakártyát cserélgetni, kábelt kötözgetni stb...
Amúgy minden attól függ hogy mennyire komoly telefont mennyi időre szeretnél magadnak. Mert én mindig nagyobb léptékekben gondolkozom. Nem 1-2 évre választok telefont. És ahogy írtam is sok oldalúan kihasználom a tudását. Ergo nekem még magyar fizetéssel sem számítanak az a 30 ezer forint ha arról van szó. Pedig ez durván egy heti fizetésem. Külföldön pedig ezt jobb esetben 2-3 nap alatt megkeresed! Muszáj, hogy megkeresd mert ez kb 2-3 napi minimálbér.
Szerintem ne add lejjebb a dolgot. Ha neked az S tetszik akkor ne sajnáld rá azt a 100 eurót pluszban. Persze ha 1,5-2 év múlva lecseréld akkor gondold át jobban. -
agyas11111
tag
Jo a vegsö konkluzio, es egyetertek, kiveve a szokasos Xperia S bullshittel. Miszerint a nagyobb jobb..BUU, nem esik a kezre annyira jol, benabb a felepites, anyag, es az AKKU! Könyörgöm, erre mindig szarnak valahogy. A ONE S akkuja kb ketszer tovabb birja, mint az Xperia S-e.
A Sola-t sajnos elöben nem fogtam meg kezbe, nagyon erdekelne mostmar, csak hogy erezzem a különbsegeket.
Hmm emliti a Razr-t a hasonlo teljesitmeny miatt...o barcsak lenne 4 collban. Nem gondolkodnek ennyit, az tuti.
-
agyas11111
tag
Igazabol most mindkettötöknek valaszolok, mert kb ugyanazt irtatok. A konkret mereteket hiaba irtok, mert en a kezembe fogva erzem ezeket, en magamnak. Tehat nyilvan a HTC trükközik a kerekitesekkel, stb, mert ugye egyik HTC-hez sem hasonlit, a korabbiak mind nagyok, vastagok. Tehat ezek alapjan a kezemben erzem igy a dolgokat, es ugye az szamit szubjektiven, hiszen en hasznalom. Ugyanigy nem nezek benchmarkeredmenyeket is, hanem elöször is a menü folyamatossaga fog meg, hiszen azt fogod nezni naponta parszor, es aztan meg a progik inditasa, üzenet iras, stb.
Masreszt pedig sokszor az ARC S-el hasonlitottam, nem csak a ONE S-hez.
Nem beszelve arrol ,hogy az adatok a legvastagabb reszre vonatkoznak, ami a Sonynal konstans ugyanaz mindenhol, mivel egy teglarol van szo, a ONE S-nek pedig egy belsö csik az egesz, ami a legvastagabb, aztan kerekedik, gyakrolatilag majdnem penge az egesz. Fogtatok mar egyaltalan kezbe?A sulynal is böven erezni a különbseget, de asszem azt pont az ARC S javara irtam, ami kb pihekönnyü a P-hez kepest ha nem , akkor elirtam.
Azert is irok neha igy, meg ugy, mert ha ugy is erös velemenyek jönnek az egyik javara, akkor egyertelmüsödhet bennem ez-az, tehat inkabb ez iyeln trükk
Vagy a szemelyes preferencia, ami sajnos eddig naponta valtozik.
A plusz 100 EUR nekem sok, ha azt nezem, hogy amire kell, azt a P is tudja, söt szerintem az ARC S is.
A videot, a jatekot en arra szakosodott eszközökön oldom meg. Senki se gondolja mar legyszi komolyan, hogy fotozasi, videozasi tekintetben egy akar kompakt geppel felveszik a versenyt a mostani mobilok. Bar akinek nincsen külön eszköze ra es ezert vesz univerzalis okostelefont, ugy megertem a dolgot, es a minöseg persze elegge jo. De csodakat ne varjunk, es nyilvan nem fogom a kompakt gepemet kidobni, ami meg mindig jobb kepeket tud, mint akarmelyik mobil.Az ICS-es dolog meg hipotetikus, hiszen P-n meg nincs gyari, stabil ICS, ugyhogy nem tudom, hogy a teljesitmenye milyen lesz. De a komment lenyege szamomra az volt, hogy lehetseges-e hogy ARC S jobb hardverrel rendelkezik, vagy csak en ereztem ugy.
-
s4tch
veterán
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_p-review-767.php
Vegyes a kép.
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #388 üzenetére
Héj héj héj
Ki beszél itt arról, hogy a 4 vagy 4,3 colos telefonon kell visszanézni a felvett videót?Csak nem gondolod? Ki a franc akarna 4 colon videózni?
Természetesen úgy értettem, hogy amit a telefonnal felveszel videót, azt az otthoni 110-es plazmán / LCD-n nézed vissza! Eszembe nem jutott volna, hogy a telefonon nézd vissza a videót. Nyilván a családnak se a telefonon fogod mutogatni a videókatSzal azért kell a full HD, hogy ami videókat a családi kiránduláson csináltál, otthon visszatudjátok nézni a Full HD-s 110-es TV-n. Persze a 720p se rossz, de ha egyszer ma már szinte csak full HD tv-ket lehet kapni akkor mért ne használnánk ki a lehetőségeit?
A következő bekezdésben meg te magad válaszoltad meg a kérdést.
Ha te is úgy olvastad / azt állítod, hogy az ICS majd megoldás lesz a mikro akadásokra a P esetében akkor hol a probléma? Jó persze, nem szép dolog, hogy nem egyből azzal jön. De azt a pár hetet / hónapot megéri kivárni.Azt meg, hogy az egyik ilyen gyors a másik meg nem, úgyis pár hét használat után fogod igazából megérezni. Az én telefonomnál is van olyan, amikor már újra kell indítani, mert érezhetően belassult. Kitudja, hogy azok a kirakott teszt telefonok milyen "állapotban" vannak.
"Tesztek, tapasztalatok alapjan a ONE S 1-1,5 napig birhatja a strapat, nem fullos müködtetessel, ebben elhiszem, hogy egy pöttyet a P jobb lehet, de az is 1-1,5 naposra kell belöni."
Jó, most én meg azt írtam, hogy a PH!-s tesztek / tapasztalatok alapján csak 1 napot bír. Éppenhogy. Míg a P meg 1,5-2 napot.
A külső meg persze szubjektív. Szerintem az S az a megszokott tepsi kinézet. Mindenféle extrán kívül. Na jó talán a fém és a színe az plusz. A P-nek viszont végre van egy egyedi design-ja. A vastagság megnehogymár probléma legyen
A One S 7,8mm, az Xperia P meg 10,5mm vastag. Most komolyan azt a 2,5mm különbséget észreveszi bárki is? Zavar ez bárkit is? Nehogymár 2,5 mm-en akadj fennEz nem érv, mert nem hiszem el. Ha azt mondanád van a kettő között fél - 1 centi akkor elhiszem, hogy probléma. Na de 2,5 mm ?
Ez csak a szokásos e-penis növelésre jó semmi másra. Ha az S azt a 2,5mm-es különbséget inkább akkuba építette volna be, lehet tovább bírná 1 napnál.
"De igazabol, ha a P-re es az S-re szükitem a kört, a kettö között 100 EUR is van am!!!"
Külföldi átlagfizetéshez képest az a 100 euró nekem nem tűnik soknak. Kérdés megéri -e neked? Én nagyon azt érzem, hogy te igyekszel az S felé hajlani. Legalábbis sok olyat írsz, aminek abszolút nincs jelentősége csak, hogy előny legyen az S irányába.
Ha viszont itthoni viszonylatot nézem, a S plusz tudása nem ér meg 100x300 forintot (nekem).Na de végezetül azért az első videós rész gondold át újra
Azon nagyot lestem!
szerk.:
@HardSanyeee:"a P 120 gramm, a One S pedig 119,5, amit szintén nem tudom hogy jön ki, hogy a P sokkal nehezebb."
Most nézem, tényleg! : o
-
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #388 üzenetére
Már bocs, de néha nagy hülyeségeket tudsz összehordani, előbb a műanyag miatt behorpadós dolog pl és most is mondtál párat. Szerintem mindenki döntse el maga, hogy mire elég a telefonja videózási képessége, de azért általánosítani nem kéne.
A menü valószínűleg azért gördülékenyebb az arc S-en, mivel ott magasabb órajelen ketyeg a CPU (ami amúgy is jobb minőségű), ennyi az oka. Majd ha jön az ICS, akkor remélhetőleg fordul a kocka a P javára.
A fizika és a matematika törvényeit nem tudom, hogy tudod felrúgni, amikor a P 10,5 mm vastag a One S pedig 7,8, ami határozottan nem fele olyan vékony, a P 120 gramm, a One S pedig 119,5, amit szintén nem tudom hogy jön ki, hogy a P sokkal nehezebb.
-
agyas11111
tag
Köszi a valaszt, de sok ponton nem ertek egyet:
Max 720p-ben kepes felvenni? Hatrany?
Majdnem leestem a szekröl. Elöször is, 4, de meg 4,3 collos kepernyön sem mondod meg, hogy egy video 576p, 720p, vagy 1080p. Max abbol, hogy melyik szaggat. Masodszor hülye lennek maximalis felbontasban felvenni, ha tudom, hogy egyreszt zabalja a tarhelyet, ami nincs, masreszt az akksit is sokkal jobban, hiszen megterhelö. Telefonokkal csak facebookra, meg mobilon valo visszanezesre van ertelme videozni, ahova meg a 720p is sok.
Ehhez kepest sokkal fontosabb, mindennapi feeling, hogy pl a menü hogy akad, vagy ilyenek, ami a P-nel nem 100%-osan folyamatos, ellenben az ARC S, vagy a ONE V is meg jobb volt. Hat meg a ONE S. Mondjuk erre a HW-re egy ICS tenyleg jo lesz. Lsd köv. bekezdes.
ICS-nel az az erzesem, hogy sokan hypeoljak, anelkül, hogy tudnak mi a helyzet vele. 1000X jobb egy folyamatosra belött GB, lehetöleg gyari, mint egy kokanyolt ROM. A hivatalos ICS meg leginkabb azert kesik, mert a GB sebesseget nem nagyon eri el, csak a csucshardwereken, ott is 2-3-4x több RAM-ot lefoglalva es a videochipet terhelve. Egy magon meg kb semmi ertelme az ICS-nek. A HTC-nel is csak a gyönyörü Sense 4 miatt tetszik, meg hogy ahhoz van passzintva az egesz HW. Ennek megfelelöen meg egy ONE V-n is jobba suhan a menü, mint az Xperia P-n ez a Timescape GB alatt. A Sony is nyilatkozta mellesleg, hogy mennyiben mas az ICS, es nem igaz, hogy egyszerüen jobb. Mas. Ami bizonyos mobiloknal kompromisszumok mellett jobb teljesitmenyt eredmenyez, masoknal meg rosszabbat.
Mereteket, erzeseket nem kell leirni különösen, mert majdhogynem naponta tartom a kezemben az emlitett telefonokat, munka utan beugrok Saturnba, Media Marktba, mikor hova.
Tesztek, tapasztalatok alapjan a ONE S 1-1,5 napig birhatja a strapat, nem fullos müködtetessel, ebben elhiszem, hogy egy pöttyet a P jobb lehet, de az is 1-1,5 naposra kell belöni.
Külsö tekinteteben a ONE S gyönyörü (szürkes fem tetszik, nem a fekete), es a P is. Csak masok. A P legalabb 2x olyan vastag mellesleg mint a ONE S, es sokkal nehezebb is a kezben.
De igazabol, ha a P-re es az S-re szükitem a kört, a kettö között 100 EUR is van am!!!
-
rizso
addikt
Nem pont idevág, de ha már említed a videót: szerintem inkább egy frankó, tényleg folyamatos 720p, mint egy kicsit is "darabos" 1080p.
Múltkor nézegettük haver 106cm-es FHD plazmáján az N8-cal készített 720p videóimat. Még a 720p is gyönyörű volt, majd' lemászott tv-ről a kép!
Szerencsére a P-nél megvan a folyamatos 1080p is - legalábbis nekem nem tűnt fel akadozás...
Beats audio meg mondhatni egy vicc, lényegében csak egy előre definiált EQ beállítás
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #380 üzenetére
Én az Arc S-t és a One V-t alapból kizárnám. Mindegyik max 720p-ben képes felvenni.
Ez szerintem ma már kevés. Ha meg több évre tervezed a telefont, akkor meg főleg kevés.A P esetében meg érdemes lenne megvárni az ICS-t. Sokak szerint az majd sokat dob rajta. Úgy hallottam a 2.3 nemigazán támogatja a dual magot az ICS meg már igen. Ha ez igaz akkor nem is értem hogyan lehetett így kiadni egy telefont.
A mérete egyáltalán nem vészes. 12x6cm. Kellemesen elfér az ember kezében.
A One S már 13x6,5cm. Sokkal ez sem nagyobb, de azért összhatásban biztos meglenne a tepsi érzés. És a kijelzőjének sincs olyan felbontása, mint a P-nek. Mármint a ppi-je.
Ugye a P-nek 275ppi a One S-nek meg 256ppi. Nem nagy a különbség, na de azért na...Ráadásul a PH!-s teszt szerint a One S még közepes használat mellett is alig bírja egy napig! Itt a P tesztjében pedig azt olvashattuk, hogy 1,5-2 napot bír.
Amúgy elég jó árazások vannak nálatok. Ennyire számít az ár?
A felépítésén meg ne aggódj szerintem. Úgy kell hozzáállni, hogy nem kell dobálni! Egy értékes telefonról van szó. Mercit se úgy vesz az ember, hogy mivan ha meghúzom az oldalát? Vigyázni kell rá, ennyi.
Masszívnak se kell lennie. Továbbra sem értem mi a cél vele?Annyi a lényeg, hogy ha kézbe veszed ne érezd úgy, hogy mindjárt összetörik a kezedben. Ennyi.
Nem katonai mobil nem is strapatelefon.
Nekem az LG P500 már annyit esett, hogy meg se tudom számolni. A sarkai karcosak lettek meg a hátlap, de amúgy semmi baja. Pedig ez aztán full műanyag.Szóval a felsorolt 4 típus közül én max az Xperia P-n és a One S-en gondolkodnék.
Ami az S mellett szól az maximum a hardver. Kérdés kihasználnád-e? Beats audió, gorilla glass. Kb ennyi. A P-ben meg van mondjuk NFC. Szintén kérdés kell-e ez?
Ami a külsőt illeti, szerintem a P szana-széjjel veri az S-t ilyen téren. Ezerszer szebb és elegánsabb a P, mondjuk ezüst színben, mint az S. -
tjb007
nagyúr
válasz
Smithy1986 #379 üzenetére
A whitepaper hibás.
Mali-400MP1 van benne, Adreno 205 nem licencelhető így az majd akkor lesz benne ha az USA elnökét Bruce Willis -nek fogják hívni.A sola -ban is ugyanaz a SoC van mint P -ben és U -ban, ebből következik, hogy ugyanaz a GPU van abban is, azaz Mali-400MP1
Nem kell mindent elhinni még ha azt a Sony is írta.(#383) frozzyZTE
"nincs anyira jó mint az adreno220"
Ez nem egészen így van (főleg ha az MP4 -es konfigról van szó).
-
Frozzy
őstag
válasz
Smithy1986 #379 üzenetére
nem lehet benne adreno 205 mert az a qualcommé ha jól tudom.. ebben egy Mali400 MP grafikus gyorsító van ami jobb mint az Adreno 205 de nincs anyira jó mint az adreno220
-
agyas11111
tag
válasz
rbalint88 #381 üzenetére
kösz, most sokat segitettel
mehetek hetvegen megnezni...ezekre kell ja kb, a multimediajabol az mp3 lenyeges szamomra, mert arra a külön eszközömet direkt eladtam. (ipod nano 5.gen.) Fotora van gepem, bar azert buliba, barba nyilvan telot viszek csak. Jatek telon nem erdekel, van ra mas.
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #380 üzenetére
bonyolítom az életed: nézz meg egy htc rhyme-ot is. ha csak átlag dolgokra kell, tök elég, viszont jó a fülese és van hozzá dokkoló, ami jó móka. barátnőmnek ilyen van, 3 napig szokott ketyegni egy töltéssel, igaz nem használja túl sokat, de wifi, mobilnet fixen be van kapcsolva, gmailt időjárást szinkronizál és telefonál rajta legalább napi fél órát.
-
agyas11111
tag
No, ma ujra megneztem a masinaimat (meg egy ket ujdonsagot...apam a Galaxy S3 mekkora batar..)
Ami most tünt csak fel:Xperia P egy az egyben akkora mint az Xperia Arc S !!! Ereztem en, hogy valami nem stimmel a nagysagaval. Nehezkes, femes, ez eddig ok, viszont masszivnak annyira nem erzem, mig az Arc S-et igen, es 4,2collhoz kepest ugyanakkora (es vekonyabb is) mint a 4 collos P. Nem beszelve arrol, hogy az Arc S menüje sokkal jobban hasitott, mint a P-n!! A proci gyorsabb is, de attol meg. Hogy lehet, hogy a P menüje nem folyamatos annyira?
Xperia U kizarva, jatekszer hatasu, vastag, akkor inkabb egy olcsobb 2011-es modell valamiböl.
Marad meg a ONE V meg az S. Mindkettö nagyon jo, es a One V siman van olyan folyamatos mint a P, holott sokkal gyengebb ugye. Nagyon kezre esik, szupi kijelzö, 3,7-en. S hatareset mint mindig. Keskeny, okes, kicsit magas, szuper anyag, stabil..viszont atom durvan draga meg mindig. 444 EUR független. A többi összehasonlitasnak itt:
Xperia P 340 EUR
Xperia Arc S 250 EUR
ONE V 270 EUR
ONE S 444EURAmugy masszivitasban, robusztussagban, anyagban messze a Moto Razr-ja a legjobb, a Sonyt is elküldni a ... De sajnos lapat!!!! Es az akkuja a simanak gyenge.
-
Smithy1986
tag
Hivatalos specifikáció szerint Adreno 205 van benne.
http://www-support-downloads.sonymobile.com/lt22/whitepaper_EN_lt22_xperia_p.pdfCsak azért nézegettem, mert a Sola tipusban, meg egy DB8500-as van, amiről még soha nem hallottam.
Tudja valaki hogy az milyen GPU lehet?
-
s4tch
veterán
Nem szentírás az xda és az engadget sem, viszont miután hiányos a gyártó adatlapja, valamire csak kell támaszkodni. Egy "vitatom" böffentésnél ez is több. A giroszenzort elfogadom, akkor "csak" iránytű nincs benne; igazából tökmindegy, nem ezen áll vagy bukik, hogy jogos-e az, hogy a P drágább. Szerintem jogos, a kolléga meg jöhet ismét valami "szólok" kezdetű ex cathedra észosztással.
-
s4tch
veterán
Szólok, hogy a V egyrészt egymagos, másrészt:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_Gorilla_Glass
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1606716
http://www.engadget.com/2012/02/26/htc-one-v-unveiled-sense-4-0-on-ics-beats-audio-3-7-inch-wvga/
...harmadrészt a gsmarena adatlapja szerint nincs giroszkópja. Előfordulhat, hogy tévednek. Ettől még nem lesz egy kategória a két telefon. -
HardSanyeee
őstag
válasz
agyas11111 #372 üzenetére
Igen, mert a Google azt ajánlja fel, amire sokan kerestek rá, semmi valóság alapja nincsen a felajánlott keresési lehetőségeknek. Mellesleg nekem tökre nem ajánl fel ilyet a Google
-
agyas11111
tag
válasz
HardSanyeee #367 üzenetére
En amazonos leirasokat, tapasztalatokat olvastam, ez a youtube video csak mint extra került be. Nyilvan nem csak itt lattam, mar a google is felajanlja, ha elkezded a keresöbe irni :S
-
PHARD
tag
Na meghoztam a kicsikét,itt pihen a töltőn...Este már többet tudok rola
-
gpek
tag
válasz
agyas11111 #356 üzenetére
Kipróbáltam, Vodafone-on ilyen nincs
-
HardSanyeee
őstag
válasz
Ezt a videót már egy másik topikban is láttam és ugyanaz volt a véleményem, mint pár fórumtársnak itt: ilyen fogással hamarabb esik ki az illető kezéből a telefon, mint hogy elmenjen a térerő, magyarán abszolút nem hétköznapi ez a fogás... Plusz ha tényleg ilyen komoly lenne a probléma, akkor nem csak ez az egy oldal írna a hibáról.
A leejtésről meg... Deformálódik? Te miről beszélsz?
Nem gyurmából készülnek a telefonok, hogy deformálódjanak egy eséstől. Plusz az szintén nem ok sem a deformálódásra, sem az aggodalomra, hogy a telefon 5% gyengébb anyagból van, mint a maradék 95%-a. Műanyagból van a telefonom, ráadásul alapjáraton nem a legjobban összeszerelt modell és ejtettem már le néhány alkalommal betonra illetve kőre és tök semmi baja nincsen. Na meg alapból nem kell leejteni, akire erre elég gyakran hajlamos az vegyen strapatelefont
-
Dany007
veterán
válasz
Szerintem ez annyira nem probléma. Tudod iPhone-nál is megmondták - rosszul fogod!
De amúgy tényleg, olyan helyzetben, ahogy a csákó fogta a videón sose tartok telefont.
Általában 3 újjal fogom meg és hátulról mutatóujj támaszt, alulról kisujj támaszt. : )
Mindegy, szal az biztos, hogy marokra nem fogom a telefont.Persze ha a hiba tényleg valós akkor röhej, hogy erre nem figyeltek oda rendesen. Legalább ennyit lehetett volna tanulni az iPhone esetéből.
Amúgy a HTC One V-vel én is szemeztem. De szerintem az sehol sincsen a "P"-hez képest. Egyrészt kinézetre se olyan hűde, másrészt tudásra sem. A P azért sokkal elegánsabb, igényesebb kinézetű.
Mindamellett a V sem rossz! Azt az asszonynak néztem ki! Egy rövid ideig gondolkodtam rajta én is, mert hogy olcsóbb meg minden... de mondom ha már 60-65k-t (asszem ennyi itthon) kiadok egy telefonért, akkor inkább kiadok 80k-t egy tényleg frankóért (mert megakarom várni amíg ennyire lemegy a P ára). -
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #360 üzenetére
Az az egy teló, ami tényleg fémből van. Már a tok. Nekem a nokia 6500s repült többször - alul, felül plasztik - se semmi baja nem lett. A mostani full plasztik blédem is repült már, de az is túlélte.
Tehát a 6500s-ből kiindulva, ami szintén jól volt összerakva (annyira, hogy karmolta a saját billentyűit) nem hiszem, hogy gond lenne vele. Bár az is igaz, hogy az okostelók nem légi közlekedésre lettek kitalálva a kijelzőjük miatt.rizso: A fém készülék házba költöztetett telókat jobban kedveltem mindig is. Sokkal masszívabb, tartósabb érzetet kelt. Súlya van, nem nyiszog össze-vissza.
-
agyas11111
tag
En azert mondtam mar egy ideje, hogy jo a kepe, mert amikröl irok, mar az összes telefont többször szemelyesen a kezemben tartottam, es hasznaltam. Törestesztet persze nem csinaltam: ) Mivel simkartya nelküliek a müdökö peldanyok, ezert max a wlant tudom tesztelni valamennyire, de legtöbbször azt sem. A menüt, alkalmazasokat, beallitasokat igen.
Megaztan nyilvan nem forum alapjan veszek telefont
Ezert volt pl jo meglepetes, hogy a ONE V elöben irtojo, es kepen annyira talan nem jön at.
-
|AP|
veterán
válasz
agyas11111 #361 üzenetére
az általános sebességen és a design/méret kérdésen kívül számomra két dolog meghatározó egy telefonnál: a képernyő minősége, és az, hogy lehessen vele telefonálni
A térerő gond borzasztó idegesítő tud lenni.
De egyelőre sem a képernyőt, sem ezt a térerő dolgot nem láttam élőben, úgyhogy lehet nem vészes... viszont azért gyűlnek a fekete pontok... -
agyas11111
tag
Mondjuk a kijelzö problemat nem tudom megerösiteni, mert nem direkt tesztkepeket neztem, amin ez kijön. Megaztan ezt a brutalfenyü kijelzöt senki nem fogja full erön hasznalni, ha 30%-on, vagy sporolo modban is tökeletes. Szoval en azt ugy ahogy van lenyelem, mert nekem fel sem tünt.
-
agyas11111
tag
Nem, meg mindig V8 Razr-om van, ami tiszta fem, es többször 1,5m-röl betonra esve, hatlap, akku ki, meg mindig tökeletes. Ezert is akartam Motot venni, mert a Razr-t iszonyat összeraktak, de meg az en nagy kezemben sem tudtam ertelmesen egykezesen hasznalni, igy lemondtam rola. SGS2 detto szeles.
-
|AP|
veterán
válasz
Ez viszont már tényleg gáz... a kijelző problémával együtt ezek már olyan hibák amik engem már eltántorítanak a vásárlástól...
-
rizso
addikt
Szerintem nem gáz, hogy alul-felül műanyag. Ilyen volt pl. a Wave-em vagy az N8-am is. Annyi, hogy ez nem igazi "unibody" ház. A Sensation az volt, de ott meg sokaknál maga a készülék lötyögött egy kicsit a "unibody" hátlapban (én is tettem az akksihoz egy kis darab papírt).
Mondjuk nekem tök fölösleges az alu ház, mert mindig elcsúfítom valamilyen szilikon-híbrid tokkal
-
mpierre
veterán
válasz
Sanszosnak érzem, hogy bármilyen telót a megfelelő helyen marokra fogva sikeresen "árnyékolom" az antennáját. Esetleg, ha még fémkesztyűt is húzok a kezemre...
Ráadásul elég idióta módon kell megmarkolni ahhoz, hogy előjöjjön a hiba, ha tényleg az. Az alul-felül plasztik jogos. De kérdem, most milyen telód van? Az is plasztik.
-
agyas11111
tag
válasz
rbalint88 #355 üzenetére
Ertelek, az tenyleg nagy es szeles is! Mint az SGS2! Ezekben egyaltalan nem gondolkoztam, mivel ezek szelesek es igy kenyelmetlen. A ONE S viszont keskeny es hatereset szamomra.
MAS: most talaltam. Elvileg letezik a death grip ! Olvastam forumokban is.
[link]Ez gazos akkor.
Ezenkivül a femhaz csak a testre igaz, alul es felül is müanyag van. Leejtes eseten extrem könnyen serül es deformalodik. Ez is gazos nagyon szamomra.
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #354 üzenetére
ha ez segít, én sensationről (szintén 4,3", mint a one s) fogok "vissza"váltani a P-re. egyszerűen túl nagy a képernyő, pedig 186cm vagyok ehhez társuló kézmérettel, de nem kényelmes használni, nem lehet stabilan fogni.
-
agyas11111
tag
Nekem -most- a következö a dilemmam:
ONE S(nagy?) --> -100EUR --> Xperia P --> -80 EUR --> ONE V / Xperia Sola / (Xperia Go?)
(Meg nem elfelejtve: Moto Atrix 4G, Moto Pro+)
-
s4tch
veterán
Oké, akkor vitasd. Induljunk ki ebből:
One V javára:
- bővíthető memória
- gorilla glass
- (egyelőre) frissebb droid verzióP javára:
- nagyobb kijelző kb. ugyanakkora (2mm-vel hosszabb) házban
- nagyobb felbontás
- kétmagos CPU
- nagyobb belső tárhely
- 1GB RAM
- NFC
- giroszkóp, iránytű
- előlapi kameraAz árkülönbség a fentiekből nagyjából adódik. Lehet rajta vitatkozni, megéri-e a P felára (szerintem jobb a V ár-érték aránya, szóval nem, de ki fogom fizetni), lehet mondani, hogy a Sense felület mennyivel jobb bármi másnál, de hogy egy kategória lenne a két készülék, az finoman szólva véleményes. Komolyabb darab a P.
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #350 üzenetére
Végtelenségig nem akarok várni. Max a következő havi árváltozásokat várom meg, amiben remélhetőleg csökken egy kicsit a P ára.
Én az xperia U-t törölném a listáról. Nem tudom mennyire vagy tárhely-fogyasztó, de szerintem iszonyat kevés az az ~5GB memória, főleg ha használod is a telefont.
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #348 üzenetére
Kb -10k. Azt hiszem én most várok még egy kicsit a vásárlással...
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #345 üzenetére
Eddig is csak webshop rendelés esetén volt 107991Ft az S két év hűség esetén, nem? Az most is annyi...
-
werszomjas
addikt
Azért picit olcsóbbra számítottam, ez a 99k 2évre elég sok, ja és az S árát is felvitték, az eddig 107ezer volt 2éves előfizuval, most meg 120
Gondolom azért hogy be tudják tenni a P-t, de ha S árát hagyják, akkor csak 7ezer lett volna a különbség
-
gpek
tag
Fentebb írtam hogy a telefon is nagyon hasonlít kidolgozásra a lumia 800 hoz, nekem volt olyanom is WP7-et leszámítva maximálisan minőségi érzést nyújt a készülék, ugyan így a P is.
Az ár szerintem elrőppent a Lumiáéról nem beszélve, de a P is kb 20K-val több mint kellene, PL HTC one V jóval kedvezőbb. -
Dany007
veterán
Ejha srácok! Köszi a segítséget!
szerk.: ezesetben ez viszont nem is olyan rossz kezdőár!
Szerintem pár hónapon belül esik majd még egy 15-20k-t. Akkor meg már tényleg jóvétel lesz!
Ha minden igaz augusztusban lejár asszony előfizetése... lehet meghosszabbítjukmost nézem, gyakorlatilag annyiba kerül, mint a 8GB-os iPhone 3GS....
-
Frozzy
őstag
Ma hajnalban megjelent a Sony XPERIA™ P a T-mobile kínálatában
-
rbalint88
addikt
azért a sensation böngészője igencsak tud lagolni ics-en is.
@gpek: a sonynak jobbnak _kell_ lennie összeszerelés tekintetében, ugyanis nem tudod szétnyitni csak úgy- sokkal masszívabb.
sensation simán tud mozogni a kabátjában, ráadásul az enyém minimálisan ferdén is áll benne. na meg a kameránál porosodás is egy igen vicces momentum annál a telefonnál. -
gpek
tag
Na egy napja van a kollégámnak egy ilyen fon, konklúziók:
- a kijelzője a LG optimus black hez képest elég sötét, kollégám szeirnt nem rossz, szerintem lehetne jobb is, pl nincs fehér igazán. Kicsit az a hatás mintha a lumia 800 lett volna a cél, és a black kristályt a fényerő nem létével akarták volna elérni. Kint jól olvasható, kb mint az SGS
- a készülék sokkal jobban összerakott mint a defy vagy az optimus, bár talán a lumia 800 kicsit jobb leszámítva a fémes érzést. Talán a HTC sensation az amihez tudom hasonlítani, vagy a régi fém V3-hoz
- gyors, bár szokásos meg lehet akasztani.
- egyenlőre nem sokat piszkáltam de usb tárnak nem igen használható úgy tünt. az On airel megy.
- Aksija átlagosnak tűnik
- elég sok a fölös program
- ami sokakat érdekel a színei közel sem zavaróak, tehát az némi túlzás szerintem.
- root egyenlőre macerás még nem vállalta be...
G
-
skul0
aktív tag
Ha egy amoled kijelző színei szépek lehetnek, akkor ennek szvsz gyönyörű.
A böngésző gyengélkedésére: ég és föld a különbség 2.3 és az ICS böngészője közt a Neo-n legalábbis, szóval aki emiatt tart tőle, az szerintem várjon. Persze ha kijön erre is az ICS akkor lesz cáfolva vagy igazolva, ez szintén magán vélemény.
-
PHARD
tag
Na asszem holnap én is tulaja leszek egy ilyen telonak,bizom benne,hogy nem lesz gondom.A gps részétöl picit tartok,a tesztben irtak miatt.
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #320 üzenetére
bocsánat, dupla
-
AlrightSir
tag
válasz
agyas11111 #320 üzenetére
Hát igen, 100k lenne ideális ár érte. Egy forinttal sem több. De az SXS is magasabban kezdett úgy emlékszem, nyilván a P ára is esni fog. Akinek nem sürgős a vásárlás (mint nekem), annak érdemes egy kicsit várnia, plusz addig is véleményeket hallgatni a telefonról.
-
agyas11111
tag
Igy mar ertem miert mondod. Az otthoni P ar az nagyon nagyon sok. 100 ezernek kene lennie, mint itt. Mellesleg a kepe nekem tökeletesen tüeles, es sokkal jobb, mint mondjuk egy SGS2 az en szememnek. Mondjuk ilyen ppi küröl van a ONE V is (kisebb kepernyön persze), es az is veszettül tetszik. Nekem elöny azert, hogy kisebb a kepernyö, mivel jatekra, komolyabb multimediara (film pl.) abszolut nem hasznalnam. Azokra eleg cuccom van otthon. Meg csak fotozni is hebe-hoba akarnek telon, ha hirtelen jönne valami esemeny, amugy persze van rendes kezigepem, annak tuti nem er egy mobil sem a közelebe
Cserebe tovabb birja es jobban elfer a gatyaban. Nekem szemely szerint a 16 GB körüli ertek is több, mint eleg.
itt legolcsobban független P 333 EUR vs független S 410 EUR
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #318 üzenetére
Lehet, hogy félreértetted. Én a magyarországi kártyafüggetlen árakra értettem amit írtam.
Ez pedig jelenleg a következő:Na, ha jól számolom a kettő között nincs 6.000 forint különbség! Ez szerintem nem sok.
Az S-nek több, mint kétszer akkora tárhelye van (ugye P-nek 11,3GB míg az S-nek tisztán megvan az a 32GB). Az S-nek nagyobb a kijelzője (ami valakinek pozitív valakinek negatív), viszont sokkal jobb a felbontása (ugye S=340ppi, P=275ppi). Erősebb hardver, nagyobb felbontású kamera.Ezzel szemben a P-nek annyi az előnye, hogy fémházban van és jobb technológiás a kijelzője. Bár ha visszaolvasol van velük egy igen durva színtorzulásos probléma ami egyelőre még nincs orvosolva. Plusz a P akksija jobban bírja.
Több tesztben is írták, hogy valószínűleg a fém unibody ház az amiért ennyibe kerül. Én nem mondom biztosra, de az biztos, hogy valamiét felár van rajta. Lehet ez a kijelző és / vagy a ház nem tudom. De szerintem ez így nem arányos.
Főleg, hogy sok esetben - pl tárhely és hardver - a P csak a középkategóriába tartozik. Míg az S a felsőbe. -
agyas11111
tag
-
Dany007
veterán
válasz
pit stop #315 üzenetére
Én egyébként ezt az Unibody fémház mániát sem értem.
Persze, szebb, igényesebb, talán strapabíróbb is. De ezért ekkora felárat fizetni?
Láttam azt a kis videót amiben bemutatják hogyan is készült. Hát, most van egy 1-2 mm vastag alu lemez hátlap a két oldallappal együtt. Ennyi az egész.
Nekem ez nem ér meg plusz 10k-t sem nemhogy még ennél is többet.Amúgy az a 1,5-2 napos használat teljesen jó lenne. Legalábbis manapság, amikor egy csúcstelefon alig bírja ki a nap végét! Szerintem átlag használat mellett a P képes lesz 2-3 napot is elmenni töltés nélkül. Ami manapság már nagy szó. Főleg, hogy nem egy alsó-kategóriás vacakról van szó.
-
pit stop
addikt
válasz
agyas11111 #314 üzenetére
A ház a P-nél mindenképpen egyedi, és nehezen lehet akár hasonlót találni.
Viszont üzemidővel vitatkoznék, bár várjuk meg itteni tesztet, jövő hét elején elvileg kinnt lesz. Specifikáció alapján annyit bír mint Xperia U, és 1,5-2 napot az is bírja (mint Xperia P).
-
agyas11111
tag
válasz
pit stop #313 üzenetére
Sola mar kint van, a P elött jött ki. Also kategoria szamomra (kb Xperia U szint), a haz nagyon nem jön be. Tessek : [link] Mondjuk jo, hogy 3,7, meg SD-slot, de kevesebb ideig birja elvileg joval, mint az itteni P peldaul.
Mellesleg a HTC is 3-al allt elö: One V,S,X. Ebböl az X kiesik, mert tepsi, extra nagy es 4 orat bir joesetben, a V veszettül jo, majdnem megvettem, es az S meg az egyetlen 4,3-as, ami ilyen "kicsi", legalabbis szelteben. Es persze bitang gyors, gyönyörü es az anyaga is elsö osztalyu. De meg mindig nem 4coll
Milyen mas HTC-kre gondoltal? A többi mind regebbi elvileg, nem is nezem nagyon. A Moto-t sajnalaom, hogy a Razr-t ugy csinaltak meg ahogy...tuti vevö lettem volna.
-
pit stop
addikt
válasz
agyas11111 #305 üzenetére
Sola jön majd 3,7-es kijelzővel.
Egyébként pedig menj be a fórumba főoldalról, és mobiltelefonoknál meg fogod látni azt a topikot
-
Dany007
veterán
válasz
agyas11111 #310 üzenetére
Nekem is a formája tetszik a P-nek.
Igazából talán még a Sony az amelyik alig-alig dob ki új készülékeket. Most itt az EU-ban is csak ez a 3 debütált újként.
Ellenben nézz meg egy HTC-t, aki hetene két három új készüléket dob piacraAmúgy pont amiket felsoroltál, azok miatt jön be nekem is a P + a design. Az árazás nálatok meg már barátibb. De gondolom itthon az a majdnem 30%-os ÁFA is sokat nyom a latban.
-
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #310 üzenetére
A formaterve jön be nagyon. Vagy xperia P, vagy az xperia acro S (ha behozzák) lesz. Ár függő.
-
mpierre
veterán
válasz
agyas11111 #306 üzenetére
Ejha. Elég kellemes. És ez?
-
tjb007
nagyúr
válasz
agyas11111 #306 üzenetére
Pedig ez biztosan/garantáltan nem fog.
-
agyas11111
tag
En ezt neznem nagyon meg, ha egyszer eljutna EU-ba...
The Sony Xperia SX is officially the lightest LTE phone out there, but Sony is currently keeping the lightweight champ a Japan-only affair. It tips the scales at 3.35 ounces, or a mere 95 grams, and is 0.37-inch (9.4mm) thick. The light weight comes from a comparatively small, 3.7-inch qHD display (boosted with Sony’s BRAVIA engine for vibrant colors), resulting in a relatively compact body. Under the hood, a 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor paired with 1GB of RAM powers Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Design wise, you’re looking at a rectangular, minimalistic slab available in black and white that should be universally appealing. Sony is also bringing an 8-megapixel sensor with its Exmor R technology for better low-light performance, and the camera is capable of taking 3D panoramic photos. A front-facing, 1.3-megapixel camera will make video calls easier. There’s 8 gigs of internal storage. The Xperia SX will come with the typical range of additions for the Japanese market - an infrared port, mobile TV and mobile wallet.
-
agyas11111
tag
Ezt nem tudom hogy csinaljak otthon. Itt az Xperia S 400 EUR körül független, nem brandingelt, mig az Xperia P 340 EUR ugyancsak független nem brandingelt.
Nem beszelve a következökröl:
A P javara:
- legalabb 2x tovabb birja az akku
- premium anyagok, az S nagyon olcsonak hat
- meret 4 coll, ami sokkal jobb, mint ha nagyobb lenne. (mondjuk 3,7 lenne az igazi nekem)Amugy van valami mobilajanlo topic itt? Kilistaznam a szempontjaim, es valakik adnanak ötleteket. Hatha le tudom szükiteni a kört.
-
skylaner
senior tag
Gondolom a Belvárosi Sony Centerben csak van kirakva.
Én is elakarok majd menni valamikor, hogy összehasonlítsam az S-el. -
Dany007
veterán
Engem igazából az érdekel, hogy a T-nél mikor lesz és mennyiért? Leginkább, hogy mikor megy majd le az ára normális szintre...
De szerintem biztos, hogy lesz a Telenornál, hiszen Xperia S is kapható. Gondolom pár héten belül max már mindhárom szolgáltatónál elérhető lesz.
De még nagyon túlárazott ahogy látom. Alig van pár ezer forint különbség a P és az S között. -
gpek
tag
Lehet tudni arról valamit, hogy a Telenornál lesz-e és mikor?
-
PHARD
tag
Az miért van,hogy a vodánál az arc s drágább a p-nél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync