- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgabi333
aktív tag
Ez nem ssd meghajtó, ez egy sima cf kártya
-
P00By
nagyúr
Még jól jöhet
-
DarkByte
addikt
Feltűnt valakinek is hogy ez beágyazott rendszerekbe való?
Az ilyen gépeknél általában a háttértár tartalma nem módosul vagy ha igen is, nagyon keveset. Nekem is van egy kis VIA -s gépen ilyen modullal csak az mindössze 32MB -os.
(persze a Linux -nak amit használok rajta még bőven sok is) Egyébként sem lesz földre szállt ára, ipari célra úgy is megveszi az a cég amelyik használja drágábban is.
-
-
Ste
addikt
Ata szabvány de vagy Pio vagy Dma, a kettő együtt nem megy (mivel a két adatátviteli mód közül kell választani). A péroci terhelés sajnos igaz. Próbálj meg egy optikával Pio módban lemezt írni. Minden szaggatni fog rendesen, s a proci is kiköhögi a lelkét
A Pio támogatáson én is ledöbbentem, meg a 10 000es meghibásodiási időn
-
Na várjunk csak, közben gondolkodtam kicsit rajta. ATA szabványok vannak, ATA-1,2 és így tovább. A PIO Mode 4 az ATA-2 szabványban debütált, ami már támogatja a többszavas DMA üzemmód 2-őt is. Elképzelhető, hogy azt is tudja esetleg, akkor már nem a procin keresztül megy a folyam, bár a max sebesség így sem több. Minimum ez az ATA-2 amúgy is kell a blokk-átvitelhez, LBA-hoz, meg, hogy a BIOS önmagától felismerje az eszköz paramétereit.
Azért érdekes, hogy egy 1996-ban elfogadott szabvány csatival szerelnek SSD meghajtót. -
bartucc
addikt
Egyszereűen korlátozza már a sebességet az ata, régi gépbe ennyit nem fektetnék...Előbb van bárki egy újabb konfiggal és egy Sata2-es vinyóval majdnem...
-
Van PIO Mode 5 meg 6 is, utóbbi már 25 MB/s-ot tud. De ezek már CompactFlash 2.0 szabványok. Amúgy ezek után egyszavas DMA, többszavas DMA, majd jöttek szépen az UDMA/33, 66, 100, 133-ak majd SATA/150, 300, 600
De a PIO mód legnagyobb hátránya a max áteresztő képessége után, hogy a procin keresztül megy az adatfolyam. -
^Clown
addikt
Az ötlet maga nagyon jó, de ez kevés - ha gyorsabb lenne...
-
"adatátvitel szempontjából a PIO Mode 4-et támogatják. Az MLC chipesek 80 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási tempót tudhatnak magukénak, az SLC változatoknál ez utóbbi érték eléri a 60 MB/s-ot is"
PIO Mode 4 maximum adatátviteli sebessége 16.7 MB/s, hatalmas procihasználat mellett.
Megnézem én, hogy mikor olvasnak ezek 80-al így, meg írnak 40-el. Nem beszélve arról, hogy minek SLC változat ennek fényében? -
Kinder
senior tag
10.000 írásciklus nem kevés?
-
No-kia
addikt
hát sztem az IDE-t már lassan elkéne felejteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpársportok
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest