Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
roland091
senior tag
válasz
freemanone #17397 üzenetére
na az jó lehet holnap kipróbálom
amúgy sincs rossz hangja de hátha lehet még kihozni belőle pluszba
-
duronx
senior tag
válasz
darvinya #17393 üzenetére
Sajna ma nálam is sz@rakodott a billentyűzet, pedig nyomtam már egy gyári visszaállítást is
A másik ami zavar a JB frissítés óta (amit már más is említett) híváslistánál az akadozás, és hívás indításakor 1-2 másodpercre befagy a kijelző, de közben már hallani hogy kicsöng (megszokható, de zavaró) -
roland091
senior tag
valaki próbálta már ?
[AC!D Audio] -
darvinya
titán
válasz
freemanone #17386 üzenetére
Semmi plusz app nem kell a root-hoz OTA-n. Csak SuperSU-t és su file-t kell frissíteni még mielőtt az OTA frissítés elindítod.
JB alatt nekem rosszalkodik a billentyűzet.
Ha így megy nyomok egy gyári visszaállítást.
A root meg fog maradni, mert a SuperSU frissítés után rendszer app-é tettem magával. -
gabe8719
senior tag
Sziasztok!
Kevésbé tartozik a fórum témájához (bár egy jóbarátom P-t használ, az ő nevében is kérdezem a dolgot, mert ugyanez a gondja vele), de vettem az Arc S-embe egy 32GB-os karit, viszont az a gondom, hogy hiába vinné frankón a 720p-t, nem tudok a fat32 miatt 4GB-nál nagyobb fájlokat felrakni, a HD filmek viszont jellemzően nagyobbak..
Arra gondoltam, hogy átformáznám másik fájlrendszerre az SD-t, de fogalmam sincs hogy kezelné-e a telefon rendesen, elbaltázni meg nagyon nem szeretném a karit.
Tudna valaki segíteni? NTFS gondolom natívan nem megy (a zárt BL miatt a kernelt nem tudom buherálni, az ICS-ről pedig nem találtam infót hogy külön tweak nélkül kezelné-e), úgyhogy igazából ext4-re gondoltam, tudtommal már annál sincs korlátozva a fájlméret. Melyiket kezelné az Android rendesen?
Köszi!
-
freemanone
addikt
válasz
eladogeppc #17388 üzenetére
tárcsázóba: *#*#service#*#*
és ott: sercice info > configuration
helyettesítsd be a betűket számnak, én így tartom fejben.
ICS-en attól függ melyik, de a gyári alap launcher elég döcögős... JB ilyen téren jobb, de nem voltam vele elégedett teljesen. ICS-ből már építettem egy rendszert ami nagyon jól megy, de JB hoz pár újítást amire fáj a fogam egy ideje. pl: google now és a zárképernyőről történő gyors reply lehetőség.
Valamint ami nagyon megfogott benne, hogy a kamera nagyon gyors lett, ami ICS alatt akárhogy próbálkoztam nem ment. 3-10 sec közötti fókuszálás valahogy már nagyon idegesített, de megszoktam... most viszont nem akaródzik elengedni, mert kvázi ~1sec/kép-el dolgozik. -
TomWexX
addikt
válasz
eladogeppc #17388 üzenetére
Nálam az ICS döcögött, a JB viszont jól megy. Nem mondom hogy hasít de érezhetően folyamatosabb. Én nyugodtan ajánlom a frissítést.
-
eladogeppc
veterán
válasz
freemanone #17386 üzenetére
Hát az ICS is elég döcögős, ahogy néztem....
Lehet hogy hagyom a gyárin... Bár ma már JB jobb lenne.
Nekem Zopo-n a JB hasít... igaz 4 mag...
Hogy tudom megnézni, hogy zárt-e vagy nyílt-e a bootloader-e ? -
freemanone
addikt
válasz
eladogeppc #17385 üzenetére
Én még gondolkozok, hogy megtartsam-e a JB-t. Van amiért megéri, de egyelőre nincs tiszta root, csak ha OTA frissítesz és megtartod ICS-ről egy app segítségével. Habár neki nyitott a BL nem? Hisz azt mondtad, hogy fastboot mode megy, amihez kötelező. Úgy viszont van normális root.
Jó a JB, de egy kicsit be kell még csiszolni, mert alapjáraton nekem kicsit döcögős volt, de kezdünk kibékülni. Összességében szerintem megéri, de még várok ezzel a kijelentéssel picit, alíg pár napja jött csak ki! -
eladogeppc
veterán
válasz
freemanone #17384 üzenetére
Most úgy néz ki sikerült a SUS-al, és megpróbálom a gyári JB-re felfrissíteni neki.
Van különbség ICS és JB alatt ? Érdemes neki felrakjam ? -
freemanone
addikt
válasz
eladogeppc #17383 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem tudom mért van bootloop gyári romnál, de már nekem is sikerült összehozni. Viszont fastboot mode-ban frissítettem a kernelt és utánna gond nélkül elindult.
Viszont ha a SUS működik, akkor Flashtool-nak is kell, mert ugyanúgy működik a kettő. -
eladogeppc
veterán
válasz
freemanone #17382 üzenetére
Igen megtettem ahogy írtátok...
Egyedül a SUS válaszol most rá.... imádkozom !
Gyári ROM hogy kerülhet boot-loopba ?Régen Xperia S-em volt, így minimálisan még emlékszem a dolgokra /hála égnek/
Jelenleg egy Zopo ZP810-est nyúzok.. hát meg kell mondjam... rossz fórum tudom, de a ROM-olás egyszerűen leányálom... Mellesleg nem is rossz teló !
-
freemanone
addikt
válasz
eladogeppc #17381 üzenetére
az tipikusan driver problémára utal. feltetted hozzá a drivereket a flashtool drivers mappájából? kikapcsolt állapotban hangerő le nyomvatartása közben rádugod a kábelt és máris flash mode-ban indul a telefon. de csak akkor ha vannak hozzá driverek, egyébként, ahogy írod is csak 1-2 sec erejéig úgy tűnik mintha működne.
-
eladogeppc
veterán
Köszi mindenkinek....
Az igazi baj, hogy download módba nem megy a telefon, csak max 2mp-ig. Utána eltűnik az eszközkezelőből....
Ötletetek van ?
NEm bírom életre kelteni...
Csak az a roha_t fastboot mode maradt. -
zsoltzsolt
addikt
Nekem JB telepítése óta random leáll a rezgés. Se csörgésnél, se írásnál nincs. Erre vkinek ötlete? Előre is köszönöm
-
Knight666
aktív tag
válasz
hot dog #17346 üzenetére
Beállítások / Alkalmazások / Fut
Itt ha kiválasztod valamelyik futó alkalmazást, találsz egy 'Leállítás' gombot is.
A Home-gomb hosszan nyomva-tartásával előhozott alkalmazásváltóban félretolva nem garantált a program bezárása (csak értesíted vele a feladatkezelőt, hogy épp nincs rá szükséged). -
roland091
senior tag
CWM-ből lehet a régit használni ? nem találtam belőle külön JB-s verziót
-
Allure
aktív tag
Helyalapú WI-FI értesítés kikapcsolása:
Hosszan rányomsz a figyelmeztetésre --> Alkalmazásinformáció --> 'Értesítések megjelenítése' jelölőnégyzetből kiveszed a pipát.
-
Deck
titán
Minden problémám megoldódott végül ami felmerült a JB-n. Most már nagy örömmel használom!
-
maszat07
tag
Nekem nagyon bejön a Jelly Bean és én úgy vettem észre hogy akksi is többet bír, péntek reggel töltöttem fel hétvégén sokat ment,+ GPS is volt és most van 31%-on az akksi, szerintem sokkal jobb mint eddig!
-
adoks
aktív tag
Telenornál ha minden igaz én vettem meg az utolsót
Legalább is ezt mondta az ügyintéző, pont ma egy hete jött meg,
netshopos rendelés.
A letölthető árlistában viszont még szerepel a legfrissebben is, csak a netshopból tűnt el.
Szerintem egy ingyen telefont megér az ügyfélszolgálatra. -
Allure
aktív tag
Nincs mit! Arra én sem találtam megoldást sajnos, nem értem, hogy miért kell álandóan az értesítési sávban a helyet foglalnia... GPS problémára annyit tudok javasolni, hogy FasterGPS-ben állítsd be a régiót Hungary-re és ha nincs mobilneted akkor használat előtt töltsd le GPS Status-szal a friss aGPS adatokat Wifin keresztül.
-
Allure
aktív tag
Mobilnet figyelmeztetés kikapcsolása:
1. Feltelepíted a Google Play-ből az Elixir 2 alkalmazást és elindítod.
2. 'Alkalmazások' --> fent a lista ikonra katt --> 'Rendszer alkalmazások'
3. Megkeresed a 'Phone'-t, ráböksz és a 'Részletek megtekintése' opciót választod
4. Legörgetsz a 'Service' szekcióig --> 'DataTrafficExpectMmsNotifier' nevű service-t tiltod és kész.Töltő figyelmeztetés:
Hosszan rányomsz a figyelmeztetésre --> Alkalmazásinformáció --> Letiltás
-
Deck
titán
válasz
#32137216 #17357 üzenetére
Lepucolom a sok alapot róla. Biztos, hogy jó fog lenni majd de biztos lassabban fog tölteni mint az ICS-en ezt sokan írták. Amúgy nagyon jó!
Kivéve.. Épp mentem futni. Endomondo elindít GPS, mobilnet bekapcsol.. És csak GPS keresése.. Nem talált semmit nem jó. Vártam de semmi..
És amint látom nem én vagyok az egyedüli.. [link]
Megoldás is ott van de jó!
-
CyraX
csendes tag
Sziasztok,
most szeretnék venni egy ilyen telót. Mivel a Telenor nem árul, így marad független boltban való vásárlás, viszont ebben nem igazán van tapasztalatom. Tudtok mondani egy megbízható boltot, akik a 24 hónapos gyári garanciával adják?
Köszi
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Feltettem e JB-t flashtoollal, és olyan problémám van jelenleg, hogy nem tudom rá felmásolni a zenéimet. Mitől lehet ez, valaki tapasztalt hasonlót? Esetleg valami megoldás volna rá? Előre is köszönöm. -
calamites
őstag
Kérdésem lenne, hogy fordult-e elő itt már valakinél, hogy a képernyőfeloldáshoz használt felirat, és 2 apró lefelé és felfelé álló nyilacska ami jelzi a feloldási irányokat egyszerűen eltűnik. Ha csinálok egy restartot, akkor visszajön van valameddig, majd ismét nyoma vész. Nyitni simán nyitom nélküle a képernyőzárat, csak bosszant, hogy nincs. (Bocs, ha volt már)
-
Deck
titán
16:45kor dugtam töltőre a telefonom akkor volt 5%-on. Most 18:04 van és 50%-on van. Ez azért, elég lassú
-
Fekka
tag
Engem még az érdekelne, hogy akinél megy az SDMounter, az melyik verziót rakta fel? Illetve hogyan?
-
-
-
Fekka
tag
Végül is ugyanazt raktam fel én is, csak felülírtam egy ugyanolyan fájlt. Működik nekem is, root is van. Kíváncsi vagyok, hogy más lesz-e, mint a PCC-vel felpakolt, nekem is kicsit jobban ette az akksit, mint az ICS, bár lehet, hogy csak idő kérdése, míg beáll a rendszer.
Köszi mindenkinek a segítséget
-
Fekka
tag
válasz
#32137216 #17334 üzenetére
Igen, de rájöttem, mi volt a probléma. Amikor a rom zipjébe betettem a tisztító scriptet, akkor úgy sikerült elmentenem, hogy a rom.zip-ben volt a rom mappa, és csak abban voltak a meta-inf és system mappák. Így nem tudta beolvasni. Most kijavítottam, és fel is tettem, nem kaptam abortot. Már bootolok is JB alatt.
razorka777: igen, valószínűleg úgy sikerült, mert többet is rezgett
-
Fekka
tag
válasz
razorka777 #17330 üzenetére
Nyomtam én már mindent : D
-
darvinya
titán
válasz
eladogeppc #17324 üzenetére
Flashtool nem is fogja flash módba rakni, olvasd már el (#17319) darvinya ezt hsz.
-
razorka777
veterán
válasz
eladogeppc #17324 üzenetére
A flashtool mappából a drivereket felpakoltad?
-
eladogeppc
veterán
válasz
razorka777 #17322 üzenetére
Az a baj, hogy a flashtool nem teszi flashmódba, és a telefon az istennek sem akar flashmódba menni.
Se kézzel, se sehogy.
SUS-al is megpróbálom majd este. -
Fekka
tag
Valamit nagyon elcsesztem, légyszi segítsetek!
A pre-rooted JB-t pakoltam fel, ICS root megvolt ahogy kell, cwm felment, a tisztító scriptet betettem a romba.
Ezután újraindítottam a telót, beléptem cwmbe, felpakoltam a JB kernelt, majd próbáltam a romot is, de aborted-et kap. Így viszont a telefon bekapcsolásakor megjelenik a Sony felirat, majd fekete képernyő. CWM-be be tudok lépni, de nincs restore fájl, és az ics kernel sincs rajta. Van valamilyen megoldás, hogy ilyen állapotában visszategyem az ics kernelt? -
razorka777
veterán
válasz
eladogeppc #17320 üzenetére
Pcc-vel vagy SUS-sal egy javítás,vagy flashtoollal a megfelelő fw-t próbáld felrakni.
-
eladogeppc
veterán
válasz
razorka777 #17318 üzenetére
Köszi, ez világos.. A baj az, hogy a telefon csak bootloopol alapértelmezettként.
Nem mókolt, gyári ROM-al csinálja ezt.
Ezért kérdem, hogy fastboot módból lehet valahogy áttérni flashelhető módba ? -
darvinya
titán
válasz
mikesa #17305 üzenetére
Neked akkor most olyan kellene amiben nincsenek kapcsolók?
(#17310) eladogeppc
Fastboot és a flash mód ki van kapcsolva a készülék mindkét esetben.
Fastboot-ban kernel-t teszel fel.(kikapcsolt telo és hangerő fel)
Flash módban pedig firmware-t.(kikapcsolt telo és hangerő le) -
razorka777
veterán
válasz
eladogeppc #17317 üzenetére
Fastbootban kernelt lehet cserélni,flashtoollal firmwaret lehet feltenni.
-
eladogeppc
veterán
Srácok, ebben senki nem járatos ?
[link] -
kk831228
addikt
válasz
dajkapeter #17268 üzenetére
Múltkor én is ezt kérdeztem...
Én mondjuk csak böngészőben vettem észre abban is a gyáriban. sms-t még nem írtam meg jegyztet se hát ha ott is ilyen akkor...
-
rob210
nagyúr
válasz
Pickle Rick #17313 üzenetére
senheisert.
-
törölt tag
válasz
Pickle Rick #17313 üzenetére
Én válogatós vagyok fülesek terén de szerintem rendben van a hozzá kapott Sony füles.
Jól viszi a basszust, nem rezonál be, és elég tiszták a magasak is.
De ha mindenképpen váltani akarsz akkor Sennheiser CX300, vagy CX400. -
Pickle Rick
senior tag
válasz
#32137216 #17302 üzenetére
Felhívtam a CORDON Electronics céget aki a hivatalos szervize a Sonyinak és azt mondták hogy készülékkel együtt kell leadni a cuccost. Hát nekem nem ér ennyit főleg hogy a halálf..n van. Inkább veszek majd valami jobb fülest hozzá azt kész. Van valami javaslatotok milyet nézzek?
-
törölt tag
Telenoros JB-ről van valami hír mikor jön?
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Barátom telefonján szeretnék segíteni.
Átolvastam hirtelenjében pár dolgot, de valami nem kóser a telefonjával.Csak Fastboot módba lehet rakni, amúgy bootloop-ol egyfolytában.
A kérdésem az, hogy fastboot módban lehet-e szoftvert frissíteni, vagy azt csak flashmódban lehet. Szerintem hülye kérdés, gondolom hogy csak úgy lehet.
Egyenlőre csak flashtool-al próbáltam, otthon megpróbálom máshogy is.
Gyári független a készülék, és csak gyári romok voltak rajta. ICS volt neki...
Frissíteni nem frissítgette, mert nem ért hozzá egyáltalán.Várom építőjellegű segítségeteket. /Van más droidos telefonom, és volt pár, csak azért írom, hogy hülyeségekkel légyszíves ne keressetek meg/
-
_Dumber_
őstag
Feltettem én is, de egy dolog zavar.
Ha oldalsó gombbal kikapcsolom, vagy bekapcsolom a képernyőt, (vagy pl ébresztésnél mikor elkezdi) egy "fényképezés"-hez hasonló hangot hallat. Le lehet e ezt valahogy állítani, vagy másnál is ilyen? -
sz.cs
tag
Olyat valaki tapasztalt, hogy a csengőhang akadozik? Nekem az alap Xperia csengőhang van beállítva és néha beszaggat.
-
eami
veterán
válasz
#32137216 #17302 üzenetére
nyilván mint tartozékra gondoltam... olvastam pár esetet akik képesek voltak sok-sok ezer forintot beleölni a garanciális ügyintézésbe mert elromlott az gyári usb kábel. Egy olyan kábel amit 500 forintért lehet pótolni.
Nekem több kiesést generálna az hogy a telefont le kell adnom szervizbe 2 hétre, mint hogy egy könnyen pótolható külső tartozékot garancián kívül pótoljak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elite: Dangerous
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest