- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuper94
tag
Sziasztok!
Már itt is van az első összehasonlító videó az új SJCAM M20-as kamerával!
M20-as kamera az 5000x elite az 5000+ és a 4000+ ellen
https://www.youtube.com/watch?v=2aWeUiuJ-Cs
További videókat tesztvideókat itt találtok:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLMTVhCtNTiC_iwBSErMLv1lpQ6VnAIIQL -
Nauda
tag
Szia!
Azt hiszem az összes videódat végignéztem, de nem tudok dönteni az 5000x Elite és az 5000+ között.
A színek miatt az 5000x elite a szimpatikusabb, valósághűbbnek érzem mint a többit, viszont az 5000+ látószöge jobban bejön.Tudnál csinálni egy olyan videót, ahol gyro nélkül láthatnám az 5000xElite és 5000+ párost?
Köszi
-
Preko18
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy 5000+ kamerát, feltettem a legfrissebb firmwaret, úgy kezdtem el használni, és eléggé melegszik a kamera mind töltés, mind videókészítés közben, valamint az akkujelzője nem változik sosem, csak vagy kikapcsol magától, vagy kiírja h low battery. Van valakinek hasonló tapasztalata?
-
faragotibor
újonc
Sziasztok!
Teszteltük az 5000X Elitet, ha érdekel az eredmény, itt a videó -
szuper94
tag
Itt vannak a tesztek:
https://youtu.be/_MGKtnWTZJo
https://youtu.be/74QkH2TM-_4
Itt pedig további sjcam tesztvideókat találsz:
SJCAM Magyarország: http://www.youtube.com/playlist?list=PLMTVhCtNTiC_iwBSErMLv1lpQ6VnAIIQL -
Lac-coo
őstag
Valaki fel tudna tölteni egy kis 5000+ és 5000x elite videót? De link is jöhet ....
THX !
-
Lac-coo
őstag
Én nem tudok dönteni: 5000+ vagy 5000x Elite...
4K nem izgat, rázkódáscsökkentés igen, viszont YT videók alapján nekem kicsit élesebbnek tűnik az 5000+ képe .....FHD 60 fps ami igazán számít, abban melyik 5000 sorozatú kamera a legjobb ?
Esetleg ha tudtok uncompressed videó letöltéshez linket, azt megköszönném !
-
z_
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy SJ5000 Wifi-s kamerát az ebay-n és jól jönne egy kis segítség, hogy a linek található kamera eredeti SJCAM termék-e? Nem szeretnék másolatot venni!
http://www.ebay.com/itm/SJCAM-SJ5000-Sport-Action-Camera-Camcorder-Car-DVR-WiFi-FHD-1080P-LCD-Blue-QH1K-/371442930132?hash=item567bb951d4:g
iQAAOSw4UtWSX8T
Előre is köszi a segítséget!
Zoli -
szuper94
tag
Sziasztok!
Elkészült az első SJ5000X Elite és a sima SJ5000X összehasonlító videója.
Itt tudjátok megnézni a videót!!!
Képeket itt tudjátok megnézni!!! (folyamatosan frissül)
A második rész, sj5000x elite kicsomagolás, 5000+al való összehasonlítás és hangteszt HAMAROSAN!
Eddigi SJCAM-es videóim!
YouTube csatornám! -
szuper94
tag
Sziasztok.
Teszteltem az SJ5000+ és az SJ5000x kamerákat.
Itt tudjátok megnézni a tesztvideót (hamarosan elkészül a 2. is)
Tesztképeket pedig itt tudtok nézni.
Hamarosan megérkezik Magyarországra az SJ5000X Elite kamera is sony szenzorral és 4k videó felvétellel.
Ha valakit érdekel a black friday miatt péntekig akciósan előrendelhető. -
axlfsi
veterán
válasz
-=RelakS=- #39 üzenetére
... csak amit linkeltel eladot a 4000+ -szal 38ezerert - habar korrekt az ar - de, "dáz not sip tu hángeri"
Pedig jo is lenne, ennyiert elvinnem -
válasz
Runner_fxr #66 üzenetére
A 4000+ -hoz most jött új f/w. Az 1.6 az alső amivel úgymond bug mentes. Már 3 volt rajta, de alig van meg pár hete.
-
Sok videót megnéztem, sj 4000 és 5000-ről, illetve gopro kamerákról, nekem a gopro színei jobban tetszenek. Az sj élessége is túl mesterséges, összességében a gopro jobban tetszik. Az sj szoftveresen túl van húzva, nekem kicsit furcsa. Ennyi, amúgy nem rossz, de jobbnak tartom a gopro-t és nem márka buzulásból. Itt most részemről le is zárom, mert felesleges ezen vitatkozni.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr #58 üzenetére
Egy dolgot írtál, hogy sötétebb az sj felvétele, ez igaz is. Írtam, hogy ha adsz neki EV-t, akkor ez orvosolható (nem kell mindig az automata módot használni). Még valami?
-
maj-viktor
őstag
válasz
Kolondrum #59 üzenetére
Amúgy egy GoPro vagy Apple marketingköltsége simán több, mint maga a termék előállítási költsége... így simán mondható, hogy:
alkatrész-gyártás-munkabér-logisztika-tárolás-értékesítés-forgalmazás ezen termékek esetén 50% és a maradék 50% a reklám és a hype... (tipikus Apple és GoPro... ahogy pl. hamár GoPro meg extrém sport... Monster energiaital és Red Bull) -
válasz
-=RelakS=- #61 üzenetére
Természetesen tesztek alapján hoztam döntést, nem is úgy indultam neki, hogy nekem gopro kell, csak a mellpánt és egy mobius szintű képminőség volt a szempont, aztán ez lett belőle, mert úgy ítéltem meg hogy ennyi pluszt megér nekem.
Soha nem vitattam az sj minőségét, de a teszt videók elég egyértelműek. -
maj-viktor
őstag
válasz
-=RelakS=- #61 üzenetére
Igen jobb, ezt senki nem vonja kétségbe szerintem... csak 3x drágább és nem 3x jobb...
(Ja és GoPro-hoz semmi tartozékot nem kapsz, ami SJ-nél alap! Meg ha 3-hoz hasonlítjuk, akkor az LCD) -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Runner_fxr #55 üzenetére
"de nehogy már jobb legyen az sj mint a gopro"
Ezt nem kellett volna mondanod, pontosabban nem így.
Mert lehet, hogy a GoPro jobb, mint a SJCAM, mert miért ne (ezen nem vitázni kell, hanem tesztet nézni), de ez nem magától értetődő, pláne nem ered abból, hogy a GoPro az GoPro, és többször annyiba kerül, mint az SJCAM. -
válasz
Kolondrum #59 üzenetére
Soha nem ez volt nálam a szempont, apple telóm se volt még, de 3 munkatársamnak és a barátnőmnek is az van. Van igazság abban amit mondasz, bár megjegyzem az apple telók megbízhatóbban működnek mint az androidos telók, a bluetooth hang átvitele is sokkal jobb. Minőségibb az egész termék, persze van mögötte flancolás meg brutál árazás, de le is tesz valamit az asztalra.
-
válasz
Runner_fxr #58 üzenetére
Gopro=apple
divat, giccs,ki vagyok mi vagyok márka.
-
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr #55 üzenetére
"Illetve fontos volt az is, hogy megfelelő minőségű mellpánt is legyen hozzá. Az sj-hez is van, de annak a minőségéről nem tudok semmit."
Tehát akkor határozott véleményt formálsz, miután csak az egyiket ismered!
-
Monyesz
aktív tag
válasz
maj-viktor #49 üzenetére
Ez alapján nem tetszik nekem a Plus képe:
https://www.youtube.com/watch?v=_nPupnZciJQTeltebbek a színek, nincs zöldes elszíneződés az 5000-nél.
-
Én ennyire tudományosan nem mentem bele, nekem csak az a lényeg, hogy milyen felvételt készít.
Gopro 3 + kamerám van, ezt hasonlítottam a cikkben szereplő sj-hez. De megnéztem a többi sj felvételét is, és úgy ítéltem meg hogy a gopro jobb, ezért vettem. Illetve fontos volt az is, hogy megfelelő minőségű mellpánt is legyen hozzá. Az sj-hez is van, de annak a minőségéről nem tudok semmit. De úgy látom itt komoly ellenszenvet váltok ki azzal, ha nem sz@pom le az sj kamerákat, nem farokméregetés a célom, csupán egy vélemény. -
vadkörte
addikt
válasz
Runner_fxr #52 üzenetére
Gyerekek, ne egymás farkát méregessük!
Első körben fussunk neki pl. annak, hogy milyen alkatrészekből állnak - SoC, szenzor - a GoPro-k, majd ugyanezt vesézzük ki az SJ-knél. Ezután lehet molyolni az egyes kamerák által alkalmazott kódolási/tömörítési eljárásokon.
Ja és almát az almával, körtét a körtével hasonlítgassunk, tehát a Hero4-et ne vessül össze a hamisított SJ hamisítványának a klónjával!Na ez után lehet azon lovagolni, hogy melyikünk - ill. melyikőtök, mert én is, mint leendő Yi felhasználó kicsit rendszeridegen vagyok/leszek - cucca a jobb.
(#53) gekkoXT:
[CINIKUS MOD]Csak ennyi? Ugyanmár, ettől simán a tiéd a jobb...
[/CINIKUS MOD]
-
gekkoXT
senior tag
Simán van létjogosultsága.
Az én Gopro Hero3+ Black-emnek elment az élessége. Csak kb 20cm-ig éles.
A Hero4 Black először elfüstölt töltés közben, majd a csere darab most nem tud wifin csatlakozni a gopro app-hoz okostelefonon.Amúgy minden király.
-
válasz
-=RelakS=- #41 üzenetére
Persze, csak ugye itt azt akarjátok megmagyarázni, hogy a kék az nem kék hanem zöld.
Egyértelmű melyik kamera a jobb, elég megnézni a felvételeket, ezzel nem azt mondom, hogy az sj nem jó, csak a helyén kell kezelni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
maj-viktor #49 üzenetére
egy rövidke pillanatra úgy értelmeztem a mondatodat, hogy az SJCAM a legszarabb akciókamera a piacon...
-
maj-viktor
őstag
Mondjuk nem értem miért pont tényleg a köztudottan legszarabb SJCAM került tesztre... pláne Gery által közre adva...
Akkor már inkább lett volna egy SJCAM SJ4000 WiFi vagy SJCAM SJ5000 WiFi vagy tényleg legújabbként egy SJCAM SJ4000 PLUS...
SJCAM SJ5000 PLUS-t senkinsek sem ajánlanám...
Én SJCAM SJ4000 WiFi & SJCAM SJ5000 WiFi & Xiaomi Yi-nél maradtam
Az SJCAM SJ4000 kompromisszummal a legolcsóbb... Xiaomi lassítás (nuku LCD - nuku tartozék)
SJCAM SJ5000 WiFi meg elég csúcs szerintem... abba sok belekötni valót még nem találtam...Aki már "elveszett milyen SJ-k vannak"... annak:
fake SJ4000-ek (<--- magyar piacon, aliexpressen rengeteg van sajnos sokkal rosszabb képminőséggel, mint az original eredeti SJ4000)original (brand logó nélküli) SJ4000
SJCAM SJ4000
SJCAM SJ4000 WiFi
SJCAM SJ5000
SJCAM SJ5000 WiFi
SJCAM SJ5000 WiFi PLUS
és most legújabban:
SJCAM SJ40000 WifI PLUS (2k felbontással)
http://bit.ly/facebookSJ4000HUNeredetikamok[FB.com/SJ4000HUN] Original SJ4000 boxes compare (SJ4000 & SJCAM SJ4000 & SJCAM SJ4000 WiFi)
https://www.youtube.com/watch?v=5z53H5mCMyk[FB.com/SJ4000HUN] Original SJ4000 compare (SJ4000 & SJCAM SJ4000 & SJCAM SJ4000 WiFi)
https://www.youtube.com/watch?v=kWbi9sySmsM -
Monyesz
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #46 üzenetére
Nem tudom mennyit bír a Pana plazmám FHD-ban...
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr #40 üzenetére
Vásárolni tudni kell, az hogy hamisítják, nem ok hogy vegyek!
Plusz-minusz 2EV kompenzációt tud az SJ, bőven lehet javítani a sötétségen.
"nehogy már jobb legyen..." , na erre mondtam, hogy ez nem űrtechnikai, miért ne tudna más is jót csinálni? -
Monyesz
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #39 üzenetére
Ha kell a 2K, akkor jó vétel. Nekem elég a tv HD vagy FHD felbontás, azon nézem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Runner_fxr #40 üzenetére
Attól még, hogy drágább valami, nem feltétlenül jobb.
Amúgy igen. Majdnem 10000-ért vettem valamit, de megláttam, hogy hamisítják, így megnéztem a hivatalos weboldal árait, majd az körül néztem az ebayen.
-
-
Monyesz
aktív tag
Szerintem a kettő között.
A 4000 felvétele, képe nem tetszett. Az 5000-es sokkal jobb, az 5000+-ban más a cmos és a chip, és nemigazán jött be a képe, lehet hogy egy javított fw-rel jobb lesz.
Találsz felvett videokat a jutyubon, hasonlítsd össze őket.
Nem próbáltam másfél órás felvételt, a gyerek lenyúlta és még nem adta vissza! -
Monyesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr #29 üzenetére
Ez igaz, de a színek meg jobbak az SJ-nél, és világosban jobb a képe. Lehet hogy kézzel lehetne korrigálni a sötétségen, még nem néztem, meg videoszerkesztővel sem mentem neki. Máshogy van súlyozva a fénymérés, igazából csak ennyi. Ne feledd, én nem 65ezerért vettem az 5000-et, hanem a 25-ért.
-
-=RelakS=-
veterán
Az M10-be most nyomtam bele egy 128 gigás SD kártyát.
Egyelőre működik
A minőségre még kíváncsi leszek (frame eldobás, restart, akármi)
Egyetlen idegesítő dolog, hogy 2:56 percnél nem tud tovább számolni
Kíváncsi lennék, hogy az SJ5000+ ezt hogy tolerálja
-
Zso Ro
senior tag
válasz
-=RelakS=- #30 üzenetére
Ez már ok
Veszed? -
-=RelakS=-
veterán
Még a csóka is ugyanaz, csak kb 500 forinttal többet kér érte licit nélkül
-
Azért az árnyékos helyeken sokkal sötétebb az sj képe mint a gopro-é. Nyilván nem űrtechnika, de én erdőbe szoktam bringázni főként, és ott csinálok felvételeket, épp ezért jobban jártam a gopro-val.
Nem azt mondom, hogy az sj egy kínai vacak, de ne akarjuk megmagyarázni, hogy az utánzat ugyan olyan jó mint az amit lemásoltak.Én is átgondoltam a vásárlást és inkább itt az aprón néztem egy gopro-t, 10k-val került többe mint ez az sj és zsír új. Nem volt kérdés a választás. Persze a bolti árak között nagyobb az eltérés, de nekem azt a különbséget is megérte volna, ha nem kapok olcsóbban.
Amikor anno a mobius-t vettem 15k-ért akkor ott tényleg nem volt mese, a mobius nagyon jó alternatíva volt töredék áron, kiváló képminőséggel. Az sj-nek is nagyon jó a képe, senki nem vitatja, de nem egy olcsó kamera ez se, és ilyenkor már elgondolkozik az ember, hogy ne adjon inkább egy kicsit többet egy jobb minőségű termékért. -
Zso Ro
senior tag
Az durva,ha nem látsz sok eltérést.Vagy inkább megfordítva,kevés az eltérés,de az igen nagy és erősen befolyásolja a képminőséget.
Hero1,2,3-at használtam eddig,egyszer Virb-t,a különbségek mindig megvannak.
Olcsó kamera akkor jó,ha természetes fényviszonyok vannak a felvétel során,és nem bánod,ha esetleg egy MTB versenyen leesik a bringáról és elhagyod.De igazad van,nem űrtechnológia.
(#21) -=RelakS=-
De annak nem azaz ár a vége,mert licites. -
Daywalker
addikt
válasz
-=RelakS=- #14 üzenetére
Miért, van másik?
-
válasz
-=RelakS=- #21 üzenetére
Igen ez 1.0 de korábban nem így ment a szoft sorozat. Lite? Standard!
[link] - kell ennél jobb?
A balcsis hosszú vizes vidi amit én sem láttam gépen most tölt.Sw:
http://www.kephost.com/images/2015/07/08/IMG_20150703_134029.jpg
http://www.kephost.com/images/2015/07/08/IMG_20150630_104325.jpg -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Kolondrum #20 üzenetére
nem tudom, hogy hanyadik, de ez legalább 1.0-ás verzió
SJCAM001_SJ4000+_0627_V1.0
Ahogy elnézem, ugyanarról a firmware-ről beszélünk
ebay-en láttam is a kamerát 37 és fél ezer pénzér
Ennyit nem tudom, meg ér-e az a plusz tudás, amit a 4000 wifi-hez képest nyújt, utóbbi kb 25000 volt (kolléga azt kérte, nem az M10-et).
-
válasz
-=RelakS=- #18 üzenetére
Az már a sokadik hozzá. Új dolgok kerültek bele a 06/27-essel. Vízválasztó.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr #15 üzenetére
Mondjuk ezen nem sok eltérést látok: https://www.youtube.com/watch?v=H-N_vjPVaRk
Úgy beszélsz erről, mintha egy űrhajó technológiája lenne benne! Nem az... -
-=RelakS=-
veterán
-
válasz
-=RelakS=- #14 üzenetére
Enyém banggoodos, de elrendelésbe lehet már mo-n is kapni Júli középétől. Pár hete indult a lavina, kb mindenhol kapható. Sjcamhd.com-on látom, te nem?
Runner_fxr! Ez rég nem a silány kínai. Ez nekem olyan mint régen az asus vs. Abit. Az abit volt a megfizethető minőség. Meg kicsit csak azért sem lesz tömegcikkem. Lásd telefon.
-
Az, hogy te nem hinnéd, az nem azt jelenti, hogy úgy is van.
A gopro az gopro, az sj meg csak egy utánzat.
Én is néztem teszt videókat és a gopro 3-nak szebb képe van. 65 ezerért szerintem nem éri meg ez a kamera. Nekem a gopro előtt egy mobius kamerám volt, 15 ezerbe került ebay-en keresztül, az azt mondom megérte annyiért, de én nem adnék az sj-ért ennyit. -
-=RelakS=-
veterán
Nézegettem, mert nagyon szimpatikus volt a 60fps, de a végén maradtam az M10-nél. Ehhez a kialakításhoz képest elég bumfordi, de eddig bevált.
Daywalker
Erre gondolsz Yi alatt?SymbianOS
Hogy jutottál 4000+-hoz, ha még a saját oldalán sem rendelhető? -
Monyesz
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja megvan az 5000-es verzió, nem wifi és nem plus.
Nem hinném, hogy egy gopro 3 többet tudna vagy érne. Néztem videókat, és a képe jobb a 4000-esnél.
Ez 89dodó volt, és 10dodó a pótakksi (szállítás imgyenes, vám és áfa nem volt, Hollandiából jött hivatalosan). -
-
Már nem a legnagyobb tudású. Rendkívül gyenge akkuidő. Zsákutca!
A 4000+ 2k több mint 2 órát megy ugyan ezzel az akkuval és alig melegszik. Lehet, hogy ez is képkockát dupláz, de üsse kavics, legalább van felbontás. Kicsit bugos még a szoft, de nem a felvételek rovására.
Persze ezt is lehet lehúzni, de alapvetően nagyon jól sikerült.Nem is hallottatok a 4000+ -rol? Miért nem vártátok meg? Sokan kölcsön adták volna, itt még elég ritka darab. Én már megúsztattam a balcsiban is meg miegymás. Imádom! Utoljára a 4000 wifi volt ilyen kezes.
-
tovgab
aktív tag
Szerintem ő arra gondolt, hogy mikor még nem voltak kifejezetten akciókamerák, akkor a GoPro volt az első aki ezzel a dizájnnal kijött és azóta sokan "másolják". Például a Sony, vagy a Drift kamerái jók ellenpéldának.
Az pedig, hogy az USA-ban mi mindent lehet levédetni, megint más dolog.
-
Legalább a gumiborítás recézését változtatták volna meg. Ok, a gopro klónok tényleg mind így néznek ki, de a nagyobb játékosok igyekeznek egyedit letenni az asztalra, ld Garmin wirb, Contour, Kodak.
A formatervet bizony le szokták védeni - persze ez a védelem Kínában semmit sem ér. Az Apple szokott leginkább erre hivatkozva perelni, pedig a konkurrencia közel sem hasonlít ennyire a szifonokra.
-
tovgab
aktív tag
Egész jó kis kamera. Venni kell mellé 2 akkut tartalékba és a fő probléma megoldva!
Nyitóárnak a 65.000Ft szerintem elfogadható, figyelembe véve a sok kiegészítőt.
Nekem egy Sony AS20-asom van (karácsonyi Tesco akcióból 45-ért!!!), ahhoz pl. egy utángyártott fejpánt 2500Ft, míg egy eredeti ~6000Ft hozzá. Mire minden "szir-szart" megvesz mellé az ember, elkölti rá mégegyszer a kamera árát.
Amit mindenképp hiányolok az SJCAM SJ5000+-ból, az a képstabilizálás:És ez csak szoftveresen van megoldva, a látószög kárára(170° vs. 120°)!
Valami hasonlót el tudnék képzelni a következő verzióban.Összességében szimpatikus a gyártó, sok ismerősnek van az SJ4000-ből és elégedettek vele.
Csak most jut eszembe a kategória "titkos" favoritja, a Xiaomi Yi!! Egy 20-assal olcsóbb, cserébe nincs mellé tok az alapcsomagban. Kicsit erősebb akku, egyéb téren kb. ugyanazok a tulajdonságok.
Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikusabb, szerencsére van miből válogatni... -
"Az SJCAM ez esetben is a hagyományos, GoPro által meghonosított kialakítás mellett tette le a voksát."
Mondhatni még a gumírozás mintázatát is koppintották. Nem értem, hogy némi jogvédelmet nem szerzett a gopro a termékeire? Nem vagyok híve a "bepereljük a másikat mert téglatest alakú kütyüt mert gyártani" taktikának, de azért ez már 1 picit sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest