- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
BNR
csendes tag
Bemutatta a Samsung a következő Xcovert. [link]
-
justmemory
senior tag
válasz
justmemory #123 üzenetére
Bocsesz, megint, de úgy tűnik megoldódott a gond: a szolgáltatói dolgok nem voltak jól beállítva (konkrétan a hozzáférési pont - wnw; proxy és egyéb); a saját telefonom beállításait hozzáadva működik (ha valaki hasonlóval szembesülne, megírom a részleteket szívesen). Erről persze egyik troubleshooting guide sem ír...
-
justmemory
senior tag
válasz
justmemory #122 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő; még egy érdekesség: butafonról fel lehet hívni (ugyanaz a szolgáltató)... WTF?!
-
justmemory
senior tag
Sziasztok!
Párom telefonja az éjszaka frissített android 9-re; azóta nem lehet felhívni, csak SMS-t kap, hogy volt nem fogadott hívása. Nincs beállítva semmilyen blokkolás, stb. Találkozott esetleg valaki hasonlóval, vagy tudnátok megoldást erre? Ez így elég nagy szívás...
Telefon újraindítása, akksi kivétele, stb. próbákon már túl vagyunk... Ő viszont tud hívást kezdeményezni.
Köszi!
-
Gyöször
senior tag
-
csampei
senior tag
Hohohooooooo Jönnek a 9-es frissítések szépen sorban!!!!
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Igaz nem túl nagy a forgalom, de talán szerencsével járok.
Visszaolvastam, de nem találtam infót.
Proximity szenzor kalibrálására van lehetőség?
A szerviz menüt nézegettem, de nemén nem találtam, hátha.K dm
-
Fred23
nagyúr
Szerintem az M szériára gondoltál, az A-ba inkább a 9610.
Nagyon várom az új Xcovert, gyakorlatilag részben ettől függ, mikor veszek új mobilt. Ha spec alapján vállalhatónak tűnik a cuccos, bevárom az első teszteket róla, ha nem, irány egy G7, V30, V35 (eBay), esetleg egy XZ2 Compact. Ha az Exynos 7904 helyett 7870 lesz benne, sajnos megint nem lesz Xcoverem.
-
Fred23
nagyúr
Új jelölt az Xcover 5-be: Samsung Launches Exynos 7 Series 7904 Mobile Processor.
-
bepe79
addikt
Ahogy ígértem, pár tapasztalat:
eddig betonstabil a készülék, rebootnak, kifagyásnak, jelvesztésnek, hálóeldobásnak nyoma nincsen.
A gyár által előre felrakott kijelzővédő fólia nagyon pontosan illeszkedik, sehol alatta egy porszem, szélei mind tapadnak, tehát 100%-osan van felrakva. Az USB csati tényleg nem ül mélyen, mint az összes többi strapatelónál, tehát bármelyik otthoni, régebbi töltővel, USB kábellel, vagy powerbankkal lehet tölteni. A push üzenetek pontosan, és jól megérkeznek, amit írnak nekem messengeren, az egyből csipog is, és villódzik a telefonon kék színnel az értesítési led. A b20-at ismeri, tehát nekem a SIM berakástól 4G-n (LTE) van folyamatosan, stabil, gyors, twitch nézéssel is leteszteltem már. A rendszer pörgős, nem akadozik (na persze nem egy S9-hez vagy P20 Pro-hoz viszonyítva), a 3 GB RAM és a 8 magos Helio P20 jó hatással van a teljesítményre, nekem amúgyis jó tapasztalataim vannak eddig az MTK-val kapcsolatban. És akkor jöjjön pár negatívum: ujjlenyomatolvasó ugyebár nincsen, bár nem tudom, hogy egy strapatelóra kell-e egyáltalán. A bal oldali "okosgomb" nagyon könnyen benyomódik, úgyhogy arra nem konfigoltam semmit, és azt sem értem, miért van egyáltalán ott. Az S41 kb 2-3 mm-el vastagabb csak, mint az A5 2017-esem tokkal együtt, tehát nem is mondható bumszlinak vagy vastagnak, de azért aki a vékony telókhoz van szokva, az megérzi a zsebében. Fájdalmam, hogy eddig nem találtam a bekapcsolható kékfényszűrőhöz (MiraVision segítségével) ütemezőt, pedig az nagyon megkönnyítené a használatát. Hosszabb használat után visszatérek még tapasztalatokkal. -
bepe79
addikt
Hát, mégsem vártam meg az Xcover 5 megjelenését (remélem, nem bánom meg), és a CAT S41 mellett döntöttem, számos külföldi és magyar fórum és teszt elolvasása után. A soroksári edigitalban vettem meg ma, a vételnél még az eladó is azt mondta, hogy ez még neki is bejön, neki is kéne: ) Gondolom, nem sokan vesznek idehaza Caterpillart. Még nem üzemeltem be, mert nem volt rá időm, de külsőre eszméletlenül bejön. Egyáltalán nem nagyobb, mint az A5 2017-esem tokkal, max 2-3 millivel vastagabb, ami nekem nem gond. Az anyaghasználat eszméletlen kellemes, nagyon jó érzés kézbe venni és tapintani azt a hatszögletű "méhkasszerű" (?) mintázatot. Engem elsőre kézbe véve nem (csak) műanyagra emlékeztet a fogása, hanem valami kellemesebb tapintású anyag, mondjuk ebben az árkategóriában ez el is várható. Holnap beröffentem a gépezetet, és remélem, hogy a belsőben sem csalódom majd, beszámolok majd.
-
bepe79
addikt
Egyébként mitől "féltégla" a CAT S41 (nem 60, meg 61), mikor az Xcover4 146,2 x 73,3 x 9,7, a 41 pedig 152 x 75 x 12,85 ? Hosszra fél centi, szélességre másfél milliméter, vastagságra pedig 3 mm a különbség. A többi strapatelóhoz képest ezek olyan kis méretek, hogy ihajj, figyelembe véve, hogy a CAT tényleg ütésálló is, igazoltan. Mostanában nézzétek meg, akkora batár strapatelók jönnek, hogy arra szavak nincsenek, BV5000, BV6000, Ulefone Armor 3, 5, 6, myPhone Hammer, Doogee S80, na ezek féltéglák, a 16x hosszal és a 250-300-as súllyal. Az S41-el kapcsolatban is hallottatok ilyen beázós sztorikat? Ez nem csak az S60 gyerekbetegsége volt valamilyen gyártási szériahiba következtében? Mert olvasgatok mindenhol cikkeket, de csak S60-al kapcsolatban láttam ilyen beázásos sztorikat. Voltam bent a soroksári MM-ben, hogy megfogdosom élőben az S41-et 1 hete kb, de ofc csak a CAT butatelefonok voltak kint, és bár árulják, ki nem tettek belőle egy darabot sem, hogy meg is lehessen nézni. Úgyhogy most hétvégén lehet másik MM-et is meglátogatok, vagy megnézem ott újra, hátha azóta változott a helyzet. Mivel most egy 146,1 x 71,4 x 7,9-es A5 van, így elképzelhető, hogy a 152 x 75 x 12,85 sem lenne kényelmetlenül nagy, a tokkal szerintem az A5 is nagyjából ott van most.
P.S.: igazából a spec is nagyon jó az S41-nél, simán hoz egy mai középkategóriás teljesítményt, ég és föld az Xcover4-hez képest.
-
bepe79
addikt
válasz
cracky86 #109 üzenetére
Én pl. nem voltam vele tisztában, az S41-el kapcsolatban egyetlen külföldi fórumon (meg magyaron sem) írnak beázást, csak az S60-al kapcsolatban, és az összes tesztben (MA-t is beleértve) az egekbe magasztalják a CAT strapabírását, beleértve a vízállóságot, és az ütésállóságot. Ha a jó ár és a micro-USB port csak előny, akkor szerintetek érdemes még Xcover 4-et venni nekem, vagy most már mindenképp várjam meg az Xcover 5-öt, mégha USB-C-s lesz is?
-
cracky86
aktív tag
Csak ezt hittem ez nem újdonság, már a sima gombos buta CAT is beázott, és nem volt a legjobb minőségű, csak a neve ami eladta. Aki ilyen telefonokat vesz nem iphone x-et vagy S9edge-et, az általában utánuk olvas hogy mi a gyengéjük. A másik két említett gyártó viszont tudtommal normális minőségű készülékeket ad, csak drágább mint az XC és nálunk nehézkes beszerezni.
-
bepe79
addikt
Találtam egy oldalt, ez ugyan S60-ról szól, de kb. 4-5 ember írja le, hogy miután kapott egy kis vizet a CAT telójuk (ráadásul a méregdrága típus), a telefon kiírta, hogy insert sim card, és rá nem sokkal meg is halt az egész. Jobbik esetben vizes lett vagy bepárásodott a kamera lencse vagy az azt védő plexi és/vagy meghalt a flirt hőérzékelő is benne:
-
bepe79
addikt
OK, meggyőztetek, megvárom az xcover 5-öt.
-
csampei
senior tag
Elárulom,hogy a CAT S60-is elég beázós kategória! Közvetlen ismerősi körben 2db van mindkettő VÉLETLEN merüléstől (max 40cm) beázott. A legszebb hogy erre szintúgy garancia ugrik
De az egyik szolgáltatónál egy belső infó alapján azért szüntették meg a forgalmazását,mert sok volt a gond vele,főleg beázás,párásodás,vagy hardverhiba! Azért ez elég gáz egy ilyen árfekvésű készüléknél! Ami az Xcover 4-et illeti hogy mennyire nem bírja a strapát az enyémen átment egy személygépkocsi és láss csodát semmi baja pedig a keréknyom is ott figyelt rajta,még csak meg se repedt a kijelző,bár köztudott hogy a kijelzőt nem mindegy milyen irányú behatás éri,és ha ha pottyan,mire is pottyan pontosan,tudomásul kell venni hogy nem labda,nem dobálásra való,ez egy egyfajta plusz,ha netán pottyan,vagy vízbe esik,akkor nagyobb valószinűséggel éli túl mint már mobil,persze szándékosan nagyobb esély van rá hogy tönkretegyék! Egyébként az enyémnek a vízzel sincs baja...Hardveresen gyenge,vagyis nem túl combos az tény,de nekem amire kell (böngésző,távoli elérések,doksik pdf-ek letöltése) arra maximálisan elég,sőt a 8.1-el a kijelző érzéketlenségét is javították a látványos sebesség növekedés mellett. Szóval én nem bántam meg hogy ezt vettem annó.
-
bepe79
addikt
Hááát, régen voltak Sonim telefonjaim, XP3 Force is, úgyhogy tudom, mi az a vastagság, meg a féltégla. Azok is ilyen 16-21 mm vastagak voltak: ) De lehet igazad van, és érdemes lenne várni áprilisig. Csak mondjuk egy xcover strapabírásban soha nem fogja hozni azt, amit egy cat, meg nincs előre felrakott fólia, meg nincs hozzá mellékelt plusz fólia, nincs otg kábel, stb. Lehet, hogy jó lesz az xcover 5 is, de amikor neten a 4-esről nézek dobálós videókat, és azonnal betörik a kijelzője, az kicsit elbizonytalanít.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma HD kijelzőre, IP68-as por- és vízálló védelemre, valamint takarékos SoC-re váltott az XCover 3 utód, amely a Mil-STD 810G strapavédelmet is megkapta.
- Nintendo Switch 2
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Tesla topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPhone SE 2020 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./p4228
- Apple iPhone 14 - 128GB - Csillagfény- 32 hó garancia - 100% akku, iStyle vásárlás + kiegészítők
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- iPhone 11 64GB Fekete Független Újszerű/1-3 hónap gar./p4230
- iPhone 13 256GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4227
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest