- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
n+1 Android fork.
-
rii
nagyúr
" .... alapjaiban Linuxra épül majd .... "
egy op.rendszer nem így kezdődik
hanem úgy, hogy leseggelnek, és írnak nulláról egyet
ez olyan mint egy html template-t felhasználnipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
LordX
veterán
/yawn
Már van kb. 5 db saját kínai operációs rendszer, mint pl a Kylin (Tianhe -1 és -2 OS-e) vagy a Red Flag Linux (kulturális minisztérium által "ajánlott" OS). Ja és mindet a Kínai Tudományos Akadémia csinálta..
-
őstag
Én örülök neki. (COS, Tizen, Ubuntu, stb.) Kellenek ezek, mert nyílt szoftverek. Az iOS, Android és a WP8 mind kém OS. Forduljon a kocka!
-
Kasya
nagyúr
Nem lepodok meg... mindent szeretnek "maguknak ujracsinalni" es sajatnak nevezni. Azt azonban kétlem, hogy biztonsagosabb legyen majd... mar csak azért is, mert Kinaban keszul
-
xmaas
őstag
Kinai kormany bacsinak kell sajat rendszer tudjanak jobban kemkedni az emberek utan
-
mikej95
aktív tag
És még a HTC támogatását is megnyerték! Képzelem mi lesz: túlárazott HTC telefonok, amikhez mostantól már rendes support sem lesz.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
őstag
Nyilván egy kevés IQ-val, azért lehet értelmezni, amit írtam. Akár felfoghatjátok egy tesztnek is, amin nem mentetek át...
-
malnabokor
senior tag
Így van, kukába a kiforrott rendszerekkel, nem kellenek a más meglévő, működő funkciók, mert mindegyik kémkedik (a felsorolásból kihagytad a BB-t).
A Kínai Népköztársaság pedig csakis a jócselekedeteiről híres, az erős szólás és sajtószabadságról, a korrupció és kémkedésmentességéről, ezért az általuk létrehozott mobil operációs rendszer csakis a Nép jólétét és biztonságát fogja szolgálni, mivel nem érdekük (és persze törvénytelenül nem fogják) az embereket megfigyelni...Szerk: ha meg szarkazmus, akkor sajnos elég sok embernek nem esett le...
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Apollo_21
addikt
Király, mostmár "koszt" is kaphatunk a pénzünkért, extraként telefonnal! Én megelégszek az androiddal.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
C$abi
aktív tag
Ha legalább HTC akkor a kinézet rendben lesz. A rendszer gondolom valami teljesen eltérő lesz a külsőtől. Szerintem csak azért egyezett bele a HTC mert kínában sokan laknak és igy sok telefont tudnak eladni
Viszont ahhoz kell egy jó support és egy jól megtömött alkalmazásblt -
WinPho
senior tag
HTC és az olcsóbb árszegmens?
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
mzso
veterán
válasz Leviahegyro #10 üzenetére
De ők nem illegálisan teszik. Meg most is azt figyelnek a hálózaton akit akarnak.
-
vimes
senior tag
Én azon csodálkozom, h Kína és HTC. Mivel egy tajvani cégről beszélünk.
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
FW190ace
csendes tag
made in China, assembled in China, printed in China, programmed in China
ízig-vérig kínai telefonok fognak jönni -
hugo chávez
aktív tag
Most, hogy a BlackBerry döglődik, a QNX-et tehetnék már végre nyílt forrásúvá...
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
Sir Ny
senior tag
-
bepken
veterán
kicsit átgondolva, valóban itt lenne az ideje egy kis vérfrissítésnek
csak nehogy annyi legyen belőle, mint a firefox jelenleg gyermekcsíny szintjén álló próbálkozásából... (bár ők lehet, nem is szándékoznak megdönteni az android uralmát?... )
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
törölt tag
Gyártanak Magyarul egy skint, es atirjak a linket hogy ne nsa-nak hanem nékik küldjön. Mondjuk jogos
-
Dany007
veterán
válasz #56573440 #34 üzenetére
Áh szvsz nem csak a kémkedés a cél ezzel hanem a hatékonyabb leszabályozhatóság. Nyilván a saját OS-t majd úgy írják meg, hogy real-time tudjanak tiltani bizonyos dolgokat. A saját áruházban sem lehet majd akármit kapni... Csak ami a dicső kínai érdekeket szolgálja stb... Szóval szerintem inkább a korlátozási lehetőségek bővítése is a célok között van ezzel.
-
kakuk.tamas
addikt
Ahha, jah, persze...
Köztudott, hogy a kínai kormány egyenlő az NSA-val, szóval lehetne NSA SOP (Spy OP) a rendszer a neve...
Az androidba se lehet bízni, mert a kedves Google ugyebár ha akar, belenézhet/nyúlhat a telefobodba/tabodba, utánuk meg az NSA...
Kössz, én inkább kihagynám ezt a chinaoprendszert...Szerk.:
És megmerem kockáztatni, hogy innentől kezdve frankón vissza esik majd a Ali-s, és egyéb kínai boltos rendelések a világon...
Mert ugyebár majd a kínai rendszert androidnak álcázzák, azt cső...
Még rizikósabb lesz a dolog... :S[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
eventus
veterán
válasz hugo chávez #29 üzenetére
Nana..
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Kasya
nagyúr
válasz SexyDaniel #38 üzenetére
Minek nekik sajat MSN, sajat Ebay stb... Ez nekik kulturalis dolog, hogy ami a vilagban nagy vagy elterjedt, azt megcsinaljak maguknak, sajatra. Elsosorban maguknak...ahogy a cikk is irja.
Arrol nem beszelve, hogy Japanban is tarsultak a nagy cegek (a kormany nyomasara a'sszem), ugyhogy nekik se artana a jovore koncentralni. Kina amugy is sok szempontbol szeparalt es szeparalodik, nem ertem miert gond az, ha ezt megvalositjak es az a nepnek esetlegesen jobban a hasznat szolgalja?Miert lenne xar? Csak mert Made in China?
-
sh4d0w
félisten
válasz kakuk.tamas #36 üzenetére
Csaxólok, hogy nem kell a Google segítsége ahhoz, hogy az NSA ráakaszkodjon a telefonodra...
https://www.coreinfinity.tech
-
Lomha 8V
addikt
Ha rosszmájú akarok lenni, akkor nagyobb kontrollt akarnak a saját népük felett. Ha jó fej, akkor meg "végre, a nagy vörösz szárkány csinál valami újdonságot, felrázza a piacot". Kinek mi.
-
Dilikutya
félisten
Olyan édes az a gyermeki naivitás, hogy a nyílt forrású szabad szoftveres világ megreformálását egy kínai állami támogatással készült operációs rendszertől várod.
Amúgy a Tizen mitől más, mint az Android vagy a WP8, iOS? Nyílt, ez tény, mint az Android, de olyan nagy cégek állnak mögötte, mint a Samsung és az Intel. Az Intel amerikai, a Samsung meg milliószámra adja el a cuccait az amerikai piacon, szerinted abba nem látna bele az, aki most is belelát a rendszerbe? A COS ugyanilyen, csak abba egyedül a kínaiak látnak bele.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest