- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Parallaxis #40782 üzenetére
Akkor végre tisztáztuk kinek az állítása butaság és kinek nincs köze a témához remélem végre...üdv.
-
válasz
Parallaxis #40785 üzenetére
Igen, ezek szerint ők nem tudják jól, mert konkrétan én telepítettem fel az adott, T-nél vásárolt, az üzletből kihozott és a későbbiakben Vodafone-os kártyával használt Note4-et.
Szóval egy készüléket biztosan forgalmazott a T SIMlock és T-s firmware nélkül. Szóval ezek szerint a T-s ismerősöd és a Samsung házhozjövős szervizese nem tudja jól.
Egyébként haladás, hogy már itt tartunk, hiszem nemrég még azt állítottad, hogy a T egyáltalán nem forgalmazott Note4-et.
Az mondjuk egybevág az állításoddal, hogy nem volt saját T-s firmware -- mert olyat én sem láttam a T-s Note4-en. Legalábbis semmi sem utalt rajta a Telekomra, de ezt olyan nagyon nem is nézegettem.
MaCS
-
válasz
Parallaxis #40783 üzenetére
Nem. Te kategorikusan kijelentetted, hogy nem volt forgalomban Magyarországon:
"Igen, pontosan tudom, hogy a C-s nem érintett a problémában, de C-st nem forgalmazott egyik szolgáltató sem, és márkakereskedésekben is F-es volt a megjelenés évében és az azt követő évben is. C-s csak szinte a forgalmazás végén került az országba, előtte hivatalos forrásból nem vehettél ilyet. (Ennyit a "volt esze" hülyeségről, amit írtál.)"
Ehhez képest helyből összehoztunk 4 (négy) Magyarországon hivatalosan vásárolt készüléket, amelyből kettő konkrétan a T-nél lett megvéve. Nem hallomásból, hanem személyes tapasztalatból írtuk.
Az általam ismert T-s készülék egyébként nem volt SIM-lockos. Konkrétan onnan tudom, hogy én telepítettem fel, akárcsak a másik kettőt is.
MaCS
-
válasz
Parallaxis #40780 üzenetére
Éppen most tisztáztuk, hogy de, hivatalos Samsung-forgalomban volt az ország területén, sőt, maga a T is forgalmazta.
MaCS
-
válasz
Parallaxis #40777 üzenetére
"C-s csak szinte a forgalmazás végén került az országba, előtte hivatalos forrásból nem vehettél ilyet. "
Nem tudom, honnan veszed ezt, de nem igaz.
Az én C-s Note4-em a forgalmazás első hónapjából való, hivatalos gyári samsungos garancialevéllel, Samsung-partnertől (tán eDigital) vásárolva.
Egy barátomnak ezzel egy időben lett (mint rstwingo esetében) egy T-s készüléke, amelyet 2015 nyarán követett a családjában egy másik, szintén hivatalos hazai partnernél vásárolva.
MaCS
-
rstwingo
tag
válasz
Parallaxis #40777 üzenetére
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de rosszul tudod, mert a legelején a Telekom árult C-st, mert nekem onnan van és C-s a telefon.
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Parallaxis #40771 üzenetére
ez van, amikor valaki úgy szól hozzá, amikor nem ért hozzá....Az F-es a fos verzió, a C egy sem emmc hibás....Nem csoda, hogy akinek volt esze az már ezeket vette...volna, csak nincs eladó.
-
válasz
Parallaxis #40771 üzenetére
Már hogyne lett volna?
A telefontársaságok nem ezt forgalmazták, a boltok és a Samsung viszont igen. Az enyém is márkaboltos C.
MaCS
-
válasz
Parallaxis #40768 üzenetére
joeetm +1
A C-kkel semmi gond nem volt, nincs. Az enyém hét évesen sem akar kipurcanni, pedig használom.
MaCS
-
joeetm
tag
válasz
Parallaxis #40768 üzenetére
Most néztem utána, én 4 éve vettem az enyémet, fontos, hogy N910C, ami nem purcan ki emmc hibával.
Sajnos az aksikezelése kikészített, de azon kívül a mai napig működik.
Pár napja átmeneti telefon az anyósnál, és teljes lepucolás után, új, gyárinak mondott aksival ő most nem panaszkodik az üzemidőre.
Viszont még így is megfordult a fejemben, hogy veszek még egy N910C típusút, de teljesen eltűntek mindenhonnan. -
válasz
Parallaxis #40699 üzenetére
Vigyázz, mert bármilyen hosszú nem lehet!
Én legalábbis úgy jártam pár éve, hogy nem fogadta el a telefon a hosszú jelszavamat. (Sírtam is miatta itt eleget.)
Tudtam, hogy jót adok be, mégis gyári visszaállítás lett a vége.
Mint utóbb kiderült, a jelszó eredeti megadásánál 16 karakterre csonkolta a bevitt karakterláncot, de amikor kérte a jelszót, már a teljes hosszú szót olvasta be, ami ugye hosszabb volt, tehát különbözött a megadottól.
MaCS
-
F_Gergely
őstag
válasz
Parallaxis #40699 üzenetére
Ezt a jelszót hol kell beállítani?
Csak azért hogyha resetelem a telefont tőlem ne kérjen jelszót mert ugyan igy járok hogy fogalmam sincs mi az -
Amazonas
senior tag
válasz
Parallaxis #40377 üzenetére
OK, bár én általában úgy vásárolok valamit, hogy az dönt, hogy az adott termék nekem tetszik-e, mérlegelve olyanok véleményét, akiknek van saját és tartós használati tapasztalatuk az adott termékkel kapcsolatban.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Parallaxis #40374 üzenetére
OK, akkor vegyél iPad Pro-t tollal és billentyűzettel és még pénzed is marad.
Nem tudtam, hogy te már kézben is fogtad és tesztelted is a szóban forgó újdonságot, hogy szakértő véleményt tudsz róla mondani. -
Amazonas
senior tag
válasz
Parallaxis #40357 üzenetére
OK, akkor használj tabletet, ezt pedig megveszi majd helyetted, aki nyitottabb az új dolgokra.
-
Massmurderer
őstag
válasz
Parallaxis #40331 üzenetére
F-es verzám van.És gond nincs vele
-
S e t h
nagyúr
válasz
Parallaxis #40305 üzenetére
Az aztán nagyon mérvadó, hogy a te ismertségi köreidben mi történt, gondolom még statisztikát is tudnál róla készíteni.
Mert több millió eladott példányból értelemszerűen nem lehetnek hibás példányok, akinek meg még ma is hibátlanul működik az samu részvényes. -
Massmurderer
őstag
válasz
Parallaxis #40305 üzenetére
De látod hogy a régebbi modellekkel meg semmi baj nincs.Note 1,note 2 jóval régebbi,és mégsincs gond vele.
-
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #40287 üzenetére
Nóta 9!
-
sanyi722
tag
válasz
Parallaxis #38010 üzenetére
A Mess. Lite van fenn
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Parallaxis #37750 üzenetére
Már hogy lenne 6 óra? Másfél óránál rövidebb film nem nagyon van, inkább kettő már az átlag, de lényeg, hogy min 1.30. Az 9 óra. 9 órás SOT meg kamu. De persze neki csak 26%o merült... ugyan már.
-
zho-lee
addikt
válasz
Parallaxis #37526 üzenetére
Egyetértek veled!
Az alapbeállításoknak a felét nem tudja a TW, de a Nova beállításokban vannak almenük is, full magyar, csak olvasni kellBeszéltem olyan ismerőssel, aki beszél olyan ismerősével, aki szerint az egyik ismerősének a TW nem fagy le, és gyors..
Szerintem a Nova vs. TW vita meddő dolog.
-
Massmurderer
őstag
válasz
Parallaxis #37519 üzenetére
Végignéztem minden menüpontot.Kikapcsoltam a keresöt,akkor is ott volt.Probáltam törölni,nem engedte.törlés,szerkezt,átméretez volt a 3 lehetöség.Ráhuzni nem tudtam a lehetöségre,ha megnyomtam semmi reakcio nem volt.Amugy is,ami abba a progiba van,alapba is bent van fele,csak nem tulbonyolitva.
-
Massmurderer
őstag
válasz
Parallaxis #37511 üzenetére
Én anno note 1-nél rendeltem akksit.Gyári samu,3 hó után felpuposodot úgy hogy a hátlap lejött állandoan,igy visszatettem a gyárit.Note 4hez most néztem,mondom tartaléknak veszek egyet.gyári samu van durv án 5000ért,meg 6000felett.De nem tudom melyiket vegyem mert itt olvastam hogy a gyári samut hamisitják,és üzletekbe is van belöle,ott meg letagadják.Ebay-t hagyom mert ott már átvertek akksival 3x is.átcimkézet hulladékot kaptam 2x,1x meg olyat hogy nem is volt jó a telóba.
-
laabom
tag
válasz
Parallaxis #37487 üzenetére
Visszatérve a dologra. Ahogy válaszoltam neked telefonról (gyári böngészőből) bezártam majd a futó alkalmazást is bezárva egy jó 15-20 percet melegítette a zsebemet. Ennél csak az jobb mikor elmegy a hálózat is és mondhatni egy ócska 20 ezres kínai telefon szintjére kerül (pl képernyő feloldás 5mp, menübe belépés szintén)
Nem hiszem, hogy ha van a családban nem produkál ilyen jelenséget..Legtöbbünk telefonja csinálja...váltson a paraszt csak nehogy használja még 3 éves korában is (előző telefonom is csinálta és az jóval előbb)...Ez a Samsung irányelve
-
laabom
tag
válasz
Parallaxis #37487 üzenetére
Pont azokról amiket az elmúlt napokban leírtak (nem csak én írtam hanem többen is) Igazad van hogy bejöttek új dolgok ami tök jók tényleg de pl a júniusi biztonsági frissítés még sehol de lehet nem is lesz már nagyon. Szerintem azokkal a bizt. frissítésekben vannak ezek a "butítások" Én is Note 4 et használok és nem véletlenül írom ezeket a tapasztalatokat. (melegedés, lefagyás stb)
-
laabom
tag
válasz
Parallaxis #37485 üzenetére
Igen sajnos nem mindegy pl nekem se hogy 2évig vagy tovább használható a telefon. Tudom sokan vannak akik fél évente cserélnek másikra de én legalább 2 évre szoktam vásárolni. Note 4 hardver-esen egyáltalán nincs lemaradva de ha elcseszik frissítésekkel akkor szinte "lebutítják".
Nagyon gondolkodom én is a "másik ellen táboron" Sok minden nincs ami a sumunál tartson lassan.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Parallaxis #37368 üzenetére
1. Az aku már nem volt az igaz, de az utolsó hangszórócseréig nem volt ilyen baja. Az utolsó szétszedésükig azért még rendesen ment az aksi, csak egy napnál nem bírt többet.
De ugye vonaton nyáron most töltés nélkül is alig bírom most már fogni.2. A vicc, hogy alaplapcsere még nem volt. Pont az mmc:read filad hibára írtátok, hogy az lesz valószínű, de nem csinálták. (csak SW újrarakás megint meg valamit konfiguráltak)
Igaz volt olyan azóta mióta visszakaptam, hogy reggel úgy fogadott, hogy a készülék védett módban vagy miben van, és csak akkor engedi az alkalmazásokat futtatni újra, ha újra indítom a készüléket.
És ha valamikor alaplapot is cseréltek volna (úgy hogy a jegyzőköveken nem írják), akkor az IMEI meg minden megmarad?3. Most vettem észre, hogy most már a körmöm befér a kijelző alá. Folyamatosan rúgja le egyre gyorsabban.
-
Soybex
őstag
válasz
Parallaxis #37369 üzenetére
Akkor szerencsésnek mondhatom magam
-
SteveJobs
őstag
válasz
Parallaxis #37097 üzenetére
-
amoledus
aktív tag
válasz
Parallaxis #37097 üzenetére
Parallixis te mar tobbszor el voltal kuldve ebbol a forumbol ,hogy inkabb az apple forumban van a helyed...a multkor is beprobalkoztal ezzel es a nemletezo telekomos szervizes ismeros dumaval...most az ujdonsag a feltort iphone ? Hozz egyet kerlek megnezem sot mas boltos is megnezi !
epp ,hogy apple termekeket vesznek hivatalos helyrol ahogy ferrarit se a 8ker egyik nepperetol veszunk a magdolna utcaban...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Parallaxis #36840 üzenetére
ami nagyon hiányzik (sok más mellett):
- a bal gombról a helyi menük
Az ott van, csak fél pillanattal tovább kell nyomni.
-----------------------------------------------------------------
1. a használhatatlan recent list.
de ez is olyanná tehető külsős appal, amilyet csak szeretnél.a vitát most elengedném, de pls erre ha tudnál appot. vagy hogy miylen kulcsszóra keressek.
egyet találtam, a samsung saját appját Good Lock
sajnos 3 gond van vele:
1. a listában egy csak a megnyitott app logóját jeleníti meg + a nevét, pedig a legerősebb vizuális kulcs a beazonosításra a képernyő kép lenn. lebutított, de megszokható, használható verzió (75% OK)
2. szétcseszi az értesítési panelt, egy újabb fajta alig felismerhető ikoncsomaggal rakja tele...
valószínűleg ez is megtanulható, használható (50%)
3. betesz egy plusz lock sreent, ami számomra teljesen érthetetlen, így a feloldó minta előtt még egy ablakot félre kell húzni. na ezt azért nem... minden alkalommal dupla (meg később ki tudja mennyi) feloldással életre kelteni a képernyőt...???(0%)
------------------------------------------------------------
Millió ikonpack van a neten, ha nem tetszik a gyári, cseréledennek utánanézek, de ha esetleg van valami tipped, ami úgy néz ki, minta régi...
-------------------------------------------------------------
Olvasáshoz egyetértek, ergonomikusabb a világos háttér. Olvasás, amikor folyamatosan (hosszú percekig) nézel egy felületet (kijelző, monitor, papír) és azon szöveget olvasol. Újság, könyv, fészbuk. stb.
Amiről én beszélek, az inkább a "vezérlés", információ LE-olvasás (rövid ideig tart, csak egy pillantés, észlelés+ értelmezés). És is nem is a szövegfelismerés a lényeg, hanem csak maga a felület. Próbáld ki (bár inkább ne) éjszaka, vezetés közben 5mp-ig nézed a tiszta fehér kijelzőt, majd ugyanezt teljesen fekete kijelzővel, utána vissza az útra...köszi a tippeket, segítséget!
-
MrCsiT
addikt
válasz
Parallaxis #36511 üzenetére
hát vegyél Jubatec-et.
másokhoz:
Akku kérdés: a Blue Star 3400 mAh már használható, vagy a vacak kategória vajon?
Van valakinek tapasztalata? -
Anulu79
addikt
válasz
Parallaxis #36363 üzenetére
Ez esetben akkor számomra a Note 4 lesz az utolsó Samsung egy darabig.
-
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #36363 üzenetére
Elavulás ......
Frankón törik ez miatt!
Kollegina most várja vissza a szervizből az Edge-t !
Nem esett,csak üvegasztalra rakta! Van biztosítása rá,így olcsó lesz -
osztszoroz
aktív tag
válasz
Parallaxis #36329 üzenetére
hagyjátok már abba,iszonyatosan unalmas.privátba toljátok pls!
-
gorillas
csendes tag
válasz
Parallaxis #36321 üzenetére
egy ilyet osszedobok paintbe 2perc alatt ne viccelj mar, tovabba a telekomos szervizes haverod hazugsagodra miert nem reagalasz? ,gyere be a telekomba es elmondhatod nekik is a mesedet ,sot meg is nevezheted nekik
erdekes ocsem LG G3a sem ment 24oraba es beegett .Az iphone 4,5,6 topikokban sem megy mindenkinek a telefonja 0-24ben megis minden x-ik poszt,hogy "sajnos az enyem is besargult" az ips hulladek azert csereli le mindenki lassan . Masik sikitvanevetos....megis ,hogy javitod te a beegett pixeleket az ips-be ? talan ki tudsz szedni egy pixelt? szolj ha igen rogton ceget nyitok vilagszenzacio
Nem tudom mit vagy ugy oda az ips utan oke h a szeretett apple-d azt hasznalja de ok is dobjak ki mert ,egy forintot nem er az uj iphoneban is oled lesz ,+hagyjuk mar ezt az amoled bomlasi dumat meg a note1esemnek sincs semmi baja ,a Note4esem is 2eves es semmi baja akksi cseren kivul nem volt gondom vele,annyira elfoglult vagy ,hogy megprobalsz mindent korbemagyarazni , csak ha mar ips magasztalast szeretnel euforikusan vegezni,akkor hagyd a samsungos topikokban a kartekonykodast es latogasd az iphone topikokat ,azoknak magyarazd meg a hulyesegeid akik vettek egy telefont 250-300ezerert es besargult a kijelzojuk ,es garanciaban nem cserelik ,sokszorta tobb besargult iphone van mint beegett samsung amit kar tagadni barki megnezheti a topikokat
-
proper
őstag
válasz
még mindig itt tartunk?
nekem már kezd egy kicsit unalmas lenni
-
Muerte68
addikt
válasz
Arra azért kíváncsi volnék hogy az új iPhone-Samsung amoledel szerelt telójainál mi lesz a magyarázet az ips-mellőzésére??Mivel megálapodtak az új alma amoledes lesz onnantól megjavul és már az lesz a jó??
Vagy onnantól már nem lesz olyan kiforott az IPS?
Ha kicsit előre látó volnál nem szidnád azt az amoledet amit a hőn imádott almád is hamarosan megkap -
gorillas
csendes tag
válasz
Parallaxis #36302 üzenetére
Pl kamu,a szervizes ismerosod tmobil nevetve mondtak,hogy nincs ilyen naluk, iphone 6od is volt most mast allitasz.Nem tudom elvezni a forumot a feligazsagaiddal kartekonykodod tele,idejossz egy samsung topickba szidni ,hogy milyen szar, allitasod szt mindegyik csucstelod toluk van ,de minek ha ilyen szar ????? Az amoled sokkal tovabb birja ,nagyobb a felbontasa szebb a kepe keveset fogyaszt es az olede a jovo
a note4ig mindegyik note megvolt es egyik sem egett be szemben ocsem 1eves ips LG-je vagy tobb ismerosom iphone 6javal amik beegtek rovid ido alatt ,jellemzoen 1-1,5ev sehol nem birjak ezek evekig...arrol nem is beszelve,hogy az ips oldalrol torz kepet ad ,mig az amoled gyonyoruen lathato barmilyen szogbol!
Ha megnyitod az iphone 4-5-6 topikot rengetegen panaszkodnak,hogy az ips beeg , nem kene tagadni az igazsagot ,barki lathatja . Ha tenyleg a 8-9 samsung telodbol mindegyik beegett fel ev alatt es gari stb. Akkor gyere be a tremobilba es ott megmondjak,hany telefonod volt naluk es milyen hibaval javitottak,ezt mondta az ugyintezo is ,tamaszd ala amit mondasz,bar ez alol is sikitva fogsz kibujni,ferditeni latom elore... -
gorillas
csendes tag
válasz
Parallaxis #36293 üzenetére
Senki nem tagad semmit ,mert minden kijelzo tonkremegy egy ido utan , arrol van szo ,hogy minden samsungos topikban kartekonykodsz , valotlansagokat allitasz , t-mobilban ma kerdeztem ,es mutattam az irasod ,hangosan nevettek a dolgon ! Az en ismeroseim kozt is van jo par iphone eddig mindegyik jart szervizben ocsem telefonja is beegett lg ips...de megsem irom be minden iphone topikba,hogy szar a kijelzotok, mindenki azt valaszt amit akar!Az apple mar szerzodest kotott a samsung amoled panelekert....egyedul te vagy elfogult , egy ideig csak legyintettem az irasaidra ,de mostmar ,hogy nekimesz tobb kolleganak es valotlansagokat allitasz ez mar szurja a szemem , innen mar tenyleg kiirtad magad ,ez egy note 4 topik ahol szakmai kerdeseket es valaszokat akarok latni ,nem a fikazast , egy iphonetol elszallt felhasznalotol !
-
pigulla
csendes tag
válasz
Parallaxis #36293 üzenetére
Haver, te már tényleg kiírtad magad innen.
-
gorillas
csendes tag
válasz
Parallaxis #36280 üzenetére
Te erre izgulsz ? tobb forumon lattam en is a kartekonykodasod , kotekedesed...amirol lesut ,hogy csak rontani akarod a kozvelemenyt , nekem is note 4em van amint kijott megvettem es azota semmi baja ,sot az elhasznalodast leszamitva egyik samsung keszulekemmel sem volt gond !
-
amoledus
aktív tag
válasz
Tudod az a lényeg,hogy te a saját magad meghazudtoló kamu kijelentéseiddel ,és a hatalmas szakértelmeddel nem fogok vitába szállni ,főleg,hogy alátámasztani nem tudod az érveid...élj boldogan az ips kijelzőiddel sárgában szép az élet
az oled nem professzionális szerinted... (azért áll át az apple is
D ) Note4 az egyik legjobb samu, akárhogy sírsz nem foglalkozom többet veled, nem ér annyit,aki ért a telefonokhoz úgyis csak nevet rajtad
off topic vége
-
Soybex
őstag
válasz
Inkább folytassátok offban vagy privátban
-
amoledus
aktív tag
válasz
Parallaxis #36271 üzenetére
Annyira jo az amoled ,hogy az altalad sztarolt hulladek ipst meg a szerelmed apple is lecsereli az uj iphoneban
ha gondolod nezz be az iphone 5 forumokba mindenki panaszkodik a besargulo rossz latoszogu kijelzore.
A hulye dumat hagyjuk,hogy iphonet vesznek a legtobben szurken pont,hogy nem mert felnek az icloud zarastol es magyarorszagon keves ember vesz draga telot egyben tnel meg mindent vihetsz reszletre ,a szervizunkbe bekerulo telok kb 80%a t-s....
Annyira buta vagy ,hogy eloszor azt allitod telekomos szervizvezeto haverod van, aztan mar csak kis szerviz most meg mar csak atadas , hagyjuk tipikus....mar banom ,hogy lealltam veled vitazni mert csak a rosszindulatu frocsoges es hazugsag jon beloled , semmi baj ha szeretsz egy markat de hogy minden samsungos topikban hirdeted hogy van kb 8-9telefonod a samutol de mindegyik feleven belul elromlik es szervizelni kell az egy hatalmas hazugsag ha olyan szar lenne miert van allitasod szt csak note4-bol 3db meg s6 s7 stb ?miert nem applet veszel ha az olyan jo ? Kamus vagy nincs mit szepiteni,csak mashol csinald vagy kerdezz meg egy szervizt is mielott osztod a suket dumat, ,aminek meg magad is ellentmondasz
Es igen az iphone 6 a leghulladekabb az osszes iphone kozul,kerdezz meg szervizeket mennyi i6ot javitanak....
-
Muerte68
addikt
válasz
Parallaxis #36271 üzenetére
Minden esetben továbítják sőt javasolják hogy rögtön oda vigyem megspórolok 2 napot amíg átviszik ,max begyűjtést csinálnak ennyi a szolgáltatás.
Minden márkánál-Nokiánál,Samsungnál,Huawei-nél biztos velük már voltam kapcsolatban.
Kijelzősérülések voltak önhibából-Samunál csak érdeklődés 1,5-éve használom semmi szervizes bajom vele. -
amoledus
aktív tag
válasz
Parallaxis #36257 üzenetére
Minden Samsungos topikban fellelhető vagy , és sírsz hogy neked megvan kb az összes samu termék de minden bajuk van , bezzeg az iphone-od az nem , kicsit se átlátszó amit csinálsz ,szürkén ugyanannyit vesznek bármely márkából ,sőt apple-ből még kevesebbet ,mivel az emberek félnek össze vissza vásárolni,egy 2-300ezres telót . Sok apple terméket nem is garanciáztatnak,ugyanis ahogy már írtam rengeteg javítás alól kibújnak kamu indokkal. , Az amoled sokkal jobb mint az ips tehát nem is értem a hozzá állásod , nem az a baj ,hogy egyik márkát szereted, hanem,hogy rosszindulatúan hamis dolgokat állítasz rengetegen leírták,hogy 2-3éves a készülékük és nincs semmilyen beégés ,de neked a fél éves s7 edge és a kb 8samu telód mind már beégett ,hát vagy sík láma vagy telefon használathoz vagy hazudsz ,de az érveidből látszik,hogy utóbbi ja és T-nél még mindig nincs semmilyen szerviz se kicsi se nagy de ne zavarjon
mondom apple topikban a helyed
-
amoledus
aktív tag
válasz
Parallaxis #36244 üzenetére
Ez nem igaz,hogy a Samsung telefonok 80%a szervizben köt ki , és az apple termékek csak 10%a ! mi vezetünk statisztikát a megjavított készülékekről, és nagy részük apple készülék, főleg i6 széria wifi ic töltésvezérlő vibráló kijelző ,háttérfény elmegy , akksi szétnyomja a kijelzőt,hangszóró problémák dögivel stb. . Az iphone-ba lévő hulladék ips kijelző 5-6x annyi besárgulás van mint beégés samunál , és a Note 4 a legkevesebbet javításra hozott típus s6 s7-el együtt . JA ÉS A SZERVIZVEZETŐ BARÁTOD........ T-nél NINCS SZERVIZ CSAK SZÓLOK
(hogy nálatok az összes samu elromlik,de azért azt veszitek..persze...)nyugodtan átmehetsz az apple topikba mert amit itt felsoroltál az KAMU !
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #36247 üzenetére
meg egy nagy fenét ez mindent visz
(#36248) tuzpenge
ahoz, hogy ezeket lásd nem kell hogy állandóan látszódjon, hisz ha kíváncsi vagy rá egy pisit megmozdítod a redőnyt és már látod is -
tuzpenge
őstag
válasz
Parallaxis #36247 üzenetére
Lekopogom, de nekem az 1 éves készüléken nincs beégésem, pedig a státusz sor is állandóan látszódik. Novát használok, de nem tüntettem el hogy lássam a töltöttséget és egyebeket. Automata fényerő közepes álláson. Lehet szerencsém van (és ez remélem így is marad).
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #36244 üzenetére
és miért kell állandóan látszódnia a státuszsornak? hogy beégjen? akkor ne csodálkozz!
-
Wolfskin
őstag
válasz
Parallaxis #35883 üzenetére
nekem meg az zavaró, ha erős fénnyel belevilágítok a saját szemembe...
könyvet én sem olvasnék inverz, de a menüben, amit pár másodpercig nézel, sokkal kevésbé vakító.igaz, és tény, nem akarok megszokni változást. főleg nem egy számomra ésszerűtlen, hátrányos változást. az embert rá lehet kényszeríteni bármire, elég szélsőséges körülményekhez is tud alkalmazkodni, de mindig is próbálta, amennyire lehetett, a környezetét alakítani saját magához.
amúgy sem szeretem a változást, a telefon nekem munkaeszköz, szerszám, amit leginkább rutinból szeretek használni. mint az autóban az index. mi lenne, ha minden típusban a változatosság kedvéért máshova tennék? ne legyünk már a szokásaink rabjai, nem igaz?
elárulom, nálam a win7 is classic shell alatt fut és win98 kinézettelnem tudom mióta vannak amoled kijelzők, de a 2005 körüli alap nokiák biztos nem azok voltak. vagy az 5800 sem. nem értek egyet azzal, hogy csak hardveres okai voltak, és hogy a vakító fehér kijelző fícsör.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Parallaxis #35880 üzenetére
Igaz, de a papíralapú és desktop rendszereket egy (viszonylag) állandó környezetben, (viszonylag) hosszú ideig (folyamatosan) nézed, tehát a szemed ritkán veszed le róla, míg a telefont egy folyton változó környezeten relatív rövid ideig nézed (hacsak nem vagy függő, de én leginkább a telefonól mint telefonról beszélek). És mivel az érintőkijelzős telefonok szinte minden funkciója csak képernyőn keresztül érhető el, ezért bármit szeretnél, a telefont nézned kell. Ha tehát éjszaka, vezetés közben, vadászat közben, álmodból felkelve, tehát bármely sötét környezetben próbálod használni, hosszú, akár 10 másodpercekig tart, míg a szemed alkalmazkodik oda-vissza. Persze le lehet venni a fényerőt, de akkor sokkal nehezebben olvasható, kontraszttalan szöveget látsz, ami még így is messze sokkal zavaróbb, mint fekete alapon fehér betűs kijelző.
Egyébként nem új találmány, először a kétezres évek elején csodálkoztam rá, egy kollégám siemesn sport telefonján (M65) volt ilyen éjszakai üzemmód, ami nálam nagyon betalált, mert addig is mindig zavart, ha a saját szemebe világítottam. És ez még a hőskor, a nyomkodós nokiák kora. Az akkori nokiáimnál vért izzadtam, mire sikerül különböző appokkal, theme generátorokkal egy fekete témát szerkesztenem, később (6303, 5800, e66 stb.) egyre jobban ráállt az iparág erre hasznos funkcióra. Az első oled kijelzős csak valamikor 2010 után pár évvel került került a kezembe, a nokia n8 volt, akkor én már 10 éve fekete kijelző függő voltam.
Magam is marketinges vagyok, megértem én a samsungot, hogy kell a változás, mert a usereknek igazán át kell érezniük, hogy tesznek értük - igazából meg sokkal inkább rájuk, mert ezek a változások teljesen öncélúak, nem a funkcionalitás hanem a marketing bullshit jegyében születnek. Ahogy apám mondogatta régen: olyanok, mint a kommenisták: mindegy hogy hogy lesz, csak ne úgy legyen ahogy volt.). Meg hát ne felejtsük el, a nagy példakép, Iphone is hófehérben pompázik...
Mindenesetre, ameddig lehet, maradok ennél a "káros" szokásomnál@Rabidsnail : tehát ezzel be tudom állítani, hogy a home gomb hosszan megnyomva inkább ne csináljon semmit? A bal gombra visszatenni a helyi menüket, azt gondolom nem lehet, az android függő...
Ennél be lehet állítani, hogy a home gombbal vegye fel a hívást és a power gombbal tegye le?
És azt, hogy ha merül is ne adjon ki hangot? Már sokba került nekem, hogy az éjszaka közepén erre ébredtem... Tehát nem akarom lenémítani, csak a merülés/töltés hanghatásait kilőni végleg.@bobace: ezt elmondatnád hogyan. a note 3-on ha kikapcsoltam az automatikus frissítéseket, az appok frissítéseit, akkor kussolt. ugyanolyan volt 3 év után is, mint az első napon. itt hiába állítottam be, ahogy felléptem vele a netre, az első volt, hogy kitakarta a kijelzőt egy üzenettel: frissítések állnak rendelkezésre. most, vagy inkább később... erre mit lehet válaszolni?
Sumarry: egyelőre 80% az esélye, hogy a jó ajánlat ellenére visszaadom (pedig sokáig kerestem újat, note5/7 semmiképp nem kéne) és keresek egy (két) szép note 3-at, betárolok, egy darabig legyen telefonom, 10%, hogy nem éri meg a holnapot sem, és 10%, hogy elengedem a garanciát és megrootoltatom, aztán megpróbálok valami használható dogot barkácsolni belőle...
-
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #35803 üzenetére
Régebben 300 felett használtam, most már 100 alatt használok csak.
Az egy óra a play után elég. Játszani nem játszok, így nincs mentés mi kellene. A banki dolgokat is qr segítségével vissza tudom rakni .
Hamar megvan így.
A Tb t próbáltam párszor, de nem lett az igazi. Mindig újra rajtam az egészet a végén.Rá lehetett engedni új verziót az ok, azt csináltam.
De nagy ugrás rom közt nem az igazi... -
válasz
Parallaxis #35803 üzenetére
Igazad van! Pedig en Titaniumbol rakom vissza a programokat, de mire mindent szepen beallitok az több óra hossza...
-
b.bela1
őstag
válasz
Parallaxis #35262 üzenetére
Úgy tűnik véget nem érő vita. Kb. ez lehet jogilag is. Minden érvre van ellenérv.
Örüljünk neki, hogy így van, &asznak rá nagy ívben, mi meg csináljuk.
Ámen.
Peace! -
válasz
Parallaxis #35259 üzenetére
A Btk. 423. § (2) bek. b. pontra gondolsz:
... információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
MaCS
-
válasz
Parallaxis #35220 üzenetére
Igen, erről baromi sokat el lehet vitatkozni -- tudom, mert történetesen ez a kutatási területem (még ha nem is vagyok valami aktív publikáló az utóbbi időben...
).
Ha éppen nem év vége lenne, szívesen írnék erről többet is, de most nagyon nem fér bele.
Tudom, hogy nem érv, de valamit biztosan jelent:
Folyamatban levő ügyben, amiben aztán voltak cifra szoftveres tényállási elemek, előkerültek módosított gyári rendszerű eszközök, és első körben ezeket is simán az eljárás tárgyává tették --aztán bűncselekmény hiányában megszüntették rájuk vonatkozóan az eljárást.
És ha már ennyire tájékozott vagy:
Az Általad olyan lekesen és tájékozottan idézett 300/C. § a régi, 1978. évi IV. törvény (régi Btk.) része volt. Immáron három és fél éve megszűnt, 2013. július 1-jén hatályon kívül helyezte az új Btk.MaCS
-
b.bela1
őstag
válasz
Parallaxis #35246 üzenetére
Itt olvasható az N920 (910-re is van)rootmaffia keresztapáinak teljes listája. Döbbenetes! Még mindig szabadlábon vannak!
"itt valami nem stimmel"
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Parallaxis #35246 üzenetére
Szerintem ne irj ide tobbet, mert egyre jobban lejaratod magad!
Mi koze a knox-nak a kernel forraskodjahoz?
Ossze vissza irkalsz dolgokat, aminek semmi koze a korabbi temahoz. (Mondjuk ugy, hogy altalad eltorzitva felvetett hulyeseghez.)
Root-rol volt szo, illetve custom romokrol, valamint arrol, hogy ezek is illegalisak, sot mitobb ez buncselekmeny.Ez egy baromsag, hiszen a kernel forraskodjat maga a samsung teszi kozze. Igy, akinek nincs szuksege vedelemre (knox) es garanciara sem, az root-oljon (ugye ez custom kernel feltetelevel tortenik) es keszithet romot is.
Szoval a frappansnak tuno hozzaszolasaidra es masok kinevetesere szant idodet, inkabb onkepzesre forditsd!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Parallaxis #35243 üzenetére
Te ennyire tajekozatlan vagy?
Csak annyit tegyel mar meg, hogy beutod a google keresobe, hogy samsung N910 opensource!
Ne lepodj meg, ha samsung.com-os oldalon megtalalod az altalad hetpecsetes titokknak titulalt forraskodot... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Parallaxis #35226 üzenetére
A forraskod szon van a hangsuly.
Azt nem lehet feltorni, igy addig nincsenek is fozott romok (es root sem) mig azt a gyarto ki nem adja.
Kvazi, ami utan a forraskodot a samsung kozze tette, utana a root es a custom romok keszitese legalis.Ez a dolog nem keverendo ossze a fuggetlenitessel, mert az egy teljesen mas dolog, ami torvenybe utkozik nalunk!
-
-AD4M-
tag
válasz
Parallaxis #35230 üzenetére
BTK 300/C. §
(1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép...
Valóban igazad van abban, hogy a knox-ot (mint Samsung szoftvere) "kijátszod", viszont maga az Android rendszer jogi helyzete miatt a jogosulatlan belépés kategória szerintem nem áll fenn."a root a gyártó érdekeit sérti"
például HTC, Sony, Huawei, etc. esetén van lehetőség hivatalos bootlader nyitásra (természetesen garancia vesztés terhe mellett)De akkor ezek szerint a Samsung ilyen fekete bárány
-
-AD4M-
tag
válasz
Ahogy a 2. pont utolsó előtti sora is írja, a jogi blabla
a "Samsung szoftverre" vonatkozik!
Namost az Android nem a Samsung szoftvere. Nem is lehet az a GNU/Apache licence miatt
Ami a Samsungé az a touchwiz, konx, etc... -
apaszka
veterán
válasz
Tegyük hozzá, hogy a Samsung elég egyedi elbírálás , vagy megítélést folytat a vásárlóikkal szemben!
Én is bűnöző vagyok szerintük, mert ROOT olt a telóm, és mind az is volt!?
Persze van gyártó ki a ennek nem elrontója ennyire!De a SAMSUNG!
Ők az imei-t is irkálják át a vásárló asztalán, csak mert nekik így jó! A garancia megkurtítása ez, és törvénytelen több oldalról is!
De ha ROOT olok, elvesztem a garanciát.....
De ha kérdést tesztek fel nekik, csak hüppögnek....
Én azért azt mondom, az utolsó évi pofon jogos volt nekik!
-
válasz
A büntető jog azért egy kicsit bonyolultabb a Btk. különös részének az idézgetésénél. Nem véletlenül külön szakma.
MaCS
-
-AD4M-
tag
válasz
Szerencsére Android esetén nincsen igazad
mivel az Android szabad szoftver licencelésű, így nincs tulajdonosa sem. (Openszósz, GNU és Apache licenc)
Sajnos egy windózos vagy szifonos rendszer esetén valóban kérdéses a helyzet -
b.bela1
őstag
válasz
Függetlenítés egyértelmű, nincs miről beszélni.
Root szerintem egyfajta szürkezóna. Nem lehet de, lehet de, csak, kivéve akkor, viszont, vagy...
Ha kétséget kizáróan lehetne tiltani, bizonyítani a törvény sértést, biztos nem kaphatna ilyen méretű, nemzetközi hangot.
Ez olyan, mintha a szicíliai maffia nyitna egy topikot, ott megvitatnák a következő rázós bulit, és senki nem lép semmit, pedig hát illetékesek is érdeklődve olvasgatják.
Szóval ezért nem tiszta nekem a root kérdés.
Gondolom megfelelő helyeken párszor megrágták az elmúlt években. EULA szerintem egy keret, amit felhasználó elolvas, azt' betartja mert egyébként sem rootol/beijed, tehát önmagától megvalósul, vagy nem tartja be, de ezzel garanciát veszít, mert a gyártó ennyit tehet összesen. -
b.bela1
őstag
válasz
Parallaxis #35201 üzenetére
XDA? Nemzetközi bűnszervezet?
Nekem nem áll össze a kép. -
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #35209 üzenetére
Én gyári külsőre gondoltam. De gáz a samu. Utolsó Note európában a Note4. Most meg a 8at várjuk? Én meg nem szoktam hagyni közte .... Pedig mindig mondom a második fog jönni ...
-
-AD4M-
tag
válasz
Ahha
Szóval ha elhagyom a lakáskulcsomat, és emiatt az ablakon kell bemásznom a (saját tulajdonú) lakásba, akkor azért rögtön életfogyt jár? -
válasz
Ez azért egy kicsit más tészta...
A saját informatikai rendszeredbe (a telefonod) nyilván a saját engedélyeddel lépsz be.
Amire esetleg gondolsz, az a szoftverrel kapcsolatos szerzői jogok kérdése. Na, ez már érdekesebb téma, de a rootolással, bootloader-módosítással ÖNMAGÁBAN szerintem nem valósul meg jogsértés.Voltak egyébként necces helyzetek a Mobilarénán, pl. a HTC HD2-re WinPho-telepítés tárgyában -- na, az szerintem már warez volt, de átcsúszott.
MaCS
-
-AD4M-
tag
válasz
Parallaxis #35199 üzenetére
WTF?
Ezzel a hozzászólással elnyerted az év egymondatos bullshitje díjat, és a 2017-es évben is eredményesen pályázhatsz rá -
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #35061 üzenetére
pont erről van szó, egy processzort terhelő app nagyon tudja zabálni az energiát
-
tuzpenge
őstag
válasz
Parallaxis #35061 üzenetére
Igazából semmi extrát nem csinálok. Játszani egyáltalán nem játszok. Telefonálok, viber, állandó BT kapcsoltat a gear fittel és állandó wifi kapcsolat, netezés napi max 1 órában (eddig operával de 1 hete a gyári böngészőt használom). Nagyjából ennyi.
-
nadi94
csendes tag
válasz
Parallaxis #35021 üzenetére
Biztosan nem kaptam róla számlát, de akkor vissza fogok menni és meg fogom mondani nekik, mert egyszer már voltam bent, csak érdeklődés képpen mert akkor még nem hívtam a szervizt, azt mondta visszamenőleg nem lehet számlát adni!? Mondtam is neki hogy sokan mondtak ilyen csereutalványos dolgot is, aztán elhajtott a picsába vele, merthogy így neki mekkora minusz lesz, mert hogy neki a saját pénzén kell nekem új telefont rendelni, és hogy ez neki mekkora szívás. Nemtudom, hogy működik ez a csereutalványos dolog, de nem hinném hogy azt neki a boltosan kellene e állni, na de akkor holnap futok még egy kört.
-
Anulu79
addikt
válasz
Parallaxis #35014 üzenetére
Amíg a Nokia felügyeli (gondolom így van) addig szinte ugyan az.
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #33357 üzenetére
mindenbe igazad van, bocs
itt azért látszik a hardverek darabszámának eloszlása [link] -
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #33347 üzenetére
nem a Samsungról van szó (hol olvastad???) hanem az ANDROIDRÓL meg az IOS rol. és ha az android újabb verziói egy új csatlakozót támogatnak akkor az összes gyártó elmehet panaszra az úristenhez, akkor is az új típusú csatit kell alkalmaznia. másrészt meg elenyésző a szifon a kiegészítők száma az Androidot futtató ketyerék kiegészítőihez képest
(#33349) apaszka
hamarosan LenchMOB v4 -
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #33347 üzenetére
Nem vagyok almás és nem is voltam,de ezzel egyet kell értenem!
-
nggabi
félisten
válasz
Parallaxis #33254 üzenetére
hááát, ezt mondom h szerintem már ők se hülyék, és ezt is tudják módosítani
de nekem tök8 amíg működik, és nektek is
-
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #33254 üzenetére
Értem, amit elvisznek, egy kamera hibával, és adnak egy másikat a helyszínen, azt bezúzzák.
Lehet, az van, hogy mielőtt lehúzza a védő fóliát a keretről 300x töltőre dugja, hogy tutira ki legyen próbálva. Mert volt kinek ennyi töltés volt az újba...De igazad van.
Bocs, nem jól mondtam az előbb!Csak újat adnak hivatalosan, szépen át írják a régi IMEI számot, hogy ne kelljen új garancia papirt adni, és ne járjon le később a garancia.... Ezt a vevő érdekékben...
Ez sokszor előjött téma...
-
Jolet
őstag
válasz
Parallaxis #33095 üzenetére
én is ezt tettem, de amikor hívtak egyből ezzel nyitott
-
Jolet
őstag
válasz
Parallaxis #33091 üzenetére
nekem is van mégis elvitték
-
tomi613
aktív tag
válasz
Parallaxis #32734 üzenetére
DBT-s
-
szerzol
senior tag
válasz
Parallaxis #32734 üzenetére
Ha jól látom Német DBT van neki.
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #31958 üzenetére
-
apaszka
veterán
válasz
Parallaxis #31915 üzenetére
Szia!
Ez szerintem marketing szöveg részükről!
Volt ki levette a fóliát róla, aztán másnap ránézett az adatokra, és csomó töltés volt már a telefonban a számláló szerint.
Az én alaplap cserém után 3 volt.
Ez jó , mert a csalatkozást a pc hez is számolja.
"Viszont a Qi töltőt nem"De szerintem Kékbéka tud okosat mondani a témában ha akar.
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #31923 üzenetére
és honnan veszi a töltő ill. füles csatlakoztatások számát, ha új a készülék? a hasáraüt?
-
dancsuri
veterán
válasz
Parallaxis #31915 üzenetére
szerintem az IMEI számnak ehez a statisztikai adathoz semmi köze
-
válasz
Parallaxis #31880 üzenetére
És hogy tudom kiszűrni, hogy melyik alkalmazás? Én mondjuk a Google playre gyanakszom, mert mindig töltés alatt frissíti az alkalmazásokat. De nem tudom, hogy tudom leellenőrizni, mert semmi sem mutat túlfogyasztást.
-
szerzol
senior tag
válasz
Parallaxis #31829 üzenetére
Akkor ez sem egyezik a hivatalos leírással, mert ott az van, hogy ha helyszínen nem javítható, a szervizes elviszi és majd küldik vissza.
-
zho-lee
addikt
válasz
Parallaxis #31530 üzenetére
Igen, gond, volt róla szó már..
De, ha nem megy, hát nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged