Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Armagedown #1 üzenetére
Zárható a topik.
Gondolkozzál kicsit rendszerben: kevesebb ciklusnyi várakozás az adatra, kevesebb üres órajel ciklust okoz, kevesebb fogyasztást, tehát több marad a TDP keretből az effektív munkára. Mellékhatásként csökken a feldolgozási késleltetés, nő a throughput.
Szóval ez nem csodafegyver, csak láttak egy problémát a földön heverni, amit ésszel oldottak meg.
Sok ilyen apró dologból szokott később összeállni, az erőből behozhatatlan előny.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz makkmarce #44 üzenetére
Az a gond, hogy a legtobb esetben a dx12 tobb gondot okoz mint a dx11.
pl nekem Division 2 es Battlefieldek-nel dx11 mukodik jol, pedig aztan mindenki hogy varta a dx12-et, hogy majd low level meg milyen jo lesz.A FarCry 6 is dx12, aztan egy optimalizalatlan fos volt.
Sajnos a dx12 nem garancia arra, hogy a jatek jobban fog futni.[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz Busterftw #41 üzenetére
ami dx11, annak a render része 1 magon megy, mivel az ennyit tud (bármi más része mehet persze más magokon)
a legutóbbi 12400-as tesztje a gamernexus-on pont azt mutatta, hogy még az RB6-ot is dx11-en nézték, de ennek semmi értelme, mikor ott van mellette a modernebb.
Igazad van, a régebbi tesztnél , nincs de az újnál meg van, ott valahogy elfelejtették ezt.okoskodom, tehát vagyok
-
Busterftw
nagyúr
válasz makkmarce #40 üzenetére
Fentebb epp azt irtam, hogy CS:Go-ban epp rosszabbul teljesit az Intel, annak ellenere amit te mondtal. Az 5600X 40 FPS-el gyorsabb mint a 12600K.
Szoval ennyit az egymagos 6GHZ CS:Go peldaddal."Nem tűnt fel hogy a cp-nél mind GPU cap-es?"
Es ez hogy jon ide? Nincs Dx11, ezzel volt a bajod.A lenyegen nem valtoztat. Nem a "szokasos 1 magos ozsdi gameeinginek".
Szerintem kicsit nezz korul, mert a tesztelt jatekok tobbsege mar regota nem hasznal 1 magos, hanem inkabb 4-6-8+.
Foleg mivel van sok dx12-es. -
makkmarce
őstag
válasz Busterftw #34 üzenetére
Neked fura elképzeléseid vannak a bővenről, 0.7%.
Nem tűnt fel hogy a cp-nél mind GPU cap-es? kb az ütemezők összecsúszásától függ, hogy +-1 fps. Lehet ha csökkentenék amd-nél a ram sebességet gyorsulna annyit, ez sima mérési hibahatáron belül van..
Hűű de elverte, CS:GO 0.4%.. ugyanaz, de milyen érdekes, a minimál fps-nél az 5800x a gyorsabb, jóval többel.
Ez semmi más, mint ütemezés szórása, ezek mind gpu-n álltak meg.okoskodom, tehát vagyok
-
BORZE50
csendes tag
-
S_x96x_S
addikt
válasz #25954560 #35 üzenetére
> hogy nem teszi-e meg rosszabba a 'cache line bouncing'-ot,
> tehat amikor tobb magon is irjak ugyanazt a cacheline-t.nem tudom; meg kell várni a tényleges teszteket
---------
csak spekulálok:
Mivel a 8 magos chiplet osztott L3 -as cache-t használ a ZEN3-nál
emiatt chipleten belül nem nagyon lesz gond ..emiatt az 5800X3D - tulajoknál ( == 1 chiplet ) se várok problémát .
A Milan-X -nél meg elég jó eredményt mért a Microsoft
( persze itt a CCD-határ nem egyenértékű a NUMA-határokkal )
de a távoli NUMA elérés jelentősen javult ..-----------
A chipletek közötti kommunikáció extra latency-je meg ismert.
pl 5950XMottó: "A verseny jó!"
-
makkmarce
őstag
válasz Busterftw #34 üzenetére
A legtöbből van dx12 és vagy vulkán, ehelyett dx 11en tesztelik azokat is, ennek nincs értelme. Jóhogynem tesznek bele még valami lassítást, mondjuk indítsák egy notebook 5400-as hddről. Nem az zavar hogy ki van elől, hanem hogy idióta maga a teszt
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
törölt tag
csak spekulalok: valoszinuleg a kevesbe jol optimalizalt tobbszalu programoknal meg nagyobb lesz az elonye a nagy cache-nek, talan ez is fontos elonye lehet. tehat nem kell _annyira_ gorcsolni adatlokalizacion, kessmereteken, memoria particionalason, mert sokmindent "megold" ehelyett a nagy cache. illetve akik random olvastak nagy teruletu memoriat, ott is nagyobb az eselye, hogy lecsokken a cache-miss.
amire viszont kivancsi vagyok, az az, hogy nem teszi-e meg rosszabba a 'cache line bouncing'-ot, tehat amikor tobb magon is irjak ugyanazt a cacheline-t. mert ez intelen is tud fajni, de pl egy 64magos epyc-en meginkabb.
ha nem inkluziv, akkor talan nem. -
Busterftw
nagyúr
válasz makkmarce #33 üzenetére
Minek nincs ertelme? Hogy olyan cimeket tesztelnek az oldalak, amikkel a tobbseg jatszik?
De techpowerup-on is dx12-11 cimekkel tesztelnek pl, ugyanaz az eredmeny jott ki, ott van a 5800x mellett-elott.A Gamer Nexus tesztben is 5800x elott volt boven, Hitman 3, Far Cry 6, Cyberpunk ezek mind dx12 cimek, meg az 5900X is megvolt. CS:Go-ban epp az 5600X mellett van inkabb, szoval nem jott be.
Eleve mar a regebbi cimek/motorok is tobb magot hasznalnak, mint 1.[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz Busterftw #28 üzenetére
jahh , a szokásos 1 magos ósdi gameengineek. Gamer nexus is dx11-en tesztelt több magos procikat, így aztán nincs sok értelme. Ha az intel nyerni akar, kiad egy 2 magosat, 6ghz-en, 400 wattos hűtéssel, igazi cs:go bajnok lesz, senki se lesz a közelébe sem.
okoskodom, tehát vagyok
-
Chaser
legenda
válasz Busterftw #31 üzenetére
az oké, és gyorsabb játékban vagy másban is?
nem olyan szörnyű az intel lapok ára, hanem borzasztó
a h610-eket hagyjuk, a legolcsóbb majdnem annyiba kerül amennyiért a mortar b550m wifit vettem októberben, 40e ft...és a mortar b660m wifi 75e
ne kérdezd mért, de azóta felugrott az ára a wifisnek, de ha a non-wifi verziót nézem akkor is 40e vs 70e ft-ról beszélünk - bár már a simának is elszállt az ára:d annyiért van b550 toma is -
ettől független bőven van jó lap olcsóbban is, intelnél meg nagyon drágák még a 610-ek is
remélem idővel azért esik az áruk, az sokat ront az összképen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Busterftw #28 üzenetére
én pesszimista sem vagyok
persze drága lesz, mondtam is, 450-500 eur lazán, a "sima" 5800x is elég drága
intelnél azért ne feledkezz meg arról milyen lap árak vannak...mert anélkül még mindig nehezen működik a cpu
néztem a 12400-et, de olyan kategóriás lap amiből amd oldalon vettem 40e-ért itt 75e, na pffffffffff - és amd-nél abba a 40e ft-os lapba 5950x is mehet éppen kényelmesen -, azt hagyjuk 40e-ért mit kapok intel oldaon
de hátha mennek lentebb az intel lapok árai, meg a cpu-k is, és amd-nél isszerk:
Atom_Anti
ces-en volt hogy tavasszal jön
és játékon kívül van még pár dolog a világon
attól hogy kijött a 12xxx még nem sz@rt maga alá az amd nyilván
intelnek idén már esélyesen nem jön új gen, zen4 meg második félévben beköszön, nincs hova kapkodniuk[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Busterftw
nagyúr
Na jo csak annak fenyeben hogy a 108ezer forintos 12600 lenyomja jatekban a 140ezer forintos 5800x-t, nem lennek ennyire optimista.
Tehat oke, hogy ratesz majd 10-15%-ot a 5800x3D de a arban is ra fog tenni.Szerintem siman lesz 450-499 euro, 300-350-ert mar kaphato 12700k(f), az meg elveri a 5900x is. Az arazason fog mulni a dolog.
-
Duck663
őstag
Ez az egész egyetlen dolgon múlik, az pedig nem más, mint a DDR5. Aminek roppant magas a késleltetése! Ha ezt sikerül jól kezelni, akkor a Zen3-nak vagy Zen3 3D Cache-es rendszernek esélye sem lesz. De ezt ma, kívülállóként nem lehet megmondani. Ami adhat majd némi támpontot az a SteamDeck. Az ugyanis már DDR5L-t használ, de még akkor sem mehetünk biztosra.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
mater799
csendes tag
Ahoz hogy legyen értelme kiadniuk a 7k szériát legalább azt kell hozni amit a 12 es vagy az 5800X3D legalábbis szerintem.
Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
Duck663
őstag
válasz Armagedown #19 üzenetére
Milyen tény? Hogy tudsz ténymegállapítást végezni, amikor nem láttál még ilyen processzort, nem végeztél vele teszteket, sőt még meg sem jelent. Majd akkor lehetnek esetleg tények, ha megjelenik és tesztelők bizonyítják. De most ez semmivel sem több a te személyes véleményednél. Amit mindössze arra alapozol, hogy a L3 késleltetése nem változott a normál verzióhoz képest! Ez aztán igen megalapozott!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Rebcs
csendes tag
Megmerem kockáztatni, hogy a hatás tán hasonló lesz mint a vganál.
Mivel nem nőtt számottevően a késleltetés így ez irányból nincs fojtva a proci
max az órajelekkel a melegedés miatt.
Így míg a progi el van a kisebb cachében nem lesz gyorsulás, azonban
mikor túlmegy a 32 és közelíti a max méretet úgy fog javulni mert kevesebbet
kell lekérdezni a ramokból.
Erre tippelekMásik tipp mi van ha több progi fut egyszerre
1-1 nem lépi túl de több program egy idejű futásakor felléphet olyan, hogy igen kell is a nagyobb L3 , ezáltal gördülékenyebb lesz a rendszerK6 III proci tudott olyat, hogy az alaplapon akár 32 MB harmadszintű cache is képest
volt lekezelni, de nem tudom volt e ilyen alaplap[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Talán kiragadás helyett szövegkörnyezettel, lécci...
Azt írtam, hogy "Még nem tudjuk, hogy a 3D cache hatása milyen lesz pl. játékokra, lehet (esélyes), hogy többet hoz, mint a procimag Zen4-re váltása."
Azt tudjuk, hogy az AMD mutatott pár játékot, van, amiben jelentősen gyorsabb az 5900-hoz képest, de olyan is van, amiben semennyit nem számít. Azt nem tudjuk, hogy a Zen4-hez képest ez mit fog jelenteni: az 5900-hoz képesti előnyből mennyi veszik oda, illetve ahol egálban voltak, ott nem fog-e hátrányba kerülni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Rebcs
csendes tag
bocsi az off ért
de amit most sikerült bemutatni az intelnek az az, hogy behozták egy threadripper fogyasztását asztali gépekbe jóval kevesebb maggal -
törölt tag
De ez sajnos mantra, mert az égegyadta világon semmi köze nincs a cikkhez továbbra sem. Totál másról írogatsz, aminek a szakmai értéke nulla pusztán trollkodás.
-
westlake
félisten
Hogyhogy nem tudjuk? AMD bemutatót nem néztétek? Vagy nem olvastok híreket?
"Még nem tudjuk, hogy a 3D cache hatása milyen lesz pl. játékokra, lehet (esélyes), hogy többet hoz, mint a procimag Zen4-re váltása."
Remélem ezt (a Zen 3 vs. Zen 4 dolgot) nem gondoltad komolyan.
Play nice!
-
Armagedown
őstag
válasz #95462144 #13 üzenetére
"Mert attól függetlenül, hogy minden AMD cikk alá jössz ugyanazzal a mantrával eléggé ciki vagy hogyan is lehetne szépen megfogalmazni. "
Hát nem tudom, inkább az a ciki, ha a 20% alatti konzumer piaci részesedést hatalmas sikernek látjuk.
Saját gyártósor híján ez nem is lehet sokkal magasabb, teljesen ki van szolgáltatva a bérgyártóknak.
Ez nem mantra, ezek a tények.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Chaser
legenda
volt régebben egy promo, talán 5900x volt az alany
+10-15% között is hozott, némely melós dolgokban is
nyilván emiatt sem erőltetik erősebb cpu-val
lesz egy extra gamer cpu, talán a 12700 v 12900k ellen hozták kiszerk:
nem tűnik rossznak, de majd sok játéknál és alkalmazásnál derül ki mit hoz
ez 5900x-es promoból kép, 5900x3d ellen - ami mint látszik nem került forgalomba -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
.mf
veterán
Még nem tudjuk, hogy a 3D cache hatása milyen lesz pl. játékokra, lehet (esélyes), hogy többet hoz, mint a procimag Zen4-re váltása. A Zen4 + 3DC pedig még arrébb van. Másrészt az már csak AM5-be jön, ami a DDR5 miatt még jó ideig elég drága, felsőpolcos cucc lesz, ami alá egy 5800X3D még jól beillik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Chaser
legenda
mért ne lenne értelme?
csak 5800x3d lesz, ami am4, a zen4 meg már only am5&ddr5
nagy eséllyel 5900x közeli áron lesz ez a cpu...de akinek extra gammer' cpu kell az megveszi
zen4 úrimuri lesz idén szerintem, nem tartom túl valószínűnek hogy idén akár csak közelébe menne ddr4 áraknak a ddr5_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mater799
csendes tag
Ha nem akar valaki AM5 / DDR5 kombóra váltani akkor még lehet érdekes termék mondjuk jövőre is.
Ha kell valami akkor keress privátban itt az oldalon vagy írj egy sms-t.:) Crosshair VII Hero | R9 3900X | 32GB 3600 CL16 Trident Z | RoG 5700XT | Samsung 870EVO 1TB | Samsung 860QVO 1TB | WD Green 3TB | Cooler Master MasterWatt Maker 1200 Titanium | Fractal Design Meshify S2 TG
-
törölt tag
Az nem is lesz baj, mert ez még tavasszal AM4-re jön ősszel pedig az AM5 foglalatváltás és DDR5 horror áraival nagyon is lesz helye egymás mellett a kettőnek.
Beakadt a tű nálad? Miért? Annyit fejlődnek késleltetésben vagy mire gondolsz? Arra, hogy fogyasztásban, még most is az Intel vezet utcahosszal? Nézd meg szerverszinten az Intel lemaradását. Vagy milyen releváns információval tudsz szolgálni, ami a cikkhez is kapcsolódik? Mert attól függetlenül, hogy minden AMD cikk alá jössz ugyanazzal a mantrával eléggé ciki vagy hogyan is lehetne szépen megfogalmazni.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Nem tudom, hogy érdekel-e egyáltalán bárkit is a késleltetés.
mivel érinti a teljesítményt ..
szerintem mindenkit érdekel.átfogalmazva:
Azoknál a programoknál, amelyek
nem tudják kihasználni a 3D V-cache-t ..
legalább biztosított legyen, hogy a teljesítmény nem romlik.pl. ismert, hogy az Intel korai AVX-512 -nél - jelentős probléma volt,
hogy azoknál a programoknál, amelyek nem használták ki, teljesítményromlás volt.> És az előzetes 5800X3D eredmények
Jajj ...
legtöbben csak a független teszteknek hiszünk!
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> Engem az érdekelne mikor jelenik már meg a 5800X3D ténylegesen?
-
westlake
félisten
Nem tudom, hogy érdekel-e egyáltalán bárkit is a késleltetés. A 3D Cache-nél mindig is a plusz méreten volt a hangsúly. És az előzetes 5800X3D eredmények alapján pontosan annyi értelme van a 3DC-nek, amennyinek lennie kell!
#1: Kevés lesz? Azzal tisztában vagy, hogy az Intel jelenleg sem ellenfel az AMD-nek szerver fronton? Bennem fel sem merülne jelenleg, hogy a kékek listájáról válasszak processzort (rendszer). Az Ice Lake-SP kb. semmire nem jó a Milan-nal szemben, a Sapphire Rapid meg nem meglepő módon késik. Úgy, hogy eredetileg 2021-ben lett volna a startja.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
dokanin
aktív tag
Engem az érdekelne mikor jelenik már meg a 5800X3D ténylegesen? Megnézném mit ér ez a valóságban.
-
-
Rebcs
csendes tag
Azért ez az új intel fölényt némiképp vitatnám, hiszen milyen győzelem
az, hogy úgy megvertük a másikat csak közel másfélszeres v több áramot elfűtve.
Csúcs intelek olyan szinten zabálnak, hogy tartós teljesítmény fenntartása
borzalmas költségeket jelent alaplap táp és hűtés terén, na jó új vga k sem
spórolnak sokat
Az , hogy többszörösére emelték a cache és késleltetés is kicsi maradt
szép teljesítmény.
AMD története során hozott már létre több újítást
-
fanti
addikt
Szerintem meg a Ryzen 5800X3D hajszálra hozni fogja az Alder szintet játékok alatt, így nem lesz többé az Alder a maga mostani picike előnyével többé a "leggyorsabb gamer processzor".
-
S_x96x_S
addikt
> Az újabb Intel processzorok ellen ez nagyon kevés lesz.
3D V-Cache 2 féle AMD termékcsoportban lesz.
- Szerver ( Milan-X ; EPYC 7V73X )
- AMD Ryzen™ 7 5800X3DAz AMD jelenleg elsődlegesen a szerverekre fókuszál,
és ott ez nagyon ütős ( lásd MS Azure teszt )A 12gen -es Intel Alder Lake vs. Ryzen 5800X3D esetén
meg majd meglátjuk;
függ:
- az árazástól,
- gyártási kapacitástól
- és a tényleges benchmarkoktól.Amúgy desktop szinten jelenleg vitathatatlanul
az Intel a "budget" Király.
És a ZEN4 -ig legalább fél évet kell várni ..de a verseny mindenkinek jó!
és mindenki a pénztárcájával szavaz ...[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Micsoda? Semmi mást nem mértek itt, mint az 3D V-Cache késleltetésre gyakorolt hatását.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Az újabb Intel processzorok ellen ez nagyon kevés lesz.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -