Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Morden24 #170 üzenetére

Az előző hozzászólásomban csupán igyekeztem az elejétől fogva leírni a problémát - miért is lehet téma egyes programok megléte a rendszeren belül.

Az MS felfuttatott egy terméket, amit nevezzünk egyszerűen Windowsnak. E fölött a rendszer fölött gyakorlatilag teljhatalma van, így beleteheti mindig azt az újabb és újabb programot, amivel a potenciális ellenfelek térnyerésének gátat szabhat, így ellehetetlenítve azokat.
    Innentől pedig nehéz meghatározni, mikor léptünk át egy bizonyos határon - ez a probléma másik oldala.
    Persze mondhatnánk, hogy ez az üzlet, de mégis meg kell találni azt a pontot, ahol az ember azt mondja, hogy ácsi. Az ipart és egyéb szereplőket is szabályozzák.
    Azt pedig kétlem, hogy az lenne a felhasználók érdeke, hogy az egyik cég eltapos minden mást.

Ugyanakkor minden cégnek érdeke, hogy minél több lábon álljon. Legyen az Microsoft, vagy akár a Google...

Egy szóval sem mondtam, hogy az MS-nek fel kell ajánlani az összes böngészőt a sajátjával szemben. Én pl. - már máshol is kifejtettem és kicsit nekem is "ugrottak" miatta - sokkal inkább látnám szívesen, ha lehetőség volna az egyes rendszerkomponensek válogatására. Nem azért a néhány megáért, de ahhoz, hogy "jól érezzem magam" hozzátartozna, hogy - ha akarom - egy x kiiktatásával nem települ az IE vagy nem ugrik a képembe az MSN.
    Egyik gyártó sem lesz olyan hülye, hogy konkurens termékeket reklámozzon.

A Firefoxnak valószínű az is nagyon jól jött, hogy az MS nagyon elhanyagolta az IE6-ot és már gyakorlatilag mindenkinek elege volt belőle. MS itt későn lépett.

Az alternatívák kereséséről az előző hozzászólásomban leírtam, hogy - az MS is erre épít - a legtöbb felhasználó nem keres alternatívát, ha már elékészítettek valamit, ill. nem is érdekli az egész.
    Megjegyzem, ha az ember mutat neki néhány alternatívát és magára hagyja vele, jó eséllyel vált - tapasztalat.

Egyébként a Google is lassan kezd átlépni egy határt.

Új hozzászólás Aktív témák