Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cannabis7
senior tag
én valahogy kétlem, hogy ennyit lehetne javítani ajta szoftveresen, jó ha 10% lesz a gyakorlatban, azt meg kb a hajunkra kenhetjük.
ddaydome:
Mikor megelégeltem az androidot én is WP-re akartam váltani, hangoztatják milyen gyors, stabil.
végül eg y Blackberry z10 lett BB 10 os-el.
Azóta tesóm vett egy nokiát 520-t, valamit be kellett állítani rajta, legszívesebben a falhoz b@sztam volna azt fostaligát olyan lassúnak tűnt. persze mihez képest...[ Szerkesztve ]
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz razorka777 #4 üzenetére
Ezt akartam mondani. Nekem is a PlayStation jutott róla először eszembe
vapebook.hu - őszinte ecigi tesztek, vaperektől vapereknek
-
-
kekegsm
őstag
Ha elolvasod, pont erről beszélek. Hogy a kijelzőket, procikat, egyéb alkatrészeket kell fejleszteni. Mert ugye nem nagy kunszt 10x jobb képernyőt csinálni ha 10x többet fogyaszt. Ha majd ugyanannyiból megáll, mint az a régi monokróm, na az már akkor jó.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
-
CybonTom
tag
Tényleg úgy gondolod, hogy az akkumulátor technika az úgy működik, hogy csak telefon, vagy csak tablet, vagy csak kocsi? Csak mert ez nem így megy. Amennyiben fejlődik ténylegesen az akkumulátor technika, akkor az fejlesztést fog hozni mindenhol ahol ilyen van.
Nem véletlen dolgoznak rajta a világon most már sokan, hogy fejlesszék... vannak ígéretes ötletek, amik elviekben akár 400x-os kapacitást is hozhatnak, ugyanolyan fizikai méretek mellett, de a költségek egyenlőre még nagyok.[ Szerkesztve ]
-
A napelem semmire nem jó, hacsak nincs nyár, és sokat vagy a szabadban, és persze e mellett ki tudod tenni a mobilt a napra. De ez nem életszerű, mert ha a szabadban dolgozol, nem fogod kitenni valahova a mobilod, mert ellopják, irodában meg alig ér valamit a napelem.
(#56) citkar: van androidos is ilyenben, de azok többnyire lowend mobilok, melyekbe sikerül valahogy túlméretes akkut tenni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
citkar
addikt
Most is kapni olyan telefont, ami 1-2 hétig is elvan egy feltöltéssel, ezt mindenki tudja itt is, de azok nem Androidos telefonok, így azok nem tartoznak ide, legalábbis teljesen más a felhasználási területük, így kár őket összehasonlítani.
(#57) ollie :
Hát olyat még nem láttam, de lehet, mert annyira low end, hogy számomra (és akár a többségnek) már nem alternatíva (vagy nagyon kevés van belőlük és/vagy súrolja a használhatatlanság fogalmát).
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
A Siemens C25-ömben 650mAh volt az akksi, és nálam 2 hétig bírta, ha nagyon durván használtam, akkor is megvolt az egy hét.
Pont az a baj, hogy az eszközök fogyasztása emelkedik az egekbe, ezzel kellene valamit csinálni. A proci csak az egyik, persze a kijelző, wifi, stb mind-mind rászorul a fogyokúrára.
[ Szerkesztve ]
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
CybonTom
tag
"Nem kell nagyobb akku, hiszen az elmúlt 10-15 évben megháromszorozódtak az akkuk kapacitásai."
Ehhe... ez azért így erős kijelentés... de legyen... viszont a mobil eszközök fogyasztása meg jóval több mint 3x-os lett azóta... szóval de, kell nagyobb, olcsóbb és hatékonyabb akku, dolgoznak is rajta rendesen, aminek nem csak a mobil eszközök, de az autó gyártás is a hasznát látná.
-
kekegsm
őstag
Nem kell nagyobb akku, hiszen az elmúlt 10-15 évben megháromszorozódtak az akkuk kapacitásai.
3 dolog kellene:-valami jó napelemes módszer kellene. A hátlap nem jó, mert a hasra fordított telefon nem csörög. Valami napelemes képernyő kellene
-Optimalizálni a hardvereket. Mégjobban. A proci ne 3W-ot, hanem fél wattot fogyasszon. Az intel ügyesen elkezdte ezt a csökkentést az asztali prociknál, ami 3 éve 73W-ot evett az most 53W ilyenre gondolok.És a legfontosabb:
Nem szabadna annyi szar appot beengedni a Play-re. Ha nem a mennyiség hanem a minőség számítana, akkor nem lenne olyan GPS app pl, ami fél-1 óra alatt leszívja az akkut, meg hasonlók.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
zseko
veterán
válasz gyurkikrisz #45 üzenetére
(No, egy gépösszeomlás után, kezdhetem írni előlről )
Teljesen ugyanazt írtad mint amin én is végigmentem és tapasztaltam.
Kis teljesítményű mobilon azért nincs értelme használni clean master appokat, mert a rom úgyis újra elindítja a kilőtt dolgokat, folyamatosan egymás ellen dolgoznak és pörög a proci, ráadásul lassan töltődik be minden miatta.
Nagy teljesítményű mobilon meg azért nincs értelme használni - a fenteiken felül - mert úgyis elférnek a memóriában...Utolsó mondatra reagálva pedig, én mindenhová azt írom, két dolgot hiányolok de nagyon az androidból:
- appok jogainak kezelése (én mondom meg mit használhat és mihez engedem hozzáférni, nem az app fejlesztője), valamit
- autostart beállítások kezelése (csak az indulhat automatikusan aminek engedem).
Ezt megcsinálhatnák úgy is, hogy a fejlesztői beállításokban lehessen bekapcsolni, így csak azok tudnák/használnák akik ténylegesen akarják is, a legtöbb usernek meg maradna az alap üzemmód.Ám ez nem érné meg a google-nak, kevesebb adatot lehetne így ellopni.
Személyes meglátásom egyébként az (mint írta is valaki már valahol), a normális dolgokat tönkreteszik, lebutítják, és egy csomó szar, felesleges dologgal tömik tele a programjaikat. Lásd térkép offline mód és kiegészítőik, vagy a régen, még a market első idejében lévő, vásárolt appok külön fülön való felsorolása. Most csak be van b@szva a többi közé amiket letöltöttem már, és nézd végig az egészet ha egy már megvásárolt appot akarsz megkeresni.HR24.hu
-
ddaydome
senior tag
válasz gyurkikrisz #45 üzenetére
Hát igen, ezért is fogok legközelebb WP-s telefont venni, mert ez az egyik legidegesítőbb része és még jó pár idegesítő eleme van a rendszernek. 3 éve használok Androidos telefont és amikor lejár a hűség, akkor mást fogok kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
gyurkikrisz
őstag
Mikor először használtam Androidot, az első 3-4 hónapban szorgosan lőttem ki a folyamatokat, és néztem hogy mennyi RAM-om van, hogy egy kis akkuidőt nyerjek. Később rájöttem, hogy semmi értelme ezt csinálni, úgyis újratölti magát, és több energiát fogyaszt mintha hagytam volna futni, és még normálisan se fog futni a rendszer, ha ezt-azt kilőssz ami kell neki. Szerintem abszolút nem éri meg kilőni szorgosan a futó dolgokat, és ezzel 30 perc üzemidőt nyerni pluszba.
Egyébként meg igazán beletehetnének egy eszközt az appok futásának folyamatos kilővésre (root nélkül), nagyobb hasznát lehetne venni mint az 1001. Clean Master appnak
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
zseko
veterán
válasz gyurkikrisz #30 üzenetére
Mármint azt akartad írni, a rendszer van szándékosan úgy megírva, hogy akár kell akár nem, minden szemetet futtat és visszatölt folyamatosan? Mert ugyan üríthetem én a ramot ahogy akarom, amíg:
1. egy program rendszeren visszamászik mert megteheti (és nem tehetek ellene (root nélkül) semmit) ,
2. maga a rendszer tölti vissza ész nélkül a hülyeségeket.Mert ha legalább megtanulná mit használok rendszeresen és csak azokat hagyná bent...
HR24.hu
-
WiZARD
addikt
szűz androiddal, kikapcsolt mobilhálózattal, mindenféle háttérszinkronizálás és háttérben futó user app nélkül?
ezek nem real life tesztek, azt ne feledd.
(bár nem találom a pontos teszt leÍrást)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Lomha 8V
addikt
36% már elég jól hangzik. Pont ki tudnám vele bekkelni azt a kis időt, ami hiányzik a két napos készenléthez.
-
madgie
titán
Minimum fényerőn sem megy 9 órát egy Nexus 5 sem bekapcsolt kijelzővel, az hóttziher.
Innen nekem meg pont mindegy, mit meg hogyan mérnek. Mint a 2000 feletti kontrasztarányok IPS paneles telefonnál. Technológiailag tudtommal nincs ilyen...
Én meggyőzhető vagyok, de hihető adatokkal.
Mindegy, vegyük úgy, hogy nincs igazam, vettem már pár telefont tesztek alapján, bár ne tettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Nem egymáshoz kell hasonlitani a tesztet, hanem azonos körülmények közt, reprodukálhatóan kell hasonlitani a készülékeket, arra pedig jók ezek...
Anandtechnél ráadásul arra is figyelnek, hogy minden telefonon azonos mért fényerő legyen.Ilyen tesztekből lehet kimutatni, hogy Android L javult 35%-ok. Ezek nélkül userek okoskodásából, és naponta hasonló, de mégis teljesen eltérő és változó szokásaiból nem lehet megmondani a változást...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
madgie
titán
No de én nem a tesztekre vagyok kíváncsi, életemben nem volt még olyan telefonom, ami 9 órát böngészhettem volna. Meg hát ugye milyen wifi browsing teszt az, ahol azonos telefon azonos oprendszerre legyszer 5, máshol meg 9 órát bír. Nonszensz, szerintem.
Ott van az anandtech-en a linkeden a Moto X-em is, 8.3 órát ír wifi browsing-ra, közben meg négy óra kijelzőhasználat (95% wifi böngészés) után fejhangon visít a töltő után. iPhone 5 dettó ilyen volt. És ugye a Nexus 5 meg messze nem az akkujáról híres.
-
WiZARD
addikt
teszteken 5-6 óra wifis böngészés simán összejöhet, tesztkörnyezet függő:
anandtech 9 óra
gsmarena 4:46Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
gyurkikrisz
őstag
Az is nagyban meríti, viszont ha valami nagyon futtatja a procit a háttérben, az se használ kevés erőforrást. Nekem volt már olyan app a telefonomon, ami csakúgy 1-2 percenként bekapcsolta a képernyőt, az ilyen appokat száműzni kéne a store-ból
-
gghrtz
őstag
Állítólag a Greenify elég jól kipucolja. Én ki is próbáltam már. Nem rossz cucc. Letud úgy hiberálni progikat, hogy az értesítés mégis megjön.
-
madgie
titán
válasz gyurkikrisz #30 üzenetére
Nem a képernyőhasználat? Mert én még mindig szkeptikusan állok ehhez a táblázathoz. Vagy az 5-6 óra wifis böngészés nekik kikapcsolt képernyővel jött össze? 3-4 óra reálisabb lenne...
-
citkar
addikt
Félreértés ne essék, lehet erősen fogalmaztam, nem mondom, hogy teljesen ugyanolyan az Android, mint a többi (vagy jobb). Nem is akarok többet mondani, mint, amit leírtam korábban: nem érzek jelentős különbséget a minden napi felhasználás során (tény, hogy eszembe nem jutna órákon át filmet nézni rajta), ami kinél mi: valaki tornaműveleteket néz rajta, valaki jógázik, más duolingózik, facebookozik match 3-t tol, stb...és mindenkinek nagyjából 1-2-3 nap, attól függően, hogy mennyire nyúzza.
De ismétlem, ez durva megközelítés, ha azt mondja valaki 20%-kal kevesebbet fogyaszt az egyik, az belefér ebbe, de ez nem jelent számomra megváltó különbséget.(#29) ysengrin :
Én már egy ideje Kínából rendelem a telefonjaimat, elsősorban az ár miatt, főleg, hogy két SIM-eseket keresek.
Összességében üdvözlöm, ha tovább bírja a telefon, főleg, ha szoftveresen érik el, de a nagy áttörés szerintem új típusú akkutól várható, mindemellett nem elhanyagolható az sem, ha szoftveresen is optimalizáltabbá válnak a rendszerek.[ Szerkesztve ]
-
gyurkikrisz
őstag
Azzal egy frissítés sem fog tudni mit kezdeni hogy a user 667 feladatot futtat a háttérben. Mert az meríti igazán az akksit
-
törölt tag
Nem tudom, hogy mi volt a baja az S3nak, de gariban kicseréltettem benne szó szerint mindent és utána is produkálta, úgyhogy azután váltottam WPre. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy visszaváltok majd androidra, ha hasonló jó ár-érték arányban találok valamit mint anno az Ativ S volt.
-
citkar
addikt
válasz #79563158 #26 üzenetére
Az igaz, hogy filmnézésre sem én, sem ismerőseim nem használják a telefont.
Az is lehet, én választottam "jó" telefont (jó SoC-t, MTK-t) (vagy te rosszat, relatív), mert általános használat mellett nekem sem merül le a nap végére a telefonom, pedig ebben sincs az átlagosnál nagyobb akku. -
janos1988
addikt
De remélem ez akkor nem azt jelenti, hogy a súly miatt kisebb aksival fognak előrukkolni a cégek.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
törölt tag
Nekem például egy nap helyett másfél nap lett az üzemidő Galaxy S3 Ativ S váltáskor. (Elvileg 200mAh-val erősebb az Ativ S) S3-on nem tudtam filmet nézni, mert egy délelőtt alatt leszivta az egészet, Ativ S-en három óra filmnézés, plusz netezéssel kibirja az egész napot, ha meg csak telefonálok akkor lazán két napot bir.
-
madgie
titán
5 és fél óra wifi böngészés 4.4-en? Nexus 5-ön? Biztos?
-
CybonTom
tag
Az aksi fejlődés erősen egy helyben topog, ott nagyon vár mindenki valami komoly anyag beli áttörésre (bár vannak a mostani technológiákkal is ígéretes próbálkozások), de ez mindig sok idő... viszont a mobil eszközök egyéb paraméterei nagy ütemben fejlődnek, erősödnek, ezért is kell addig is valami megoldást kitalálniuk, mert egy bizonyos akku méret felett már nem lesz igazán mobil az eszköz... gondolom ezért van a bűvészkedés a szoftveres oldalon, ami egyébként egyáltalán nem baj, mert ha lehet javítani az energia szabályozáson ilyen módon is, akkor azt igenis csinálják meg.
-
lev258
veterán
Nem igazán követem az Androidot, de már az is javíthatja az energiakezelést, hogy frissebb Linux kernel van benne. Persze tudom, hogy a Google-nál ezen kívül is végeznek módosításokat, nem a munkájukat akarom lebecsülni. Így nézve viszont akár komolyabb különbség is lehet a különböző gyártók termékei között. Bár az Nvidia Tegra nem igazán sikeres jelenleg, de komoly munkát fektetnek a termék minél jobb kerneltámogatásába. (Bárcsak a töredékét megtennék a nyílt videókártya driver-ért is.)
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
ferob
őstag
Amíg fizikálisan, az akkumulátorok tekintetében nincs semmilyen komoly előrelépés a gyártók részéről, főként gondolva itt valamilyen fejlettebb technológia irányába történő elmozdulásra, addig semmilyen számottevő üzemidő növekedést nem lehet majd elérni.
Mivel szoftveres szinten mindig limitáltabbak a korlátok egy esetleges új technológia nyújtotta előnyökkel szemben, főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy pl. a kijelző, mint az egyik főfogyasztó tekintetében nincs megállás, mert mind méretben, mind pedig felbontásban is megállíthatatlanul növekednek.
Míg az akkumulátor technológiája változatlan marad, a kapacitása minimálisan növekedik, így ha még ehhez azt is hozzávesszük, hogy valószínűleg szinte csak a legújabb készülékek kapják majd meg az új verziót, akkor egyből látszik, hogy azokban a főfogyasztók energiaigénye pontosan annyival fog majd nőni, mint amennyivel hatékonyabb a rendszer fogyasztása.Persze nem érdemes idesorolni azt, amikor valaki saját maga módosítja a telefon szoftverét, mert ez még mindig a kisebb százalékot teszi ki és a legtöbb átlagos felhasználó ilyenekkel nem törődik.
Úgyhogy inkább valamiféle új generációs technológia széleskörű bevezetését kéne erőltetni az akkumulátorok terén.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Amit írtál valószínűleg igaz, de ezekből nem következik egyértelműen, az hogy kifejezetten rossz lenne a korábbi Android energiahatékonysága.
Az ismerőseim körében van mindenféle rendszer (MS, Apple és egyéb régebbi "sajátok" is), de a minden napokban nem láttam, hogy bárkinek észrevehetően tovább bírná a telefonja.
A mindennapokban a töltés szempontjából teljesen hasonló problémákkal "küzdünk" az iOS-es, a Windows-os és az Androidos kollégáim, ismerőseim egyaránt.
Persze senkinek sem kérdeztem meg mekkora akku van a készülékében, nem faggattam őket a felhasználói szokásaikról, de mégis, nem tűnt fel, hogy valaki ritkán töltené, vagy kiemelné, hogy bezzeg az enyémet csak ... (akármennyi) időnként töltöm, míg az előző "Androidomat" (vagy barát, barátnő, akárki "Androidját") sokkal sűrűbben szükséges.
Persze ehhez hozzátenném, 10-20%-kal (vagy akár többel) hosszabb üzemidő így biztos nem derül ki, de a lényeg, sose éreztem fogyasztás szempontjából fikarcnyi hátrányát se az Androidos rendszeremnek.Ennél fogva erősnek éreztem a "mennyire rossz" megfogalmazást, ez számomra azt sugallja, hasonló felhasználói szokások mellett egy másik rendszer (de hasonló telefonon) sokkal, mondjuk legalább kétszer tovább bírja, de ilyet nem tapasztaltam.
(#13) ysengrin :
Mennyivel érzed "gazdaságosabbnak"? A környezetemben lévőt ugyanúgy, 1-3 naponta tölteni kell, attól függően mire és mennyire használja..[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
Én még mindig egy erős akksira esküszöm ezek helyett a szoftveres hókuszpókok helyett.Nálam így kezdődik egy telefonvásárlás:-végy egy erős akksit,a többi sallang csak utána jön.
[ Szerkesztve ]
Back to the future
-
ddaydome
senior tag
Nagyszerű hír és elismerésre méltó, hogy végre a használhatóságra is gyúrnak. Viszont túlságosan nagy a lutri egy Androidos telefon vásárlásánal a "rendes" (hívásnál nem mindíg atkiválódik a képernyő, ezért nem tudom felvenni, magától újraindul, találomra belassul, gyári programok feleslegesen működnek a háttérben, rossz optimalizálás stb.....) működés szempontjából az alsó-közép kategóriában ami a tömegeket érinti.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
marositech
senior tag
Hé!
PS controller...ja nem az...Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
zseko
veterán
Ha megcsinálnák végre, hogy ne alapértelmezetten fusson minden szar a háttérben zabálva az energiát, hanem user szinten szabályozni lehessen root nélkül, akkor akár még jobb is lehetne.
Ám inkább egyre jobban a felhasználók mind jobban való korlátozása, és az adataik ellophatóságának nagyobb segítése a cél.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
elmouse
aktív tag
-
buherton
őstag
Egyetértek. Nagyon utálom ezt a felfogást, hogy ha valami régi, akkor az csak rossz lehet. Igen a réginél jobb az új, de a régi is jó, működik és használják!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
raziel01
veterán
válasz razorka777 #4 üzenetére
Szerintem ilyen az életben napi szinten használható dolgokat nem lehet levédetni, mint a kör, háromszög, négyzet. Így nem perelhet senki semmit.
-
-
citkar
addikt
"Ez persze azt is mutatja, hogy a korábbi Androidok ebből a szempontból mennyire rosszak voltak"
Mihez képest? Azért, mert tudnak idővel jobbat csinálni, nem jelenti azt, hogy az előző ennyire rossz volt. (Ennyi erővel a mostani is rossz, mert biztos ennél is lesz jobb.)
A MS, vagy az Apple rendszere nagyságrendekkel gazdaságosabb lenne az energiafelhasználás szempontjából?[ Szerkesztve ]
-
Jól hangzik!
Csak jelenjen már meg.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy ezekért az "alsó gombokért" mikor perel a MS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest