-
PROHARDVER!
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sikerült, csináltam a két rossz telóból egy jót.
Nem vettem újat, mert így olcsón megúsztam. Remélem jó lesz egy ideig...
Azt hiszem kipróbálom a CM browsert újra, mert lehet, hogy a bugok is hw hibára vezethetők vissza. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #15419 üzenetére
Visszatettem a stock romot mókolás nélkül. Ez még rosszabb. Állandóan újraindul, fagy...használhatatlan.
Sim-et áttettem másik telefonba, ott jó. Ez meg sim nélkül is fagy, újraindul...kukaMunkatársamnak van egy ilyen telója, amit nem használ, mert a bekapcsológombja szorul. Érdemes azt megvenni és a kettőből egy jót csinálni szerintetek?
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #15418 üzenetére
Grat a készülékhez!
Nekem meg úgy tűnik kezd egyre jobban romlani az Xperia L.
A tünetek: véletlenszerű újraindulások. Wifit nem lehet bekapcsolni, csak újraindítás után.A wifiről csináltam videot: [link]
Volt ilyen valakinél?A SIM kártyára gondoltam, hogy esetleg régi, azért indul újra, na de eddig jó volt és a wifit az nem magyarázza...
A legutolsó 1.17 Stock romon (CE ver) Revolution HD volt fent, nyitott BL és TWRP
Amit próbáltam:
- Rev HD újrarakása,
- elejétől stock rom flash, majd úgy rev hd
- másik stock rom flash (DE ver), majd másik mod rom (Z3 Stryder)Tehát totál végigpróbáltam mindent, hogy a stock, vagy módosított romnál van-e a hiba, de a fenti tünetek előbb-utóbb jelentkeztek.
Még azt megpróbálom, hogy a stock romot visszateszem, nem deodexelek és nem teszek fel módosított romot. Ha így is produkálja a tüneteket, akkor nincs több ötletem.
Esetleg BL zárjam még vissza, vagy egyéb ötlete valakinek?
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #15410 üzenetére
Most, hogy mondod, valóban kért a kereséshez is.
Akkor ez lehetett a gond.Én az újabb romokról mindig visszatértem a gyárira, ill. kigyomlált gyárira, mint ez a Revolution HD is.
Valahogy az újak tök jól néztek ki, meg volt néhány tényleg jó megoldás bennük, de mindig volt vmi alapvető mindennapi használatot rontó hiba bennük, ami miatt töröltem (pl GPS) -
zolnagy
őstag
válasz
Seraph 16 #15407 üzenetére
Ha nem javul meg, lehet csinálok egy tiszta telepítést.
De igazából a CM-el (böngésző) mindig az volt, hogy 2-3 hétig elégedetten használtam, aztán mindig uninstall lett a vége az említett bug miatt és egy másik böngészőt próbáltam. Annak meg persze más baja volt...így mindig előbb-utóbb visszatértem a CM-re.
Cache és egyéb szemetek takarítását megcsináltam, amikor a megoldást kerestem, de nem lett jobb...Most egyébként egész tetszik az opera mini. Na de majd meglátjuk pár hét használat után.
-
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
Használ itt vki operát vagy dolphint böngészőnek?
Régóta CM Browsert használok (kipróbáltam sok mindent). Tökéletes böngésző ugyebár nincs. CM-el az a gondom, hogy van, amikor egyszer csak egyszerűen nem akarja betölteni az oldalakat. Ekkor ki kell belőle lépni, majd újra be és OK. Ezt leszámítva jól működik. UC browser is jó lett volna, de ott meg a szövegbevitel annyira be tud lassulni, hogy később látom csak a szöveget, amit bepötyögtem.
Szóval ki akartam a "népszerű" böngészőket próbálni. Opera, Opera mini és Dolphint szedtem le.
Az a tünet, hogy google kereséshez írnám be a szöveget, ekkor a teló egyszerűen újraindul.
Ugyanez dolphinnál is. Volt valakinek ilyen? -
zolnagy
őstag
válasz
mumuss #14197 üzenetére
Akkor lehet, hogy nálam sem azzal volt a probléma.
Na de mindegy is, mert utólag fel lehet még tenni, ha úgy érzem.
De amúgy mit is csinál ez? A memóriakezelést optimalizálja?Azt tudom, hogy ez is 4,2. Én ezt is akartam, mert a Kitkatek nem szeretik a telefonom + a Kitkat alatt a GPS használható, de rosszabb, mint 4.2-n.
-
zolnagy
őstag
válasz
mumuss #14178 üzenetére
A V6 superchargert feltetted hozzá?
Én először igen, de eléggé akadozott, ezért az ftf-től kezdve újrahúztam az egészet v6supercharger nélkül.
Most teljesen jól müxik, csináltam is róla egy backupot TWRP alatt. Most már jobban tetszik, mint a 6-os.Egyébként közben kipróbáltam a [Revolution L] romot is. Ezt már Lollipop kinézettel mixelte össze a fejlesztője (aki ua, mint a HD-nek), de elég bugos még.
[Itt] pedig egy vadiúj 4.2 rom, annak, aki nem akar Kitkatet (nem próbáltam)
-
zolnagy
őstag
válasz
Enclave #14033 üzenetére
Nálam bármelyik 4,4 romnál valami ébren tartotta telót. CPU Spyal megnézve sosem kapcsolt be a Deep Sleep üzemmód és nálam is kevesebb, mint egy nap alatt lemerült, akkor is, ha alig használtam.
Vki írta itt, hogy próbáljam meg zárni a bootloader (TA mentésem megvan) és újra kinyitni.
Ez megvolt, de a probléma maradt mind Liquidsmooth, mind CM11 alatt.
Nekem nem volt kedvem tovább szórakozni vele, feltettem egy TWRP-t (bootloadert nyitva hagytam) és a Revolution HD-t, amit azóta is elégedetten használok. -
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13773 üzenetére
Nem ment.
CPU Spy-al teszteltem, ill. a beépített CPU figyelő szerint se használta ezt az üzemmódot.
Nem értem milyen appra gondolsz, nem raktam fel semmi extrát, kernel a romba épített volt.
Nem a rommal lehet a gond, hanem más vmivel, mert a CM11-nél is ue volt.
De nekem a GPS is fontos, ezért visszament JB a Revolution HD-vel.
Ez eddig kiválóan müxik. Nem nyújt akkora esztétikai élményt, mint egy kitkat (valójában kinézetre nem sokban különbözik egy gyáritól), de hibátlan eddig. -
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13733 üzenetére
Én azt hiszem nem próbálkozom. Jó lenne ez a KK, de nem volt gondom a JB-el, csak fél év után kezdett furcsa dolgokat csinálni, ezért gondoltam kipróbálom a KK-t, de azt hiszem megyek vissza JB-re. Majd ha lesz final verzió, talán kipróbálom.
Most felteszem [ezt] cwm-nek, aztán megy fel a rev. hd@Seraph16, tudnál egy linket JB-hez, mert se a Thunderzap, se a Phantom oldalán nem találtam külön JB ill. KK linket, csak egy letöltés volt, ami akkor gondolom KK-hez van. Csak a fenti JB-t találtam
Update: közben megtaláltam [litt]
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #13725 üzenetére
Sajnos a CM11-el is ua a helyzet.
Felteszem a Revolution HD-t.
Visszaflashaltem már a legújabb .17 fw-t.
Na most ezt a romot cwm-ből lehet könnyen feltenni, ill az előfeltétel még a deodexelés, amit ugyancsak .zip-el cwm.ből lehet egyszerűen megtenni. Tehát kell egy cwm, ami nem olyan bonyolult, flashtoolal rakok fel egy .img-t, de melyiket?Ti melyiket raknátok fel ehhez a romhoz, Thunderzap? -
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #13723 üzenetére
thunderzap felment, tényleg faxa a felület. Sajna crash volt itt is, ill deep sleepet nem használja itt sem, tehát merül rendesen. Még megpróbálom a tündér alatt újrahúzni a romot, aztán ha nok, akkor megy vissza a jb. Azt írtátok a revolution hd talán a legjobb most. Ha azt teszem, akkor egy gyári kernelt is kell flashalnem, vagy maradhat a tündér?
-
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #13710 üzenetére
Kicsit használtam a rendszert. A teljesítmènynèl csekkoltam a frekiket, a deep sleepet nem használja. Majd hagyom kicsit nyugodni és megnézem később. Ha nem javul, egy kernel csere megoldhatja? Pl thunderzap. Ezt flashtool fastbootban rakjam fel, vagy cwmben is van rá lehetőség?
-
-
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13704 üzenetére
Köszi, már megy is fel a .17, aztán holnap a Liquidsmooth. Már elég ennyi
-
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13702 üzenetére
Megvan asszem. A flashtoolal nem jött össze se így se úgy, de a parancssorral igen.
Az volt a baj, hogy flashmódban csatlakoztattam (hangerő le), de fastbootban kellett (hangerő fel).
Így azt írta ki, hogy kész. Elindítottam, de most meg olyan, mintha bootloopolna... -
-
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13697 üzenetére
THX
-
zolnagy
őstag
Fél éve jól működő cntv kezdi megadni magát. Többször bontja a vonalat, a böngésző magától kilép. Ezért úgy döntöttem, új romot teszek fel. független a teló. Melyik a legjobb KK jelenleg? CM11, liquidsmooth?
Ehhez ha jól sejtem ezeket a lépéseket kell megtennem:
- gyári .14 rom flashalése (szeretek tisztán indítani)
- root
- TA mentés
- thunderzap kernel flash, ezzel lesz cwm is (?) esetleg van jobb kernel?
- rom felrakása az xda oldala szerintÉs ennyi?
-
zolnagy
őstag
válasz
manchester99 #13413 üzenetére
gpst megnézhetnéd, meg a wifi megosztást. Ill. a fényképek milyenek?
Nekem gyárilag független a teló, tehát nyithatnám, de még zárt a bl.
Most cntv rom van fent, ami mindenben jobb, mint a gyári legújabb. Nem fagy, akad, még úgy sem, hogy több hete nem volt újraindítva, szal teljesen ok. Viszont a kamera sztem rosszabb, mint a gyáriban. Főleg a vaku vezérlése sz@r.
Ha a cm rom hibátlan lenne, akkor megpróbálnám, már csak nosztalgiából is, moto defyn is cmm volt. -
-
zolnagy
őstag
Én is visszatettem a 0.26-t és a cntv-t rá.
Egy dolog zavart csak, a gyári méretű 42dpi-s navibar, ezért megmoddoltam a framework-res.apk-t 36 dpi-re, így a hasznos felbontás szabványos 800x480 lesz. Akinek kell [innen] töltheti le. -
zolnagy
őstag
válasz
dokee78 #10652 üzenetére
És ezt hogy? Ehhez nem kell bootloadert nyitni? Vagy kell, de a visszaflashelés után visszazárható nyom nélkül? Tényleg érdekel, mert ha ez így megy, akkor kipróbálnék egy UB romot custom kernellel.
headset, pl. ebay, én ilyet vettem: http://m.ebay.com/itm/181318140400?nav=SEARCH
-
zolnagy
őstag
válasz
szaki04 #10621 üzenetére
Tehát, ahogy levettem Tőled: mobilnetet használva nem nyit meg semmit a bőngésző, a többi netet igénylő app müxik. Wifin megy minden. Ha ez így van, az fura. Ha a böngésző nem megy se így, se úgy, akkor próbálj meg egy másik böngészőt pl. opera. Ill. a böngészőnek, amit használsz, csinálnék egy adat ill. gyorsítótár törlést (Beállítások/Alkalmazások, ráböksz az appra és ott)
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #10551 üzenetére
Köszi szépen, de már nem aktuális. Visszaraktam már a Dextrodroidot.
Közben kipróbáltam még két romot (most valahogy sikerült ezeket is feltennem, pedig korábban próbáltam és nem jöttek össze): [CNTV], [AOSP], de valahogy akksiidőben és használhatóságban mégis a dextro lett. Persze ez sem hibátlan, az alap telepítésen felül ezeket csináltam vele:- Systemui.apk cseréje az AOSP-jére (így nincsen Power Toggles, de a Gravitys nekem teljesen megfelel)
- a gyári gyorsindítókat lehet bővíteni, ez jó, de az internetmegosztás kapcsoló bugos, systemui leállást eredményez (menűben állítva is bugos). A Gravity ugyanilyen kapcsolója problémamentesen müxik, ezért Gravityvel teljesen eltűntetem a gyári kapcsolókat és csak a Gravitys marad.
- proximity bug itt is megvan, ezért az xdas javítást itt is megcsináltam (a deodexest)
- gyári launcher nem tetszik, csere Novara
- a menű háttere ritka ronda sztem, /system/framework/SemcGenericUxpRes.apk cseréje pl. az AOSP-re, így sima fekete lesz. A gombok így megmaradnak dextros stílusúak, csak a háttér változik. A gombokat a framwork-res.apk cseréjével lehet változtatni, ill. ha valaki nagyon úgy érzi szerkeszteni is, pl: [link] (nem próbáltam)Szóval vannak benne bugok, de ezekkel a javításokkal nekem megfelel. Eddig is jó volt, csak a saját hülyeségem miatt kellett újra rakni.
-
zolnagy
őstag
Felrakná valaki a dextrodroid v3 rarból csak a dextrodroid pc mappát valahova. Mobilnettel nem akarom a nagyméretű mappát is leszedni a rarral. Köszönöm!
-
zolnagy
őstag
válasz
Sprotni14 #10203 üzenetére
Én most is ezt használom. Az akksiidőt én is jobbnak érzem. Nekem előny a fix 42dpi navibár. Jó, hogy ki van pucolva a legtöbb felesleges app (bár még tudtam így is leszedni). A gyári launcherben így túl kicsik lettek sztem az ikonok, de szerencsére egy másik launcher telepítéssel (nova) ez visszaáll alapra. Az alap navibar ikonok nem tetszettek, ill. az sem, hogy a menü gomb így nem jött elő, ezért lecseréltem az xda-s fórumján megosztott gyárira (a 42 dpi ennél is megmaradt). A beállítások háttere kicsit gáz, de ha lecseréled a SemcGenericUxpRe-ts.apk-t pl. a clean&tweaked-ben levőre, akkor sima gyári fekete lesz. Ez mondjuk a gombokat nem változtatja meg, de nálam az még elmegy.
-
zolnagy
őstag
parancsolj: [dextro-xda]
első hsz közepén: "Download Link For Normal Navigation Bar:"Menete:
- a Systemui.apk-t bemásolod /system alá
- -rw--r--r jogokat adsz neki
- áthelyezed /system/app alá felülírva az ott levőtHa ebben a sorrendben csinálod nagy valószínűséggel nem indul újra magától. De neked manuálisan újra kell indítanod (nem a dextroban levő újraindítással, mert az nem teljes. Akkor inkább kikapcs és bekapcs)
-
zolnagy
őstag
A honamival úgyanúgy jártam, mint a cntvvel, mert a telepítője a cntv-jére épül. Amúgy köszi, hogy kipróbáltad. Már látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Csak nem értem, hogy nekünk miért nem megy fel. Van egy olyan elméletem, hogy azért lehet, mert én már .14t flasheltem és onnan vissza a 0.26t. Akinek müködőtt, annak nem volt még magasabb verziójú rom a telefonján. Ha valaki mégis így csinálta és működött, akkor term. ez az elmélet hibás.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #9405 üzenetére
Én is ezt a generic worldt raktam pedig és igen a szüz windowsal probáltam. Mindent ahoga le van írva. Mindig "device not found" kb. 20x aztán ujraindult es semmi, vagy bootloop. Érdekes módon a dextrodroid v2 (.12-re) ill v3 (.14-re) viszont gond nélkül felment, pedig a módszer ott is ue. Telepítendő appok, egyebek mappája fel a belső tárolóra, majd a win alól egy script adbn keresztül feltelepíti
-
zolnagy
őstag
Én is defyről váltottam. Ott sokat dobott rajta egy custom rom. Itt engem is inkább csak a kíváncsiság hajtott, a gyári rom teljesen jó. Sokkal gyorsabb, mint a defy, itt nincs akadás. A hangszóró hiba speciel nálam egyik romnál sem jött elő, lehet ez telefon függő. Én is hasonló célra vettem, a gps vevő különösen jó, fényképezésre meg én sem ezt használom. Ha hirtelen kell, arra jó. Strapabíróságban azért a defyvel nem veszi fel a versenyt. Bár én sem vigyázok rá annyira (nekem csak egy használati tárgy), de nem karcos a kijelzőm, pedig nincs rajt fólia (bár nem is teszem kulcs mellé pl)
-
zolnagy
őstag
válasz
Balazska15 #9369 üzenetére
Semmi gond.
Én már néztem ezt ill. korábban xperia vmodt is, mert vqn egy app, ami csak szabványos felbontáson indul el fekvő módban, ezért a gyári navibar méret nem jó, mert azzal 791 a felbontás fekve. Alternatívák a navibar eltüntető megoldások, de deodexelt romnál lehet a navibart jobban testre szabni. Én deodexeltem gyári romot, de valahogy nem jött össze a navibar méret változtatás, pedig mindent a leírások szerint csináltam. Dextrodroidban ez amúgy jól megvan csinálva, 800x480 a hasznos felbontás állo és fekvő helyzetben is.
-
zolnagy
őstag
válasz
Balazska15 #9365 üzenetére
Csak álló módban müxik Gravityvel, próbáld ki.
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #9163 üzenetére
Feltettem a ROMot.
Változás a V2-höz képest, hogy itt lehet a gyári kapcsolókat is változtatni menüből, ill. ez .14-re épül.
Szembetűnő még a navigációs bár, ami elsőr látásra ronda, de élőben nem annyira. Meglepő, hogy a mérete ua, mint az előző verzióban. Ez optikai csalódás, mert az ikonok valóban 2x akkorák, de a navibár mérete szerencsére maradt. Így a hasznos méret 800x480 a screen size app szerint álló és fekvő módban egyaránt. Viszont bug, hogy az értesítő sávot lehúzva nem tudod vissza swypeolni, csak ha az alját fogod meg. Ez nekem nagyon zavaró, ezért visszatettem a V2 navibárját. Így jónak látszik, bár ezzel meg nem lehet változtatni a gyári kapcsolókat (se sebaj Gravityt itt is lehet feltenni)
Még egy bug, ami javítható. A proximity bug nálam itt is és V2-nél is előjött, pedig elvileg javítva lett. De a már linkelt módszerrel itt is javítható, csak itt a deodexes módszert kell alkalmazni.
Nem tetszik a V2-höz képest, hogy az alap launcherben össze vannak sűrítve az ikonok, ezért feltettem a Novat, így OK.
Összességében mégis tetszik, ha nem jön elő más bug, akkor marad nálam.
Legalábbis amíg az újabb verzió meg nem jelenik (xda-n már pedzegette a készítő) -
zolnagy
őstag
[DextroDroid V3] már 1.14 firmware alapon és több funkcióval.
Ha lesz időm, este felteszem. -
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #9099 üzenetére
Igen én is ezt érzem most fél nap használat után. Nem tud sokkal többet, mint egy kipucolt, rootolt gyári rendszer. Még bővített kikapcsoló menü illetve státuszbar kapcsolók sincsenek. Ami az xdas linken van, azok vannak benne. Ami nekem különösen jó, az a fix 42 dpis navbár, ami fektetve is ennyi. Elvileg ezt gravityboxal is meg lehet tenni, de fektetve nem müxik ott. Így fix 800x480 a felbontás, ami bizonyos appoknál nagyon jól jön.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #9090 üzenetére
Igen, ezt ismerem. Motorola Defyn kellett is sokat használnom
Bár ott nem kellet (lehetett) bootloadert nyitni, de volt 2ndinit...
Na mindegy, amúgy is csak a kíváncsiság hajtott. Még megpróbálom [ezt] .12-n, aztán ha ez sem megy, akkor visszatérek gyárira (nincs kedvem garit veszteni a bootloader nyitással) -
zolnagy
őstag
Kipróbáltam minden ötletet. Kipróbáltam a project-aospt is, de az eredmény ua., ami nem lepett meg, mert a telepítése ue lenne (sztem a script is ua)
Mivel már amúgy is terveztem, újraraktam a windowst (na nem az alapoktól, hanem egy működő alap telepítés mentését)
Szal teljesen szűz windowsnál is ue a helyzet. Ott a szemem előtt telepítette az adb drivert és minden rendben van, ha rádugom a gépre (eszközkezelőben sincs semmi gixer). Tehát a telefonnal lehet vmi? Amúgy a teló gyári független, ha ez számít. 0.26ból is próbáltam többflét flashelni, mindegyikkel ez a helyzet. Még megpróbálok egy .12 vagy .14-re épülőt, aztán, ha nem sikerül, megy vissza a gyári .14.Egyébként abból, ha már felteszem, melyiket érdemes, a német, vagy az indiai romot (aki esetleg mind2-t próbálta)? -
zolnagy
őstag
Majdnem minden úgy volt, ahogy írtad, kivéve, hogy az USB médiaátvitelen volt. Ezt most átteszem adattárolásra és kipróbált este otthon. Ha ez sem, akkor féláron, illetve kipróbálok más romot
@Tidzsimon, köszi a tippet, erre gondolsz? (bocs mobil)http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2568909 -
zolnagy
őstag
Szia, igen flashtoolal raktam egy 0.26-t. A könyvtárakat úgy másoltam, ahogy írtad, ill. a leírásban is írva volt.
A runme.bat indításákor elindítja a daemont és utána kb. 10x kiírja egymás után gyorsan, hogy no device found, aztán bezárja a terminált és újraindítja a telefont. Ha a procedurát 2x megcsinálom, akkor ue, de 3. alkalommal az újraindításnál már bootloop lesz és csak akksi kivétellel + újraflasheléssel müxik újra a teló.
Most is épp ez van...
Még felrakom újra a 0.26-t és kipróbálom másik gépen. Ha nem ok, megpróbálok más romot.
Köszi a linket. Te próbáltad vmelyiket, ill. melyiket javasolnád (csak stabil verzió érdekel) -
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #9020 üzenetére
Ezt mind így csináltam, ahogy írtad, de mégsem müxik
A fórumon írt egy valaki ilyen problémát még, arra csinált serajr egy javított scriptet, megpróbáltam azzal is, de nem müxik így sem.
Esetleg windowsra nem kell valami plusz driver? + megpróbálom egy másik gépen is, hátha... -
zolnagy
őstag
Nálam újra előjött a proximity bug itt .14 alatt is. De az xda-s megoldás úgy tűnik, itt is müxik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB Hálózatfüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest