Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sajttorta

    csendes tag

    Sziasztok!

    Úgy gondolom, hogy egy fél éves használat után leírhatom a tapasztalataimat ezzel a telefonnal kapcsolatban. Én személy szerint senkinek sem ajánlanám ezt a telefont, maximum nagyon olcsón. Inkább úgy se. Erős kompromisszumokat kellett kötnöm a használat során.
    Az olyan filléres dolgok hiánya, mint az állapotjelző led, vagy a távolságmérő szenzor (a képernyő felélesztése telefonálás közben körülményes, ShakeAwake nem működött megfelelően) pedig a konstrukció hibája és egyúttal érthetetlen is.

    Tehát fél évig használtam a telefont, márkaszervizben frissíttettem szoftvert (2.1), és az alapján tudom csak a tapasztalataimat mondani. Lehet, hogy valami third-party romban orvosolták az általam említett problémákat, a garancia azonban számomra fontosabb volt (nem alaptalanul…). Többször járt a telefon márkaszervizben (telefonnal ennyit még nem szívtam), az alábbiakban felsorolt problémák miatt. Az utolsó kör szervizelés után, ami két hétig tartott (és soha nem úsztam meg egy hét alatt), és minden gondomat-bajomat felvette a szervizes a munkalapra (és garanciajegy szerint mindent cseréltek is rajta), úgy döntöttem, hogy eladom a telefont.

    A számomra legidegesítőbb probléma az volt, hogy több alkalommal is rendszeresen lemerült váratlan helyzetben a telefon. Most lehet azt mondani, hogy user error, bugos volt egy app és felzabálta az akksit, de factory reset után is megtörtént a dolog third-party appok nélkül. Egész este töltőn volt, délelőtt 10-kor vettem le a töltőről maximális töltöttséggel és este 10-kor már le is merült. Akksi ki-be, hátha valami szoftveres hiba miatt nem kapcsol be, nem, egyszerűen lemerült és kész. 10 órát nem bírt ki egy feltöltéssel. Volt, hogy felraktam este töltőre a telefont, elkezdte tölteni az akksit és reggel húzom le róla és, mint kiderült, semmit sem töltött rajta, közölte, hogy tegyem fel tölteni, mert le fog merülni... A szoftveres hiba gyanúja részemről nem volt alaptalan, többször előfordult, hogy felraktam töltőre este és reggel nem lehetett feléleszteni a telefont. Semmilyen gombra nem reagált. Akksi ki-be, bekapcs és működött.

    A legszebb az volt, amikor elvittem szoftverfrissítésre (1.5 -> 2.1). Gondoltam nem lesz nagy cucc lementeni azt a pár kontaktot, ami van, hiszen szinkronizál a cucc! Hát, valahogy csak a kontaktlistám első fele került be a gmail fiókomba, a többi nem… Gondoltam akkor lementem MyBackuppal a kontaktlistámat és gari után visszamásolom szépen. Megkaptam a telefont, 2.1-es szoft, minden jó, másolom vissza a kontaktokat a programmal (csak azt!), tökéletesen visszarakta az összeset. Erre a telefon nekiáll szinkronizálni a gmail fiókommal és onnantól a telefonnak annyi. Nem reagál semmire, egy laza 5 perc/érintés tempóval eljutottam a factory resethez… Igazából csak annyi volt a dolgom, hogy a kontaktlistám első felét (tehát az összeset) kitöröljem a fiókomból, mert nem tetszett a drágának, hogy kétszer is benne van ugyanaz a személy, ezáltal lehalt szinkronizálás közben.

    A pattogó hangra jack kimeneten keresztül meg nem találtam megoldást gyári rommal. Próbáltam elindítani a kamerát, hátha a 800 MHz-es bug megoldja, nem oldotta meg. Garanciális szervizelésen volt a telefon ebben az ügyben, de nem tudtak vele mit csinálni, szokjam meg. A telefon hangszórója recsegett, ha bármilyen hangot ki kellett adnia. Ezt javították garanciában. Telefonálás közben a másik fél rendszeresen recsegve hallott, újraindítás után minden rendben volt. Viszont, ha én hívtam fel valakit, max. hangerőre kapcsolva is halk volt a másik fél. A telefon három nap használat után annyira belassult, hogy muszáj volt újraindítanom. Három különböző taskkiller programot próbáltam. Állandó memóriahiány volt a telefonon, pedig max. 10 appot, ha felraktam rá. Jött az üzenet, hogy törölnöm kell valamit, mert elfogyott. Az giroszkóp rendszeresen megszűnt működni, mehetett az újraindítás.

    A telefon teljesítménye pocsék, volt, hogy egy hívás elindítása 10 mp volt, mert lenyomva a hívásindító gombot, nem történt semmi, a scrollozás rendszeresen akadozott, 3D gyorsítás meg ugye alapból nincs, tehát a azok a játékok, amik meghaladják egy aknakereső színvonalát (pl. egy Raging Thunder) felejtősek.
    Viszont maga az Android rendszer ettől függetlenül számomra szimpatikus volt, maradok is nála, csak nem egy ilyen gyenge hardverrel felszerelt telefonnal. A garanciális ügyintézés miatt második otthonommá vált Campona miatt a Samsung mobilokat hanyagolni fogom a jövőben. Sajnos a minden igényt kielégítő Androidos telefon még mindig a HTC Heronál kezdődik, az meg nem egy árkategória ezzel a telefonnal.

Új hozzászólás Aktív témák