Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- iPad topik
- Egyedi RX 9070 XT-vel készül az ASRock
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Kedves Tagok!
Ha megengedtek egy hosszabb beszámolót a tok keresési kálváriámról.
Én minden telefonomra tokot teszek, tehát kérdés sem volt, hogy itt is tokot kell keresnem. Csak Spigen tokjaim voltak, így ok, semmi gond irány a Spigen oldalra, rendeljünk tokot.
Nos itt jöttek a problémák. Leírom miért estek ki a versenyzők:Gyári Samsung flip tok: Nagyon tetszett, amíg rá nem jöttem, hogy a külső kijelzőre nem pattan rá a tok, csak ráhajlik letettem róla Ha leejtem, nincs ami védje a külső kijelzőt.
Spigen Tough Armor: A beszámolók és képek szerint hatalmas. Indokolatlanul megvastagítja a telefont, káva nagyon kiemelkedik, nehéz a gesztusvezérlés. Valamint a zsanérvédő hajlamos lehúzni az előlapi tokot, ha kicsit megakad ez a zsanérvédő anyag a hátlap alatt.
Spigen Slim Armor Pro: Nagyon drága. 35.-40.000Ft körül jön ki szállítással. De ennél sokkal nagyobb gond, hogy a tulajok igen jelentős százalékánál szétkarcolta a zsanért, kávát, szélsősége esetben a kijelzőt!! Ugyanis a zsanérvédőt két kis felcsavart rugó feszíti vissza a zsanérra, becsukott állapotban. Csak a rugó fémszálai nagyon könnyen kibújnak a kis borításuk alul, s minden becsukásnál, kinyitásnál méretes barázdát reszel a telefon fém részébe. Tele a net elég elkeserítő képekkel..
Spigen Thin Fit: Vásárláskor emellett döntöttem. Nem rossz tok, de nem védi a zsanért. Ez zavart benne. Azért egy biztonságérzetet ad, de érezhetően nem ad 100%-os védelmet..
Akkor mi legyen? Elkezdetem keresni. UAG tok, Samsung tok.. mindegyiknek van valami problémája.. Ok, nézzünk szét az Aliexpressen. Ismerem a kínai tokokat, bőven hagynak kívánnivalót maguk után, de azt is írhatnám, hogy 90%-ban bóvli vackok..
Viszont egy Fold 3 tokon megakadt a szemem. Meglehetősen sok értékelés, 4.8-as átlag, 8.000Ft, és zsanérvédelem. Na jó, hogy működik?
A képeken tipikus túlszaturált, villámokkal meg mindennel díszített kép nem túl bizalomgerjesztő...
A zsanérvédő elvileg nagyon ötletesen, mágnessel marad a helyén.Ha kinyitod, akkor külső kijelző alsó-felső káváján elcsúszik, ha becsukod, akkor a mágnesek visszapattintják a helyére. Hmm.. ez jól hangzik. Nincs rugó, nincs ami karcoljon, nincs hátlap mögött csúszó anyag, elvileg nagyon egyszerű de nagyszerű megoldás. Na jó, rendeljük be.. 1,5 hét várakozás.. Majd jön email a Transoflextől, hogy futár hozza a csomagot... Ohh.Aliexpress Magnetic Hinge Funda tok:
Carbon mintás, nagyon merev dobozban érkezett, szivacsokkal, puha fóliával kibélelve. A tok anyagminősége kiváló. Nagyon jó tapintású, minőségi műanyag. Mint bármelyik Spigen tok. Belül egy kis textil/gumis bélés is van a telefon hátuljának. Egyáltalán nem vastag, a mágnes erősnek tűnik. Ragasztócsíkkal rögzíteni csak a külső kijelző bal oldali kávéhoz kell. Ok, rakjuk fel.
A tok század milliméterre pontosan illeszkedik. Nagyon pontosan pattan fel, nem lötyög, de azt sem érzed, hogy eltöröd amikor leszeded. Ez a méret így tökéletes. A telefon alig lesz vastagabb. Legalábbis a Spigen ThinFit tokhoz képest semennyire. Működik a gesztusvezérlés, pont ugyan úgy mint a ThinFit esetében. Edge panel is simán kihúzható. A kamera síkot nagyon szépen védi. Nagyon-nagyon minőségi összhatás kelt. A mágneses zsanérvédő pedig úgy működik ahogy kitalálták. Elképesztően egyszerű, miért nem jutott ez a Spigennek eszébe? Nagyon jól tartja a helyén a zsanérvédőt. Kinyitva elengedi a mágnest és elcsúszik telefon alatt, becsukva visszahúzza a mágnes. Miden kivágás, hangszóró, mikrofon lyuk a helyén.
(A tok hátulján van egy kihajtható kitámasztó. Így teljesen kinyitva is megáll a telefon. Azért nem ez a legmasszívabb része a telefonnak, de alkalmanként kiválóan használható.)Lehetséges hibák: Nem tudom, hogy a mágnes mennyire zavar be e telefon, kijelző működésének. Elvileg nem kéne, hiszen vannak mágneses tokok, mágneses autótartó. Remélem ebből nem lesz gond.
Illetve ami a toknál később gond lehet. (De az idő dönti el) A zsanérvédő műbőr szerű anyaggal van összekötve a hátlaphoz. Erősnek, minőséginek tűnik, de ha it elenged a ragasztás, vagy az anyag, akkor a zsénvédőt is elveszítjük. Remélem ezzel a részével nem lesz gond.
Illetve az ujjlenyomat olvasóhoz és a kikapcsoló gomb megnyomásához kicsit jobban oda kell nyomni az ujjamat mint eddig. De ez csak kukacoskodás.Szóval fiúk, lányok számomra ez A TOK! Ha a Spigen gyártja, akkor mondanám, hogy na ugye a Spigen minőség. De ez egy nagyon-nagyon jó minőségű kínai tok.
Annyira egyben van, annyira jó tapintású műanyag, annyira kompakt és szilárd az egész, hogy már csak a Samsung feliratot hiányolom róla, mert simán lehetne gyári tok. Arról nem is beszélve, hogy olyan biztonságérzetet ad, hogy nem kell azon izgulnom, hogy mikor ejtem el és töröm szét. Ez a kínai tok igazán nagy meglepetés volt, vagy inkább pozitív csalódás. Magasan 10/10!Én Aliexpressen a CloudCoding Store által árult tokot vettem. Nem teszem linket, véletlenül se higgye valaki, hogy reflink. Egyszerűen csak segíteni akartam a tokválasztásban.
Képek:
Spigen ThinFit itt még a telefonon, az új tok mellette még üresen. Egyforma vastagság.
Telefonon:
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest